GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In drumul spre "final destination" a zilei care insemna Turnu Severin, oprim si in Orsova pentru o ultima incercare de a gasi cazare. Aveam in vedere acum doar hoteluri, pentru ca la capacitati reduse de cazare asa cum au pensiunile, n-am fi avut nici o sansa sa gasim 2 camere cate ne trebuiau noua. Asadar gasim pe net 2 hoteluri in Orsova ambele de 3 stele - Meridian si Apolodor - aflate in drumul nostru spre hotelul Tudor din Turnu Severin.
Oprim la hotelul Meridian aflat pe strada Eroilor la nr. 12 si bineinteles, asa cum deja ne obisnuisem, nu aveau camere libere. Dar ce sa vezi... Minune. Intrebandu-ne de unde venim si auzind cate am patimit, fetei de la receptie i se face probabil mila de noi, pune mana pe telefon, vorbeste cu cineva si incheind conversatia cu “Am inteles sefu... E Ok. Multumesc.”, ne propune spre cazare... Doua camere de lux aflate intr-o alta cladire in imediata vecinatate a hotelului in incinta unei firme de constructii ce patrona hotelul Meridian. Camerele se aflau la mansarda unei cladiri administrative ce avea la etajele 1 si 2... birouri :)). Biroul directorului, contabilitatea, serviciul vanzari, etc... Camerele de la mansarda in numar de 4 erau construite pentru protocol, urmand a fi ocupate de eventualii parteneri de afaceri ai firmei respective.
Ce va pot spune este ca prin tara sau prin strainatate pe unde am fost, nu am mai intalnit niciodata prin hotelurile de 4 sau chiar de 5 stele pe unde am stat, camere atat de mari, atat de luxoase si atat de bine intretinute. In aceasta situatie, acum aveam de-a face cu un paradox - am avut ghinion ca nu am gasit camere in alta parte si am avut noroc ca nu am gasit camere in alta parte =))
Mergem insotiti de un baiat din hotel sa vedem camerele, iar la intoarcere fata de la receptie ne intreaba zambind usor daca ne convine cazarea. Auzi intrebare... :) Ii multumim frumos si hai sa ducem bagajele sus. Nu uit sa pun mana pe telefon si sa sun la receptia hotelului Tudor din Turnu Severin, sa-i multumesc si sa-i spun fetei de acolo, o draguta si o amabila, ca am rezolvat cu cazarea si sa nu mai tina cele 2 camere blocate (v-am povestit in review-ul trecut despre asta).
Ma intreaba domnisoara unde ne-am cazat, i-am zis ca la hotel Meridian din Orsova si mi-a raspuns ca da, e bine aici, dar ca a uitat sa ne spuna cand am plecat de la ea sa evitam cazarea la pensiunea Ancora din Eselnita si la pensiunea Decebal din Dubova. La intrebarea mea “De ce asta ?”, mi-a raspuns doar atat: “Sunteti cu copii si nu merita sa riscati”. Asadar ce intelegeti dvs. am inteles si eu. Ea fiind un om al locului si lucrand in bransa, probabil stia mai multe si se baza pe ce spune.
In fine, noi probabil nimerisem si la cele 2 pensiuni printre cele n’spe mii la cate oprisem si posibil ne-am fi cazat daca gaseam camere libere. Bine acum sa nu credeti ca eram dispusi sa ne cazam in cine stie ce bomba ordinara si sa facem rabat de la cele 3 conditii pe care le cerem unei cazari (v-am mai spus si prin alte review-uri de asta). Curatenia asternuturilor, curatenia baie + camera, fara mirosuri neplacute. Vedeti? De asta in general nu facem rezervari dinainte pentru locurile in care ne vom caza, pentru ca acest cumul de conditii e musai sa fie satisfacut iar asta este verificabil numai la fata locului. Daca cumva s-a mai achitat si vreun avans inainte si vazand conditiile de cazare vei vrea sa renunti, probabil nu-ti vei mai putea recupera banii, deci posibil un concediu ratat.
