ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.11.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
NOV-2018
DURATA: 1 zile
single
1 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Muzeul National de Istorie al Moldovei – o ora de istorie in Chisinau (1/2)

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Adresa, program vizitare, preturi bilete

Dragi cititori, de ziua semicentenarului meu, si mai ales in preajma centenarului Romaniei, va invit la o ora de istorie romaneasca in Muzeul National de Istorie al Moldovei.

Cum ajungem la muzeu?

Trebuie sa ajungeti in strada 31 August 1989 la numarul 121A.

Luam ca reper zona cea mai cunoscuta a celui mai cunoscut bulevard din Chisinau, Bd. Stefan cel Mare si Sfant. Str. 31 August 1989 este a doua paralela cu bulevardul prin spatele Gradinii Publice “Stefan cel Mare si Sfant” si a Casei Guvernului. Despre zona aceasta centrala a Chisinaului v-am povestit mai demult aici vezi impresii.

Cand trebuie sa ajungeti la muzeu ca sa il gasiti deschis? Daca mergeti Dumneavoastra vara sa fiti acolo intre orele 10 – 18, iarna se inchide cu o ora mai devreme. Atentie! Nu alegeti ziua de vineri, caci veti gasi muzeul inchis.

Cati bani sa aveti in portofel?

Mai intai sa aveti portofel. Nu conteaza ce carduri aveti in el, caci se poate plati numai cash! Si nu conteaza ce valute aveti in el, caci se poate plati numai in MDL, lei moldovenesti! Adultii vor scoate din buzunar 10 lei (echivalentul a 2,30 lei de ai nostri), elevii 2 lei, alte categorii definite de vizitatori 5 lei. Pentru expozitii temporare se cumpara bilete separate care sunt tot pe la ordinul acela de marime (ma refer la pret). Asta inseamna ca puteti vizita muzeul propriu zis si o expozitie temporara cu echivalentul a 5 lei de-ai nostri. Ieftin, coane Fanica! Mai ales ca e ditamai muzeul!

Dupa ce admirati ce se gaseste in curte, de exemplu pe lupoaica, pe Remus si pe Romulus, urcati niste scari, intrari in cladire, treceti de un paznic vigilent si in holul mare care se deschide la parter (atentie! In Moldova parterul se numeste etajul 1,1 este 2, etc), deci rectific in holul de la etajul 1 moldovenesc, oarecam in fata si usor stanga este casa de bilete, iar usor dreapta este o sala pe post de garderoba si depozitare bagaje, cica pazita.

Sa vizitam cei 1700 mp de muzeu. Urcam intai la etajul 2.

Centenar 1918 - 2018

Muzeul este pregatit sa puna in evidenta centenarul. Ambele uniri! De aceea central am gasit informatii despre momentul istoric din 27 Martie 1918 cand s-a declarat Unirea Basarabiei cu Regatul Romaniei:

”In numele poporului Basarabiei, Sfatul Tarii declara: de azi inainte si pentru totdeauna Basarabia se uneste cu mama-sa Romania. Traiasca Unirea Basarabiei cu Romania de-a pururi si totdeauna. ” Sfatul Tarii era condus de Ion Inculet – presedinte, si Panteliomn Halippa – vicepresedinte.

Alaturat este marcat celalalt moment istoric de acum 100 de ani, Unirea Transilvaniei cu Regatul Romaniei – 1 Decembrie 1918. Consiliul Dirigent al Transilvaniei condus de presedintele Iuliu Maniu si vicepresedintele Vasile Goldis, au pregatit momentul de la Marea Adunare Nationala de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918 cand s-a citit Rezolutia Unirii:

”Adunarea nationala a tuturor romanilor din Transilvania, Banat si Tara Ungureasca decreteaza unirea acelor romani si a tuturor teritoriilor locuite de dansii cu Romania”.

Veti vedea harti, steme, care au legatura cu acele vremuri.

Voi continua descrierea in ordinea salilor vizitate.

Preistorie – istorie antica – evul mediu (sec. XIII)

Daca un an ar reprezenta o fila de carte, ar trebuisa citim o carte cu 500.000 file. Exponatele prezinta evolutia culturii materiale a populatiilor care au trait in spatiul pruto-nistrean de la primele asezari din epoca paleoliticului pana in cea medievala. Se pot identifica ocupatiile oamenilor din acele vremuri vechi incepand cu vanatoarea si pescuitul.

