ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.03.2017
DE Cris
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.04.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
NOV-2015
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 13 MIN

Miniaturk - miniatura unei țări mari

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

La întoarcerea de la Istanbul nu am avut timp să scriu despre ce am făcut/văzut acolo. Timpul a trecut, au apărut multe articole recente, foarte bune, așa că am renunțat la ideea de a scrie. Istanbulul m-a fascinat și abia aștept să mă reîntorc să îl vizitez așa, într-un ritm mai domol, acum că am văzut obiectivele mari. Dar un serial turcesc despre viața sultanului Ahmet, filmat la Topkapî ,,m-a făcut să devin nostalgică, să mă gândesc în fiecare zi la Istanbul, așa că am hotărât totuși să scriu despre un loc care mi-a plăcut mult de tot, Miniaturk.

În momentul în care am hotărât să mergem la Istanbul, bineînțeles că am studiat intens ce avem de făcut acolo. Știam care sunt principalele obiective, dar mi-a fost greu să îmi dau seama cum ar fi bine să le grupez astfel încât să reușim să vedem cât mai multe lucruri în cele 4 zile pe care le aveam la dispoziție. De mare, foarte mare ajutor mi-a fost @TraianS, care cunoaște foarte bine orașul și care și-a pierdut mult timp pentru a mă ajuta să îmi eficientizez la maxim timpul. Ba mai mult, m-a ajutat să mă hotărăsc ce să văd și la ce să renunț (să las pentru a doua vizită, mai bine spus). Cum am avut mână liberă de la prietenii cu care am fost pentru organizarea vacanței, am plecat de acasă cu programul foarte bine stabilit pentru fiecare zi în parte. Știam de Miniaturk, citisem despre el, dar am ales în locul lui să vedem acvariul, despre care citisem lucruri interesante.

Dar... cum socoteala de acasă nu se potrivește întotdeauna cu cea din târg și cum, de multe ori, neprevăzutul face ca vacanțele să fie mai frumoase, în cea de-a doua zi petrecută în Istanbul, primim de undeva un pliant cu reclame, care avea o pagină întreagă dedicată parcului de miniaturi. Prietenul nostru, de cum a văzut pliantul, s-a transformat într-un copil care nu mai vorbea despre nimic altceva decât despre parc și ne-a bătut la cap încontinuu pentru a-i face loc în program. Cei care au copii cred că știu despre ce vorbesc, cât de insistenți pot fi când le intră ceva în cap. :)).

În ziua următoare aveam în plan să vedem dimineața la prima oară palatul Dolmabahce, care era aproape de locul în care eram cazați (am stat undeva în zona Taksim), de acolo să mergem la Eyup și la Pierre Loti și după-amiaza târziu, când terminăm, să mergem la acvariu. Logic că singurul lucru la care am vrut (cu greu, recunosc) să renunț a fost acvariul. Dar cum hotărârea finală am luat-o dimineață, înainte de a pleca, nu am avut timp nici măcar să studiem cum ajungem la Miniaturk din Eyup, am văzut doar pe hartă că este pe malul celălalt al Cornului de Aur. În rest, a zis el bucuros că îl ducem să-și vadă jucăriile, ne descurcăm la fața locului. Cam greu într-un oraș ca Istanbulul, dar s-a dovedit că nimic nu este imposibil, dacă îți dorești cu adevărat. :)

Era deja destul de târziu când am coborât de la Pierre Loti, era luna noiembrie și se întuneca mai devreme, așa că nu aveam mult timp la dispoziție. După ce ne-am plimbat puțin prin Piața Eyup și am mai admirat o dată moscheea aflată acolo, ne-am îndreptat spre șosea, unde văzusem de sus că este o stație de autobuz, convinși că vom găsi ceva cu care să ajungem la Miniaturk. Dar cum era târziu, știind că drumul pe pod este lung, mai ales în aglomerația de la acea oră am realizat că vom pierde timp prețios și că s-ar putea să nu avem timp să vedem mare lucru în parc. Ajunși în stradă am văzut în fața noastră, pe cealaltă parte, debarcaderul, așa că am zis că ar fi bine să ne încercăm norocul acolo, știind, din ce am citit acasă, că există ceva curse de ferry între Eyup și Sutluce. Era cea mai rapidă modalitate de a ajunge în parc, pentru că Miniaturk-ul era aproape în dreptul nostru, de cealaltă parte a Cornului de Aur.

