După ce am fost la Khao Sok Lake (vezi impresii), la întoarcerea spre hotel, ghida ne-a întrebat dacă vrem să oprim intr-un loc special, unde sunt maimuțe.
Bineînțeles că am fost de acord!
Așa că, după vreun sfert, jumătate de oră am ajuns cu microbuzul intr-un loc rural, plin de vegetație, unde pe stânga drumului erau copaci, maimuțe macaci, o movilă pe care se află statuia unei maimuțe, în dreapta un templu nou, iar în fundal pe stânga un templu budist, mai vechi adăpostit intr-o peșteră naturală.
Am coborât din mașină și cu multă bucurie am înaintat spre maimuțe.
Erau foarte multe, față de Monkey Beach, familii întregi... și ce era mai important, aveau un aer foarte pașnic.
Poate și din cauză că singurii oameni, eram noi cei din microbuz.
Ghida ne-a dat fiecaruia câte o punguță cu un fel de boabe și ne-a spus să le dăm doar câte una, ceea ce am și făcut.
M-am delectat hrănind mai multe maimuțe, adulți sau pui, mai timizi sau mai îndrăzneți.
Una din maimuțe chiar s-a urcat pe umerii domnului care venise cu noi în excursie, el s-a aplecat ușor și maimuța a coborât.
Erau foarte drăgălașe, se învârteau în jurul meu ca niște copii, chiar tragându-mă de rochie atunci când vroiau să le mai dau de mâncare.
Am intrebat-o pe ghidă, ce reprezenta statuia maimuței și mi-a povestit o legendă locală.
Cică pe timpuri în zonă locuia un om înstărit care avea mai mulți copii.
Aceștia se jucau deseori în junglă și intr-o zi, mezina familiei s-a pierdut, spre disperarea familiei care a cautat-o îndelung fără succes.
După mai mulți ani, un trib de mai maimuțe și-a stabilit teritoriul la marginea pădurii, din care ieșeau destul de des.
Nu mică le-a fost mirarea să descopere printre ele fetița dispărută, care acum crescuse.
Părinții au fost extrem de fericiți, mai ales că fetița era sănătatoasă și în semn de mulțumire față de maimuțele care au avut grijă de ea, au construit un templu budist și o statuie reprezentând o maimuță.
În fiecare an, la o anumită dată, oamenii din zonă dăruiesc maimuțelor tot felul de bunătăţi, fructe şi legume, considerându-le ființe divine, pentru că atrag prosperitatea în localitatea lor.
Nu știu cât de mult atrag prosperitatea, dar cu siguranță locul atrage turiști, care plătesc pentru asta, cu drag.
Am vizitat și templul budist vechi, mi-ar fi plăcut să vorbesc cu cineva despre tradiții, dar nu era nici un preot prin apropiere.
Am stat circa 30 de minute după care am plecat spre hotel.
Am fost încântată de farmecul locului, iar interacțiunea cu maimuțele, m-a copleșit cu emoții pozitive, o experiență minunată, pe care nu o voi uita prea curând!
Trimis de elenaadina in 15.03.23 08:41:34
- A fost prima sa vizită/vacanță în THAILANDA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mi-a plăcut legenda. Îmi plac și maimuțele, pe care aș vrea să le văd în habitatul lor, nu la zoo. Frumoase excursii ai făcut în indepărtata și exotica Thailandă!
Felicitări pentru impresii și poze!
@Rodel:
Mulțumesc frumos!!
Îți doresc să aveți parte de o vacanţă în Thailanda și să vă bucurați de tot ce veți vedea!
Da, distanța m-a speriat și pe mine la început, dar mi-am făcut curaj și acum sunt mulțumită!
Multă sănătate și toate cele bune! ????
- Jan.2023 Insulele Similan - așa trebuie să arate „la mare, în Paradis” — scris în 21.06.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 James Bond Island și alte mizilicuri... — scris în 15.06.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Arhipelagul Phi Phi - 3 insule, 3 paradisuri diferite — scris în 11.06.23 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Monkey Island - intalnire cu maimutele buclucase — scris în 23.03.23 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Pi Leh Bay - uimitoarea lagună de smarald — scris în 19.03.23 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Insula Ko Miang nr. 4, una dintre cele mai frumoase din Similan — scris în 17.03.23 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Jan.2023 Khao Sok Lake – cel mai frumos lac, aici s-a filmat Avatar — scris în 13.03.23 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