Colectia de arheologie prezinta peste 20.000 (!) de exponate din Paleolitic, Neolitic, Epoca bronzului, Epoca fierului, Epoca romană, Perioada prefeudală și medievala.

Moldova - Sec. XIII – XVIII. Stefan cel Mare.

Aceste 6 secole definesc perioada in care s-a format si a evoluat statul medieval Moldova. Mi-au atras atentia exponatele de la Orheiul Vechi (depozitul de lingouri de argint), dar in general puteti intalni podoabe, obiecte ceramice, de arhitectura, monede, care indica o viata prospera a populatiei. Faima Moldovei s-a dus in toata Europa, simbolul Moldovei, nu numai a acestei perioade, fiind evident domnitorul Stefan cel Mare (1457 – 1504).

In secolul XVIII teritoriul Moldovei a fost arena de desfasurare a razboiaelor ruso-turce, de aceea vom gasi aici o intreaga colectie de arme si echipamente militare – zale, spade, ghiulele, coifuri, arme albe.

1812 – 1900

Aceasta sala prezinta istoria Basarabiei in perioada ocuparii tariste. In urma razboiului ruso-turc din 1806 – 1812 o parte a Principatului Moldovei, anume teritoriul dintre Nistru si Prut, este anexat Rusiei si denumit impropriu Basarabia, denumire asociata pana atunci numai Bugeacului. Prin Asezamanatul din 1818 Basarabia isi proclama autonomia administrativa. Politica de rusificare a Basarabiei a lasat urme adanci peste ani.

1900 – 1940

Sunt prezentate Primul Razboi Mondial, dar si miscarea nationala din 1917 care a culminat cu crearea primului parlament basarabean – Sfatul Tarii. Unirea Basarabiei cu Romania a fost alt moment istoric de cotitura. Basarabia incepe sa fie integrata in viata politica, economica si culturala a Romaniei.

Povestea de dupa 1940 si altele vor urma in episodul 2/2.

@webmaster – rog inserare

Imnul Romaniei (versiuena originala)

youtube

Multumesc.

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 27.11.18 16:35:14
Validat / Publicat: 27.11.18 17:50:40

VIZUALIZĂRI: 806 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Muzeul National de Istorie al Moldovei – o ora de istorie in Chisinau - Stefan cel Mare
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42500 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

webmaster45
[27.11.18 17:48:15]
»

@Dan&Ema:

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 17:59:36]
»

@webmaster45: multumesc

adrianbogdan
[27.11.18 18:10:23]
»

Mare caracter, mare patriot, imi place de tine.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 19:00:34]
»

@adrianbogdan:

Noi suntem romani, noi suntem romani.

Si mai am o parte spectaculoaso- dureroasa patriotico-plangacioasa!

Multumesc de lectura si ecou!

Imi place de cei care ma plac! ???? si in plus tu esti un om cu un suflet foarte mare dar mare mare mare! Respect si admiratie!

Sa aveti o iarna frumoasa, sa inceapa sa miroasa a sarbatoare si sa vorbim cateva zile de Romania si romanii cei frumosi!

Numai de bine! ????

liviu49
[27.11.18 19:50:45]
»

Prietene, ce pot spune decat " Jos palaria " Uite ca se poate sa se scrie si despre istoria acestei tari, a acestui neam. Din pacate la putine case ale celor care scriu pe AFA miroase a sarbatoare romaneasca, a spirit de unire. Si da, recunosc, oricat as fiu eu de zbanghiu (se pare ca nici la 70 de ani nu ma vindec) sunt din categoria pe care o mentionai in ecoul de mai sus. Poate ca sunt pasionat prea mult de natura, in primul rand, de geografie, de istorie si asta ma face sa tresar mai repede la stema din poza P05 din muzeu, care a primit 3 voturi (pe-al meu nu l-am numarat) decat la o farfurie cu ciorba, care primeste 16 voturi. Capul de dac din P14 ma, tot cu 3 voturi ma impresioneaza mai mult decat o ceasca cu cafea, care primeste 21 de voturi. Si vazand toate astea ne mai miram de ce nu reusim sa atragem turisti in tara.

Inca o data felicitari pentru articol si pentru semicentenarul de care pomeneai la inceputul articolului.

Numai bine si calatorii placute!

PS. Mintea mea (bolnava) ma indeamna sa intreb pe cei care au citit, sau vor citi: ce reprezinta pentru cetatenii Republicii Moldova ziua de 31 August 1989?

