Muzeul oualor incondeiate 'Lucia Condrea'
La doar cativa km (3.5 - 4) de Manastirea Moldovita se afla un Muzeu al oualor, creatie a unei femei deosebite, doamna Lucia Condrea.
Colectia este formata dintr-un numar de peste 5.000 de oua. La parter gasim doar creatiile romancei noastre daruite de Dumnezeu cu acest har deosebit. Ghidul ne vorbeste despre semnificatia continutului fiecarei vitrine si asa aflam ca Arta Condrea este certificata OSIM. Autoarea a decis ca este bine sa isi protejeze munca de-o viata, intr-o piata a lucrarilor contrafacute.
In acest moment dansa foloseste pentru a realiza micile opere de arta, 11 tehnici de lucru, 10 dintre acestea apartinandu-i in totalitate: ceara colorata in relief; grafica in tehnica batik-ului; dantelarii - vechile cusaturi romanesti transpuse pe ou; tehnica lucrarilor de origine marocana si arta hutula; lucrari abstracte, moderne; vechi cusaturi hutule transpuse pe oua folosind ceara de albine si pigmenti naturali; diversificarea cromaticii; cubism in 3D; motive de pe covoare, scoarte, laicere, macaturi, transpuse pe oua; motive transpuse pe oua inspirate din sculptura.
La etaj putem admira ouă colectionate de-a lungul anilor de autoarea noastra, prevenite din Egipt, Olanda, Franța, India, Germania, China, Malaezia, Turcia, Belgia, Lituania etc.
Aici, in cadrul vizitei, daca nu vi se ofera informatii in timpul prezentarii muzeului, se pot solicita informatii generale privind tehnica inchistrarii oualor. Vara, Muzeul gazduieste Scoala Internationala de Vara a Oualor Inchistrite. Cred ca este foarte interesant sa participi, dar nu va pot oferi informatii suplimentare dar cu siguranta daca sunteti le puteti obtine telefonand direct la Muzeu sau luand legatura cu artista prin intermediul facebook-ului.
Imi place sa povestesc, dar in acest caz, imi este foarte greu sa imi aleg cuvintele, asa ca prefer sa las fotografiile sa vorbeasca si va sfatuiesc sa mergeti ori de cate ori sunteti in zona la acest Muzeu.
Multumesc, doamna, Lucia Condrea pentru ca m-ati lasat sa fac cateva fotografii cu minunatiile dv.
Trimis de cristianam in 28.04.17 16:28:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MOLDOVIȚA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristianam); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Mutat, la reorganizare, în rubrica "O zi în Moldoviţa, MOLDOVIȚA" (deja existentă pe sait)
@cristianam: Frumos articolul, l-am citit cu interes și voi încerca să vizitez acest muzeu în perioada următoare când mi-am propus să ajung în Bucovina. Despre fotografii pot spune că-s minunate.
@Mitica49: Iti doresc sa ajungi sa vizitezi toate cele 3 Muzee de acest tip din zona. Fiecare are ceva special.
Mutat, la reorganizare, în rubrica «Muzeul ouălor încondeiate 'Lucia Condrea'» (nou-creată, între timp, pe sait)
@cristianam: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Jul.2024 Muzeul Ouălor „Lucia Condrea” - ceva unic, inedit și captivant — scris în 02.09.24 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2020 Moldovita — ceva vechi, ceva nou — scris în 25.08.20 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- May.2018 Vizita la Muzeul Oului Vama Moldovița — scris în 28.06.18 de CATAAS din SUCEAVA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Muzeul Oului Încondeiat - Lucia Condrea, din Moldovița (Bucovina) — scris în 29.08.16 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Întâlnire cu ”frumosul” - Muzeul Internațional al ouălor încondeiate ”Lucia Condrea” din Moldovița — scris în 26.11.14 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