Navigand spre insula Skiathos
Una dintre sutele de insule din marea Egee este si insula Skiathos. Aceasta insula poate fi considerata drept una dintre cele mai naturale insule care are aproape cea mai rece apa din din marea Egee dar si foarte curata. Probabil ca unii nici n-au auzit de aceasta insula misterioasa dar sunt sigur ca daca ar fi auzt ar fi dornici s-o viziteze
Eu si familia mea am platit 115 euro dus intors cu vaporul pentru doi copii si doi adulti. Am plecat pe la pranz din port cu un vapor mai mic insa care avea conditii pentru o excursie cu vaporul. Avea la subsol un mini magazin cu bauturi si racoritoareiar sus pe punte erau asezate banci.
In timpul drumului au existat diverse activitati de divertisment. Am putut sa facem poza cu capitanul navei iar apoi ni s-a oferit un spectacol de dans traditional grecesc cu doi barbate si trei femei imbricate in costume traditionale. Punctul culminant a fost cand organizatorul distractiei le-a turnat de la inltime bautura in gura turistilor. Acestia au format o coada siau mers pe ritm de dans. Eu m-am uitat la mare si chiar am avut ce sa vad, pe langa apa care era atat de curate incat am putut sa vad vietuitoarele marine am vazut si un delfin care a aparut in fata mea.
Dupa o calatorie de aproximativ trei ore am ajuns pe insula. Se vdeau déjà palmierii care completau frumusetea naturii animalele sau reptilele nu se aflau in acea zona iar nisipul era perfect curatat.
Cand intrai in apa puteai sa vezi orice obiect, orice pietricica oricat ar fi de mica se putea observa iarnisipul din apa era la fel de fin ca si o patura din matase. Singurul lucru care nu mi-a prea placut a fost apa deoarece a fost mai rece decat m-am sateptat si mi-era frica sa nu racesc.
Mai incolo am mers sa mancam ceva la un restaurant sis a mai vedem imprejurimile.
Apoi am plecat la vapor si ne-am intors in statiune cand s-a inserat. As mai repeat aceasta experienta de o zi pentru ca am vazut ceva ce n-am mai vazut in viata mea si probabil nu voi mai vedea vreodata.
Le recomand tuturor romanilor aceasta excursie. Sti cum se zice ”O sansa unica in viata
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (D@vid); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
corectat perioada in "iulie 2007" -- D@vid, daca perioada e cumva alta, te rog scrie aici.
@D@vid,
Foarte frumoasa descriere a insulei Skiathos! Dupa ce am citit acest review, chiar imi doresc nespus de mult sa ajung si eu acolo!
Pozele sunt foarte frumoase si foarte sugestive!
Punctaj maximim pentru acest review!
Mutat în rubrica "Excursii optionale din Paralia Katerini, PARALIA KATERINI" (nou-creată pe sait)
Mutat, la reorganizare, în rubrica «'Opționale' din Katerini: croazieră Skiathos» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Jul.2022 Skiatos — o incantare pentru ochi si pentru suflet — scris în 09.08.22 de raly din MEDIAS - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Skiathos, pentru o zi perfecta — scris în 03.08.16 de simplegirl din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Skiathos 2012 — scris în 12.09.12 de albut geta din BACAU - RECOMANDĂ
- Jun.2012 O excursie frumoasa in Skiathos — scris în 13.07.14 de costy69* din TARGU-JIU - RECOMANDĂ
- Jun.2010 O experienta de neuitat — scris în 28.07.10 de pepsi70ro din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Oct.2009 Plaja de la Koukounaries — scris în 08.08.10 de cristi82d din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Excursie la Skiatos — scris în 01.02.11 de dogvl78 din RAMNICU VALCEA - RECOMANDĂ