EXCELENT
La sfârşitul lunii mai am plecat într-o scurtă vacanţă la Mare, împreună cu mama mea şi cu fiul nostru. Amândoi (bunica şi nepotul), îşi puseseră în plan să viziteze Cazinoul şi să bea o limonadă pe terasa cafenelei Cazino City Grill, recent deschisă.
Mie îmi revenea misiunea de a rezerva o cameră dublă şi un apartament, pentru patru nopţi. Am ales, fără să stau pe gânduri, hotelul Mirage MedSpa din Eforie Nord unde am mai fost de patru ori în ultimii doi ani. Acest hotel, deschis tot timpul anului, a îndeplinit toate cerinţele noastre: camere spaţioase, frumos mobilate, balcon, lift, restaurant, piscină interioară, saune, sală de fitness. Fără nicio glumă, perfect pentru familia mea!
Ca de fiecare dată, am rezervat camerele telefonic şi am plătit ca avans, prin transfer bancar, contravaloarea unei nopţi de cazare. Oferta pentru luna mai a fost rezonabilă: 320 lei/noapte camera dublă, 280 lei/noapte camera single şi 480lei/noapte pentru un apartament (cazare cu mic dejun şi acces la SPA).
Am ajuns devreme la Eforie Nord, pe la ora 12. Am fost întâmpinaţi cu zâmbetul pe buze, deja ne cunosc toate recepţionerele. Deşi suntem clienţi vechi, am completat acele enervante formulare de cazare. Am primit imediat cartela camerei duble, urmând ca apartamentul să fie gata în cel mai scurt timp posibil.
Mi-a plăcut foarte mult camera dublă, situată la etajul 4, spaţioasă şi luminoasă, cu vedere spre grădina hotelului. Crengile unui copac umbreau balconul, vrăbiuţele se certau vesele, pescăruşii desenau în zbor cercuri largi şi chemau vara cu ţipetele lor ascuţite... În depărtare, peste vile şi hoteluri, se zărea Marea, ca o eşarfă albastru-turcoaz. Minunat... Ce-mi puteam dori mai mult?
Am dus toate bagajele în camera dublă, şi am plecat să ne plimbăm şi să mâncăm în vecini, la restaurantul hotelului Aquatonic Steaua de Mare. Se mânâncă foarte bine la Aquatonic, toate preparatele sunt proaspete şi gustoase. Preţul este destul de piperat (140 lei de persoană prânzul bufet suedez, cu băuturi alcoolice şi nealcoolice incluse), dar este o plăcere pe care nu ne-o refuzăm când ajungem la Eforie Nord. Vă veţi întreba, pe bună dreptate, de ce nu ne-am cazat la Aquatonic Steaua de Mare? Deşi are un centru SPA excelent, cu cea mai frumoasă piscină interioară de pe litoralul românesc, am renunţat la Steaua de Mare din pricina camerelor foarte mici, fără balcoane. Există apartamente şi câteva camere cu vedere frontală la mare care îmi plac, dar acestea pot fi rezervate doar cu all inclusive. Am abandonat de mult varianta all inclusive, demipensiunea este mult mai potrivită pentru noi.
După ce am mâncat bine şi am savurat pe îndelete o cafea pe terasă, am revenit la hotelul Mirage MedSpa, unde ne-am luat în primire şi apartamentul. Situat la etajul 4, cu vedere frontală la mare, apartamentul este uriaş, pare că s-a făcut risipă de spaţiu. Cu toate că este atât de spaţios, apartamentul este prost împărţit, dotat cu un pat matrimonial confortabil şi doar o canapeluţă mică şi incomodă. Punctul forte este terasa (cu măsuţă, scaune şi şezlonguri) care te face părtaş, în fiecare clipă a vacanţei, la spectacolul mării.
