ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.05.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
APR-2024
DURATA: 2 nopți
Familie
3 ADULȚI
PREȚ SEJUR 500 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN DblStd
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Pensiunea Moara cu Noroc B&B

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Nu locul sfințește omul ci omul sfințește locul.

Știu, am mai început articole cu acest motto, dar este perfect valabil și aici. Am întrerupt articolele despre India tocmai să vă povestesc despre un colțișor de Rai găsit la noi acasă în România, este musai să aflați despre acesta. Ne aflăm în prag de sărbători, sezonul cald a început, astfel este bine venită o ieșire, un minisejur la această locație. De ce scriu despre acesta? M-am simțit extraordinar aici, dar hai să vă povestesc mai bine.

Acces Moara cu Noroc B&B

Locul este unul din puținele astfel de locuri din România pe care după ce l-ai găsit ai impresia că l-ai prins pe Dumnezeu de un picior. La astfel de locuri nu se ajunge chiar pe autostradă dar accesul este totuși facil. Și dacă ne gândim nici A1 nu se află prea departe de aici.

Pentru acces se poate folosi următoarea variantă: A1-DN7-DJ705-DC28. Acesta din urmă DC28 are numai o bandă și jumătate lățime, trebuie circulat mai atent pe aici, vegetația este mai abundentă și nu vrem să lovim vreo vulpe sau alt animal cu mașina. Pensiunea apare și pe google-maps astfel este ușor de găsit. În momentul în care observăm Cheile Madei apare și pensiunea pe partea stângă a drumului. Ca și idee distanțele de la orașele din apropiere: Orăștie se află la 22 km, Geoagiu Băi la 11 km, Deva la 41 km, Hunedoara la 48 km, Alba Iulia la 57 km, iar eu am circulat din Sibiu 100 km.

Drumurile parcurse până aici sînt integral asfaltate și în stare bună.

Câteva cuvinte despre Mada, Hunedoara

Satul Mada aparține de comuna Balșa județul Hunedoara. Se află într-o vale între munții Metaliferi la o altitudine de cca 300 m deasupra mării. Localizarea GPS este: 45°59′22″N 23°8′21″E. Este un sat mic cu case distanțate între ele și o biserică. Oficial am văzut că se scrie că ar avea 70 locuitori. În realitate sînt mai puțini, poate unii locuiesc temporar, în orice caz plimbându-mă pe acolo în general mă întâlneam cu între 1 și 2 persoane :)

Nu am găsit date despre vechimea satului Mada.

Despre Moara cu Noroc B&B

Pensiunea are istorie și una considerabilă care începe în anul 1967. Pe atunci curgea un braț al Râului Mare din Mada pe aici și s-a construit moara satului. O fi existat o moară și înainte dar probabil a funcționat în alt loc și probabil s-a degradat, astfel din 1967 aici a funcționat oficial moara. Între timp morile tradiționale au fost încet uitate dar clădirea a rămas în picioare.

Iar clădirea morii a reînviat datorită gazdelor care au căutat un loc liniștit și acum ceva mai mulți ani s-au mutat în satul Mada în acest loc. Râul nu mai curge pe sub moara veche a satului dar moara a reînviat, a fost transformată în pensiune. Pot să mă laud că am locuit în moara satului.

Un alt specific al pensiunii este decorul folosit. Când intrăm în pensiune fie în sala de mese, fie în camere avem impresia că ne aflăm într-un muzeu etnografic. Și astfel pot să mă laud că am locuit românește timp de 3 zile pe aici. Denumirea pensiunii provine de la originea clădirii, moara, B&B probabil reprezintă ceva personal, iar cât despre noroc chiar l-am găsit cazându-mă aici :)

Rezervare și prețuri

Pensiunea este promovată pe câteva saituri de specialitate, pe facebook și rezervarea poate avea loc telefonic sau online. Se acceptă plată cash sau virament bancar. Se pune la dispoziție factură. Personal am plătit prin virament bancar cu o săptămână înaintea cazării.