Ne-am îndreptat plini de speranță către ghereta de lemn însă domnul de acolo ne-a dezamăgit spunându-ne că în acea zi (dacă nu mă înșel era sâmbăta) nu mai este nici o cursă spre Sutluce. Dar, văzându-ne dezamăgiți, a adăugat destul de repede că ar trebui să mergem în partea stângă, la bărcile mici, pentru că vom găsi ceea ce căutăm. Bun, omul a spus small boats, ceea ce, în mintea noastră, însemna un vaporaș mai mic decât ferry, cu care fusesem deja în Uskudar. Am pornit de-a lungul debarcaderului, trecând pe lângă bărcile pescărești ,,parcate” acolo, căutând vaporașul. Am trecut pe lângă un grup de bărbați care, văzându-ne dezorientați, ne-au întrebat ce căutăm. Când le-am spus că vrem să mergem la Miniaturk și că nu știm unde este barca cu care putem traversa, ne-au arătat bărcile micuțe, pescărești și l-au strigat pe proprietarul uneia dintre ele. Nu știam dacă să râdem sau să plângem, pentru că era o barcă mică, exact cum sunt cele cu vâsle, doar că avea și un motoraș, iar noi eram 4, cu barcagiul 5. Soțul meu, singurul dintre noi care nu știa să înoate, a refuzat din start să se urce în barcă. Am stat și am încercam să îl convingem, era cea mai bună și mai rapidă modalitate de a ajunge pe malul celălalt și am reușit cu greu, într-un final, să ne urcăm. De fapt, a durat mai mult să îl convingem pe el să urce decât a durat traversarea în sine. Barcagiul, un pescar bătrân, a făcut ceva instrucție cu noi, ne-a aranjat în barcă după ce ne-a cântărit din ochi și, după ce s-a asigurat că totul este în regulă, a pornit motorul și am plecat.

În Istanbul ne-am plimbat cu ferry din Europa în Asia, am fost cu funicularul, cu tramvaiul, cu metroul prin tunelul Marmaray, dar traversarea Cornului de Aur cu acea bărcuță a fost de departe cea mai plăcută experiență, una de care ne aducem aminte cu plăcere de câte ori ne întâlnim cu prietenii noștrii și vorbim despre Istanbul. Super experiența! :)

Traversarea nu a durat mult, nenea ne-a lăsat la debarcaderul aflat fix lângă parc și, după ce am plătit prețul plimbării (5 lire de persoană) am coborât și în câteva minute eram la casa de bilete.

Prețul de intrare la Miniaturk este de 10 lire de persoană, iar la casă am fost întrebați ce limbă vorbim. Trebuia să alegem una dintre câteva pe care ni le-a enumerat cel de la casa de bilete și am ales engleza, deși nu eram prea lămurită pentru ce mă întreabă asta. Pe lângă biletul de intrare ne-a dat încă unul, din carton, care avea pe el un cod de bare. Aveam să aflăm singuri, mai târziu, de ce ne-a întrebat ce limbă vorbim și ce trebuia să facem cu acel carton, pentru că nimeni nu ne-a spus nimic la intrare. În fața fiecărei miniaturi se află câte un aparat, care are în partea din față un scaner, de care trebuie să apropii codul de bare. Aparatul începe să îți vorbească, în limba pe care ai ales-o, spunându-ți câte ceva despre clădirea/monumentul la care te uiți: cum se numește, unde se află, când a fost construit etc.

Ni s-au controlat biletele și am trecut de porți, ajungând pe terasa aflată la nivelul unu al clădirii. Aveam parcul la picioare și ne-am dat seama că am intrat într-o lume de poveste, într-un loc de joacă destinat atât celor mici cât și celor mari. Alei care șerpuiau printre zone verzi impecabile, pe care se aflau machetele celor mai importante construcții din Istanbul, Anatolia și din alte zone, care au făcut parte odată din Imperiul Otoman.

Situat pe țărmul nord-estic al Cornului de Aur, Miniaturk se întinde pe o suprafață de 60.000 metri pătrați. Sunt expuse aici 131 de machete, realizate la o scală de 1/25, simbol al civilizațiilor care, în peste 3000 de ani, au făcut Turcia să devină ce este astăzi.