Din momentul în care am fost cazaţi, recepţionera ne-a avertizat că liftul se află în convalescenţă, şi nu tolerează mai mult de doi adulţi. Ştiam din anii trecuţi că unicul lift al hotelului este bătrânel şi bolnav, aşa că nu mi-a rămas decât să sper că nu ne va face probleme. Dar ne-a făcut, mai repede decât m-aş fi gândit! Când ne-am întors de la piscina interioară, relaxaţi şi odihniţi, un domn n-a vrut să ţină seama de atenţionarea noastră, şi a năvălit peste noi în lift. Am rămas blocaţi, liftul dansa şi se plimba haotic între etaje, am intrat în panică... un minunat început de vacanţă! Îmi venea să-i dau una în cap omului cu pricina...
Am coborât pe scări la cină, cu speranţa că liftul îşi va reveni. La masă, altă dezamăgire, puţine feluri de mâncare, aspect neplăcut, calitate îndoielnică. Acelaşi preţ pe care-l ştiam, 90 lei de persoană, bufet suedez (cu o sticlă de apă de 0,5 ml. inclusă). Calitatea mult mai slabă, în comparaţie cu anii trecuţi! Pentru această problema am găsit rapid soluţia: puteam mânca la Aquatonic Steaua de Mare şi la Terasa cu Ancore, ambele situate la mică distanţă de Mirage MedSpa.
Dar ce ne facem cu liftul? Pentru noi trei, urcatul şi coborâtul celor patru etaje nu era o problemă care să ne încurce vacanţa, dar pentru Bunica, DA! Bunica a declarat răspicat că pleacă acasă dacă nu găsim o soluţie, chiar nu poate să urce şi să coboare atâtea trepte, de mai multe ori pe zi.
M-am dus la recepţie, şi am expus situaţia cu calm, dar în acelaşi timp cu fermitate. Tânăra recepţioneră era foarte amabilă, dar depăşită evident de situaţie. Erau mulţi turişti nemulţumiţi, unii de lift, alţii de mâncare.
Am aşteptat răbdătoare, şi am rugat recepţionera să ne mute la Mirage Beach Spa, hotelul de pe Aleea Belona care are acelaşi proprietar. Eram dispuşi să plătim diferenţa de preţ, Mirage Beach Spa fiind mai scump decât Mirage MedSpa. După o jumătate de oră de aşteptare, s-a rezovat problema. Ne-am mutat chiar în acea seară la Mirage Beach fără să plătim nicio diferenţă de preţ. N-au acceptat să plătim nici măcar cina, după ce le-am spus că nu ne-a plăcut mâncarea. A doua zi, s-au mutat la Mirage Beach mai mulţi turişti de la Mirage MedSpa, oameni în vârstă şi tineri cu probleme locomotorii, veniţi la recuperare. Liftul acela hodorogit trebuia înlocuit de multă vreme, mai ales că vorbim despre un hotel cu bază de tratament.
Mirage Beach Spa se află în capătul opus al staţiunii Eforie Nord, între lacul Belona şi plajă. Este un hotel nou (inaugurat în anul 2021) de patru stele, deschis tot timpul anului, şi dispune de 62 de camere duble (cu pat matrimonial şi cu paturi twin) şi 3 apartamente. O parte a camerelor au vedere spre lac, cealaltă parte au vedere spre Mare (aşa ar trebui, dar clădirea în care se află centrul de relaxare şi tratament este construită chiar pe plajă, şi obstrucţionează vederea la mare pentru o jumătate din camerele de pe această parte a hotelului). Cele trei apartamente au vedere spre lacul Belona.
Hotelul are parter şi patru etaje, şi este legat printr-o pasarelă de clădirea în care se află centrul Spa (deschis în anul 2024). Oferă turiştilor, gratuit, 20 de locuri în parcarea subterană. Cei care nu prind locuri, pot parca pe aleea din spatele hotelului (pe partea dinspre lacul Belona). La afârşitul lunii mai nu este o problemă găsirea unui loc de pacare; în plin sezon, nu garantez.
