GRAD SATISFACȚIE
Un vârf de lance – Minerva din Aqua Herculis
Weekendul trecut s-a „consumat” în stațiunea Băile Herculane o nouă Întâlnire anuală AmFostAcolo – o manifestare așteptată cu interes de cei mai mulți membrii AFA. După anunțarea locului de desfășurare și a celor două variante de cazare s-a deschis lista de înscrieri. „Febra AFA” a izbucnit! Alegeri, analize, constatări, informații – peste 1000 de ecouri la firul de discuții dedicat. Ca niciodată s-au înregistrat câteva zeci de retrageri, precum și lipsa din varii motive a unor membrii de seamă/iubiți ai comunității.
În cazul meu, drumul București-Herculane a fost parcurs în condiții bune vineri la amiază pe relația Capitală-Roșiorii de Vede-Caracal-Craiova-Drobeta-Orșova. Șoseaua se prezintă în condiții bune, în general, gradul de încărcare este mic, iar centurile orașelor Alexandria, Caracal, Craiova și Drobeta fluidizează întrucâtva traficul. Totuși nu scapi de un timp cuprins între 5 și 6 ore de mers cu automobilul până la destinație.
Poziționare și acces. Hotelul ales pentru a ne fi gazdă a fost Minerva, cunoscut acum sub titulatura Grand Hotel Minerva Resort & Spa, clasificat 4* stele. Adresa oficială este: strada Complexelor nr. 7 – Băile Herculane. Unitatea de cazare este ușor de identificat în spațiul stațiunii datorită siluetei inconfundabile, un „cilindru” înalt de 14 etaje. Urmând artera principală a stațiunii, după ce traversezi podul peste râul Cerna, virezi ușor dreapta pe strada Vicol, pe lângă parcul cu Teatrul de Vară și urci spre cele câteva hoteluri monumentale. Parcarea autovehiculelor se realizează în două puncte: în fața hotelului (câteva zeci de locuri) și într-o parcare închiriată special de hotel situată imediat după ce ai traversat podul peste râu – alte circa 35 locuri de parcare. Transferul între parcarea de jos și hotel se face cu microbuzul unității de cazare – am beneficiat și noi de acest serviciu.
Din punct de vedere istoric hotelul Minerva a fost construit în 1985, aproximativ în aceeași perioadă cu celelalte unități de cazare edificate de regimul comunist în această zonă nouă a stațiunii: Afrodita (1979), Dacia (1982), Domogled (1973) și Diana (1977). După 1990 stațiunea intră într-un con de umbră, iar în ultimii 20 de ani hotelul Minerva a cam „vegetat” – abia în 2018 își redeschide porțile după o amplă acțiune de renovare și rebranduire.
Recepție și lobby. La nivelul 0 se află Recepția unității de cazare unde în momentul sosirii noastre se aflau trei persoane care efectuau operațiunile de cazare. Acțiunea a mers repede, deși erau mai multe persoane sosite în același timp, hotelul fiind plin de oaspeți. Am completat formularul de cazare, am primit brățara de acces, la secțiunea Spa, o pagină printată cu informații utile și cele trei carduri pentru acces în cameră și prosoape suplimentare la piscină. Zona de Lobby e destul de spațioasă, culorile sunt odihnitoare, canapelele și fotoliile gen retro sunt confortabile, stâlpii placați cu marmură + un colț cu spații de socializare cu vedere spre parcul din apropiere. Accesul spre etaje/restaurante/zona Spa se efectuează cu ajutorul a 4 lifturi moderne, silențioase, de firmă. La etaj camerele sunt situate circular în jurul lifturilor/scării, holul e mochetat și iluminat cu surse de lumină cu senzori de mișcare. La plecare am achitat 2,56 lei taxă de stațiune, sumă pentru care am primit bon fiscal.
Camera. Am avut o camera dublă matrimonială situată la etajul 9, cu vedere spre oraș. Accesul se efectuează cu cartelă, „instrument” utilizat apoi și pentru deblocarea alimentării cu energie electrică a camerei. Încăperea nu este foarte spațioasă, dar bine organizată. Trebuie să ținem cont că hotelul a fost construit într-un timp în care altele erau normele și „pretențiile” clienților. Mobilierul are un discret aer vintage, reproduce elemente romane și este de culoare albă. Pe hol se află un panou-cuier cu oglindă, pe jos este mochetă, ferestrele au draperii. Patul dublu ocupă cea mai mare parte a spațiului, e încadrat de două noptiere și două lămpi prinse în perete. Mobilierul e completat de un șifonier cu două uși, un dulap care încastrează minifrigiderul (dotat cu „lichide” de mai multe feluri), un birou cu scaunul aferent, un coș de gunoi și un suport pentru bagaje. În șifonier se află umerașe, seiful, halatele de baie și papucii de unică folosință.
Pe lângă oglinda de pe hol mai există în cameră două oglinzi: în zona șifonierului și deasupra biroului – creează impresia unui spațiu mai larg. Un tv lcd e fixat pe perete, iar pe birou se află o vază cu flori de plastic, o mapă cu informații și telefonul fix. Avem în cameră și o tavă cu 4 pahare, vreo 3 prize electrice, aparat de aer condiționat și calorifer. Acesta din urmă se putea regla după preferință, în cameră fiind o temperatură potrivită atunci când am sosit. Patul cu lenjerie albă a avut saltea confortabilă și trei perne.