Costul camerelor este de 200 lei/cameră pentru 2 persoane/noapte și 250 lei/cameră pentru 3 persoane/noapte. Pentru copii sub 4 ani nu plătește nimic dar vor dormi cu părinții în pat. La un moment dat aveam intenția să folosesc 2 camere (una pentru noi și una pentru băiat) de atunci știu că este 200/camera/pentru 1-2 persoane. Ulterior am renunțat și ne-am cazat toți trei într-una singură.

Din păcate nu se asigură și masă. Locul este destul de izolat, iar cel mai apropiat magazin alimentar se află la Geoagiu Băi la 11km, dar cu nu prea mare diversitate în produse. Astfel este un pic complicat cu masa (nu știu dacă gazdele ar dori în viitor să introducă măcar un mic dejun, nu am discutat nimic pe această temă) iar turistul mai bine să își ia alimentele cu el. Bucătăria comună însă este utilată cu absolut tot ce trebuie la pregătirea hranei.

Dar pensiunea oferă alte servicii, se poate folosi un ciubăr/jacuzzi modern, iar pentru 300 lei plătiți oaspeții o pot folosi pe toată durata sejurului. Pentru cei care închiriază pensiunea integral, ciubărul nu se mai plătește extra.

Deoarce zona este de o frumusețe rară gazda s-a gândit că unii turiști ar dori să vadă împrejurimile mai greu accesibile și folosește un vehicul tip buggy pentru experiențe off road. Prețul acestor excursii diferă în funcție de traseu, dificultate, durată, ceea ce am înțeles la telefon înainte de rezervare că un preț de bază ar fi undeva la 100 lei/persoană.

Structura pensiunii Moara cu Noroc B&B

Pensiunea se accesează din stradă direct (DC28) dar amenajările sînt mai retrase și se află în imediata vecinătate a pădurii. După trecerea printr-o poartă fizică are loc parcarea cu pietriș după care începe zona verde, o alee cu pietriș spre clădirile pensiunii. Pe zona verde se află nenumărate amenajări pentru copii. Pe urmă urmează jucăriile adulților, un foișor pentru masă, un foișor pentru grătar/foc și un ciubăr cu jacuzzi. Urmează o sală de mese încăpătoare dotată cu absolut tot ce este nevoie într-o bucătărie. De sala de mese stă lipită clădirea pensiunii/fosta moară cu 4 camere mari confortabile cu o capacitate de 15 persoane.

Camera/camerele

Am avut ocazia să arunc o privire și în restul de camere. Mi-au plăcut în mod deosebit cele de la parter camera țărănească și camera boierească. Așa cum am povestit mai înainte camerele sînt ca un muzeu etnografic și poți spune că ai locuit românește aici. De și există multe obiecte piesă de muzeu toate camerele sînt amenajate cu mult gust, confort și foarte curate. Lipsesc însă televizoarele care nu s-au montat intenționat. Fără televizoare înseamnă odihnă în plus și un somn mai bun. Un TV este totuși în sala de mese.

Intrând în clădirea pensiunii pe hol și casa scărilor la loc de cinste se află mecanismul morii așa cum a găsit-o proprietarul. Mecanismul este renovat și este pe post de decor. O parte din mecanism se vede prin podeaua unei camere de la parter printr-o fereastră și iluminat. Foarte ingenios această idee de a pune în valoare fosta moară.

La etaj se află 2 camere identice, noi am primit una din acestea din simplul motiv că sînt puțin mai mari decât cele de jos. Camerele sînt amenajate la fel cu multe obiecte de decor de artizanat, motive etnografice. Am estimat o suprafață aproximativ la 20 mp.

Camera noastră avea un pat mare matrimonial (aproximativ 2x1.8m) cu noptierele aferente, și un colțar încăpător care se putea trasnforma în pat. În fața colțarului se afla o măsuță cu o cană pentru apă și 2 pahare. La intrare se află un cuier pe perete și o oglindă. În colț se află o ladă de zestre folosibilă și două scaune cu spătar. Pardoseala este acoperită cu parchet laminat, tavanul cu lambriuri iar pereții sînt albi. Vederea din fereastră era către pădure și curte. Ca și mijloc de încălzire este un calorifer. Nu este nevoie de aer condiționat, clădirea se află sub răcoarea pădurii și este bine izolată.