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 20:08:38]
»

@liviu49:

Este un mesaj asa pe placul meu in ecoul tau. Nu numaratoarea voturilor la poze conteaza pentru ca inca nu e relevant articolul fiind inca fierbinte, cald. Asa ca de la 3 aprecieri, cu a ta 4, s-or mai strange si a 5-a si a 6-a. Poate si a 7a-. Si poate si poate si sisi.

Dar nu clasamentul pozelor votate conteaza si nici nu stiu daca exista.

Continutul este cel care pentru tine a contat. Si asta apreciez si iti multumesc. Si a contat si pentru mine.

M-am oprit in 1940 pentru ca m-am cutremurat. Da! Pe bune! In muzeu m-au trecut doi fiori, dar asta in episodul urmator.

Numai de bine!

Si vreau sa iti transmit si tie iz de sarbatoare nationala si de sarbatori in general!

Carmen Ion
[27.11.18 20:20:39]
»

@Dan&Ema: La Mulți Ani ție de semicentenar (te rog să-ți schimbi încadrarea în grupa de vârstă din contul de user; ce, numai alții să sufere? )

Să fii sănătos și să te bucuri de familia ta frumoasă

Și La Mulți Ani nouă, tuturor, chiar dacă anticipat, de Ziua Națională!

Frumos din partea celor de la muzeul din Chișinău să organizeze o expoziție cu ocazia centenarului și bravo ție că ai vizitat-o!

iulianic
[27.11.18 20:23:24]
»

@liviu49: Ca să nu te superi pe mine că nu ți-am răspuns la un lung și foarte binevoitor ecou anterior (la un articol de al meu) răspund eu la întrebarea ta.

După Marea Adunare Naţională de la Chişinău din 27 august 1989, în care sute de mii de moldoveni ceruseră proclamarea limbii române ca limbă de stat şi revenirea la grafia latină, în 31 august 1989 Sovietul Suprem al republicii (parlamentul) a votat legile care îndeplineau aceste cerinţe.

Deci, 31 august 1989 este data la care s-a revenit la grafia latină, iar limba română a fost decretată limbă de stat în Republica Moldova.

iulianic
[27.11.18 20:26:21]
»

@Dan&Ema: La mulți ani pentru semicentenar, dar și pentru centenar!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 20:31:11]
»

@Carmen Ion:

Am corectat categoria de varsta dar am o propunere pentru webii saitului inspirata din meteo. Stii temperatura 3 grd, real feel -4 grd, cum arata. De ex accuweather acum pe unde salasluiesc eu!

Ar putea fi varsta 50-60, real feel...

A propos ma real feel pe la 40. Asa sunt eu mai intarziat! Daca la 30 de ani mergeam cu carnetul de student sa prind o reducere ceva, presupun ca am pastrat ecartul.

Multumesc de urari, Carmen! Multumesc de lectura si ecou!

Sa stii ca moldovenii basarabeni sunt foarte patrioti si nationalisti. Eu cunosc multi si cred ca daca ar face analize de sange ar descoperi grupa sanguina a lui Stefan cel Mare!

Sa ne bucuram de sarbatori, sa te bucuri de sarbatoarea romanilor si de cele de iarna ce bat la geam!

Numai bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 20:37:49]
»

@iulianic:

Sarut mana, Iulia!

Acum nu mai sunt doar eu rotund, am si o varsta rotunda! ???? Lasand rotunjimile deoparte, ma bucur sa stiu ca sunt iubit acasa si ca oricat de obosit vin de la munca, acasa incarc bateriile.

Referitor la articol, eu vreau si reusesc sa ma simt bine de fiecare data la Chisinau si stiu ca si tu ai scris despre Republica Moldova. Pentru mine e emotie, incerc sa simt oamenii si asa ii simt: romani. Iar cum se prezinta Muzeul de Istorie din Chisinau lrin mesajul tacut pe care il transmite merita nota maxima.

Si voi sa va bucurati ca sunteti romani si sa petreceti iarna romaneste intr-o atmosfera fara egal in alta parte de lume.

Numai de bine si multumesc de ecou! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
liviu49
[27.11.18 20:39:51]
»

@iulianic: Te felicit pentru raspuns. Dar stii ce este ciudat? Noi, cei din Romania, am instituit Ziua limbii romane cu exact un an mai tarziu. Mi-e groaza sa ma gandesc ca daca ei nu realizau acest lucru, noi nu am fi sarbatorit Ziua limbi romane.

Stai linistita ca nu te cert. Eu daca nu mai am calculator acasa, imprumut laptopul de la servici si mai trag cu ochiul ce se mai intampla prin lumea AFA. Si eu am descoperit ca mai am restante.

