Fiind în vizită pentru o zi în Pamukkale, am avut nevoie de o cazare de o noapte. Am ales în consecință una din cele câteva pensiuni din localitate, și anume Melrose House Hotel, aflată la doar 10 minute de mers pe jos de terasele de travertin. Am găsit aici și plusuri și minusuri.
Plusuri: Pensiunea se află într-o locație bună și se ajunge destul de ușor la ea (de la intrarea în localitate se găsesc indicatoare spre pensiune). Este bună ca oprire de tranzit, camerele sunt curate și destul de spațioase. Personalul este drăguț, serviabil și vorbitor de limba engleză, iar proprietarul este un tip tânăr, sociabil și gata să te ajute cu indicații la nevoie. Micul dejun inclus este bogat și diversificat, cu fructe și legume proaspete, brânzeturi, mezeluri, sucuri, ceaiuri, lapte, cafea, unt, dulceață, miere, ouă fierte sau la cerere omletă etc. Pensiunea îți oferă posibilitatea de-a servi la ei și prânzul și cina. Masa se poate servi atât în interior într-un spațiu rustic, dar mai micuț, sau în curtea din fața pensiunii, foarte frumos amenajată în stil vintage, într-o atmosferă relaxantă și intimă. Prețul pe cameră este mic (noi am plătit 36 € pentru o camera cu trei paturi single).
Minusuri: Nu-ți oferă parcare, singurul loc disponibil este cel din fața porții (asta dacă ai norocul să fii cazat printre primii, ca să ai mașina cât mai aproape de poartă) și este nepăzită. Nu știm cum arătau celelalte camere, dar la cea în care am stat noi baia necesita îmbunătățiri: prosoapele erau vechi, cada și dușul deasemenea. Ar fi fost bun și un televizor în cameră pentru cei care stau mai mult timp. Masa de seară este cam scumpă și limitată ca ofertă (la noi a costat cât tariful pe 2 nopti). Pensiunea este dotată cu o piscină dar este mică și nu-ți oferă spațiu de relaxare, iar întreținerea ei nu credem că se face corespunzător.
Deși camera noastră era dotată cu balcon, vedere am avut spre curtea interioară unde nu-ți prea făcea plăcere să stai și să privești (era loc de depozitare a gunoiului, a materialelor de construcții, culmea pentru rufe).
În ansamblu noi spunem ca pensiunea este ok, potrivită ca locație de tranzit (1 -2 nopți), pentru a putea vizita împrejurimile care merită a fi descoperite, deci o recomandăm ca alegere pentru Pamukkale.
Trimis de lucsim in 03.07.11 23:32:33
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (lucsim); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 37.91121000 N, 29.11977500 E - CONFIRMATE
@lucsim: din cate stiu, Melrose House si Melrose Algau (click aici) sunt doua nume diferite pentru acelasi htel.
Ai putea, te rog, sa confirmi/infirmi asta?
Noi am facut rezervarea pe booking.com si era prezentat asa cum am scris noi. Vizuzlizand unde ne-ati recomandat, am vazut si noi ca apare si cu alta denumire, desi in prima poza postata de "@irinaca" pe placuta de la intrarea in curtea hotelului apare MELROSE HOUSE HOTEL.
In orice caz, in site-urile oficiale denumirea hotelului este cea pe care am mentionat-o mai sus.
Multumesc de raspuns.
O sa unesc cele doua rubrici, 'unificand' si denumirile - va purta numele 'Melrose House/Algau Hotel'.
Nu aveti pentru ce!
Ati luat o decizie inteleapta care ii va ghida mai usor pe cei care vor sa-l aleaga ca si locatie de cazare.
Mutat la rubrica "Melrose House / Allgau Hotel " (deja existenta pe site sub numele 'Melrose Algau')
- Sep.2013 Se poate si mai bine — scris în 14.09.13 de narcisa din BACAU - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Melrose House - hotel minunat — scris în 28.01.13 de raducondulimazi din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Foarte frumos — scris în 10.07.11 de Cappuccinoo* din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Pensiune ospitaliera unde te simti binevenit — scris în 11.07.13 de anca39* din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jun.2010 Dragut, atmosfera placuta — scris în 16.06.10 de irinaca din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2009 Un hotel absolut rezonabil — scris în 01.11.09 de chrismo din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2008 Hotelul Melrose Allagau / Pamukkale — scris în 21.09.08 de criss65 din BUCURESTI - RECOMANDĂ