Ne plimbăm pe alei și descoperim cu plăcere moschei, palate și clădiri pe care le vizitasem cu o zi sau două înainte. Sincer, nu știam ce să fotografiem mai întâi, pentru că îți venea să faci poză fiecărui detaliu, mai ales că aveam acum o altă perspectivă asupra clădirilor.

Am văzut din nou, la picioarele noastre de data asta, Moscheea Albastră, Moscheea Suleymanie, Moscheea Eyup, palatele Topkapi și Dolmabahce, Piața Sultanahmet, turnurile Galata și Kiz Kulesi, Basilica Cistern, Piața Taksim, Agia Sophia, mormântul lui Minar Sinan și multe alte clădiri pe care le-am văzut doar de la depărtare, în timpul croazierei pe Bosfor.

Am descoperit cu bucurie locuri pe care le văzusem doar în poze, am admirat măcar așa, la scară mai mică, două dintre cele 7 minuni ale lumii: Templul zeiței Artemis, din Efes și Mausoleul din Halicarnas.

Totul este reprodus atât de bine, nu numai din punct de vedere arhitectural ci și în ceea ce privește împrejurimile clădirilor. Oameni, animale, străzi, mașini, copaci în miniatură, făceau ca totul să fie atât de real. Nu mai spun că am văzut copaci în miniatură care aveau și rodii în ei, că am văzut oameni cu cărucioare în care erau bebeluși, că în gări erau oameni pe peroane și impegați de mișcare.

A urmat apoi bucuria băieților, stadionul Ataturk Olympic, care te făcea să crezi că aștepți să intri la un meci de fotbal. Porțile de intrare, instalațiile de nocturnă, tribunele pline cu suporteri mai că te făceau să cauți casa de bilete, pentru a intra și tu pe stadion. Dacă apropiai cardul de scaner puteai asculta imnurile echipelor Galatasaray, Fenerbahce, Besiktas și Trabzonspor, asta așa, ca să le facă în ciudă domnilor. :)

Din loc în loc, printre unele clădiri, circulau trenulețe electrice, pentru care erau amenajate tunele. Unul dintre ele trecea prin tunelul amenajat pe sub aleea pe care ne aflam, iar noi, oameni în toată firea, am stat minute întregi ghemuiți, cu aparatul în mână, să fotografiem trenul chiar când iese din tunel. :)

Aeroportul Attaturk era evident că nu are cum să lipsească, iar aici avioanele companiei Turkish erau frumos aliniate, așteptând călătorii. Dar nu ar fi fost atât de real totul dacă unele dintre ele nu s-ar fi pregătit de decolare, rulând pe pistă.

Am traversat podul Bosfor, plimbându-ne agale, admirând bărcuțele operate cu telecomandă care se plimbau pe sub noi. Totul era atât de real, atât de frumos, încât nu am mai fi plecat de acolo. Mi-au plăcut foarte mult și florile din parc, care erau astfel aranjate încât să reprezinte steagul Turciei.

Am văzut un labirint, foarte interesant, pentru cei mici și o tablă de șah uriașă, cu piese pe măsură. Copilașilor li s-a construit și un frumos joc de joacă, astfel încât vizita să fie mai plăcută pentru ei. Un trenuleț cu mai multe vagoane aștepta la intrare pentru a-i plimba pe cei mici și nu numai. :)

În cadrul parcului există și un simulator 3D al unui zbor cu elicopterul, care îți oferă un tur al Turciei și un tur al Istanbului. Mi-ar fi plăcut foarte mult, dar... nu a mai fost timp. Data viitoare, însă, nu îl vom mai rata.

Nu știu cum au trecut orele, eram atât de fascinați de ceea ce vedeam în jurul nostru, încât nu am simțit nici oboseală, nici frig, nici foame. Dacă nu se lăsa noaptea și nu am fi fost cu gândul la sandwichurile cu pește care ne așteptau la podul Galata, am mai fi putut sta acolo ore în șir.

În interiorul parcului se află și două muzee a căror taxă de intrare este inclusă în prețul biletul: Istanbul Crystal Museum și Miniaturk Panoramic Victory Museum.

La Muzeul Cristalelor am putut admira proiecții 3D a șaisprezece dintre cele mai reprezentative clădiri din Istanbul. Camera este întunecată și te plimbi, pe rând, prin fața unor bucăți de cristal pe care sunt proiectate, cu ajutorul laserelor de înaltă tehnologie, imaginile moscheelor, palatelor și turnurilor. La fiecare 5 secunde culoarea clădirii se schimbă, astfel încât le-am putut admira colorate în roșu, verde, albastru, galben sau mov. Foarte, foarte interesant acest micuț muzeu.

