GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Excursie optionala in El Djem, Douz, Sahara
Fiind in timpul unui sejur in Tunisia, am cumparat cu 240 E o excursie in Sahara pentru doua persoane.
Aceasta excursie se intinde timp de doua zile si se viziteaza mai multe locatii, cum ar fi amfiteatrul ElDjem, locuintele berbere, plimbare cu jeepul in desert, platoul de filmare „Razboiul Stelelor” , o oaza in desert, orasul sfant Al Quairawan, al patrulea oras al islamului.
Am avut un ghid vorbitor de limba romana, Nasser, un om deosebit care ne a explicat despre istoria locurilor pe unde am trecut si stia sa cum sa vorbeasca cu oamenii, un om vesel care te binedispunea. Il recomand pe acest ghid.
Am plecat la ora 6 cu autocarul de la hotel, autocarul era dotat cu AC si Wifi, n primul popas a fost in orasul El-Djem sa vizitam Colosseumul de acolo. Apoi dupa ce am baut o cafea, ne am urcat in autocar si am pornit mai departe sa vedem o locuinta berbera, apoi ne m oprit in Matmata la un restaurant sa servim masa.
Dupa ce am servit masa, am pornit spre orasul Douz cu mici popasuri pe drum.
In Douz am fost cazati la hotelul SunPalm un hotel de 4* cu piscina. Am inotat cam 2 ore, dupa care am plecat undeva in apropriere sa ne plimbam cu camila. Eu nu am vrut sa ma plimb cu camila, am lasat o pe sotie sa se plimbe, eu avem treaba sa mi termin sticla de whisky. Puteai optional sa te plimbi si cu ATV, dar eu am preferat sa beau, pentru ca sunt satul de plimbari in Sahara Egipteana cu ATV si cu camila.
Dupa ce s a terminat plimbarea, ne m intors la hotel unde am servit cina, dupa care am baut cateva beri, am mai inotat cam o ora, apoi m am dus in camera sa dorm, pentru ca trebuia sa ne trezim la 2,30, sa servim micul deun, apoi sa plecam sa vedem rasaritul la lacul sarat„Chott El Jerid„.
Dupa ce am admirat rasaritul, am plecat spre un orasel unde ne asteptau jeepurile, cu care am plecat in desert. A fost o plimbare plina de adrenalina, soferul se urca cu jeepul pe dune, apoi cobora o panta abrupta, in final in viteza spre platoul unde a fost filmat„Razboiul stelelor„unde am facut popas.
Am plecat din desert, ne am indreptat spre o oaza situata intru n canion, unde am facut o minidrumetie, am trecut printr o crapatura intr o stanca, apoi am coborat la un izvor de apa dulce, putin salcie, dar buna. Am facut poze, apoi am urcat la locul de intalnire, am baut o cafea, dupa care di nou in jeep care ne a dus pana la autocar. Cu autocarul am mers pana la un hotel, unde am servit masa de pranz.
Dupa ce am mancat, am plecat spre orasul Al Quairawan, am viztat un magazin de covoare, dupa care ne am suit pe acoperis sa vedem moscheea. Am inteles ca este al patrulea oras sfant al Islamului. Apoi am facut cumparaturi, dupa care inapoi in Monastir, la ora 18 eram la hotel.
Excursia a costat 240 E pentru doua persoane, dar eu zic ca a meritat.
Celelate excursii optionale in Tunis, Sidibersaid, parcul zoo friggua le am facut acum trei ani cand am fost prima data in Tunisia, iar cu corabia pe mare, am fost in alte vacante din Turcia si Egupt.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Hotel Palm Douz cu piscina, Plimbare cu ATV sau cu camila in Douz, Jeep safari in Sahara
Trimis de Azrael in 25.06.22 09:52:10
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA. A mai fost în/la: Hotel Iberostar, Port El Khantahoui, Souse
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Azrael); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
8 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "'Opționale' din Monastir, MONASTIR" (nou-creată pe sait)
-
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 07836&hid=27532.
Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat câte ceva, ar fi zuper-util — link încărcare video.
@Azrael: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
Am fost și noi în acest circuit tocmai în 2007, din câte am văzut în poze lucrurile nu par a se fi schimbat prea mult.
Noi am avut ghinionul pe vremea aceea să mergem cu un autocar destul de ponosit și cum am nimerit chiar în spate, ne-a zgâlțâit tot drumul de am simțit fiecare pietricică... ????????
E genul de excursie care e suficient să o faci o singură dată.
Rămân amintirile, faptul că "Ai fost acolo! "
@Azrael:
Eu nu am vrut sa ma plimb cu camila, am lasat o pe sotie sa se plimbe, eu avem treaba sa mi termin sticla de whisky. Puteai optional sa te plimbi si cu ATV, dar eu am preferat sa beau...
Bărbatul din mine te saluta și te apreciază pentru asta... ????
Nu mulți ar fi avut curajul asta... Sa dai cămila pe bautură și să-ți neglijezi/lași singura soția pentru același lucru, îți trebuie curaj... ????
@creivean: pai eram grup de turiști, iar eu am 130 kg și 180 cm. Mi a fost milă de bietul animal. M am suit în Egipt pe cămilă și săracă gâfâia.
@Azrael: In Tunisia, exact aceeasi excursie optionala am facut-o si noi. Am trait experienta la cote maxime, noi fiind pentru prima oara in Tunisia. Desert mai "gustasem", dar plimbarea cu jeep-urile pe dune, partial prin locurile in care se desfasurau vestitele raliuri, a ramas - cred - cea mai puternica amintire din acest periplu.
@elenaadina spune ca autocarul destul de ponosit cu care a calatorit a zgaltait-o tot drumul, dar, oare cum s-ar fi simtit cu jeep-ul, pe dunele desertului Sahara?
@Azrael: foarte interesant periplu. Mie mi-au plăcut movilițele de sare. Care albe, care verzi-albăstrui, care roze. Ca o salbă de mărgele colorate la gâtul unei tinere.
Oare ce le determină culorile atât de diferite?
Se pare că romanilor le plăcea să construiască, Colosseumul peste tot. Și parte destul de bine conservat.
Felicitări pentru articol, votat cu mare drag!
@MarinaCo:
”Oare ce le determină culorile atât de diferite?
Culorile nu sunt naturale, sunt date de mana omului pentru a atrage si mai mult privirile turistului. La fel procedeaza si cu acei asa numiti “trandafiri ai desertului” o formatiune minerala de o forma interesanta, asemenatoare unei flori, care se gaseste in nisip si pe care localnicii – dornici sa le vanda cat mai bine – le vopsesc in aceleasi nuante de roz si bleu. Parerea mea este ca cele in culoare naturala sunt cele mai frumoase.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)