Baia nu era foarte mare, ușa deschizându-se destul de aproape de vasul de toaletă. Dușul era constituit dintr-o platformă de gresie închisă cu bordură și izolată prin perdea de restul băii. Un dozator de săpun (cu pârghia ruptă) era fixat în perete. Într-un coșuleț se aflau recipiente de gel de duș, șampon, loțiune de corp și căști de baie. Prosoape albe erau așezate pe pat; au fost schimbate a doua zi dimineață. Există hârtie igienică (plus rezervă) și coș de gunoi (în prima zi uitaseră să pună sac de plastic în interior).
Balconul de formă semirotundă era destul de mare, dotat cu două scaune metalice și uscător pliabil de rufe. Am avut parțial vedere și spre creasta muntoasă, dar și spre oraș (tern, mizerie etc.). Totuși Natura ne-a oferit cu generozitate peisaje care să ne relaxeze.
Micul dejun s-a luat în cel de-al doilea restaurant al complexului hotelier situat la nivelul -1 (loc unde s-a desfășurat și seara gastronomică), masa de dimineață fiind oferită în sistem bufet suedez. Preparatele sunt deja cele clasice în domeniul micului dejun, suficient de variate și de calitate bună.
Piscina și zona Spa. Majoritatea celor care aleg această unitate de cazare o fac pentru această zonă de relaxare, tratament și distracție cunoscută sub numele Armonia Spa. Din păcate, nu am avut timp să testez aceste facilități, ele sunt descrise pe site-ul oficial: hotelminerva.ro/armonia-spa. Câteva persoane s-au plâns de nivelul destul de crescut de clor din apa piscinelor. Așteptăm impresii de la cei care au utilizat serviciile zonei de Spa.
Concluzii. Minisejurul la Hotel Minerva a fost frumos, ne-am bucurat de serviciile oferite de unitatea hotelieră, de confortul camerei și de priveliștea spre munte. De asemenea, am apreciat curățenia și eforturile echipei de la Minerva de a ne crea o ședere cât mai plăcută. Cu puncte forte sau cu mici inconveniente semnalate de unii oaspeți Hotel Minerva constituie un vârf de lance pe piața hotelieră a stațiunii Băile Herculane. Scopul Întâlnirii AFA a fost atins, în final ne-am distrat, am socializat, ne-am plimbat și vom duce mai departe spiritul AFA. Mulțumesc organizatorilor, tuturor celor care au trudit pentru reușita evenimentului și nu în ultimul rând celor care îmi apreciază munca pe AmFostAcolo.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 19.03.19 13:39:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în HERCULANE.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.87779400 N, 22.41609400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am retras notele acordate unităţii - conform regulamentului (1. B. 7), nu e acceptabilă evaluarea multiplă a unei unităţi de cazare de către membrii aceluiaşi grup sau ai aceleiaşi familii, pentru un sejur comun.
Foarte bine ai descris hotelul si camera. Așa arăta și camera mea. Eu am testat și zona SPA. Mi-au plăcut foarte mult saunele. Erau mai multe, cred că cinci. Eu am fost la sauna sărată și la hamam. Mai erau: o saună uscată, una cu infraroșii și una, cred că bio. Mai era un bazinaș cu apă rece ca să te răcorești după ce ieși din saună. In ce privește piscina, eu am crezut că are apă termală și am avut surpriza să constat că nu era așa. Clorul este prezent in toate piscinele, nu știu dacă la Minerva era mai mult decât de obicei. Sper să ne mai vedem și cu alte ocazii.
@tata123: M-am gândit eu că patru sticluțe cu gel de duș a fost o scăpare! Bine ca nu mi-a trebuit!
Frumoasă și camera ta, iar articolul, ca de obicei, marca @tata123!
@tata123: Obiectiv articol, felicitări!
Noi am testat zona spa, chiar de 2 ori. Confirm prezența clorului în piscine, puțin cam deranjant pentru mucoasele noastre deja inflamate de o viroză rebelă. Totuși, asta nu ne-a împiedicat să ne bălăcim în voie! Apa era caldă și curată, iar în cele 2 jacuzzi chiar și mai caldă! Deasemenea mi-a plăcut ambientul aerisit, cu suficiente sezlonguri și cu plante verzi din loc în loc. La saune n-am fost, eu una nu suport. Am remarcat și sala de fitness, duminică seara chiar utilizată.
În rest, la capitolul servicii, hotelul stă bine, dar ar putea sta și mai bine. Totuși, a fost vorba de mici scăpări, nu merită amintite... A fost bine, a fost foarte bine!
@all: Mulțumesc pentru ecouri și aprecieri. Am apreciat serviciile oferite de hotel pentru scurta perioadă petrecută în cameră/restaurante/recepție. Posibil să existe și mici nemulțumiri pentru un sejur mai lung și utilizare la maxim a facilităților. Am observat că atât Minerva, cât și Afrodita erau ocupate (probabil) integral, ceea ce „spune” ceva despre calitatea serviciilor.
Să auzim numai de bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2023 Hotelul de 4 stele fara bai termale in zona spa = Hotel Minerva — scris în 13.06.23 de Pop Pop din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- May.2023 Alegeti alta tara cand vine vorba de turism! — scris în 15.05.23 de gnomin din RESITA
- Jan.2023 Dezastru — scris în 09.01.23 de anny23m din DEJ [CJ] - nu recomandă
- Aug.2022 Dezamagit de conditii si servicii — scris în 27.08.22 de ux126975 din TâRGOVIşTE - nu recomandă
- Jun.2022 Dezamagire maxima — scris în 13.06.22 de DanaPT din TELEORMAN - nu recomandă
- Sep.2021 Grand Hotel Minerva - dezamăgire maximă — scris în 26.09.21 de carmenmo din TIMIșOARA - nu recomandă
- Sep.2021 Vacanta de succes — scris în 12.09.21 de Luc și Ralu din BUCUREșTI - RECOMANDĂ