Dar sa revenim. Hotelul Meridian din Orsova pentru ca la el voi face referire, camerele noastre tinand tot de hotel pana la urma. Constructia stil vila in care se aflau camerele noastre este amplasata la o distanta de ~ 100 m de hotelul Meridian si la circa 150 de metri de Dunare. Un lucru bun apropierea de Dunare, pentru ca seara veti putea face placute plmbari intr-un parc amenajat de-a lungul falezei, la aer curat si privind scurgerea domoala a sa. Scurgerea domoala a Dunarii vreau sa zic, nu a falezei =))
Trebuie sa mai stiti ca vila unde ne-am cazat este construita in regim de P+2 iar capacitatea sa de cazare este de doar 4 camere. Dar ce camere... Luxoase si foarte generoase ca marime, situate asa cum v-am spus, la mansarda cladirii. Noi am ocupat camerele 2 si 3, cele centrale si la un pret de 220 Ron / noapte cu mic dejun inclus. O problema cu cazarea aici ar fi ca in cursul saptamanii atunci cand firma isi desfasoara activitatea, asa cum cum va imaginati, camerele nu se inchiriaza. Asadar noi am nimerit la timpul potrivit si la locul perfect pentru o cazare perfecta de tranzit in weekend :))
Camera noastra avea undeva la ~ 50 de m², un pat enorm XXL de 2 persoane, cele 2 noptiere la capul patului cu veiozele din dotare, un sifonier la 3 usi avand in in interior umerase, halate de baie, perii de haine si de pantofi, papuci de unica folosinta, trusa de croitorie cu ace, ata si cativa nasturi. Langa sifonier se afla si cuierul cu masuta pentru bagaje, asta pentru ca holul de la intrare este destul de ingust si nu era loc acolo pentru ele.
In camera mai aveam o masuta de toaleta pentru makeup cu un scaun si oglinda deasupra, o masuta patrata cu blatul de sticla, 2 fotolii imense si confortabile, o canapea imensa de 3 persoane avand in fata o a treia masuta drptunghiulara de data asta si tot cu blat de sticla, o servanta lunga in care este mascat si minibarul (contra cost), iar deasupra servantei un televizor LCD cu diagonala de ~ 1m.
Toata mobila camerei este din lemn masiv in stil clasic si de culoare inchisa.
Camera are plase de tantari la geamuri (inclusiv la gemuletul de la baie) si usa de la balcon, pe jos aveti parchet si covoare groase si moi, iar climatizarea este asigurata de un inversor Daikin de ultima generatie.
Prin camera veti vedea din loc in loc si diverse vaze si vazute, farfurii si cosulete cu aranjamente de flori si frunze uscate parfumate. Un design deosebit ce da farmec si culoare camerei. In dotarile camerei nu s-a facut absolut nici o economie, folosindu-se numai materiale de cea mai inalta calitate si asta incepand de la mobila si terminand cu intrerupatoarele si prizele montate acolo (toate Legrand), alegerea mobilei si a aranjamentelor dovedind si un foarte bun designer de interior.
Balconul, este semicircular si nu prea mare undeva la ~ 4 m². Este comun cu camera de alaturi (cea ocupata atunci de prietenii nostri), frumos aranjat avnd 3 braduti argintii in ghivece (o frumusete) si o multime de flori, toate foarte bine ingrijite :). Daca va veti caza aici cu copii mici, atentie pentru ca spatiile libere dintre balustradele din inox sunt mari, asadar trebuie sa fiti cu ochii pe ei sa nu iasa neinsotiti pe balcon. Nu va asteptati la cine stie ce priveliste din balcon, poate doar in departare, pentru ca nu uitati, sunteti totusi in curtea unei firme private :))
Baia. Cu cei ~ 6 m², nu este foarte mare, dar suficient de larga pentru a te simti confortabil si a nu te lovi de diverse chestii prin ea. Are fereastra (un lucru bun) iar in dotare avem cabina de dus cu hidro-masaj si aceasta de ultima generatie, uscator de par, doze de sampon si sapun lichid, odorizant pentru WC si mai multe prosoape moi si de un alb imaculat de foarte buna calitate si acestea.