Muzeul Panorama Viktory, deși nu este foarte mare, ne-a plăcut enorm de mult. Aici erau reproduse, tot cu ajutorul miniaturilor, scene de luptă atât din războiul de la Gallipoli cât și din războiul de Independență al Turciei. Mai interesant este faptul că sunt reproduse scene atât din front cât și din spatele lui. Atmosfera era întregită de efectele speciale audio, care reproduceau sunete ce te făceau să simți că ești în mijlocul bătăliei. Și aici, ca și în parc, totul este reprodus până în cele mai mici detalii: soldați luptând sau răniți, bătrâni și femei încercând să supraviețuiască în spatele frontului, casele acelor timpuri. Portrete ale lui Ataturk, părintele Turciei moderne, făcute în perioade diferite din viața acestuia se aflau expuse în galeria aflată în muzeu. Ceea ce făcea ca totul să fie mai interesant erau cele câteva fraze scrise sub fiecare fotografie, citate probabil din discursurile lui Ataturk, care pe lângă faptul că erau pline de înțelepciune te puneau și pe gânduri, potrivindu-se foarte bine și în vremurile pe care le trăim acum.

Ne-am îndreptat spre ieșire cu părere de rău, ne-am mai odihnit pe una dintre băncile aflate pe alei și, ca să mai întârziem puțin momentul plecării, am intrat în magazinul de suveniruri și în restaurantul aflate lângă intrarea/ieșirea în/din parc. Am studiat oferta restaurantului, am observat terasa încăpătoare pe care am fi stat să bem un ceai sau o cafea, dar se lăsa noaptea și noi habar nu aveam cum să ajungem acasă, așa că am renunțat.

Evident că să ajungem la podul Galata a fost mult mai ușor decât am crezut, imediat ce am ieșit la șosea am ajuns în stația de autobuz, unde am văzut, pe o plăcuță, că trebuie să luăm autobuzul 47, care ne va duce la Eminonu. Autobuzul a venit repede, a fost gol, astfel că am putut sta pe scaun. Deși foarte obosiți, eram atât de încântați de ziua frumoasă petrecută în Istanbul, încât nu mai simțeam altceva decât fericire. Oricum ziua nu se încheiase, pentru că urma să ne bucurăm de deliciosul sandwich cu pește la podul Galata și de plimbarea din fiecare seară pe Istiklal. Ne-am cazat strategic în Taksim, astfel încât o plimbare pe Istiklal seara, în drum spre hotel, întregea câte o zi superbă petrecută în Istanbul.

Inițial am scos de pe listă Miniaturk, am fost cea care am cedat cel mai greu insistențelor celorlalți de a-i face loc în program. Dar am fost prima care a recunoscut că a greșit. Tot ceea ce am văzut acolo m-a fascinat, poate dacă nu știam nu regretam că l-am ratat, dar acum știu sigur că aș fi pierdut mult dacă nu îl vizitam. Este un loc din care pleci mai bogat sufletește, un loc în care descoperi o parte din istoria Turciei, un loc care te atrage și te fascinează. Dacă puteți să îi faceți loc în program nu faceți ca mine, vă asigur că merită să îi acordați importanța cuvenită. Veți învăța multe, vă veți relaxa, vă veți bucura descoperind multe lucruri noi și veți petrece câteva ore minunate. :)


[fb]
---
Trimis de Cris in 03.03.17 20:16:49
Validat / Publicat: 03.03.17 21:45:56
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.

VIZUALIZĂRI: 5507 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cris); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Miniaturk Park Istanbul
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 61100 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

24 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[03.03.17 21:26:31]
»

@Cris: Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

CrisAUTOR REVIEW
[03.03.17 21:47:29]
»

@webmaster26: Da, acolo este intrarea în parcare.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[03.03.17 21:50:03]
»

Articol selectat ca fiind „de interes turistic crescut” (din punct de vedere al politicii saitului! )

— e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

--

Articolul a fost deasemenea selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

CrisAUTOR REVIEW
[03.03.17 21:59:39]
»

@webmaster: Mulțumesc frumos!

