ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.03.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 22.04.14
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
FEB-2015
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Muzee de care ne-am bucurat (II)

TIPĂREȘTE

Am promis o continuare, dar speram ca nu cu o pauza atat de lunga. Cu scuze pentru amanari scriu acum: a doua zi am continuat descoperirea muzeelor Vienei cu Muzeul de Istorie Militara situat in zona de sud a Vienei si usor accesibil din centru. Se pot alege mai multe variante de transport: statia de metrou Sudtiroleplatz, pe linia U1, apoi se traverseaza strada in directia garii (cand iesim de la metrou este usor de reperat) si se ia unul din autobuzele 13A sau 69A- aceasta a fost si varianta aleasa de noi sau cu tramvaiele 18; D sau O luate din zona Muzeului de Stiinte ale Naturii –statia Dr. Karl Renner Ring, dar tramvaiul are statia ceva mai departe si pana la muzeu se mai merge putin pe jos. La intoarcerea de la muzeu am luat si noi tramvaiul pentru a mai admira putin „batrana doamna” incarcata de istorie. Adresa muzeului este: Arsenal Objekt 1, iar unde coborati din autobuz va spune si soferul, daca nu va orientati singuri, oricum cladirea este impunatoare si intinsa pe o suprafata mare, deci usor de observat. Intrarea este gratuita pentru copii si tineri pana la 19ani, iar pentru adulti 4euro cu Vienacard, iar separat se plateste taxa pentru fotografiat; programul este 9-17 zilnic, alte informatii pe site-ul muzeului: hgm.or.at.

Ne-am inceput vizita dimineata pregatiti sa descoperim alte lucruri cel putin la fel de interesante ca in ziua precedenta si asteptarile au fost pe masura. Ansamblul este impresionant fiind alcatuit din mai multe cladiri dipuse sub forma unui patrulater, iar in una dintre acestea se afla muzeul, restul nu cred ca sunt vizitabile. Cand am deschis usa muzeului pentru a intra am ramas pe loc uimiti din nou de maretia si grandoarea acestor locatii dedicate culturii si istoriei: coloanele de marmura din hol, scarile uriase ce duc spre etaj, personalul sobru, dar foarte amabil, totul impune parca respect pentru trecut, dar nu numai.

Explorarea noastra a inceput cu salile de la etaj, incercand sa-l parcurgem in ordine cronologica, chiar daca pe alocuri nu ne-a iesit. Am zabovit mult in fata uniformelor militare ce aveau dedicata o sala intreaga, baiatul nostru a fost de-a dreptul incantat si a incercat sa afle cat mai multe informatii din cele prezentate in pliantul fiecarei sali sau langa fiecare exponat. Am admirat tablouri cu portrete ale unor persoane importante din trecutul imperiului sau scene de lupta, din razboaiele imperiului, totul elegant prezentat si cam rece, cel putin la propriu (pentru ca in sala era cam frig), au urmat apoi salile dedicate celor doua razboaie mondiale in salile de la parter si o expozitie temporara, toate insotite de explicatii si filme documentare ce sporesc si mai mult emotia sau tristetea in fata ororilor razboaielor. Cea mai impresionanta a fost sala ce prezinta evenimentul de la Sarajevo- asasinarea lui Franz Ferdinand, arhiducele Austro-Ungariei, îmupșcat impreuna cu soția sa Sofia, evenimentul fiind cauza imediată a izbucnirii primului război mondial. Obiectele pastrate si expuse (masina; hainele; piese de mobilier) fac aceste amintiri mai vii si infioratoare.

Ultima sala vizitata a fost una dedicata navelor de razboi, de la machete mici pana la unele uriase ce prezentau vase de lupta si tot ce se intampla sub punte, fapt care mie personal mi s-a parut interesant. Am urcat apoi o scara si de la balconul amenajat am mai privit o dat navele, apoi am descoperit inca o mica sala unde rulau imagini cu nave scufundate si o expozitie cu machete ale flotelor implicate in al II-lea razboi mondial. La plecare am aruncat o ultima ocheada tancurilor ce stateau cuminti aliniate in curtea interioara a muzeului. Expozitia de tancuri era inchisa acum, ea fiind deschisa doar vara. Ne-am bucurat totusi sa o vedem prin geam sau din usa cafenelei unde ne-am delectat cu un suc sau o cafea. Imbogatiti cu o noua experienta si cu cateva vederi suvenir de la shopul –cafenea al muzeului ne-am indreptat spre un alt obiectiv.

Acesta a fost Turnul Dunarii, pe care l-am admirat doar de la distanta, pentru ca batea foarte tare vantul si nu ne-am mai incumetat sa traversam tot parcul pentru a ajunge pana la el. Oricum fata aceasta noua si moderna a Vienei ne-a surprins cu greu venindu-ne sa credem ca ne aflam in acelasi oras. Ideea este ca in Viena poti avea parte de orice: vechi si nou; cultura si distractie; parcuri si paduri; shoping si vizite la muzee sau orice altceva ti-ai dori.

Ne-am intors acasa cu gandul ca abia asteptam sa vizitam din nou Viena.


[fb]
---
Trimis de Gabi Georgeta in 27.03.15 23:07:13
Validat / Publicat: 28.03.15 09:11:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA.

VIZUALIZĂRI: 2159 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Gabi Georgeta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Muzeul de istorie militara
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12350 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Vienei:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.035744905471802 sec
    ecranul dvs: 1 x 1