ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.01.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Sinaia [PH]
ÎNSCRIS: 19.05.13
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
OCT-2017
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Istanbul

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

La mulți ani stimați colegi AFA, să aveți parte de un An Nou Fericit plin de bucurii și realizări și mai ales plin de călătorii frumose.

Pentru că din motive mai mult sau mai puțin obiective abia la sfârșitul anului am reușit să scriu acest articol, a m-am gândit să îl lansez pe sait chiar la începutul noului an, și astfel să reușesc, fie și numai pentru scurt timp să mă clasez pe locul I în clasamentul primei săptămâni a anului 2018. Dacă nu va fi să fie așa, nu este nici o problemă, importantă pentru mine este urarea pe care v-am făcut-o chiar din primele ore ale acestui an.

Vizită și shopping la Istanbul. Așa s-a întitulat călătoria noastră la Istanbul în perioada 25 – 29 octombie 2017. Cu gândul că inaintea unei deplasări de mai multe zile efectuată individual la Istanbul, ar fi utilă o scurtă călătorie de numai trei zile, pentru recunoaștere și informare în cadrul unui grup cu ghid, am profitat de oferta unei agenții de turism, care venea exact cu ceea ce ne doream.

Așa se face că în seara zilei de 25 octombrie, la orele 21.00, am plecat cu autocarul, pe traseul Ruse – Velico Târnovo – Stara Zagora, spre Turcia. După o călătorie lungă prin noapte și destul de obositoare, la treisprezece ore de la plecare, am ajuns la Istanbul.

Fiind prima noastră călătorie în Turcia, eram curioși să vedem ce ne oferă noua noastră experiență.

De la granița Turciei până la Istanbul am călătorit la lumina zilei ceea ce, ne-a permis să observăm peisajul care se derula în fața ochilor noștri, în mersul autocarului. Acesta este unul obișnuit, asemănător cu cel din zonele de dealuri de la noi sau din Bulgaria motiv pentru care nu ne-a trezit vreun interes deosebit. La un moment dat, pe măsură ce ne apropiam de Istambul, pe partea dreaptă a sensului de mers, s-a văzut Marea Marmara, dar nu pentru foarte mult timp.

M-a impresionat însă intrarea în Istambul. Spre deosebire de alte orașe, în care intrarea în localitate este marcată de construcții mărunte cu unul sau două nivele, mai mult sau mai puțin îngrijite, specifice periferiei, ori cărui oraș, în Istambul ne-am pomenit de la bun început între construcții noi, ultra moderne din punct de vedere arhitectural, având înălțimi amețitoare, moluri, clădiri de birouri dar și blocuri de locuințe cu câte 30-40 de etaje. Abia după aproape o jumătate de oră de mers cu autocarul, asta desigur și datorită traficului aglomerat, au început să apară clădirile cu arhitectura specifică secolului XX, iar mai apoi cele construite în stilul arhitectural al secolelor anterioare.

Știam din ceea ce citisem, precum și din discuții cu cunoștințe care vizitaseră Turcia că Istanbulul este o metropolă modernă, dar să fiu sincer nu mi-am imaginat câtuși de puțin cum arăta în realitate și trebuie să recunosc că am rămas impresionat de ceea ce am văzut în momentul sosirii acolo.

”Bine ați venit la Istanbul, în orașul în care trăiește o Românie”, adică în orașul metropolă, în care trăiesc, 18 milioane de locuitori. Acestea au fost cuvintele cu care ne-a întâmpinat Ramona, ghida locală din Istanbul, o româncă stabilită acolo prin căsătorie, care undeva pe traseu în drum spre hotelul, a urcat în autocar.

Drumul de la intrarea în oraș până la hotel, a durat aproximativ o oră și jumătate atât datorită lungimii traseului dar mai ales a aglomerației de autovehicule al căror număr creștea pe măsură ce ne apropiam de centrul metropolei. Legat de acest lucru, nu pot să nu fac o remarcă și să spun că deși în zonele cele mai aglomerate toate autovehiculele se mișcă efectiv cu viteza melcului, toată lumea este deosebit de calmă, nimeni nu claxonează pe cel din față și nici pe pietonii care se strecoară printre mașini pentru a traversa strada, tocmai în momentul în care fiecare are posibilitatea să mai înainteze un metru în coloana de mașini.

