ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 10.03.2008
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.03.08
STATUS: JUNIOR
DATE SEJUR
AUG-2007
DURATA: 1 zile
familie cu copii
[?] AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Meteorele, cazare la Aeolic Star, Kalambaka

TIPĂREȘTE

Am fost la Meteore in 2006 si 2007. Am repetat vizita si in 2007, pentru nepotul nostru care nu fusese cu noi in 2006 si pentru ca nu reusisem sa vizitam Marea Meteora (in ziua in care ne-am dus sa o vizitam a fost inchisa fara sa stim de ce; de obicei in acea zi a saptamanii era deschisa, atunci se intamplase ceva de au inchis-o).

Deci, cele sase manastiri care pot fi vizitate sunt: Marea Meteora, Varlaam, Rousanou (singura manastire de maicute din ansamblu – celelalte sunt manastiri de calugari), Sf. Nicolae, Sfanta Treime si Sf. Stefan.

In general programul de vizitare, vara, este de la 9 la 18. Este posibil ca intre 13 si 15.30 sa fie iarasi inchise. Inainte de prima vizita, am gasit pe undeva (cred ca pe un site al ministerului culturii din Grecia – nu mai stiu exact) un program de vizitare. Conform acestuia avem perioadele de vizitare:

Marea Meteora: 9-13 si 15.20-18. Marti inchis toata ziua.

Varlaam: 9-13 si 15.20-18. Vineri inchis toata ziua.

Sfantul Stefan: 9-13 si 15.20-18. Luni inchis toata ziua.

Sfantul Nicolae: 9-15.30. Vineri inchis toata ziua (programul de la Sf. Nicolae este cel afisat la intrare, identic si in 2006 si in 2007 – am comparat poze si filmarile mele)

Sfanta Treime (St. Triada): 9-12.30 si 15.20-17. Joi inchis toata ziua. (in 2007, programul afisat era 9-17, indiferent de zi).

Rousanou: 9-17.45 (in fiecare zi) (in 2006, programul afisat la intrare era 9-18).

Costul: 2euro/pers, copilul gratis.

Tinuta obligatoriu decenta, femeile trebuie sa aiba fusta sub genunchi, umerii acoperiti. Cu fustele se rezolva la intrare, ofera ei gratis fuste care ajung pana la pamant (sotiei i-a permis intrarea la Sf. Stefan, dupa un “control” vizual al maicutei de la casierie, cu fusta proprie, care era ca lungime pana sub genunchi). Atentie: femeilor nu le este permisa intrarea imbracate cu pantaloni, trebuie neaparat fusta (asa cum am spus, se ia de la intrarea in fiecare manastire, se preda la iesire). Eu eram imbracat cu tricou si pantaloni tip bermude (deci tot sub genunchi) – nu am avut probleme.

Dupa cele doua vizite consider, ca preferinte proprii, ca merita vizitate in special Marea Meteora, Varlaam (sunt vecine), Sf. Stefan. Este interesanta si Rousanou. Dupa ce vizitezi aceste patru manastiri, Sf. Treime si Sf. Nicolae ti se par foarte saracacioase.

Periculos pentru copii nu are ce sa fie, atata vreme cat stau pe drumurile de acces catre manastiri. Partea cea mai grea este cu urcatul si coboratul treptelor. Nepotul le-a numarat, si i-au iesit mai mult de 1000 de trepte la toate cele 6 manastiri. La Sf. Stefan nu ai nici o treapta de urcat pana la intrare (sau poate or fi acolo vreo 3-4 trepte). La Marea Meteora si Sf. Treime este de coborat in defileu si apoi de urcat pe trepte (sunt mai multe trepte la Sf. Treime decat la Marea Meteora). La Varlaam si Sf. Nicolae este doar de urcat catre Manastire. Numarul cel mai mare de trepte este la Sf. Nicolae.

Icoane si alte obiecte, am cumparat doar din magazinele din interiorul manastirilor sau din atelierul de la poalele muntelui. Nu am gasit ceva sa-mi placa la tarabagii din parcari. Sunt doua ateliere, mai ieftin mi s-a parut cel mai aproape de drumul national, pe care l-am vizitat in 2006. La ambele ateliere, preturile sunt diferentiate pe nationalitatea cumparatorului. De exemplu pentru romani se fac reduceri de pana la 30% din pretul afisat (pentru noi icoanele sunt obiecte de cult, iar pentru catolici sunt doar amintiri din excursii). Oricum, la intrare te intreaba din ce tara esti, si o sa-ti stea la dispozitie o persoana care vorbeste limba romana.

In Kalambaka am stat la Hotel Aeolic Star. In 2006 am luat o camera foarte mica la 35 euro/noapte 2 pers, cu mic dejun (3 felii paine, unt, gem, ceai, prajitura casei) iar in 2007 – camera tripla cu 60 euro, 3 pers, cu acelasi mic dejun (fara mic dejun era mai ieftin cu 5 euro/pers, dar managerul hotelului iti spune mereu ca daca te duci la terasele din fata hotelului, 5 euro este doar o cafea). Diferenta dintre aspectul din 2006 si 2007 am sesizat-o ca fiind o mica degradare a interiorului (e nevoie de renovare, ultima a fost in 2003 – am gasit pe un site grecesc: http://aeolic-meteora-hotel.focusgreece.gr/). Personalul a fost acelasi, femeia care se ocupa cu micul dejun nu stia decat greceste, deci exista o mare problema de comunicare. Am observat ca exista multe hoteluri in oras, in special pe bulevardul principal. Am mancat la una din terasele din fata hotelului, ospatarul sef vorbea romaneste.

Localitatea de la baza muntelui se numeste Kalambaka (sau Kalampaka - am gasit ambele denumiri) si alaturi este si cartierul Kastraki, unde sunt multe pensiuni si hoteluri. (Nu exista localitatea Meteora).


[fb]
---
Trimis de geocosma in 10.03.08 03:30:28
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5489 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (geocosma); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Aeolic Star (3***), Kalambaka.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 500 PMA (din 2 voturi)

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂO zi la Meteore:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053626775741577 sec
    ecranul dvs: 1 x 1