Numai bine si calatorii placute!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 20:40:17]
»

@iulianic:

Respect! ????????????

mishu
[27.11.18 20:59:25]
»

@Dan&Ema: Da, nu pot decat sa ma bucur de astfel de articole cum sunt cele scrise de tine, @Michi, @tata123 si dupa cum au fost primite se vede ce reprezinta ele de fapt.

Nu sunt simple articole, si indiferent de valoarea in punce, ceea ce conteaza este valoarea pe care o dau in sentimente, asa ca nu pot decat sa te felicit si sa astept cu mare interes partea a doua.

De asemenea si pentru rotunjimea varstei in cifre pamantene, si pot spune ca similar cu tine simt si eu. Pana in 50 ma simteam cam ca la 30 si ceva. Dupa ce am trecut de 50 nu am putut sa ignor asta, dar cu fiecare an care trece acul indicator inca nu vrea sa sara de 50 si daca ma intreaba cineva cati ani am stau sa ma gandesc, si asta nu e gluma, imi vine sa spun ca am 50, asa ca mai intai ma gandesc.

La Multi Ani, felicitari, votat cu mare drag.

liviu49
[27.11.18 21:05:28]
»

@Dan&Ema: Multumesc pentru uraturi, pentru ca stiu ca vin din suflet. Referitor la voturile pozelor, poate ca eu gandesc gresit. Dar incerc sa ma pun in pielea unui turist care vine prima data in Romania, sau inainte de a veni cauta sa vada care ar fi cele mai interesante obiective turistice. Si daca foloseste ca sursa de informare AFA, ce va descoperi. Ca mai mult de jumatate din impresii sunt despre "mancatorii ", iar cealalta jumatate este cu impresii din afara tarii. Evident ca am exagerat cu marimea jumatatilor. Printre ele se mai strecoara, din cand in cand niste impresii despre natura, sau obiective religioase sau istorice. Foarte putine in comparatie cu celelalte categorii de impresii. Voi crede ca in tara aceasta, Romania nu prea ai ce vizita. Ceea ce nu cred ca e adevarat. Dae daca nu scriem despre ele numeni, sau foarte putini vor afla.

La fel e si in cazul pozelor. Daca voi vedea ca pozele cu natura, peisaje sau monumente turistice nu sunt apreciate, vor crede ca nu merita a fi vazute.

Dar ma opresc aici pentru ca iar s-ar putea sa devin rautacios.

Numai bine si calatorii placute!

iulianic
[27.11.18 21:05:37]
»

@liviu49: Mulțumesc pentru felicitare! Și nu mă temeam că mă vei certa pentru că nu am răspuns ecoului trecut, ecou care - de altfel - mi-a făcut mare plăcere. Speram că vei înțelege că am părerile mele legate de multe aspecte care mă înconjoară și că a le da frâu liber ar putea fi lezant pentru cineva. Așa încât îmi las părerile să zacă în străfundul ființei mele.

Numai bine și mulțumesc pentru înțelegere!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 21:08:12]
»

@mishu:

Ma magulesti cu vorbele frumoase de apreciere a articolului.

Acest articolul a stat la dospit jumatate de an. Este unul din articolele mele de suflet. Si inca nu e tot.

Acum unii simt ca mine, altii ma inteleg, altii sunt altfel.

Eu ii iubesc pe toti si vreau pana la sfarsitul anului sa transmit ganduri de dragoste si gust de sarbatoare!

Tie, Mishu, vreau sa iti pot intoarce vreodata valoarea informatiilor pe cate mi le-ai trimis neconditionat care pentru mine conteaza mult. Deocamdata iti spun un simplu multumesc.

Si iti doresc sa te bucuri ca esti romanca si sa simti mereu romaneste mai ales ca in decembrie stim sa satbatorim si sa me bucuram si sa daruim cum altii nu au parte.

Doar de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
liviu49
[27.11.18 21:13:21]
»

@Carmen Ion: Bine ca la categoria mea de varsta nu exista limita superioara, cam cum era inainte cu buletinul. Asa daca nu e limita ma pot crede si eu ca sunt mai aproape de limita inferioara si par mai tinerel.

Oricum si la varsta pe care o am, am ramas tot zbanghiu (nu o iert pe Zana care mi-a rapit titlul preferat) si astept si eu sa ma maturizez. Daca voi mai apuca.