Am ajuns la noul nostru loc de cazare după lăsarea întunericului. Se poate intra atât dinspre lac, cât şi dinspre faleza ce desparte hotelul de plajă. Noi am intrat pe uşa dinspre lac, şi am constatat că scara de acces are trepte cu diferenţă mare de nivel între ele, şi nu există o rampă pentru persoanele cu probleme locomotorii. Nu este admisibil la un hotel care are bază de tratament şi cazează mulţi turişti în vârstă şi cu diverse afecţiuni! Dimineaţa aveam să constatăm că spre faleză s-a construit o rampă alunecoasă şi atât de abrubtă, încât ai toate şansele să pleci acasă mai beteag decât ai venit. Noroc că am oprit-o pe Bunica la timp, altfel s-ar fi rostogolit direct pe plajă!
La parterul hotelului nu sunt camere. Acesta este nivelul destinat recepţiei, zonei de relaxare, birourilor, bucătăriei, barului şi restaurantului. Desigur, sunt şi toalete comune, curate, dotate cu tot ce este necesar.
De cum am intrat în hotel, ne-a plăcut ce am văzut: canapele şi fotolii confortabile, corpuri de iluminat frumoase, tablouri, plante decorative, culori calde... Un spaţiu modern şi reconfortant. Recepţionera ne aştepta, ştia că eram obosiţi şi stresaţi după peripeţiile primei zile de concediu.
Am completat încă un rând de formulare şi am fost cazaţi imediat. Am primit o cameră dublă şi un apartament la etajul 1, cu vedere spre lacul Belona. Deşi hotelul are doar patru etaje, este dotat cu un lift modern, încăpător, care funcţionează impecabil. Holurile hotelului sunt mochetate, bine iluminate, decorate cu peştişori coloraţi în nuanţele Mării.
Uşile camerelor sunt prevăzute cu panouri digitale pentru deschidere. Camera dublă este spaţioasă, cu peretele dinspre balcon din sticlă. Mochetată, dotată cu mobilier alb, cu perdele şi draperii frumoase, decorată în nuanţe de gri şi albastru, camera noastra a fost pefectă pentru o vacanţă plăcută la ţărmul mării.
Patul matrimonial mare, cu saltea de calitate, lenjerie albă, pilotă de vară şi perne bune, ne-a asigurat cele mai bune condiţii pentru odihna de care aveam nevoie. Pe peretele de la capul patului, un peisaj marin ne-a colorat zilele şi nopţile. Patul este încadrat de noptiere, deasupra cărora se află oglinzi, veioze, prize şi întrerupătoare.
Pe peretele din faţa patului este amplasat un birou lung pe care sunt aşezate tava cu pahare de sticlă înfoliate, mapa cu materiale de prezentare a hotelului, telefonul fix şi încă o veioză. Deasupra biroului, este montat un televizor cu diagonală mare, cu suficiente posturi în grila de programe. Sub acest corp de mobilier, mascat de o uşă, stă ascuns răcitorul (gol şi gălăgios). L-am scos din priză în timpul nopţii, ziua am răcit apa şi o bere pentru soţul meu.
În spaţiul liber dintre pat şi fereastră şi-au găsit locul o măsuţă şi două scaune comode, tapiţate. După parerea mea, spaţiul generos ar putea fi folosit mult mai bine, prin amplasarea unui fotoliu pat sau chiar a unei canapele extensibile. Desigur, se poate cere pat suplimentar pentru copil, dar se doarme mult mai bine pe o canapea adevărată.
Pe holul de la intrare se află un dulap mare, care oferă suficient spaţiu de depozitare. Aici am găsit seiful, halatele de baie din prosop gri şi papucii de unică folosinţă. În continuarea dulapului, există cuier şi suport pentru bagaje.
Baia este suficient de spaţioasă, decorată în nuanţe de gri deschis, bine aerisită cu ajutorul unui ventilator care poate fi pornit separat de lumină. Dotată cu duş, calorifer port-prosop util în anotimpul rece, uscător de păr, instalaţii sanitare moderne, în perfectă stare de funcţionare. Singurul cusur, se prelingea puţină apă în afara spaţiului destinat duşului. Am găsit recipiente mari cu gel de duş şi şampon, flacoane mici cu loţiune de corp, săpunele solide, hârtie igienică suficientă. Prosoapele albe, noi, de bună calitate (câte două de fiecare plus un prosop de pus pe jos la ieşirea de la duş) au fost schimbate în fiecare zi.