WI-FI-ul este gratuit, acoperitor in orice zona si cu capacitate de transfer de date mare.
Camera amicilor nostri era identica (in oglinda) cu a noastraca si marime, dar diferita in primul rand datorita stilului mobilei, ei avand mobila alba modernista si in al doilea rand datorita faptului ca in baie aveau in dotare cada de baie cu hidro-masaj, spre bucuria copiilor care va dati seama ca au trebuit s-o incerce si pe care odata intrati nu puteam sa-i mai scoatem de acolo :)
Voi posta si cateva poze din camera lor, sa puteti face diferenta.
A doua zi, mergem la hotelul Meridian sa achitam cele 2 camere si o rugam pe fata de la receptie sa ne arate si o camera din hotelul propiu-zis, ca sa putem face o comparatie. Si in hotel camerele arata bine, mai mici intradevar (~ 35 m²) decat cele in care statusem noi, dar si acestea bine dotate. Cele 2 camere pe care le-am vazut noi (vedeti poze), au avut initial balcon, dar acesta a fost inchis obtinandu-se astfel o suprafata mai mare a camerei. In locul fostului balcon acum veti gasi ghivece mari cu flori, fapt ce da acestor camere o nota aparte de “bine ai venit” si de “ca acasa”. In camere racoare si bine, gresie pe jos, curat luna si in camere si in bai, 2 paturi single lipite, asternuturile albe, masuta cu 2 scaune si oglinda deasupra, frigider cu minibar (contra cost), aer conditionat cu splter interior si telecomanda (deci nu in sistem centralizat), televizor CRT. In baia de ~ 5 - 5,5 m², aveti cabina de dus si ceea ce mie unuia nu mi-a placut, faianta neagra cu vagi tente de alb. Da senzatia de spatiu mic, mult mai mic decat este in realitate.
Oricum, una peste alta este un hotel ce poate fi o varianta buna daca va aflati in cautarea unei cazari decente.
Micul dejun inclus, il veti lua in hotelul Meridian care are si restaurant propriu si este servit la masa, asadar nu stil bufet suedez. Este indestulator si gustos. A cuprins la alegere (de persoana): 2 oua omlete cu sunca sau fara sau dupa preferinta ochiuri, cate 4 crenvursti, 6 felii salam tip Sibiu, 4 felii muschi file, cascaval bun si asta 4 felii, branza de vaca 4 felioare, dulceata nu stiu de care (eu nu mananc de obicei) in mici boluri de sticla, cate o rosie potrivita, castraveti cornichon, ardei gras si cate o jumatate de ceapa. Ceai la pliculete, lapte si cafea la discretie. Pentru noi MD-ul a fost suficient ca si cantitati si bun calitativ.
Ca si concluzie finala, va pot recomanda hotelul Meridian ca pe o locatie decenta si buna de cazare, iar daca prindeti camere in incinta in care ne-am petrecut noi noaptea este mai mult ca perfect. Si strict privitor la camerele noastre, aici veti gasi cazarea ideala chiar daca va fi numai pentru weekend, conditii foarte bune si de peste 4 stele, iar pretul achitat este unul corect in raport cu ce ti se ofera, chiar mic as spune :)
In speranta ca v-am putut oferi detalii si informatii utile despre o posibila cazare de tranzit, inchei aici spunandu-va asa cum o fac de fiecare data, ca :
Cine detine informatia, detine puterea.
THX! Bye bye.
Trimis de vega06 in 04.04.16 15:28:55
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORȘOVA.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vega06); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 44.72520000 N, 22.39440900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX -
Da webmaster, pozitionarea este perfecta.
Aaa... Si merci pentru “one click to go”
@vega06 - Bafta voastră că n-ați găsit locuri în altă parte! Dar camerele alea, de vi le dădură, nu-s în circuitul turistic, așa că... Oricum și camera standard de hotel arăta bine!
@Zoazore -
”Dar camerele alea, de vi le dădură, nu-s în circuitul turistic, așa că...