Asa ca lasati-l pe om sa modifice peste un an, cand numai poate gasi nicio chichita si va modifica in categorie. (am incercat sa fentez cacofonia si a iesit ca vorba lui Petre Roman la revolutie).

Numai bine si calatorii placute!

PS Oricum trebuie sa schimb buletinul in 2029, deci pana atunci am timp sa-mi vina mintea la cap.

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[27.11.18 21:23:16]
»

@liviu49: Am schimbat sunt 50-60, adica -10 cat facea si 40-50! 5️⃣0️⃣➖6️⃣0️⃣

Carmen Ion
[27.11.18 22:24:24]
»

@liviu49: Suntem în aceeași categorie de vârstă, fără limită superioară, de la 60 la infinit...

Iar buletinul meu expiră în 2071...

Nu e nicio glumă!

liviu49
[27.11.18 22:33:08]
»

@Carmen Ion: Acum m-am prins ca am indus in oroare onoratul public cetitoriu. Buletinul meu expira tocmai in 2069, la 15.05. Eu nu prea am avut multe buletine, pentru ca la fiecare am intarziat cu intocmirea lui. La unul am intarziat cu mai bine de patru ani si jumatate, de era sa lesine subofiterul care mi l-a reinnoit in 1988. Statul ar trebui sa-mi multumeasca pentru faptul ca le-am facut economie de un buletin.

Mare greseala nu ar fi fost la termenul de expirare. Mare lucru 40 de ani.

Numai bine si calatorii placute!

nicole33
[27.11.18 23:02:43]
»

@Dan&Ema:

Felicitări pentru articol și pentru semicentenar!

La mulţi ani fericiţi!

mihaelavoicu
[27.11.18 23:36:55]
»

@liviu49: E bine că te oprești. Pe tema asta a pozelor, eu una, am luat odată o scărmăneală pe cinste. 21 voturi pentru o cafea, merită pentru aromă măcar. Dar în jur de 40 voturi pentru un șifonier închis și alte 40-50 pentru același șifonier cu ușile deschide, gol fiind... măcar să fi văzut un sutien agățat!

Gata, am tăcut!

mihaelavoicu
[27.11.18 23:48:44]
»

Interesant Muzeu din Chișinău. Aștept partea a doua. Știu că este o perioadă înfiorătoare pentru românii, mai ales intelectuali, care au luat drumul Siberiei.

Se aude de un ”La mulți ani”! Să fie, încărcași cu bucurii și sănătate!

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.11.18 07:54:13]
»

@nicole33:

Multumesc, Nicole, si multe bucurii de sarbatoare si voua! ????

Dan&EmaAUTOR REVIEW
[28.11.18 07:59:52]
»

@mihaelavoicu:

In primul rand multumesc pentru urari si aprecieri si gandurile bune sa ti se intoarca sa ai parte de frumusetea sarbatorilor ce va sa-nceapa! ????

Muzeul este unul care atrage si fara sa iti dai seama, te acapareaza sa citesti informatiile expuse si sa arunci priviri atente exponatelor.

Ai tu mare dreptate cu perioada ce urmeaza a fi cuprinsa in a doua parte a articolului. Pe mine m-a cutremurat, brrrrr! Si nu de frig ci de groaza imaginandu-mi putin ce a insemnat spee exemplu gulagul.

Multumesc, zi faina, numai de bine! ????

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[06.12.18 07:45:31]
»

@Dan&Ema:

Citit ambele articole și mi-au plăcut. Cuvintele sunt de prisos dar tu știi ce gândesc, știi că nu-mi plac vorbele goale despre istoria noastră tristă și despre astfel de locuri care încearcă să ne mai țină memoria trează. Am o poză cu tatăl meu scăpat printr-o minune din lagăr rusesc, la nici 30 de ani arăta înfiorător!!! Dar cu fiecare an care trece, mai marii nostri aplică, conștient, damnatio memoriae.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Dan&EmaAUTOR REVIEW
[06.12.18 17:42:56]
»

@elviramvio:

Multumesc de lectura si aprecieri. E de datoria noastra sa vorbim si sa nu lasam sa ni se stearga memorie si sa ni se inchida gurile.

Ieri am iesit dintr-o pasa proasta citind despre remember 1 an de la moartea Regelui Mihai si urmarind apoi o emisiune pe aceeasi tema. Ce valori si exemple de conduita si demnitate erau candva in tara noastra!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianbogdan, Dan&Ema, elviramvio, iulianic, liviu49, mihaelavoicu, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeele Chișinăului:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.18370699882507 sec
    ecranul dvs: 1 x 1