Balconul camerei este mare (terasă în toată regula), dotat cu măsuţă pe care se află o scrumieră (inutilă pentru noi), şi două scaune galbene. Aşa cum v-am spus, am primit o cameră cu vedere spre lacul Belona, o privelişte plăcută şi reconfortantă. În depărtare, dincolo de şosea, se vede un pic din lacul Techirghiol şi turnul de radio-televiziune care supraveghează peisajul dobrogean de la înălţimea celor 146 metri. Pentru că am ’locuit’ într-o cameră pe colț, am avut și vedere la mare...o fâșie albastră, privită printre hotelul nostru și hotelul vecin. Doar camerele din capetele coridoarelor au parte de această surpriză plăcută!
Am petrecut momente frumoase pe balcon, am admirat apusul Soarelui peste lac, am privit îndelung păsările şi peştii care executau salturi acrobatice, am pândit apariţia rară a unicei lebede care clocea în stufărişul de pe malul lacului.
Lipseşte uscătorul de rufe de pe balcon, am uscat costumele şi halatele de baie pe marginea scaunelor. M-am îngrijorat când am observat că nu există plasă de protecţie contra insectelor la uşa de la balcon, mai ales că ne aflam pe malul lacului. Surprinzător, n-am avut probleme cu insectele. Totuşi, recomand viitorilor turişti să pună preventiv în bagaj un aparat cu pastile contra ţânţarilor. Sau, mai degrabă, aş recomanda proprietarilor hotelului să monteze plase de protecţie şi să doteze balcoanele cu uscătoare de rufe.
Camera dispune de un sistem de iluminat modern, suficiente prize şi întrerupătoare. Internetul wi-fi este cam slăbuţ, dar n-a fost o problemă pentru noi. Sistemul centralizat de climatizare nu funcţiona. Cu toate că abia ne apropiam de sfârşitul lunii mai, am prins zile foarte călduroase. Am fi avut nevoie de un pic de răcoare la orele amiezii, seara şi noaptea ne-a fost foarte bine cu uşa de la balcon întredeschisă. Termopanul izolează fonic foarte bine, dar cu uşa deschisă se aude zgomotul de la şosea (cu toate că trece pe cealaltă parte a lacului).
Apartamentul mi-a plăcut, este mai mic decât cel de la Mirage MedSpa dar mai bine comartimentat şi dotat. "Mai mic" înseamnă suficient de spaţios pentru o familie cu doi copii (chiar trei). Este compus din două încăperi, separate printr-un cadru de uşă, fără uşă (nu ştiu cum să explic altfel). Era şi mai bine să fie o uşă normală între cele două camere... Prima cameră este o dublă cu pat matrimonial (cu hol, baie şi balcon), la fel cu cea pe care am descris-o mai sus. De aici se trece în cea de-a doua cameră a apartamentului, lungă în îngustă, mobilată doar cu două paturi de o persoană, potrivite ca dimensiune pentru copii sau pentru adulţii mai subţirei. Camera mare este decorată cu un peisaj marin, camera mică este înveselită de un tapet cu maci.
Apartamentul este dotat cu două televizoare; în plus faţă de camera dublă, există o cană electrică pentru fiert apa (ceaiul îl aduci de acasă sau iei un pliculeţ de la micul dejun). Îmi pare rău că am uitat să pozez cana marca Floria, până acum n-am văzut aşa ceva... cât pe ce să cred că mi-au oferit o cană personalizată, ca să-mi treacă supărarea după peripeţiile cu liftul de la Mirage MedSpa!
Bunica a dormit în camera mare ca să fie aproape de baie, nepotul a bombănit şi a dormit în camera mică, într-un pat nepotrivit pentru un om de 1,90 m. Cele două paturi de o persoană sunt despărţite de o măsuţă şi fixate în perete, nu se pot alătura.
