ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.09.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bistriţa
ÎNSCRIS: 15.04.18
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
SEP-2019
DURATA: 7 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 3

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 5 MIN

Fascinanta lume egipteana, Cairo si frumoasele piramide

TIPĂREȘTE

Faimosul Egipt! Încep prin a va spune ca am ajuns pentru prima data in Egipt la sfârșitul lunii august 2019, cu sotul si un băiețel de 3 ani jumătate, + prietenii si baietelul lor de 1 an cu gandul sa face excursia la Cairo + piramide. Asa cum inca ne interesasem din România stiam ca dureaza undeva la 24 de ore, grea pentru un copil, ca este foarte cald si ca este mai ieftina la agentiile locale decat la tour operator.

Dar sa va povestesc ce am făcut noi: ne -am rezervat excursia inca din România fara o plata prealabila, la o agentie locala urmand sa scrie-mi doar camera hotelului la ajungerea in Egipt. Am trimis si numerele camerelor, cu mentiunea ca prietena mea nu o sa vina cu băiețelul ei fiind prea mic, nu au avut nimic de obiectat.

A fost stabilita data de sambata pentru excursie pentru grupul nostru si ora intalnirii la 1.30am in receptia hotelului, noi avand cazarea la Hotel Titanic Royal, fiind printre primi luați si ultimi lasati la întoarcere, asta a fost un dezavantaj.

Ora intalnirii a fost respectata, dupa care am trecut si pe la celelalte hoteluri pentru a se imbarca si ceilalti excursionisti, am fost 2 grupuri, romani si rusii, fiecare avand ghid separat vorbitor de limba maternă a celor 2 tari.

Au urmat cei 500km pana la Cairo, cu 2 opriri pe parcursul drumului, 1 la iesirea din Hourgada pentru stabilirea convoiului oficial pentru toate autocarele cu excursii la Cairo si imbarcarea unui politist in fiecare autocar pentru siguranta turiștilor. Aici am stat aproximativ jumătate de ora, timp in care am putut bea cafea, fuma, merge la baie, cumpara apa suc, coziile la baie pe parcursul excursiei au fost lungi peste tot si nu am inteles de ce egiptieni nu fac nimic in privința asta, avand sute de mii de turiști zilnic care viziteaza piramidele si cel mai mare muzeu din lume ce se afla la Cairo.

Cea de a 2 oprire a fost la jumătatea, la The Palace Zafarana House, la aproximativ ora 6 dimineata, față de prima la 3. In jurul orei 9.00am am intrat in Cairo, de unde au urcat si ghidele noastre, exact cum era stabilit in programul nostru, m ai ales ca baietelul nostru a dormit liniștit tot drumul. YESs (chiar aveam emoții).

De aici a inceput partea care mi-e imi place cel mai mult si anume informatiile cele mai importante ale Egiptului. Tara are 100milioane de locuitori din care ~22milioane locuiesc la Cairo, au 10 milioane de masini in capitala, vechi de 50-70 ani, asigurarea nu este obligatorie. Religia bineînțeles majoritate musulmana, plus câțiva crestini ortodoxi, aici este prezenta poligamia, barbatii putand avea pana la 4 sotii oficiale, 30%din barbati sunt poligami si asta se intampla in sud, deoarece acolo femeile sunt mai conservatoare, nu au dreptul sa conduca mașini, nu merg la scoala, sunt dependente de sotii lor si accepta poligamia. In nord in schimb ele merg la scoala, conduc masini, sunt inteligente si independente si nu accepta poligamia, doar in cazulin care nu pot face copii. Referitor la asta egiptienii iubesc copii, dar prefera fii in defavoarea fiicelor, in nord (Cairo) fac de la 2 la 5 copii, in sud de la 5 la 10copii. Scoala nu este obligatorie in Egipt, cei din sud nu merg la scoala mai deloc, in timp ce in nord au atat scoli publice cat si scoli private, in cele publice fetele sunt separate de băieți in timp cein cele private studiaza impreuna. Cairo este cel mai mare oras din Africa si in top 10 cele mai mari orase din lume in ceea ce privește numărul de locuitori si singurul din Africa, ce are metrou, cu compartimente separate de barbati si femei.

Cairo se afla pe malul Nilului si cel mai lung fluviu din lume, pe care am facut o minicroaziera, in schimbul a 8euro/persoana. Viata la Cairo este grea, salariul minim este ~40euro/luna, exista scoli publice de fete si baieti separate, sau scoli private unde copii invata împreună.

Dupa toate informatiile acestea am ajuns la cel mai mare muzeu din lume. Foarte impresionant, toate informațiile despre faraoni, piramide, mumii si toate cele. Mi-a plăcut foarte mult ca majoritatea statuilor puteau fii atinse. Este securitate la intrarea si iesirea muzeu, fiecare persoana trecand printrun filtru de securitate, pentru poze se plătește extra. Nu am inteles de ce nu este aer conditionat înăuntru, de ce au asa putine bai raportat la numărul de vizitatori zilnici plus practica agresiva de la baie pentru bacșiș, desi este afisat mesajul fara bacșiș.

Am petrecut acolo in jur de 2 ore dupa care a urmat excursia pe Nil, pe urma pranzul unde bauturile erau extra, 2 euro apa: 3 euro cola sau bere fara alcool,

. De acolo am plecat spre piramide, drumul fiind de ~10minute. Am ajuns acolo, am trecut prin alt filtru de securitate. Am petrecut acolo in jur de 2 ore, sa aveti grijă acolo se practica un turism agresiv, daca incepi sa vorbesti cu un vanzator nu m-ai scapi o ora de el, asa ca grija mare. Ne am plimbat cu sareta, alti cu camila, am făcut poze. Nu am intrat înăuntru datorita faptului ca eram cu un baietel de 3 ani si era foarte cald inauntru, plus coadă foarte mare la rand! Foarte mult ne-a placut, a meritat tot efortul, cu drumul, cu caldura!

De aici, am coborât si la Sfinx, unde am m ai stat în jur de 10 minute, toata lumea fiind obosită si epuizata. De acolo a urmat vizita la o parfumerie, unde am fost serviți cu un ceai din partea casei si ni s-a explicat tot procedeul de obtinere a uleiului de parfum. Mi s-a parut foarte interesant. Acolo afara era plin de cersetori si vânzători ambulanți.

Dupa toate acestea a urmat drumul inapoi in Hourghada, care a durat la fel ~7 ore si pe care am dormit foarte bine, am facut o singura oprire la jumatatea drumului.

Acestea fiind spuse, noua ne-a placut, desi a fost foarte obositor, dar a meritat tot efortul, asa ca daca mergeti in Egipt, vizitați Piramidele!


[fb]
---
Trimis de Florinasimi in 13.09.19 22:03:37
Validat / Publicat: 13.09.19 23:15:22
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 1155 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Florinasimi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Bloc din orasul Cairo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7199 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest articol

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[13.09.19 23:14:34]
»

noi avand cazarea la Hotel Titanic Royal

- Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.048758983612061 sec
    ecranul dvs: 1 x 1