Baia era placată cu gresie și faianță de culoare maronie, iar tavanul este alb. Centrul de interes în baie este chiuveta așezată pe un butoiaș, mi-a plăcut mult. În baie mai era o cabină de duș cu uși glisante retractabile complet, un calorifer pe post de uscător prosoape, un dulăpior cu spații de depozitare. Consumabilele sînt hârtie igienică, șervețele, săpun lichid. S-au pus la dispoziție 8 prosoape și 2 halate de baie.

Camera primită am folosit-o exclusiv pentru somn și pentru duș. Restul timpului era petrecut fie afară, fie în sala de mese.

Sala de mese

Zona comună este foarte încăpătoare. Nu pot estima o suprafață dar la masa lungă am numărat 18 scaune cu spătar. Sala de mese este foarte luminoasă, pe 2 laturi există ferestre cu tâmplărie termopan. Pe partea opusă se află mobilierul în principiu dulapuri cu veselă, farfurii, pahare, cești, o zonă de preparat mâncare unde se află chiuveta, espressorul de cafea, filtrul de cafea, fierbătorul de apă, prăjitorul de pâine și alte ustensile pentru prepararea hranei.

În colț se află vedeta, un grătar zidit cu tragere foarte bună, nici un pic de fum nu iasă afară în sala de mese. Lângă grătar se află o plită dublă cu inducție foarte eficientă iar oalele, tigăile puse la dispoziție sînt adecvate pentru această plită. În sala de mese se mai află un frigider mare comun, un televizor, un sistem audio cu două boxe mari și o mică toaletă cu vas WC și chiuvetă. Nu trebuie să menționez că și sala de mese este decorată cu multe obiecte etnografice. Este un loc cald, primitor.

Consumabilele puse la dispoziția oaspeților sînt: în afară de un set complet de tacâmuri, farfurii, pahare, ustensile, oale din partea casei avem cafea espresso măcinată pe loc cu ajutorul aparatului. Nu lipsește din ceaiul, zahărul, sarea și un set de condimente. Vedeta consumabilelor este totuși rachiul care se află pe o tavă într-o sticlă rotundă și cănițe așezate în cerc în jurul sticlei. Bineînțeles că am gustat din acest lichid era bună la gust și mai ales... cu tărie :)

Foișorul cu vatră de foc

În imediata apropiere a sălii de mese se află un foișor amenajat pentru a prepara alimente pe disc, ceaun sau pur și simplu să se stea la căldura focului savurând ceva lichide alcoolice/non-alcoolice. În loc de bănci/scaune în jurul vetrei de foc se află leagăne. Fumul produs se va elimina prin mijlocul acoperișului foișorului.

Foișorul pentru masă

În imediata apropiere a pădurii se află foișorul pentru sezonul cald. Aici se va petrece majoritatea timpului. În jurul unei mese mari și rotunde se află buturugile pe post de scaune. Stând aici fie pentru servirea mesei fie pentru a sta la o poveste și un vin, bere, altele lichide se poate observa Cheile Madei în toată splendoarea sa, și împrejurimile împădurite din zonă.

Ciubărul jacuzzi

Vedeta curții este un ciubăr care afară arată clasic din lemn cu sobița aferentă lângă iar în interior este din fibră de sticlă. Forma o are hexagonală, are un diametru de 2.5 m iar capacitatea este de 6 persoane. Are butoane și se poate da drumul la bule de aer sau seara la luminile subacvatice. În cazul în care se dorește folosirea ciubărului este necesară anunțarea gazdei cu o zi înainte. Procesul de încălzirea apei durează, se folosesc lemne. Ulterior apa se păstrează foarte mult timp caldă, chiar fierbinte ciubărul este bine izolat atât lateral cât și pe partea superioară dispunând de un capac izolat. Pentru acces se folosește

o scară de lemn. Temperatura apei a ajuns la 39 grade, a doua zi (fără a mai pune lemne pe foc timp de 24h) 33 grC.