Cameristele au venit la noi în fiecare zi, au făcut ordine în băi, au completat cosmeticele consumate, au schimbat prosoapele, au luat puţinul gunoi. Nu au schimbat aşternuturile, nici nu este nevoie într-un sejur de 4 nopţi. Tot personalul hotelului Mirage BeachSpa este harnic, amabil şi politicos (recepţionere, cameriste, ospătari, barmani), exact aşa cum ar trebui să fie în toate hotelurile. Cu toţii s-au străduit să ne facă vacanţa frumoasă!
Restaurantul amplasat la parterul hotelului, despărţit de zona recepţiei prin uşi glisante de sticlă, este mare şi luminos, decorat modern, cu bun gust. Dispune de o terasă acoperită, spaţioasă, care se închide cu geamuri în sezonul rece, şi două terase sezoniere înguste, una cu vedere spre mare şi una cu vedere spre lac.
Micul dejun bufet suedez, inclus în preţ, a fost proaspăt şi bun. Nimic deosebit, produse obişnuite, de calitate medie: ouă fierte, ochiuri şi omletă, brânză telemea şi caşcaval, mezeluri, bacon prăjit, vreo două feluri de cârnaţi, crenvurşti, legume proaspete şi la abur, salate, zacuscă, măsline, icre, peşte marinat, unt, miere, gem, brânză topită, cereale, iaurt, compot. Ca şi la Mirage MedSpa, fructe tăiate, prăjituri şi foietaje ieftine. Pâinea feliată, albă şi intermediară, se poate prăji.
De băut: lapte, ceaiuri de calitate bună, sucuri jenant de proaste, la dozator. Cele două espressoare prepară mai multe sortimente de cafea şi cappuccino, din boabe râşnite pe loc. Cafeaua mi-a plăcut, poate fi băută în restaurant sau pe terasă (în ceaşcă), dar există şi posibilitatea de a o lua în cameră sau pe plajă, în pahar de carton, conform indicaţiilor scrise lângă espressor. Eu am băut prima cafea a zilei pe terasa restaurantului, cu vedere la mare, urmată de un cappuccino pe balconul camerei cu vedere la lac. Răsfăţ de concediu!
Am mâncat în fiecare seară la restaurantului hotelului, nici n-am fi avut variante în apropiere. Poate doar Sailors din Portul Belona, dar zona era slab luminată şi păzită de mulţi câini, aşa că nu m-a inspirat. Pentru că hotelul a fost plin, cina a fost servită sub formă de bufet suedez, la preţul de 100 lei de persoană. Fără băuturi incluse în preţ, doar o apă la jumatate de litru. Băuturile se pot cumpăra de la bar, şi au preţuri decente.
Nu sunt multe feluri de mâncare dar toate bucatele sunt gustoase şi frumos prezentate. În fiecare seară am avut de ales între o ciorbă şi o supă cremă (cu crutoane, verdeaţă, smântână, usturoi), peşte (biban, macrou, şalău), carne de pui, porc, vită la cuptor sau la grătar, două feluri de mâncare gătită, garnituri şi salate. La desert, prăjituri cremoase (mi-a plăcut doar o tentativă de tiramisu) şi fructe feliate.
A fost bună mâncarea, eu am ales în fiecare o supă/ciorbă şi peşte cu mămăliguţă şi usturoi. O menţiune specială pentru ciorba de burtă, tochitura dobrogeană, musacaua şi pastele cu fructe de mare.
La prânz n-au fost suficienţi clenţi pentru bufetul suedez, dar se putea comanda a la carte. Turiştii care au ales varianta cu pensiune completă aveau de ales din meniu o ciorbă, fel principal, salată, desert. Doar fiul meu a mâncat la prânz la Mirage Beach (şi Bunica o ciorbă) dar n-a fost încântat. Unele preparate par congelate şi reîncălzite. Poate bucătarii sunt ocupaţi cu pregătirea cinei şi nu mai oferă atenţia necesară puţinilor clienţi de la prânz?!
Deschis tot timpul anului, Mirage Beach Spa oferă turiştilor un centru modern de relaxare şi tratament, amenajat într-o clădire separată de hotel. Toţi turişti benefiază gratuit de o oră de acces/zi la piscina interioară şi saune. Tariful pentru o oră suplimentară este 45 lei/persoană.