Am ajuns la Hotelul Marcelo unde ne-am cazat, în jurul orei 11.00-11.30. Acasta este situat în zona Laleli, o suburbie a cartierului Fatih al Istanbulului, nu foarte departe de cele mai importante obiective turistice care trebuiesc neapărat văzute cu ocazia unei vizite oricât de scurte la Istanbul.

Hotelul Marcelo este un hotel din categoria 3* destul de căutat pentru prețurile rezonabile de cazare pe care le practică. Unele dintre camere sunt destul de restânse ca spațiu, dar dotate cu toate utilitățile necesare unei șederi confortabile pentru câteva zile. În prețul de cazare intră și micul dejun, care se servește la etajul șapte al clădirii, care oferă și o vedere, panoramică spre Marea Marmara.

Încă din autocar, ghida a prezentat programul excursiilor opționale pentru cele trei zile, program ce începea deja imediat după cazare. În ceea ce ne privește, cu toate că am fi dorit să vedem Muzeul Panorama 1453, și expoziția temporară a ”Figurilor din ceară” aparținând Muzeului Madame Tussauds, pe care ghida le programase pentru după amiaza soririi noaste la Istanbul, am ales să ne odihnim cel puțin o oră pentru că după un drum atât de lung oboseala își spunea din răsputeri cuvântul.

Nu știu dacă am dormit cu adevărat sau nu dar după vreo oră și jumătate ne-am simțit apți și hotărâți să pornim la drum pe cont propriu pentru a vizita Marele Bazar – ”The Grand Bazar” – cum îi spun ei și Bazarul Egiptean.

Astfel după ce am ne-am informat la recepția hotelului în legătură cu traseul ce aveam să-l urmăm, am pornit la drum. Mai întâi am mers să cumpărăm de la un chioșc, o cartelă de tramvai. Ne-am înțeles destul de greu cu vânzătorul de la chioșc pentru că nu vorbea engleza așa că ne-am înțeles cu el precum cu turcul, dar până la urmă ne-a dat cartela pe care noi o credeam de patru călătorii, dar care până la urmă s-a dovedit a fi fost de opt. Am urcat în tramvai și la a doua stație am ajuns deja la Marele Bazar.

Despre Marele Bazar s-a scris foarte mult pe saitul ”Am fost acolo” și este bine cunoscut de aproape toată lumea, iar în afară de asta aproape nu este serial de film turcesc în care să nu apară și bazarul, dar cu toate acestea trebuie să scriu și eu ceva despre el.

În timp ce ne plimbam prin bazar, mi-am adus aminte că pe vremuri, era în București, Magazinul Victoria, pentru vizitarea căruia, pe tramvaie era afișată următoarea reclamă: ”Vizitați magazinul Victoria, 50 de magazine într-unul singur. ”Ei bine” - ca să zic și eu ca reporterițele de la televizor – in Grand Bazar sunt probabil, 5000 de magazine. Asta pentru că, Marele Bazar din Istanbul, este una dintre cele mai mari piețe acoperite din lume. Ea se întinde pe o suprafață de aproximativ 310.000 de metri pătrați, ceea ce dacă nu greșesc, ar însemna cam 31 de hectare cu 66 de străzi acoperite, în care se adăpostesc magazine, ateliere restaurante și două sau trei unități de cazare.

Construcția Marelui Bazar, a început în anul 1455, la ordinul Sultanului Mehmet II, și a fost finalizat în anul 1464. De-a-lungul timpului datorită distrugerilor produse de incendii și cutremure, a suferit mai multe lucrări de reconstrucție și modificări precum și extinderi față de construcția inițială. Se spune că dăinuie în forma actuală de prin secolul XVIII.

Deși nu ne-am propus să cumpărăm ceva din bazar, mi-am amintit că de peste tot pe unde am fost, am cumpărat un drapel în format mic. al țărilor respective. Așa se face că trecând prin fața unui magazin, l-am întrebat pe vânzător dacă are așa ceva. Auzind ce doream, mi-a spus că nu are, dar să stăm în fața magazinului că ne va aduce unul și la adus. Am uitat că acolo trebuie să te târguiești la preț iar când mi-a spus că drapelul costă 20 de lire, i-am dat banii. Probabil că a reținut pentru el o bună parte din câșigul pe care trebuia să îl ducă celui de la care l-a adus, pentru că a doua zi am văzut în altă parte un drapel asemănător, la prețul de numai 10 lire.

