ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.06.2019
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Târgu Mureș
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: AUGUSTUS
DATE SEJUR
MAY-2019
DURATA: 14 zile
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

Doua excursii optionale din Hurghada

TIPĂREȘTE URM de aici

Cred ca v-am facut pana acum capul varza cu atatea filozofii despre societatea egipteana. Lucruri, care nu prea intereseaza pe nimeni. In Egipt, la 35 de grade C. ziua si 20 de grade noaptea, lumea merge ca sa-si mai incalzeasca oasele, de obicei intr-o perioada “meteo” mai rece. Luna mai, la noi, a fost ciudata, uneori dimineata era frig, ziua ploua, batea vantul iar codul rosu se schimba cu cel portocaliu. In alti ani, la sfarsitul lui mai, eram deja bronzat! .

Excursia “3x1”

Ghidul roman ne-a propus aceasta excursie, la 49 de euro, excursia e fara ghid, dar daca doriti, puteti s-o achizitionati si de la firmele turistice locale, mult mai ieftin. Ea consta in transfer din fata hotelului, dimineata (nu prea devreme), intr-un mic port unde suntem imbarcati intr-un vas cu fundul de sticla.

Pornim spre recifele de corali. Prin hublouri admiram o alta lume, o lume a tacerii, aflata la cativa metri sub vaporasul ce se strecoara printre pesti si ciudate forme de calcar zamislite de mici vietati in mii si mii de ani. Din pacate, pozele din “glass-bottom boat”, nu ies bine, caci toate hublourile par a fi albastre. Si fotografiile, la fel.

Animatorii de pe vas, arunca mancare ca sa atraga pestii in fata hublourilor. Unul dintre ei, pe nume Mohamed, ne face poze de sub apa, prin hublouri. Tot el, avea sa ne fotografieze non-stop de-a lungul excursiei si sa ne ofere, la final, cate un CD personalizat, in care sunt adaugate si alte fotografii, viu colorate cu coralii si pestisorii pe care noi i-am vazut “monocolor”prin hublou. Coralii ce-i vedem noi, sunt gri-albastrui, pestii, la fel. Corali rosii, se gasesc doar in adancuri, la 10-12 metri. Acolo poti ajunge doar cu butelie de oxigen, insotit de un instructor, dupa o perioada de pregatire. La un capat al plajei din Hurghada, exista o scoala de scafandrii. Instructajul e contra cost si nu e ieftin.

Apoi, vaporasul cu fund de sticla, se-ntoarce in acelasi port si noi ne transferam pe un alt vapor, cu doua punti. E soare, e cald, toti urcam pe puntea superioara. Suntem serviti cu apa sau bauturi racoritoare. Marinarii sunt simpatici. Pe puntea inferioara, urma doar sa servim masa de pranz, in sistem “bufet suedez. ”

Ajungem langa “Orange beach”. Aici sunt acostate deja cateva vaporase. Program de snorkeling timp de-o ora, deasupra unui recif de corali, aflat la un metru sub suprafata apei. Primesti si ochelari de scafandru sau labe de gasca, gratis. Ti se atrage atentia sa retii numele vaporului, caci sunt mai multe vaporase in zona. Unele persoane primesc si colace pentru a inota mai usor. In zona e un usor curent acvatic, ce te poate indeparta de vaporas. Aproape toti coboara in apa. Eu raman pe punte, ca sa fac poze pentru AFA.

Prietena mea, ajunge la recif si face snorkeling. Nu e grozav de incantata. Ea stie ca-n Marea Rosie, coralii sunt rosii iar cei de-aici, sunt gri. Se multumeste cu balaceala. Apoi, o pornim spre o frumoasa plaja a insulei Giftun (insula are mai multe plaje frumoase). Exista turisti, care vin in Hurghada, numai pentru scuba, snorkeling sau chiar filmari subacvatice, cu echipamente pregatite de-acasa. Nici nu mai trec pe la Luxor sau Cairo.

Orange Beach e fantastica. Apa de langa mal, cale de vreo 3-400 de metri, e verde si nu-ti trece de genunchi. De-abia, in departare, e albastra, semn ca acolo e mai adanca si poti sa inoti. Pe plaja, fotolii, sezlonguri sub forma de canapele, un bar, umbrelute ecologice, ce imita un palmier. Undeva, exista chiar si un bar acvatic, scaunele si mesele sunt plantate in apa de o jumatate de metru. Ceva mai departe, zaresti un leagan, in care te poti balangani deasupra apei. Zona de apa mica, verde si limpede, e doar “pietonala”. Aici nu poate ajunge nici o ambarcatiune.