Relaxare la soare și locurile de joacă pentru copii

Zona verde este suficient de încăpătoare atât pentru cei mici cât și pentru cei mari. Pe gazonul imens se poate juca cu mingea sau cu paletele. Turistul poate lenevi la soare pe un șezlong. Copii se pot juca în locurile multiple amenajate.

Cât despre unele planuri de viitor, am aflat de la gazdă că ar vrea să monteze între 2 copaci un ecran și cu ajutorul unui proiector să ruleze filme sau altele, în funcție de ce vor oaspeții. Pe urmă ar dori să monteze o piscină din acelea demontabile supraterane. Nu știm când va fi dar intenții există.

Gazdele

Gazdele sînt foarte primitoare, iar la pensiune ai o impresie clară că ești oaspete și nu client. În ziua sosirii în momentul în care am ajuns la pensiune gazda a ieșit direct în șosea să mă îndrume spre intrare și parcare. Orice dialog ulterior cu gazdele s-a desfășurat într-un mod plăcut, am primit diferite informații/ajutor privind folosirea unor lucruri dar am primit și suficientă discreție.

Ca și gazde am mai avut 4 pisici, motani de fapt. Ne-am împrietenit repede. Dar în timp ce stăteam în curte ne-a vizitat și o vulpe, a intrat dinspre pădure.

WIFI

În întreaga unitate/curte există semnal WIFI neparolat. Este oarecum nevoie semnalul de telefon este mai slăbuț. Semnalul WIFI este excelent și funcționează în orice colțișor din pensiune.

Împrejurimi

Obiectivul turistic principal este Cheile Madei (sau Cheile Mâzii cum mai spun localnicii). Ar mai fi de vizitat o peșteră, se numește Peștera Zidită. În sat se poate vizita biserica ortodoxă istorică aflată pe un deal. Nu în ultimul rând peisajele frumoase și liniștea se pot considera obiectiv turistic. Acestea sînt obiective turistice din imediata proximitate a pensiunii și nu este nevoie neapărat o deplasare cu mașina. Dar sînt multe alte obiective în zonă pentru care merită o mixă escapadă dar este nevoie de mașină.

Reguli

Ca în orice altă unitate există și aici câteva reguli. În sala de mese găsim tipărit regulamentul casei. Nu sînt greu de îndeplinit și țin mai mult de bun simț. Mai exact scrie de anumite ore de liniște noaptea, de responsabilitatea de a avea grijă de copii, de a lăsa bucătăria după folosire în ordine, despre fumat doar în exterior, despre focul pentru grătar, ceaun, etc și altele asemenea.

Vizita noastră

Am ales la întâmplare cazarea, căutând ceva aproape de Sibiu pentru a petrece 3 zile din vacanța de paște de 10 zile :) Am pus la punct un plan de excursii, între cele 2 nopți petrecute acolo urma să fac o excursie cu mulți km parcurși. Când am ajuns acolo am renunțat instant atât de mult am îndrăgit locul încât am dorit să stau acolo. Excursia propusă am realizat-o a treia zi după decazare. În ziua petrecută acolo totuși am făcut plimbări în sat și am urcat până la Peștera Zidită din Cheile Madei.

Restul timpului a fost petrecută la pensiune. Se pare că am fost singurii clienți dar mă simțeam la fel de bine și dacă era pensiunea plină, poate chiar mai bine deoarece mai aveam ocazia să cunosc alți turiști, să socializăm, să ne distrăm. Dar era ok și așa era ca și cum am fi închiriat integral. Am folosit bucătăria, am făcut mici în grătarul din sala de mese, am stat multe ore în ciubăr și am avut un somn de calitate. Am avut multă liniște și am scris chiar și un articol AFA aici.