În ciuda creşterii constante a numărului de mall-uri moderne în Turcia, Marele Bazar este în continuare cel mai vizitat obiectiv turistic din ţară, în prezent, acesta fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din întreaga lume. Anual el are, peste 91 de milioane de vizitatori.

”Peper Bazar”, ”Fistic Bazar”. De la Marele Bazar, am plecat Spre Bazarul Egiptean, cunoscut și sub numele de Bazarul de Mirodenii. Pentru asta am urcat din nou în tramvai și mergând în continuarea direcției în care am venit de la hotel la Grand Bazar, am mai mers patru stații după care am am coborât. De fapt aici este și un capăt de linie pentru unele tramvaie. De aici am mers pe jos pe niște străduțe și după aproximativ cinci - zece minute, ne aflam în fața Bazarului Egiptean. Vreau să spun aici că turciii pe care i-am întrebat pe drum, unde este ”Egyptian Bazar”, au ridicat inițial din umeri, arătând că nu înțeleg ce căutăm, iar noi nu știam cum se spune mirodenii în limba engleză. Văzând cât greu este să te înțelegi cu turcii, soției i-a venit ideea să zică: ”Peper Bazar”, ”Fistic Bazar”. Cum au auzit asta turcii s-au luminat spunând: ”why dont say so? ” după care pricepând despre ce este vorba ne-au arătat amabili drumul.

La fel ca și la Marele Bazar, la intrarea în Bazarul Egiptean, se face în mod obligatoriu, controlul ”antitero”, adică trecerea prin poarta cu detectorul de metale, operațiune pe care o găsesc absolut justificată pentrucă străzile ambelor bazare sunt deosebit de aglomerate și nu trebuie explicat cât de dezastruase ar putea fi consecințele unui eventual atac terorist, în acest loc.

Bazarul Egiptean, la fel ca Marele Bazar, este o piață acoperită care se întinde peste o mulțime de străzi dar ceva mai mic decât Grand Bazar. El a fost construit între anii 1663 - 1664, iar prima lui denumire a foste aceea de ”Valide Bazar” sau ”noul Bazar”. Denumirea de Bazazul Egiptean a dobândit-o mai târziu și aceasta ca urmare a faptului că aici se vindeau mărfurile aduse din Egipt. Așa cum reise și din denumirea lui principalele măfuri care se vând aici sunt mirodeniile de tot felul, al cărui număr nu poate fi determinat, iar alături de acestea tot felul de fructe exotice, precum și produse din acestea și dulciuri cu specific turcesc. Într-o măsură mai mică, se vând și tot felul de produse artizanale și la fel ca în orice bazar din lume nu lipsesc chinezăriile.

Nici aici nu am cumpărat mare lucru. Am luat doar un kg. de smochine mari, cu gândul că vom reveni să cumpărăm ulterior și niște mirodenii mai deosebite. Aveam să revenim intr-adevăr ultima zi de ședere la Istanbul, dar nu am luat nici atunci ceva, pentru că deși erau tot felul de produse, nu le cunoșteam și nici nu a avut cine să ne spună ce sunt fiecare, motiv pentru care până la urmă, ne-am lăsat păgubași.

La ieșirea din bazar, ne-am oprit să facem niște fotografii, având în fundal o moschee impunătoare, care ne-a atras atenția încă de la intrare. Nu am reușit să o vedem însă foarte bine ahitectura ei, din cauză că era toată îmbrăcată în plase de protecție întrucă era în renovare. Ulterior am aflat că este este cunoscută sub numele de ”Moscheea Sultan Valide” sau ”Moskeea Nouă (Yeni Cami) ” și că are o istorie interesantă. Se spune că ridicarea acestei mochei, a început în anul 1597, când la inițiativa soției sultanului Mehmed al III-lea s-a pus piatra ei de temelie, dar lucrările de construcție au încetat la foarte scurt timp datorită morții sultanului. Acestea au fost reluate abia după aproape șapte zeci de ani, de către mama sultanului Mehmed al IV-lea în anul 1660 și au fost terminate în 1663 iar inaugurarea a avut loc în anul 1665.

