Am fost in Zakynthos in perioada 14-21 august, la hotel Majestic din statiunea Laganas. Am cumparat biletele de la agentia Christian Tours, care s-a dovedit o agentie cu adevarat profesionista, nu am intampinat niciun fel de probleme. Pretul excursiei a fost de 600 de euro/all inclusive/7 nopti/persoana. A fost o vacanta foarte frumoasa, hotelul a fost foarte dragut, desi nu arata chiar a 4 stele. Insa camerele aratau bine, la fel si piscina si restaurantul. In ceea ce priveste mancarea, nu am prea multe obiectii, dar recomand sa fie incercate restaurantele de pe malul marii (la Greek Taverna, restaurant unde il veti gasi pe Mike, un bucatar roman foarte simpatic si ospitalier, sau la restaurantul Mambo, aflat in apropierea insulei Cameo - mancare foarte gustoasa).
Statiunea Laganas este o statiune de tineret, plina de cluburi de-a lungul strazii principale, multi englezi si agitatie. Pentru un grup de tineri veniti in Laganas, aici este vacanta ideala. Nu recomand statiunea pentru familiile cu copii, este foarte mult zgomot.
Excursiile sunt foarte multe, important este sa stiti ce vreti sa faceti. Cea mai convenabila excursie este turul insulei cu vasul Top Cruiser, este cel mai nou si mai mare vas. Pretul croazierei este de 20 euro de persoana si curprinde toate atractiile insulei: Keri Caves, Blue Caves, Turtle Island - unde se poate sari de pe vas si inota o jumatate de ora, plaja de la Navagio - absolut superba, apa turcoaz, nisip alb, peisaj incredibil de frumos, unde se opreste vasul timp de o ora si jumatate, plajele din Vasilikos, precum si alte privelisti minunate.
Excursia la Water Village nu este tocmai reusita, iar pretul este destul de mare: 18 euro. Ca marime este comparabil cu WaterParkul din Otopeni, cu singura exceptie ca exista teren de minigolf, masinute si un loc de unde iti poti cumpara poze.
Exista o multime de alte excursii: excursii de o ora si jumatate pentru a vedea testoasele, pret 15 euro, excursii de 3 ore pentru a vedea testoasele si a opri pe palaja insulei Turtle Island, pret 20 euro, croaziere - intre 18 si 20 de euro.
Pe plaja, veti gasi sezlonguri la preturi foarte accesibile, intre 1-5 euro, de multe ori pentru romani exista oferte speciale si nu trebuie sa platiti nimic pentru a sta pe sezlong:)
Foarte accesibile sunt inchierile de ATV-uri/scooatere sau buggie-uri. Pretul de inchiriere pentru un scuter normal este de 20 de euro pe zi, pentru unul mai puternic 25 de euro. Pentru un ATV normal pretul este in jur de 35 de euro, pentru unul mai puternic este de 60 de euro. Buggie-urile se inchiriaza pentru pretul de 60 de euro, iar masinile la fel. Important este sa platiti si o asigurare de 5 sau 10 euro, pentru a preveni o plata prea mare in caz ca faceti accident. Drumurile sunt foarte alunecoase, de aceea este recomandat sa nu mergeti cu viteza foarte mare, sa purtati casti de protectie (pentru ca in cazul in care va opreste politia primiti amenda de 350 de euro/persoana), si aveti multa grija. Noi am inchiriat scutere si ATV-uri si am facut un mini tur al insulei, am mers in Zante Town - capitala insulei Zakynthos si am admirat priveliste intregii insulei de pe varful muntilor, de langa cetate, unde veti gasi restaurante si cafenele superbe.
Recomand inchirierea barcilor pentru a vizita plajele pustii ale insulei - peisaje superbe si locuri foarte linistite.
Pentru distractie, recomand insula Cameo, o insulita mica transformata in club. Arata extraordinar de bine, clubul se afla pe o plaja inconjurata de munti, ponton si niste cearceafuri imense atarnate. Imaginea este foarte frumoasa si impresionanta. Martea este White Party, toata lumea se imbraca in alb, muzica este foarte buna. Insa pentru a intra pe insula Cameo trebuie sa platiti 4 euro ziua, si 10 euro nopatea. In acest pret este inclusa o bautura.
De asemenea, foarte multe cluburi sunt pe strada principala din Laganas, distractia incepe in jurul orei 1, pana atunci puteti incerca terasele dansante.
Ca si concluzie, insula Zakynthos este o iinsula foarte frumoasa, peisajele sunt incredibile si recomand o excursie aici.
Trimis de roxana_danirla in 23.08.09 20:57:34
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Halkidiki, Philoxenia Hotel
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (roxana_danirla); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Foarte detaliata prezentarea! Multumim!
Noi plecam pe 28 aug in Zakynthos si tot prin agentia Christian Tour si tot la Hotel Majestic.
As mai avea si eu cateva intebari, daca se poate, please:
1) In excursiile la broastele testoase, chiar le-ati vazut? Ati fost in insula Maratonisi, sau doar plimbare pe mare?
2) Hotelul are camere si cu vedere catre piscina si catre strada, sau toate sunt pe partea cu piscina?
Thx!!
- Aug.2019 Nerecomandat never come back — scris în 24.08.19 de Mada mada din BRAILA - nu recomandă
- Jul.2017 Hotel Majestic Laganas — scris în 30.07.17 de Agocs Adrian din SATU MARE - nu recomandă
- Jul.2016 Hotel Majestic o vacanta reusita — scris în 24.07.16 de Nicoleta1324 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Nu mergeti la Majestic — scris în 26.07.15 de Teodora77 din BRASOV - nu recomandă
- Aug.2014 Hotel Majestic 4* All inclusive - Laganas Zakynthos - impresii — scris în 03.09.14 de AnomisH din TIMISOARA - nu recomandă
- Jul.2014 O vacanta super — scris în 22.07.14 de ramonaa din IASI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 Laganas, in final, o amintire placuta — scris în 21.07.14 de Musata din TIMISOARA - RECOMANDĂ