Ca sa te intorci la vaporas, trebuie mai intai sa strabati un ponton lung, lung, unde te asteapta o barca, ce te transporta la vaporas. Pe vaporas, trebuie sa te descalti de slapi, sa te speli pe picioare c-un furtun si sa ramai descult, pe toata durata excursiei. Tot asa e obiceiul si-n a doua excursie numita “Paradis Island-all day”.

Aceasta zi si cea petrecuta in Paradise Island, sunt magnifice. Te simti ca-n Bora-Bora. Nu-ti vine sa mai pleci. Parca toata mizeria cocioabelor gri-cenusii din Cairo, dispare, doar privind culorile din jur. Aici, in Hurghada, ajungi la o concluzie. E suficient sa admiri o singura data marile realizari ale stramosilor egipteni (piramidele, Sfinxul, Templul din Karnak, Colosii lui Memnon, etc) si-apoi, cand vei mai veni aici inca o data, sa ramai doar in Hurghada, la resortul tau, unde ai servicii bune si sa faci cateva escapade pe plajele insulei Giftun. Relaxarea e garantata.

Paradise Beach “all day”

Aceasta excursie n-o vand romanii ci o cauti la agentiile de pe Hurghada Promenade. Fiecare agentie o are, doar preturile difera. Noi am gasit-o la agentia “Mannai Tours” cu 25 de euro/persoana.

Pe vaporas sunt doua feluri de turisti. Unii (ca noi), care am ales sa ramanem toata ziua pe plaja, la balaceala si altii, care pleaca mai departe, caci au si o ora-doua de snorkeling in program. Capitanul conduce vaporasul doar c-un deget. De la picior! Insulei, nu degeaba-i zice “Paradise Island”. Umbrelutele gen “palmier” sunt mai stufoase si mai apropiate, ai umbra mai multa, apa de langa mal e ceva mai adanca, poti sa te balacesti cat vrei si culorile ei, sunt fermecatoare. Toate nuantele de verde si de albastru, le ai in fata ta. De ce? Pentru ca intr-unele locuri exista lespezi mari de piatra sub apa, care schimba mereu culoarea apei in functie de directia razelor soarelui. Pe plaja, daca faci o plimbare, gasesti o multime de bucati de corali. Puteai sa iei doar cativa sau o punga intreaga. Majoritatea coralilor adusi la mal, erau gri-albiciosi dar unii aveau si striuri rosii. Pe la orele pranzului, am fost invitati la masa, undeva pe o colina, pe o terasa acoperita cu stuf si frunze de palmier. Apoi, a urmat un program folcloric grozav. La final, pe vaporas, Mohamed-animatorul, ne-a oferit un CD, cu 25 de euro, pe care seara ni l-a trimis la hotel.

Final

Ce sa va zic? Aceste doua zile petrecute pe niste plaje mult mai frumoase decat plaja noastra privata de la hotel, m-au relaxat, m-au binedispus si m-au incarcat cu entuziasm si energie pozitiva, mai mult decat orice alta excursie optionala din Hurghada. Daca voi mai merge vreodata in Hurghada, ca sa mai uit pentru o vreme de vremea rea de acasa si sa fac economie la gaz, voi ramane doar la hotel, la masa, pe plaja hotelului si pe cele cateva plaje ale insulei Giftun. Si, la hotel, ma voi regala toata ziua, pe langa mancare, cu extraofertele lichide ale “olinclusivului”, bere, vin rosu sau alb, Cola, wiskey-cola, ba chiar si cateva pahare de votca.

Dar, mai e ceva. A pleca singur in concediu, fara persoana cu care-ti imparti “bucuriile si-amarul”, care-ti freaca in fiecare dimineata ness-ul pe balcon si care dupa o partida de shopping, te roaga mieros: “Vai iubi, am vazut o bratara de argint nemaipomenita, costa numai 49 de euro, nu mi-o iei ca suvenir? Te rooog! ”, scade mult din placerea excursiei.

 

@Web, te rog videoclipul, mersi! - youtube

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de dorgo in 01.06.19 10:35:49
Validat / Publicat: 01.06.19 13:13:50
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT

VIZUALIZĂRI: 6748 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dorgo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 Apare si Paradise Beach
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

micutzu
[01.06.19 15:14:45]
»

Frumoasa vacanta. Am citit si votat cu placere articolul dvs. Si pozele superbe.

... deja imi e dor de mare. de vacanta.

Dana2008
[01.06.19 16:21:05]
»

@dorgo: Wow ce frumusețe și ce culori în Paradise Beach!

Felicitări pentru articol si fotografiile cu culori minunate!