După hoinăreala prin cele două bazare, ne-a răzbit foamea, așa că am hotărât să mergem să mâncăm undeva. Ne-am oprit la o terasă restaurant, situată chiar lângă stația de tramvai. Un ospătar foarte amabil, ne-a condus la o masă și ne-a adus meniul. Am ales mâncarea după fotografii pentru că toate explicațiile erau doar în limba turcă. Am luat câte un platou cu o combinație de produse, piciorușe de pui rotisate, chiftele din carne de oaie sau probabil amestecate cu carne de vită și incă ceva tot din carne pe care nu am reușit să o identificăm. Lângă acestea, garnitură de orez, cartofi prăjiți, felii de roșii și de ceapă crudă. De asemenea lângă ele două sosuri foarte picante. Mâncarea a fost foarte gustoasă și merita udată dar cum acolo nu se servesc buturi alcolice am luat câte un ceai turcesc care ne-a potolit setea.

Timpul a trecut destul de repede și era aproape ora șase după amiază când am urcat în travai pentru a ne intoarce la hotel. Ajunși acolo am trecut direct la odihnă pentru că noaptea nedormită și plimbările de după amiază își făceau din plin efectul și nu mai rezistam la vreun alt program.

Vă rog pentru atașamenul muzical:

The Four Lads - Istanbul (not Constantinople) - YouTube

https://www.youtube.com/watch?v=Wcze7EGorOk

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de Ioan Raita in 01.01.18 00:24:37
Validat / Publicat: 01.01.18 00:55:43
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA

VIZUALIZĂRI: 4323 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

25 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ioan Raita); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Un magazin în Bazarul Egiptean.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 33 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

25 ecouri scrise, până acum

Dan&Ema
[01.01.18 00:57:55]
»

@Ioan Raita:

Start vot 2018!

La multi ani!

Un 2018 cu sanatate si realizari! Numai de bine!

????????????????????????????

Ioan RaitaAUTOR REVIEW
[01.01.18 01:51:03]
»

@Dan&Ema: La mulți ani cu bucurii și împliniri precum și multe călătorii...

ioan marinescu
[01.01.18 16:47:09]
»

@Ioan Raita: Îmi amintesc cu ”drag” că prețurile din Marele Bazar, la cardamom, de exemplu, condiment cu care noi ne aromatizăm cafeaua, erau mult mai mari decat la bazarul de la Kusadasi. Si, în geneal, la cam toate aticolele. Ba unii vânztoei să nici nu audă de negocierea prețului! Dar de, ”prost nu e cine cere... ”

turkn
[01.01.18 19:32:12]
»

Preturi mai mici in bazarul de mirodenii gasesti colindand pe stradutele exterioare, ca sens mergand spre moscheea lui Suleyman. Am luat pudra de ardei iute (seamana cu boiaua, dar ardeii sunt tocati mai mare) prima data cu 100 lire/kg si alta data cu 30 lire. Sumakul era la unele standuri 60-70 lire si am luat in final cu 25 lire.

Imi propun o noua iesire la Istanbul in primavara si as opta tot pentru autocar.

Grupul cu care ati plecat din Bucuresti a avut ghid roman sau numai ghidul din Turcia?

Si va rog sa imi spuneti daca v-au tinut mult in vama la intoarcere.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Ioan RaitaAUTOR REVIEW
[01.01.18 20:01:22]
»

@turkn: In ceea ce privește marfa din Bazarul egiptean, nu prețurile m-au deranjat ci faptul că nu știam ce sunt produsele respective pentru că peste tot denumirile erau numai în limba turcă.

Da grupul a avut un însoțitor de autocar, dar atribuțiile lui se referă numai la călătorie, adică adună pașapoartele la graniță și asigură relația cu vameșii.

Probleme cu vama sunt doar la vama de intrare din Turcia în Bulgaria. Vameșii sunt foarte necuviincioși, ca să nu maă exprim alfel.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Ioan RaitaAUTOR REVIEW
[01.01.18 20:04:48]
»

@ioan marinescu: Mulțumesc pentru vizită și La mulți ani! Problema noastră a fost că denumirile produselor erau scrise numai în turcă, iar nou nucunoșteam mirodeniile depă aspect. A făst totuși o experiență interesantă.

turkn
[01.01.18 22:03:50]
»

Da, stiu ca vamesii bulgari nu sunt tocmai prietenosi, voiam sa stiu daca autocarul este tinut mult timp in vama. Asta poate intarzia mult sosirea in Bucuresti.

