ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2018
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Piatra-Neamţ
ÎNSCRIS: 03.08.11
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2018
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Marhaba Beach, o vacanta frumoasa!

TIPĂREȘTE

Anul acesta am decis să mergem în vacanță în Tunisia, după cum am arătat într-un review anterior și am ales, de fapt ne-a fost recomandat de agenție, hotelul Marhaba Beach din Sousse.

Cum nu am găsit păreri despre acest hotel aproape deloc sau erau foarte vechi, sper că impresiile mele să vă fie utile.

Hotelul este parte a unui complex de resorturi din care mai fac parte ‘frații’ Marhaba Club și Tour Kaliff. Intrarea în complex se face de pe un bulevard din Sousse, pe o poartă maură cu gratii. Intrarea cu mașina se face cu acordul paznicilor și după o verificare atentă, inclusivc cu oglinzi pe sub mașină pentru a preveni atentatele.

Autocarul care ne-a preluat de la aeroport a lăsat primul grup de turiși la Marhaba Club după care a mers la Marhaba Beach unde ne-a debarcat urmând ca ulterior să îi ducă și pe restul la Tour Kalif. Toate cele trei hoteluri sunt amplasate într-un parc uriaș, destul de bine întreținut și plin de palmieri.

Hotelul Marhaba Beach, ca probabil și celelalte, este un hotel construit cu siguranță acum mulți ani dar este modernizat și renovat și arată bine. Zona de lobby și recepția sunt foarte frumoase, într-un spațiu imens, cu colane din marmură frumos luminate.

La intrarea în hotel există un detector de metale prin care trece obligatoriu toată lumea precum și un scaner pentru bagaje, acesta fiind analizat zi și noapte de polițiști. Deci... siguranță maximă!

Hotelul are 4 etaje și este destul de întortocheat. Are 2 lifturi care merg bine și nu au fost niciodată probleme să stăm prea mult sau să se blocheze.

Camera

Am fost 4 familii, 3 dintre noi primind camere la etajul 4 iar una la etajul 2. Noi am avut o cameră triplă cu vedere parțială spre mare și parțială spre piscina hotelului de alături. Camera este foarte mare, placată cu marmură pe jos. Am avut un pat dublu imens și un pat de o persoană. Camera are un balcon generos cu măsuță și două scaune. Baia este mare, cu cadă iar cabina de WC este separată. Culmea este că ușa de la baie și cea de la WC este una si aceeasi, ceea ce nu am mai întîlnit până acum. Practic ușa de la baie, în momentul în care era complet deschisă (dată de perete către stânga, acolo unde era WC-ul) devenea ușă pentru această mică încăpere. Cu alte cuvinte, aveai de ales, fie închideai ușa la WC, fie la toată baia... Ciudat dar practic!

Dușul mergea cam prost și stropea peste perdeau de duș iar prosoapele aveau o culoare dubioasă - maro-bejuliu- și nu păreau chiar un exemplu de curățenie. Cosmeticalele lipseau cu desăvârșire, adică șampon sau gel de duș, în schimb existau dozatoare de săpun lichid și la cadă și la chiuvetă. Există însă uscător de păr iar curățenia era făcută zilnic de cameriste care ne și schimbau prosoapele tot zilnic.

Lenjeriile au fost schimbate o singură dată dar mereu aranjau cearșafurile sau pijamalele în tot felul de forme: fluturași, lebede, evantai, etc.

Din păcate, aerul condiționat la noi în cameră mergea cam prost, astfel încât reglat pe ventilație maximă nu prea răcea. Nu a fost o mare problemă dat fiind faptul că aveam camera la umbră iar nopțile sunt destul de răcoroase. În plus temperaturile pe care le-am prins noi în august s-au situat cam pe la 30-32 de grade, ușor de suportat dat fiind faptul că nu exista umiditate. Nici măcar când am fost în deșert nu au avut probleme cu căldura deși erau cam 40 de grade. La celelalte familii nu au fost probleme cu aerul condiționat, totul funcționând perfect.

Restaurantul

Restaurantul este foarte mare, sunt mereu locuri și nu este aglomerat. Micul dejun se ia în mod normal de la 7 la 10 dar, pentru că în Tunisia temperaturile sunt ridicate la prânz și se întunecă devreme, mulți turiști sunt matinali și la 6-7 sunt deja pe plajă. Astfel am constatat că se putea lua micul dejun chiar și de la ora 6. Atunci însă nu existau toate produsele care se găsesc în mod obișnuit dar se putea lua o cafea, un croissant, cereale, iaurt, fructe, etc. De la 7 încolo se făceau omletă, ochiuri, clătite iar pe lângă acestea existau mezelurile clasice, brânzeturi, dulciuri, etc.

Prânzul se servea între 12 și 14 dar orele nu erau stricte, se putea merge și în avans dar și întârzia un pic. Mâncarea este diversificată și nouă ni s-a părut gustoasă.

Cina se srervea în 2 serii, una între 6 și 7.30 iar a doua de la 8 la 9 și în prima seară in care am ajuns a trebuit să optăm pentru una dintre ele. Am ales cina de la 8 (nu a fost cea mai bună idee, dat fiind faptul că se întunecă la 7.00 ar fi fost de preferat să luăm masa mai devreme și să stăm mai mult ulterior pe terasă, dar...). Odată aleasă perioada, am avut tot sejurul aceeași masă, fiind pus un cartonaș cu numele camerei pe masa respectivă. Într-o seară am găsit masa ocupată dar șeful de sală ne-a găsit o altă masă fără a le reproșa ceva celorlalți turiști care trebuiau să vină în seria anterioară.