Rog atașarea următorului videoclip: https://www.youtube.com/watch?v=PlR-Og-kPEA

maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.03.17 22:08:03]
»

@Cris: excelent! Exact cu un an in urmă, impreună cu @Roth, savuram o cafea eu si un ceai, ea... la Pierre Loti!

Intre o traversare cu bărcuta la Miniaturk si o plimbare cu ferry pe Bosfor, am ales ultima variantă! Citind articolul, m-a cuprins un regret, nu pt mine, cât pt @Roth. Data viitoare nu-l ratez, cum n-am sa ratez nici Vialandu'!

Felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[03.03.17 22:09:29]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

CrisAUTOR REVIEW
[03.03.17 22:16:55]
»

@webmaster: Mulțumesc din nou!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.03.17 22:18:01]
»

@Cris:

Of Cris, ce ne faci tu nouă. Îmi este aşa de dor de Istanbul, dar de cel pe care îl ştiu din urmă cu nişte ani...

Îmi doresc să-l vizitez din nou, la pas, relaxat şi fără stres.

Însă până atunci mă voi mulţumi doar să-l traversez în drum spre Antalya, fără a mă opri măcar pentru o cafea adevărată.

Îl am deja în plan de două ori anul acesta, dar doar ca un punct dificil de pe traseu şi nu ca pe o destinaţie pentru câteva zile.

maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.03.17 22:21:26]
»

@nicole33: am o ofertă, incă valabilă????????????! Hai la un city break!

nicole33 CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.03.17 22:24:21]
»

@maria55:

Hai la un city break!

Nu mă ispiti!

Chiar dacă ar fi greu de strecurat în programul pe anul acesta, aştept detalii pe privat.

CrisAUTOR REVIEW
[03.03.17 22:24:29]
»

@maria55: Mulțumesc frumos!

Istanbulul este un oraș care te coplesește, ai multe lucruri de văzut și timpul petrecut acolo este mult prea scurt. Oricât le-ai înghesui, inevitabil va trebui să renunți la ceva, din păcate. Dar asta ne motivează să revenim iar și iar. Și sunt convinsă că de fiecare dato vom descoperi ceva nou. Asta face parte din fascinația orașului marilor sultani.

Noi am avut noroc, am fost nevoiți să alegem între acvariu și Miniaturk și am zis că un acvariu frumos găsim și în alte părți, dar Miniaturk categoric nu.

Te pup cu drag!

CrisAUTOR REVIEW
[03.03.17 22:31:49]
»

@nicole33: Și eu visez să mă reîntorc și aștept, ca și tine, să simt că pot merge pentru a mă plimba savurându-l, fără stres. Când eram acolo și umblam de dimineață până seara, mi-am promis că acum, când am terminat cu obiectivele mari, mă voi reîntoarce pentru câteva zile în care să îl văd în alt ritm.

Trebuie să mă întorc din nou la Istanbul, mai ales că am fost mituită să renunț la acvariu pentru Miniaturk, promițându-mi-se o nouă vacanță acolo, una în care acvariul va fi primul pe listă.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.03.17 22:36:07]
»

@Cris: @Nicole, va ispitesc????????????

Aveti un PM.

krisstinna
[03.03.17 22:49:47]
»

@Cris: Frumos și interesant articol, foarte util pentru mine.

Felicitări, ai reușit să mă faci să visez frumos.

Superbă melodia aleasă, nu știu filmul, nu mai am timp de seriale de vreo doi ani.

Mi-e tare dor de Istanbul și uneori doare tare.

Mulțumesc frumos!

maria55 † CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[03.03.17 22:56:49]
»

@krisstinna: melodia superbă, iar protagonistii, doi dintre cei mai dragi mie: Tuba si Engin, top10 Turcia!

Love Istanbul, love Turcia, se stieee!

Dan&Ema
[03.03.17 23:19:51]
»

@Cris: Foarte dragut! Eu manifest o afinitate fata de Istanbul. O metropola care m-a cucerit si unde voi reveni mereu cu drag. Faine miniaturile. Felicitari pentru articol.

CrisAUTOR REVIEW
[03.03.17 23:34:31]
»

@krisstinna: Mulțumesc frumos!

Îți dai seama cum visez și eu, acum că mi-am reamintit acele zile frumoase și am tot privit pozele.