Este trecut la favorite ca sa văd plaje superbe din Egipt.

Mi-a plăcut ideea cu brățara din argint

nemaipomenită care costă foar 49 euro ????, ca souvenir, un chilipir. Eu am cumpărat o măsuță drept sovenir din Nei Pori.

Aștept cu interes continuarea vacanței.

Pe curând!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[01.06.19 19:40:52]
»

@Dana2008: Mersi de apreciere. Bratara de argint pe care apare numele tau in limba egipteana, sub forma de hieroglife, costa 10 euro iar cea aurita, 20 de euro. Lumea facea comenzi, unii ii dadeau ghidului, 2-3 nume, plateau in autocar iar ghidul le aducea seara la o ora stabilita la receptie, bratarile gata gravate. E un suvenir inedit, mai ales sa vezi ca numele mai lungi, de exemplu, Daniela sau Alexandra, (etc) se scriu doar din trei hieroglife.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
krisstinna
[01.06.19 19:54:12]
»

@dorgo: Ba pe mine mă interesează detaliile despre egipteni, date tehnice pot citi de pe Wiki. Și sa-ți zic un secret: in oricare review in care găsesc date tehnice nu le citesc, sar acele pasaje, paragrafe, nu îmi incarc memoria cu ceea ce pot citi pe oriunde. Când vreau sa citesc și sunt interesată de “istoria” unui obiectiv îl caut și mă informez, altfel nu îmi obosesc ochii.

Și? Ai luat brățara pentru persoana dragă?

La mine e invers: soțul meu e cheltuitor, mă întreabă mereu: “nu vrei și asta? Dar asta? ” Eu vreau doar dacă am nevoie, altfel nu. Și la bijuterii am zis stop! Nu am ce face cu atâtea și noră încă nu am.

Mi-ai adus aminte de Protaras și Ayia Napa, îmi e tare dor.

Auzi, Grecia? Nimic, nimic? Ai părăsit-o? E drept ca e mult mai scumpa decât Egiptul, nu glumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
dorgoAUTOR REVIEW
[01.06.19 20:22:49]
»

@krisstinna: Vine si Grecia, in curand! Nici o masa fara peste si nici un an fara Grecia! A luat prietena mea vreo 3 bratari si ghidul ne-a facut o demonstratie, cam cata risipa facem noi la scris si ce simpla era scrierea egipteana, sub forma de ideograme. Spre exemplu ei reprezentau " stangerea recoltei" , printr-o singura imagine. Daca saracul decriptolog francez Champollion nu murea la o varsta frageda, cred ca pe le 37 de ani, din cauza apei din Nil, am fi aflat astazi mult mai multe lucruri despre faraoni si mormintele lor si ale altora, unele inca nedescoperite (dupa cum afirma ghidul). Dar, a excava astazi in Egipt, in valea regilor sau a reginelor sau in jurul mormintele marilor preoti sau a faraonilor, e mult mai greu. E bine stiut ca... dupa ce Howard Carter, sponsorizat de lordul Carnarvon a descoperit sarcofagul si masca lui Tutankhamon (ce cantareau impreuna 121 Kg de aur pur), intr-o noapte, Carter a " aranjat" ca totul sa fie transportat, in taina, la Londra, la British Museum, si doar mai apoi, dupa negocieri, si dupa ce lordul s-a stins din viata, masca si sarcofagul regelui-copil de 18 ani, s-au intors la muzeul din Cairo, unde au devenit vedetele muzeului. Mai nou scriu reviurile repede, pana imi mai sunt proaspete amintirile in memorie si incerc sa scriu doar lucruri despre care inca nu s-a mai scris sau nu figureaza pe Wiki sau Google.

dorgoAUTOR REVIEW
[01.06.19 20:36:06]
»

@micutzu: Mersi! Si mie! Am auzit ca exista unii turisti din tarile " mai reci" , Scandinavia, Anglia, Rusia, Germania, pensionari, care-si petrec iarna europeana in Hurghada. Eu am gasit o oferta care nu-mi da pace, o firma din Timisoara, cu care am fost anul trecut in Thassos 12 zile cu 143 de euro/persoana, are serii de 12 zile succesive (tot in Thassos), deci cand se termina o serie, incepe cealalta. Astfel, poti ramane in aceasta insula, 24 de zile, in aprilie-mai-iunie sau toamna, cu 286 euro de persoana! (transport cu autocar si cazare, fara masa). Ce zici?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, micutzu
Alte impresii din această RUBRICĂOpționale cu plecare din regiunea Hurghada:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.060433864593506 sec
    ecranul dvs: 1 x 1