Ioan RaitaAUTOR REVIEW
[02.01.18 00:20:16]
»

@turkn: Am stat cam o oră și jumătate. Am ajuns în București la stația de metrou Timpuri Noi la ora 23.00.

elviramvio
[02.01.18 09:09:39]
»

@turkn:

Pentru ca am fost in vara trecuta tot cu autocarul la Istanbul, pot sa-ti spun ca bulgarii verifica mai mult autocarele de linie decat pe cele turistice, caută în special țigări și parfumuri. Doamne fereste sa ai in autocar pe cineva cu bagaj suspect ca bulgarii baga autocarul la control amanuntit si te uita pe acolo. Noi am avut pe cineva care nu era nicidecum turista si am stat cu inima-n gât la controlul bulgaresc dar am avut noroc. Am scris atunci despre asta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
turkn
[02.01.18 09:11:57]
»

@Ioan Raita:

Referitor la denumirile condimentelor scrise in limba turca, eu, in urma cu ceva ani, faceam poze prin bazar si apoi acasa incercam sa identific ce este acel produs, cu "translate google". Am observat anul trecut ca la unele standuri, mai ales in bazar, deci acolo unde preturile erau mari, aveau trecute si denumirile in engleza.

Se spune ca repetitia este mama invataturii si asa este. Eu, de cate ori merg la Istanbul, trec prin locuri deja stiute si parca ma simt "de-al casei". Imi propun din timp ce as vrea sa cumpar si merg cu temele facute, deci cu denumirile in lb turca notate.

Oricum, o vizita la Istanbul, este o adevarata bucurie, si cred ca nu doar pentru mine...

Referitor la controlul in vama bulgara stiu ca e la noroc.Fiindca nu numai autocarele de linie au aceste probleme ci si la autocarele turistice sunt de multe ori "turisti in interes de serviciu".Este problema lor,important este sa nu stea din cauza lor 50 oameni sa astepte cu orele,si sa li se desfaca bagajele,ca este deja o chestiune deranjanta.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
elviramvio
[02.01.18 09:17:52]
»

@Ioan Raita:

Anul acesta prefer avionul, anul trecut am mers cu autocarul, tot prima data. Am mers ziua, noaptea nu m-aș duce că mă plictisesc. Acum ce să zic despre vameși, au legile lor și din păcate turiștii români și unii șoferi de autocar creează probleme. De la un astfel de grup am întârziat în vama turcă aiurea și am fi putut avea probleme la bulgari din cauza unei persoane din grupul nostru. Mașinile mici treceau mult mai ușor prin vamă decât autocarele. Și da, vameșii bulgari se poartă altfel când vii de la sârbi sau turci - am avut ocazia în ambele cazuri - și cred că au totuși unele motive.

Vacanțe plăcute și anul acesta!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[02.01.18 09:24:13]
»

@turkn:

Din păcate șoferul și ghidul sunt cei care trebuie să dea socoteală pentru tot ce este în neregulă cu turiștii sau bagajele lor. Asta e. Am avut în față un autocar din care la întoarcere din Istanbul lipseau doi turiști, șoferul n-a știut sau a ignorat că trebuiau anunțate autoritățile din Istanbul și pentru asta tot grupul a rămas în vama turcă pentru alte formalități. Am aflat apoi că acel șofer nu va mai putea intra in Turcia. Astea sunt regulile la grupuri.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Ioan RaitaAUTOR REVIEW
[02.01.18 10:28:27]
»

@elviramvio: Mulțumesc pentru vizită. Nici noi nu mai vrem cu autocarul, tocmai am găsit aseară o ofertă transport avion, cazare 6 nopți cu mic dejun la Istanbul Royal Hotel la alegere în perioada 2-30 aprilie. Mâine voi da telefon să văd exact despre ce este vorba.

Despre șofer și autocar aveți dreptate ei duc greul și în acelaș timp tratativele cu vameșii.

Încă odată mulțumesc pentru vizită ș vă urez un An Nou cu bucurii și călătorii frumoase.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
turkn
[02.01.18 14:10:40]
»

@Ioan Raita:

6 nopti? cat costa cu totul?

Ioan RaitaAUTOR REVIEW
[02.01.18 14:20:34]
»

@turkn: 398 euro /2 pers.

turkn
[02.01.18 14:24:12]
»

@Ioan Raita:

Dati-mi, va rog, linkul prin PM. Multumesc

roth
[09.01.18 21:07:11]
»

Ehe vine ca o manusa, nu am inceput sapaturile pentru minivacanta mea in Istanbul insa retin si de aici ceva idei.