Zona Aqua Spa cuprinde o piscină interioară cu apă încălzită şi două saune (umedă şi uscată). Copiii între 4 şi 16 ani au acces la piscină doar între orele 12 şi 14, obligatoriu însoţiţi de adulţi. Nu este permis accesul copiilor mai mici de 4 ani. Este un hotel orientat spre relaxare şi tratament, este bine ca familiile cu copii mici să cunoască aceste reguli, şi să decidă dacă Mirage Beach Spa este ceea ce-şi doresc.
Recepţia centrului de relaxare şi tratament se află în aceeaşi clădire cu hotelul, intrarea fiind la etajul 1 (faţă în faţă cu apartamentul în care au stat bunica şi nepotul). Am făcut rezervare pentru Aqua Spa, şi ne-am prezentat cu un sfert de oră înaintea orei stabilite, echipaţi cu halatele gri pe care le-am găsit în camere. Prosoapele mari pentru Spa se primesc la recepţie, şi pot fi lăsate la plecare în coşurile de la piscină.
Clădirea hotelului este legată de cea în care se află centrul de relaxare şi tratament printr-o pasarelă cu pereţi de sticlă. Am apreciat că există lift, atât de necesar persoanelor care au nevoie de recuperare medicală. Mai clar, am intrat la recepţia Spa, aflată pe acelaşi palier cu noi (etajul 1 al hotelului), am luat prosoape, am trecut pasarela şi am coborât cu liftul la parter unde se află zona Aqua Spa (la nivelul plajei). Pentru fiziterapie, masaj, balneo şi kinetoterapie se urcă la etajele superioare. Nu există sală de fitness de agrement.
Piscina are forma literei L, nu este mare, dar a fost numai bună pentru noi. În cea mai mare parte a timpului am fost singuri sau am împărţit piscina cu cel mult patru persoane. Într-un capăt al piscinei se află zona de jacuzzi, ne-au distrat cascada pentru masaj cervical şi jeturile subacvale care pot fi pornite de la butoanele de pe margine. Cele două saune, bine încălzite, au fost foarte apreciate de soţul meu şi de fiul nostru. Cât despre mine... iubesc apa şi nu suport căldura!
Spaţiul restrâns nu permite amplasarea de şezlonguri pe marginea piscinei. Sunt doar câteva scaune şi cuiere, duşuri şi toalete curate.
Există intervale orare rezervate exclusiv persoanelor care fac hidrokinetoterapie. Am văzut o tânără doamnă care a venit la hotel ajutată de cadru, şi după câteva zile de tratament, mergea singură.
Sigur, limitarea accesului la zona Aqua Spa la doar o oră pe zi nu sună bine. Dar noi aveam deja experienţa de la Mirage MedSpa, şi ştiam cum stau lucrurile în realitate. În fiecare zi ne-am relaxat la piscină şi la saune timp de 2-3 ore, nimeni nu ne-a cronomerat şi nu ne-a cerut să părăsim zona. E drept, n-a fost deloc aglomerat. Dacă s-ar fi adunat multă lume, am fi respectat ora programată şi am fi plecat din proprie iniţiativă.
Deşi hotelul se numeşte Mirage Beach Spa, nu are plajă privată. Plaja din faţa hotelului are dimensiuni normale, nu a fost afectată de extinderile din ultimii ani. Foarte important, este singura porţiune de plajă din Eforie Nord la care poţi să ajungi fără să te lupţi cu scările abrupte şi prost întreţinute. Nisipul este fin şi curat, fără scoici sparte, intrarea lină în mare... mi-a plăcut să mă plimb cu picioarele prin apa călduţă şi limpede. Am stat gratis pe şezlongurile cu umbrele de paie din dreptul hotelului Poeme, nimeni n-a fost interesat să ne ia banii. Bonus de extrasezon?!
