GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bivolărie, Vicovu de Sus, jud Suceava
Bivolărie, Suceava
In periplurile noastre prin Nordul Moldovei am ajuns si in localitatea Bivolărie, pentru a ne aproviziona cu cele necesare mersului pe jos. Aceasta localitate este cunoscuta,noua tuturor, pentru numeroasele fabrici de incaltaminte aflate pe teritoriul acesteia. Una dintre ele se numeste MARELBO – MARELBO SHOES.
”
Aurel Bobu, deţinătorul uneia dintre cele mai mari fabrici de încălţăminte din România, a fost un simplu cizmar într-un sat necunoscut. Povestea lui de succes e de predat la şcoală.
Fondată în 1994, la Vicovu de Sus, compania MARELBO este considerată una dintre cele mai mari producătoare de încălțăminte din România. Fondatorul companiei este Aurel Bobu, acesta fiind în același timp și proprietarul ei. De-a lungul timpului firma s-a dezvoltat ajungând să aibă peste 500 de angajați. Compania Marelbo are propria fabrică în Vicovu de Sus, fabrică cu o capacítate de producție de peste 2.000 de perechi de pantofi pe zi.
Aurel Bobu este căsătorit şi are patru copii, iar la sfârşitul lui 2009 a înfiat o fetiţă, căreia îi murise mama şi se afla într-o situaţie critică. Patronul de la Marelbo are trei mari pasiuni: offroad-ul, cu maşini 4X4 cu care urcă pe drumuri de munte ori terenuri accidentate şi inaccesibile altor categorii de autovehicule,
Peste 50 de magazine în toată țara de unde puteți cumpăra încălțămintea Marelbo trudită de oameni harnici, din Bucovina, care au transmis acest meșteșug din generație în generație. În fiecare magazin veți găsi încălțăminte pentru femei, bărbați, adolescenți și copii la preț de producător. Prețurile sunt aceleași în magazinul online și în magazinele din țară. “
Acest citat ne invata ca daca perseverezi ai rezultate in orice domeniu :) . Aceasta este fata cunoscuta a povestii de succes, mai sus mentionata. Mai exista si o alta, dar aceasta nu se (s) pune. Punct.
Descrierea locatiei
Cum ati ajuns in Vicovu de Sus va intimpina numeroase “benere” cu diversi producatori de incaltaminte ce au afaceri in zona, multe au magazine de desfacere situate in apropierea drumului 2H, mai exact pe str. Stefan cel Mare.
Cum ati intrat in Vicovu de Sus, dinspre Radauti inspre Putna pe partea stanga aveti o benzinarie Rompetrol, apoi urmeaza Gara din Vicovu de Sus, urmeaza o intersectie cu str. Ion Nistor (Braseria Ruth), intrati pe aceasta strada (facand stanga) si dupa 300 m intrati in Imperiul (strada cu acest nume) Marelbo.
Pe ambele parti a drumului, veti observa “minuni arhitecturale” a MARII familii MARELBO. Veti ramane placut impresionati de locuintele construite de-a lungul strazii cu acelasi nume. Sper a nu vi se schimba parerile arhitecturale despre: ce, cum, cine si mai ales DE CE. Raspunsul e unicu’, pentru ca pot.
Strada are punct terminus in imensa parcare auto (proprie) pentru salariatii acestei fabrici precum si pentru desfacerea produselor de incaltaminte, nu neranjati multitudinea de auto imatriculate BOB. Trecand de parcarea auto, folosita si pe post de service auto sau parc auto pentru microbuzele care distribuie marfa, ajungeti in buza Imperiului MARELBO. Acolo veti fi intampinat de personalul de paza ce va va indruma catre magazinul de desfacere. La intrarea magazinului de desfacere veti fi intampinat cu o cizma croita din lemn precum si numeroase sculpturi in lemn si alte obiecte traditionale, mestesugaresti. Inauntrul acestuia aveti foarte multe obiecte de incaltaminte, produse de intretinere (a acestora), precum si o gama larga de produse de marochinarie (curele, accesorii, etc.).
Pe partea dreapta a locatiei, se afla: magazinul de desfacere iar pe partea stanga se regasesc: liniile de productie, birouri, etc.
In fata veti vedea un drum pe verticala care strabate muntele. Acesta duce la o vila in varf de munte, folosita doar de patron... cum se ajunge acolo? pai sunt 2 variante: perpedes (scari) sau cu ATV-ul si masinile de teren (Toyota / Mercedes / Volvo). Impresionant, cred ca are o inclinatie de minim 50 de grade.
