Prin calatoriile noastre prin tara am ajuns de nenumarate ori in Bucovina, ajungand si la Manastirea Humorului.
Manastirea se afla la la aproximativ 5 km de orasul Gura Humorului, in comuna cu acelasi nume ca si manastirea. Drumul pana la manastire este asfaltat, se circula fara probleme.
Ca majoritatea manastirilor din Bucovina si manastirea Humorului este pictata in exterior. In curtea manastirii sunt niste ruine precum si o bisericuta veche.
Ce m-a impresionat cel mai mult a fost turnul care se afla in curtea manastirii, este destul de inalt, de sus se vad imprejurimile, zona este frumoasa. Din pacate nu am putut face fotografii in interiorul turnului sau de sus, deoarece nu era deschis turistilor, fiind in reabilitare. Am avut ocazia in urma cu cativa ani de a urca in turn, in interior se urca pe niste trepte de beton iar ca sa ajungi pe terasa cate inconjoara varful turnului a trebuit sa urc pe un coridor foarte ingust.
Cei care vor sa se cazeze o pot face la particularii din comuna sau in Gura Humorului.
Din zona se ajunge foarte aproape la manastirea Voronet, precum si la celelalte manastiri ale Bucovinei.
Mi-a placut foarte mult manastirea Humorului, sper sa mai am ocazia sa ajung curand in zona.
Trimis de cristi82d in 26.09.10 22:52:35
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristi82d); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Pentru ca scrii despre acest obiectiv, vreau sa adaug si eu cateva poze. Acestea nu prezintă obiectivul, ci adevărata expoziţia de covoare aflată pe drumul care leagă parcarea de mânăstire. Este unică. N-am mai vazut nicăieri aşa ceva.
atasat pozele incarcat mai demult de autor la impresiile scrise de acesta.
Trebuie mentionat ca Manastirea Humor este una din cele 7 manastiri din Nordul Moldovei ce fac parte din patrimoniul mondial Unesco (alaturi de Moldovita, Arbore etc.)
o bijuterie si aceasta manastire... am trecut si eu pe acolo si am fost incantat. intreaga zona e deosebita si merita un drum pana acolo!
- Jun.2021 Mănăstirea Humorului, o oază de liniște — scris în 03.07.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Mănăstirea Humor sau Humorului — scris în 05.07.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Feb.2015 Mânăstirea Humor - impresii de profan — scris în 28.07.15 de izabiza din IAşI - RECOMANDĂ
- Aug.2014 ”Roșul de Humor” - rubinul bucovinean din patrimoniul mondial UNESCO — scris în 22.10.14 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Manastirea Humorului — scris în 12.09.14 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2012 Mănăstirea Humorului — scris în 31.10.12 de RossoNerro din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Sep.2010 Manastirea Humor, un Voronet in miniatura — scris în 09.12.11 de ghemonica din OVIDIU - RECOMANDĂ