Comparând cele două hoteluri, Mirage MedSpa şi Mirage Beach Spa, aş zice că Mirage Beach Spa ar câştiga detaşat competiţia. Este nou, condiţiile de cazare sunt excelente, restaurantul este spaţios, modern, cu terase cu vedere la mare şi la lacul Belona, mâncarea este mai gustoasă şi mai diversificată, are două lifturi în stare perfectă de funcţionare, plaja din dreptul său este frumoasă, numai bună pentru oamenii care se deplasează mai greu. Cred că toată atenţia proprietarilor s-a îndreptat spre acest nou hotel, iar Mirage MedSpa a fost neglijat în ultimul timp.
Mirage MedSpa are avantajul amplasării intr-o zonă mult mai verde şi mai liniştită a staţiunii (Steaua de Mare), şi dispune de o piscină interioară mai mare şi mai plăcută. Dacă ar schimba liftul, aş reveni la Mirage MedSpa dar nu aş plăti decât cazare cu mic dejun. M-aş orienta la faţa locul în ceea ce priveşte mâncarea.
Cu ceva timp în urmă, am scris că nu aş alege niciodată hotelul Mirage Beach Spa pentru că nu îmi place zona în care este amplasat. Să nu spui niciodată: "niciodată"! Iată că am ajuns la Mirage Beach, constrânsă de împrejurări, şi a fost foarte bine. Aleea de promenadă care desparte hotelul de plajă nu-mi place nici acum. Când am fost noi aveau loc pregătiri intense pentru deschiderea sezonului estival, aspectul era dezolant. În sezon este gălăgie, sunt multe dughene care vând mâncare, mirosuri amestecate, muzică zgomotoasă...
Recomand hotelul Mirage Beach Spa, un hotel nou şi elegant, deschis tot timpul anului. Recomandarea mea se referă strict la perioada de extrasezon, în lunile iulie şi august eu nu merg la mare...
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de Floria in 23.07.26 17:40:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE NORD.
- Alte destinații turistice prin care a fost: Iaki, Malibu, Bavaria Blu, Mercur-Minerva, Tomis...
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Floria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
@webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului! 😘
@Floria:
”Ştiam din anii trecuţi că unicul lift al hotelului este bătrânel şi bolnav, aşa că nu mi-a rămas decât să sper că nu ne va face probleme. Dar ne-a făcut, mai repede decât m-aş fi gândit! Când ne-am întors de la piscina interioară, relaxaţi şi odihniţi, un domn n-a vrut să ţină seama de atenţionarea noastră, şi a năvălit peste noi în lift. Am rămas blocaţi, liftul dansa şi se plimba haotic între etaje, am intrat în panică... un minunat început de vacanţă! Îmi venea să-i dau una în cap omului cu pricina...
Eu aş fi reacţionat mult diferit la faza cu liftul: fie ieşeam eu din lift lăsându-l pe nesimţit să urce el primul dacă era aşa grăbit, cum am procedat de câteva ori în Turcia în pandemie când reuşeau să se mai strecoare şi alţii în cabină pe lângă mine, desigur acompaniat de calde urări de sănătate pentru tot neamul lui, fie îl ţineam în pumni, la propriu, până la deblocarea liftului, deoarece sufăr de claustrofobie şi am reacţii scăpate de sub control în astfel de situaţii.
Oricum, tot răul cu liftul a fost spre binele vostru. V-aţi mutat într-un hotel care mie îmi place mult mai mult, inclusiv ca poziţionare.
De reţinut şi de urmărit acest hotel, că şi aşa sunt mulţi ani de când nu m-am mai cazat în Eforie. Pe mine m-ai convins ![]()
Felicitări pentru vacanţă şi pentru articol! ![]()
- Aug.2022 Vacanta corecta la bani corecti — scris în 29.08.22 de racoro din TâRGU JIU - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Eforie Nord, din rău în mai rău — scris în 28.06.22 de Uivlis din ONEşTI [BC] - RECOMANDĂ
- May.2022 Hotel Mirage beach si marea cea frumoasa — scris în 10.05.22 de MaraMura din PLOIEşTI - RECOMANDĂ

Rog așteptați...