Daca ajungeti in Thassos recomand cu incredere sa mergeti intr-o vizita in Theologos!
Este un sat traditional grecesc, fosta capitala a insulei, cu stradute inguste, cu taverne traditionale, cu grecii batrani asezati pe scaunele lor pe marginea strazii care iti lasa impresia ca pun tara la cale.
De ajuns se ajunge usor, sunt 10km din Prinos Potos, drumul este foarte bun, iar odata ajunsi in centrul satului ai senzatia ca esti in alte timpuri, cladiri vechi, unele intretinute, altele mai putin, muscate la ferestre... frumos!
In centru sunt si cateva magazine de suveniruri, mai este o doamna care vinde la o taraba si cu care se poate negocia (vinde miere, ulei de masline, dulceata) de dragul negocierii si al faptului ca e foarte simpatica.
Centrul este de fapt o stada foarte ingusta pe care circula si masini, motoare si scutere, dar cu toate astea nu e deloc aglomerat... eu zic ca merita o vizita macar de o seara asa cum am facut noi!
Trimis de laur75 in 18.09.12 23:09:13
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (laur75); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Prinos??? Cred ca s-a strecurat o eroare si e vorba de Potos.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Potos si imprejurimi" (deja existentă pe sait)
Mutat, la reorganizare, în rubrica «O zi în Theologos» (nou-creată, între timp, pe sait)
- Jun.2024 Sate montane în Thassos – Theologos (I) — scris în 31.07.24 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Theologos – satul încremenit în timp — scris în 19.09.19 de Daisy Petal din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Theologos, unul dintre cele mai vechi sate ale insulei Thassos, prima sa capitală — scris în 16.10.18 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Satul Theologos, istorie și tradiție — scris în 21.03.15 de biancuta din TâRGU MUREş - RECOMANDĂ
- Aug.2013 Theologos - un sat de munte cu personalitate — scris în 23.07.14 de luciaoradea din ORADEA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Theologos - destinatie ofertanta (I) — scris în 05.08.13 de diana-camelia* din BACAU - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Theologos, fosta capitala a insulei Thassos — scris în 11.09.11 de Catalin S. din BUCURESTI - RECOMANDĂ