E drept ca eu o numesc "Aroganta" pe vacanta mea fiindca plec cu Turkis dimi de joi si vin duminica seara. A fost sa fie, singura data cand am mai fost acolo tot cu autocar am mers. Din Constanta, e drept si recunosc ca am avut "ghid personal" de cea mai inalta clasa. Acum o sa ma descurc din amintiri, citit aici si cred ca va iesi bine spre perfect... am promisiuni de ajutor si acum.

Votat cu drag, Plimbari multe si frumoase

PS

nu stiu ce cladire este in poza 1, insa daca dai ceva detali de locatie poate ajutam.

Initial am crezut ca este Green Gate din B-dul Tudor Vladimirescu, aproape de sediul companiei Marina ce face turcia cu autocare insa nui asa.

Pacat ca nu pot ajuta

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[09.01.18 22:37:01]
»

@roth:

Este clar că Istanbulul te-a fermecat și vei dori mereu să revii. Nu contează mijlocul de transport. Avionul de la Turkish este super.

A fost sa fie, singura data cand am mai fost acolo tot cu autocar am mers. Din Constanta, e drept si recunosc ca am avut "ghid personal" de cea mai inalta clasa.

Când îţi vei bea cafeaua acolo, comandă două şi gândeşte-te şi la "ghid"...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roth
[09.01.18 22:56:39]
»

@nicole33: Se stie ca macar atat am sa fac, plus un peste in paine la pod Galata si ar mai fi... o sa ma vegheze, iar acum o sa am nu doar ghid ci si inger pazitor.

elviramvio
[09.01.18 23:43:44]
»

@nicole33:

Turkish are câteva oferte bune și la bani si la orar in următoarele două luni, mă învârt pe lângă ofertă în zadar, n-am certitudinea că am însoțitor liber la datele dorite.

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[09.01.18 23:59:53]
»

@elviramvio:

Sună tentant. Turkish a avut mereu promoţii în ianuarie, prin 2014 am profitat şi eu de un preţ bun, dar eu tot nu mă hotărăsc să renunţ la maşină, chiar dacă voi merge până în Antalya, nu doar până la Istanbul.

elviramvio
[10.01.18 00:13:04]
»

@nicole33:

Timpul e dusmanos si anul asta asa ca cea mai buna cale pentru noi si o vizita scurta la Istanbul ramane avionul, asta e desi nu iubesc deloc mijlocul asta de transport.

Ioan RaitaAUTOR REVIEW
[10.01.18 17:09:07]
»

@elviramvio: Spuneți-mi și mie cum e cu turkișul ătsa. Cum se procedează. Noi am vrea să mergem din nou la istanbul în aprilie, dar cu avionul pentru că se ajunge foarte repede, precum și pentru ca să evităm vama bulgară.

De asemenea mă interesează cât de complicat este transferul de la aeroport, la hotel și invers.

mishu
[14.01.18 10:57:55]
»

@Ioan Raita: Cum niciodata nu este prea tarziu sa faci urari, iti spun si eu cu intarziere insa cu cel mai mare drag La Multi Ani! Mi-a facut placere sa citesc acest articol si ma gandesc si eu din ce in ce mai serios sa vizitez aceasta metropola si ar fi trebuit sa o fac in urma cu un aproape un an avand acelasi ghid de care pomenea @Roth mai sus, asa ca vizita va fi cu gandul la ghid.

Cred ca intradevar sa cunosti orasul e o experienta interesanta si ni mod sigur voi apela la colegii AFA care deja il cunosc foarte bine, dar am norocul acum sa am un coleg turc, proaspat venit din Istanbul, asa incat voi mai avea un atu, poate voi obtine mai multe informatii.

Multa sanatate iti doresc astfel incat sa poti avea calatorii cat mai frumoase si in acest an.

Felicitari, votat cu mare drag.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
elviramvio
[14.01.18 11:22:09]
»

@Ioan Raita:

Aveți un PM de la mine.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, elviramvio, ioan marinescu, Ioan Raita, mishu, roth, turkn
Alte impresii din această RUBRICĂ'Must See' în Istanbul:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.078269004821777 sec
    ecranul dvs: 1 x 1