Melodia am ales-o acum, de pe youtube, nici eu nu o știam, dar mi s-a părut că se potrivește cu ce simt în acest moment. Iar dacă doamna noastră dragă, Maria, spune că protagoniștii sunt în top 10 în Turcia, înseamnă că am ales bine.

Nu rata parcul Miniaturk la următoarea vizită, merită fiecare minut petrecut acolo. Vezi locuri pe care le-ai vizitat, altele de care doar ai auzit și unele de care, poate, nici nu știai.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
CrisAUTOR REVIEW
[03.03.17 23:40:47]
»

@Dan&Ema: Mulțumesc frumos!

Se pare că Istanbulul ne-a cucerit pe mulți dintre noi și visăm să ne reîntoarcem.

Și eu voi reveni cu drag, dar, deocamdată doar visez, așteptând să se liniștească lucrurile.

Radu Tudoran
[04.03.17 10:06:30]
»

Mi-am notat deja destinatia. Este asemenea Madurodam-ului din Haga. De ce nu s-o face si la noi asa ceva?

CrisAUTOR REVIEW
[04.03.17 10:45:42]
»

@Radu Tudoran: Offf, din păcate avem multe, foarte multe astfel de ,,de ce-uri".

Probabil ar motiva cu lipsa banilor, un parc de asemenea anvergură necesită o investiție serioasă. Însă cred că este și o mare doză de dezinteres în promovarea frumuseților pe care le avem cu prisosință.

Pentru că dacă nu s-ar putea realiza așa ceva la scară mai mare, ar putea fi făcute la un nivel mai mic. Mă gândeam acum, citind ecoul tău, cum ar arăta un astfel de parc în care să fie prezentat Brașovul și împrejurimile. Biserica Neagră, cetățile de la Râșnov și Rupea, telecabinele care te duc pe Tâmpa și Postăvarul (la Miniaturk telecabinele chiar se mișcau pe cablu). Mă gândeam și oftam.

GabrielaG
[04.03.17 12:02:43]
»

In primul rand va multumesc pentru acest articol! Vazand titlul am crezut ca este vorba despre MiniCity din Antalya... apoi am observat ca este vorba de Istanbul.

Le-am vizitat pe amandoua si pot spune cu mana pe inima ca cel din Istanbul este superb si mai deosebit decat cel din Antalya.

Va multumesc pentru ca ati reusit sa ma faceti sa ma teleportez in timp si sa imi aduc aminte de acel loc pe care l-am vizitat cu ceva ani in urma... am amintiri extrem de placute... si m-am lasat "purtata" de articolul dvs simtind ca sunt din nou acolo!

CrisAUTOR REVIEW
[04.03.17 12:39:05]
»

@GabrielaG: Gabi, în primul rând eu îți mulțumesc, nu numai pentru ecou ci și pentru recomandările pe care mi le-ai făcut înainte de a pleca la Istanbul. Mi-ai spus de atunci că ești îndrăgostită de acest oraș, iar când am ajuns acolo am înțeles de ce. Cel puțin la prima vizită (dar sunt convinsă că și la următoarele) Istanbulul te coplesește.

Îți dai seama ce drag mi-a fost mie să povestesc despre acest oraș acum, la mai bine de un an după ce l-am vizitat. Mi s-au răscolit atât de tare amintirile încât aș putea vorbi ore în șir despre Istanbul.

Miniaturk este un loc minunat, care ar merita pus pe listă încă de la prima vizită la Istanbul, de oricine stă mai mult de 3 zile. Noi am avut la dispoziție 3 zile jumătate și am reușit să atingem toate punctele importante, Este adevărat că trebuie puțină organizare, dar satisfacția este garantată.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
calatorul
[23.04.17 01:26:32]
»

@Cris: INteresant locul, nu l-am vazut in cele doua scurte vizite la Istanbul si asta si pentru ca nu am stiut de el. Multumim pentru informatiile si impresiile impartasite, ca si pentru imaginile lamuritoare.

CrisAUTOR REVIEW
[23.04.17 08:19:26]
»

@calatorul: Așa este, parcul de miniaturi este foarte interesant și foarte frumos realizat, merită vizitat.

Mulțumesc și eu pentru ecou.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
calatorul, Dan&Ema, GabrielaG, maria55, Radu Tudoran
Alte impresii din această RUBRICĂMiniaturk Park Istanbul:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.11022901535034 sec
    ecranul dvs: 1 x 1