Vă recomand cu drag această pensiune, cazări inspirate vă doresc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 02.05.24 23:48:52
Validat / Publicat: 03.05.24 15:08:40
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 1504 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Împrejurimi pensiune Moara cu Noroc,Cheile Madei
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41600 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

10 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[03.05.24 15:07:28]
»

Mutat în rubrica "Moara cu Noroc B&B [Mada], GEOAGIU / GEOAGIU-BĂI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

webmasterPHONE
[03.05.24 18:19:43]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2024) sau anul trecut (2023) ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

AZEAUTOR REVIEW
[03.05.24 23:35:19]
»

@webmasterX: Este aproape OK, mai trebuie mutat cursorul poziționării un pic spre nord (în poza de satelit se vede clar un complex de clădiri, acolo este pensiunea, cursorul acum arată o zonă de pădure)

ps:am editat o poză cu harta și am încercat să încarc aici(se observă mai jos un ecou gol) dar nu am reușit,nu se încarcă.Am atașat-o la poze.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
AZEAUTOR REVIEW
[03.05.24 23:37:04]
»

@webmaster: Mulțumesc

webmasterX
[05.05.24 20:10:51]
»

@AZE: Am setat coordonatele GPS conform indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.

Am adnotat, deasemenea, aceste coordonate ca fiind confirmate.

AZEPHONEAUTOR REVIEW
[05.05.24 20:15:24]
»

@webmasterX: Multumesc, sarbatori fericite

mprofeanu
[07.05.24 21:23:39]
»

@AZE: Frumoasă și inedită cazare ați avut, într-o fostă moară. Ce frumos este așezată, înconjurată de dealuri acum înverzite. Fără televizor, odihnă plăcută și de aceea ai preferat să vizitezi doar zona și să nu mai mergeți în alt circuit decât la plecare. Oricum din distanțele afișate este aproape de multe locuri frumoase. De reținut că nu oferă nici mic dejun și că zona este izolată, departe de magazin. Arată bine totul și poate scrii și despre chei și peșteră.

AZEAUTOR REVIEW
[08.05.24 07:41:00]
»

@mprofeanu: Bună dimineața

Mă bucur că am găsit acest loc. În mod normal când relatez despre un sejur le scriu în ordine cronologică. Dar dacă între timp găsesc ceva deosebit, întrerup celelalte articole ca să afle și alți useri de locație.

În cazul de față știam că de Paști nu aveau oaspeți și am scris despre pensiune cu speranța că poate merge cineva acolo de sărbători. Era așa frumos decorat pentru sărbătorile pascale. Și în mod sigur era liniște acolo și de sărbători. Se putea merge la Înviere la biserica din sat. biserica era la 5 minute de mers pe jos de la pensiune.

Mulțumesc pentru vizită, ecou și vot.

doinafil
[13.05.24 14:04:29]
»

Un loc minunat! Mi-a plăcut tare mult camera și decorurile ei! La bunica, la țară, în Oltenia, mi-aduc aminte că era ceva asemănător! Gazdele au știut cum să facă să atragă turiști, daaaar, dacă ar oferi - măcar - un mic dejun, cred că ar avea mai multe cereri de cazare!

Poate că în viitor, când vor monta și piscina gonflabilă, supraterană, va avea mai mare căutare. Este curios că de Paște nu a fost ocupată, măcar pe jumătate, dacă nu toată!

Felicitări pentru alegerea acestui loc deosebit de frumos și...

P. S. Ca și acum două luni, toate articolele AFA mi s-au dus în „spam” ! Habar nu am de ce?! Am întârziat cu citirea a vreo 56 de articole! Nu știu dacă este din vina mea sau a „yahoo”-ului!

AZEAUTOR REVIEW
[13.05.24 22:52:48]
»

@doinafil: Bună seara. Cred totuși că izolarea este motivul pentru care nu ar fi avut tot timpul clienți. Totuși gazda ne-a povestit că în anumite perioade există cerere mare. Dar dacă ne gândim un pic ceea ce am observat personal, adică la prima plimbare m-am întâlnit cu o singură persoană din sat și toată ziua am observat 2 mașini pe drum, eu zic că este totuși izolat. Dar chiar asta este farmecul, de asta am schimbat planurile pe loc și am rămas acolo. Dacă nu aveam cabana mea rămâneam și de paști acolo.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
doinafil, mprofeanu

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.086522817611694 sec
    ecranul dvs: 1 x 1