In imediata apropierea magazinului de desfacere va intimpina o multime de "leagane" special amenajate pentru salariati/turisti/cumparatori, folositile cu incredere. Recomand sa aveti rabdare si contul current, alimentat generos in momentul cand le treceti pragu'. Nu ma intrebati de ce, veti afla si singuri.
Succes la SHOPING. O pereche de cizme (dama) 270- 300 lei, in magazine cu renume acelasi tip de cizme costa 700 -1100 lei, dar deh au BRAND international.
Daca recomand locatia, da cu toata inima.
Va multumesc penru timpul acordat lecturarii. Sa auzim numai de bine.
P. S. Daca doriti mai multe informati despre Aurel Bobu, cititi: http://evz.ro/poveste-pentru-toti-politicienii-cizmarul-care-a-ajuns-sa-incalte-moldova-962348. html
P. S. S. Daca aveti (alte) convingeri religioase despre fabricile de incaltaminte din Vicovu de Sus, aflati ca: Societatea Comerciala “Iedera” SRL, vinde incaltaminte tuturor, iar patroni acesteia sunt ortodocsi. Restul patronilor sunt penticostali. Aceasta este doar o observatie, si atat, nu doresc sa intru in polemica despre acest subiect cu nimeni (AFA), poate in sZatrosfera.
Trimis de RossoNerro in 03.11.17 13:04:52
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (RossoNerro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Subiecte precum cel abordat (fabrica de încălțăminte X) sunt considerate, pe AFA, ”de interes turistic restrâns”
Publicat hors concours // fără PMA-STD - se poate vota doar simbolic
Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Rădăuți și împrejurimi, RĂDĂUȚI" (deja existentă pe sait)
@RossoNerro::Interesant subiect de dezbatere si interent articol! Si noi de aprovizionam des cu incălţăminte de la Vicov de Sus, nu m-as fi gandit sa scriu câteva cuvinte despre asta! Oricum, este in drum spre binecunoscuta mănăstire Putna, şi un popas pentru a ne îmbunătăţi recuzita, este binevenit, zic eu! Felicitări pentru articol şi drumuri faine în Bucovina!
@CATAAS: Buna seara, va mulțumesc pentru intervenție precum și pentru aprecieri. O Seara buna va doresc. TCB.
@RossoNerro: Am vizitat acest loc in 2008 cand am ajuns ca turisti prin zona si normal ca am lasat ca amintire niste bani pe acolo . La vremea aceea aveau acolo magazine de desfacere si in zonele maia propiate probabil, ulterior au ajuns si in Focsani ceea ce a facilitat accesul nostrum la aceste produse (sotul e focsanean) si apoi au ajuns si in Bucuresti.
Si in 2008 mi-a placut aspectul primitor al curtii aveai senzatia ca ai ajuns la o pensiune.
Cat despre PSS - e problema fiecaruia.
As mai avea o rugaminte, datorita notei proaste (5) nu as fi vrut sa citesc articolul, insa vazand despre ce este vorba l-am citit si mi-a placut. M-am uitat insa sa vad de unde vine nota slaba si am vazut ca de vina este nota acordata la cazare 0%, ori aici nu este vorba de nici o cazare, asa incat ai putea sa scrii o sesizare care webi in care sa ceri stergerea notei pentru cazare (nu face obiectul articolului)
Felicitari, votat cu placere, chiar daca simbolic.
@mishu: Buna ziua,
Primo - Va multumesc pentru timpul acordat lecturarii, a ecoului si a sugestiei privind nota acordata.
Secundo - Am trimis e-mail, s-a facut "rectificarea".
Tertio - Multumesc @ webmaster
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2021 Repere urbane în Rădăuți — scris în 13.08.21 de tata123 🔱 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Spre Bucovina prin Transilvania — scris în 27.10.19 de Daisy Petal din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Biserica Volovat, judetul Suceava — scris în 29.09.10 de cristi82d din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Repere Radautene — scris în 14.09.10 de Sanziana din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Apr.2010 Muzeul Etnografic Radauti — scris în 05.09.10 de cristi82d din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Apr.2010 Descopera Radauti — scris în 03.09.10 de cristi82d din CAMPINA - RECOMANDĂ
- Aug.2009 Radauti, orasul, manastirea Bogdana si zoo - Am fost si noi acolo — scris în 21.09.10 de amalyca din - RECOMANDĂ