În ultima seară, înainte de plecare ne-au pus flori pe masă (artificiale dar am apreciat gestul) și, în general, oamenii au fost mereu amabili și zâmbitori. Vorbeau franceza, engleza, rusă și o rupeau și în germană, deci era imposibil să nu te înțelegi cu ei.

Mancarea a fost bună, gustoasă și era greu să nu găsești ceva pe gustul tău. Se făcea în fiecare seară pizza și era la discreție. De asaemenea, se făceau mereu în fața ta paste dar și alte specialități. Mereu erau 2-3 feluri de mâncare tunisiană, unele chiar foarte bune. Au fost seri când s-au servit preparate cu calamari, cu creveți, au fost și crabi dar și un jambon de porc gătit la cuptor (surprizător pentru o țară musulmană). Deserturile nu ne-au dat pe spate, fiind prăjiturele sau fursecuri extrem de dulci. În schimb înghețata era foarte bună iar fructele erau pe săturate: mere, piersici, nectarine, struguri și cel mai bun pepene roșu pe care l-am mâncat vreodată.

Se mai putea lua masa și la barul de pe plajă, unde între 11 și 17.00 se găseau salate, orez, curcan la grătar, pește, pizza, șnițele de pui, fructe, prăjituri.

Deci, mâncare pe săturate și gustoasă!

Băuturile

Multe și la discreție. În primul rând, apa nu este potabilă, motiv pentru care se oferea de la barul din recepție pentru fiecare cameră câte 2 litri de apă plată și unul de apă minerală. Nu ținea nimeni evidența cantităților motiv pentru care puteam merge de 2-3 ori să cerem apă, dar nu era nevoie. La barul de la piscină și la cel de pe plajă existau dozatoare cu apă plată dar care nu aveau mare trecere, fiind la concurență cu băuturile alcoolice. În această privință cred că a fost OK. În restaurant, la mese se serveau (de fapt erau cu autoservire, fiind dozatoare) sucuri, bere, vin alb și roșu. La celelalte baruri - lobby, piscină, plajă - se puteau comanda cocktailuri (prea dulci!!!), gin tonic, wisky, vodcă, evident din nou bere, vin și cam atât știu eu. Or mai fi fost și altele dar grupul nostru nu a aflat! Supararea mare însă a fost că paharele erau prea mici!

Pe bune și nu e de râs!

La barul de la plajă (nu uitați, soarele ardea nemilos) berea era cu autoservire doar că paharele disponibile era de... 100 de ml. Câțiva nemți, mai practici, tăiaseră două peturi de 2 litri și le foloseau pe post de pahare. Deci, fiecare se derscurcă cum poate!

Aviz amatorilor, luați-vă pahare de plastic decente de acasă pentru că pe plajă nu se permite utilizarea paharelor de sticlă de la celelalte baruri!

Plaja-piscina

Plaja este foarte frumoasă, curată, cu un nisip foarte fin și cu o apă extrem de caldă. Intrarea în apă se face lin, fiind nevoie de circa 50 de metri pentru a-ți ajunge apa la gât. Șezlonguri sunt îndestulătoare, cu salteluțe, toate au umbrele cu măsuță și scrumiere. Piscina are 3 secțiuni, una pentru copii mici, alta pentru copii mai mari și unde se află și barul iar cealaltă are cam 1,6 m. Sunt suficiente șezlonguri care pot fi puse la piscină dar și la umbră, sub palmieri.

Sunt animatori care implică pe cat posibil turiștii în diverse activități (aqua gym, dans, volei dar și volei pe plajă) iar seara sunt spectacole pentru copii și adulți.

Ca s-o scurtez (că, fie primit, bat câmpii cu grație demult), nouă ne-a plăcut foarte mult, fiind altceva decât tot ce am vizitat până acum.

M-aș mai duce pentru peisajele minunate, pentru plaja și marea speciale, pentru oamenii zâmbitori și prietenoși.

Încercați și nu veți regreta!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de fan bulgaria in 30.08.18 15:46:17
Validat / Publicat: 30.08.18 18:07:58
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TUNISIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 6349 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fan bulgaria); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P10 Si răsăritul de pe aceeași terasa!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 14200 PMA (din 12 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster39
    [30.08.18 18:07:06]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    webmaster
    [30.08.18 18:07:43]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    fan bulgariaAUTOR REVIEW
    [03.09.18 14:36:41]
    »

    @webmaster: Multumesc frumos.

    iza@dani
    [07.10.19 17:54:27]
    »

    BUNA SEARA. DE UNDE ATI ACHIZITIONAT EXCURSIILE OPTIONALE... SUNT AGENTI LOCALE IN APROPIERE. MULTUMESC

    fan bulgariaAUTOR REVIEW
    [07.10.19 20:25:43]
    »

    @iza@dani: Buna seara. Am achiziționat excursia în Sahara direct de la ghidul agenției din România cu care am fost. Ghidul a fostsenzațional, o enciclopedie ambulanta așa ca a meritat excursia toți banii. Agenții locale nu am văzut și nici nu știu dacă este recomandat sa riscați. Mai documentați-va și decideți ce credeți ca e mai bine pentru dumneavoastră. Vacanta frumoasa!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    iza@dani
    [09.10.19 17:05:30]
    »

    @fan bulgaria: MULTUMESC MULT

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    fan bulgaria, iza@dani
    Alte impresii din această RUBRICĂMarhaba Beach Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056235074996948 sec
    ecranul dvs: 1 x 1