Ba da Zoa, eu cred ca sunt, dar revin cu specificatia ca pot fi folosite doar in weekend. Atata vreme cat au minibar contra-cost cu lista de preturi alaturi (vezi poza) iar la final ni s-a emis si factura fiscala pentru cazarea in cele doua camere, eu zic ca sunt in circuitul turistic.
Atata doar ca se poate ca aceste camere sa nu fie date oricui. Asta da, posibil.
Ma gandesc ca ramane la aprecierea sefei de la receptie. Daca ea considera persoanele carora le va oferi cazare aici ca si oameni seriosi si care sa nu se apuce sa darame sau sa strice niscaiva chestii de p'acolo, este in regula. Propune "boss-ului" si acesta zice DA sau NU. La noi a fost DA
Nu stiu... Zic si eu sau cel putin asa cred ca se intampla.
Mercic pentru vizita si comentariu Zoa
@vega06 - Felicitari pentru bafta avuta! Se pare ca zicala cu raul spre bine mai functioneaza. Cu cativa ani in urma (in 1981), ajungand, intr-o delegatie, cu trenul de la Timisoara in Tr. Severin, am cautat cazare peste tot, dar la ora noua seara nu prea am gasit nicaieri. Intamplarea a facut sa-mi aduc aminte de hotelul partidului si sa-mi incerc acolo norocul. Si norocul a tinut cu mine, singura camera libera fiind un apartament, unde am fost boier.
De Orsova ma leaga multe amintiri placute, fie din anul 1970 cand eram proaspat stagiar la Institutul de Proiectari, fie din mai multe excursii in zona. In toate situatiile cazarea a fost la hotelul Dierna, undeva pe malul Dunarii, vis-a vis de un frumos (pe vremea aceea). Nu stiu daca mai este hotelul, pentru nu mai mira nimic legat de baza turistica mai veche. Imi amintesc de asemenea de o biserica romano-catolica nou construita si care ni s-a parut ceva deosebit la data cand am vazut-o prima oara (era in mai 1977). Tot Orsova imi aminteste de o excursie in zona (21 - 23.05.1977), cand la intoarcerea spre Branesti, am vizitat hidrocentrala de la Portile de Fier 1. Vizita a fost ceva cu totul deosebit, putand vedea pe langa traseul oficial, sala turbinelor, sala de comanda, sala vanelor de golire si toate acestea fiind datorate ghidului nostru, un clonel de securitate in rezerva care lucrase mult timp pe santierul hidrocentralei. Plimbarea pe baraj pana la frontiera cu Iugoslavia mi-a permis trecerea frauduloasa a frontierei in Iugoslavia, de unde m-am intors inapoi in tara. La intoarcere am primit ca recompensa doua palme dupa ceafa de la ghid iar prezenta si interventia acestuia m-au scapat de o pedeapsa mai usturatoare. In paranteza fie spus, aventura mea in Iugoslavia a durat mai putin de un minut si s-a intins pe cativa metri, spre disperarea granicerului roman si amuzamentul granicerului iugoslav.
Nu am mai fost de circa 20 de ani in Orsova, dar ce am vazut in 2014 de pe malul sarbesc al Dunarii mi-a aratat aceasi zona frumoasa si care cred ca mai atrage, inca, vizitatorii.
Numai bine si calatorii placute!
@liviu49 -
Si noua ne-a placut mult Orsova. Un micut si foarte linistit orasel provincial in care nimeni nu parea sa se grabeasca undeva, toata lumea calma si linistita... Bine, exceptand turistii pe care ii "citeai" de departe pentru ca faceau nota discordanta cu locuitorii zonei
”Imi amintesc de asemenea de o biserica romano-catolica nou construita si care ni s-a parut ceva deosebit la data cand am vazut-o prima oara (era in mai 1977).
Am vizitat si noi Biserica Romano Catolica de care ziceti. Este intradevar deosebita si o voi prinde in urmatorul meu review.
Va multumesc pentru vizita si comentariu. Vacante perfecte si dvs.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2009 Un hotel la standarde normale — scris în 29.06.10 de rinaldoparaipan din BUCUREşTI - RECOMANDĂ