ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.04.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 19.06.11
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JAN-2019
DURATA: 2 zile
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Foz do Iguaçu – Prin frumoasele și unicele parcuri – ultimul review despre Brazilia

TIPĂREȘTE

Spuneam, vezi impresii, că în Foz do Iguaçu, Brazilia, am ajuns cu autobuzul până la vama braziliană și apoi cu un taxi venind din Puerto de Iguazu, Argentina și că am stat acolo 2 nopți, două zile pline, despre care voi povesti câte ceva.

În prima zi aveam programat să vedem Itaipu Binacional, la care am și mers după ce ne-am cazat și am lăsat bagajele la hotel, dar nu am putut să o vizităm, vezi impresii. Ne-am programat pentru ziua următoare și am revenit în oraș cu autobuzul 102 din care am coborât la Terminal de Transporte Urbano, de unde am continuat călătoria cu autobuzul 120, circa 45 de minute, până la Parcul Păsărilor, apoi pe jos la Cascadele Iguaçu pe care ne propusesem să le vedem a doua zi; am schimbat doar ordinea vizitelor. Autobuzul a mers bine chiar dacă a oprit în toate stațiile, este același autobuz ce trece și pe la aeroport, cu această ocazie am văzut că oprește chiar la peronul de plecări. La întoarcere a fost altă poveste, a fost plin și am stat înghesuiți aproape pe tot parcursul drumului.

Parque das Aves, cel mai mare și mai important Parc al Păsărilor din America Latină, un păstrător-conservator al păsărilor din Pădurea Atlantică, se întinde pe 16 hectare de pădure tropicală și găzduiește peste 1.300 de păsări din circa 130 de specii. A fost construit și inaugurat în 1994 de soții Anna și Dennis Croukamp, medici veterinari englezi, pentru a salva păsări confiscate ce nu se mai puteau întoarce în natură, pentru a coordona programe de conservare a păsărilor aflate pe lista roșie, pe cale de dispariție și pentru educarea copiilor în aceste direcții, ceea ce face și astăzi condus fiind de Carmel una dintre fiicele soților Croukamp.

Parcul este situat pe Av. das Cataratas, are site-ul parquedasaves.com.br și este deschis zilnic între orele 8:30 și 17. Am ajuns la intrarea în parc, am achitat taxa de acces, 60 pesos de persoană, și am pătruns în mirifica lume a păsărilor atlantice.

Parcul este foarte bine organizat, trasat și cu multe panouri informative, la intrare am primit hărți în franceză și engleză pe care sunt prezentale „casele” în care sunt găzduiți locatarii parcului, ne-au fost de mare ajutor prezentând și alte puncte de interes din parc.

La intrare am fost întâmpinați de Arborele Vieții și legenda lui.

Ajuns la Arborele Vieții, care adăpostea la rădăcinile sale „Izvorul Cunoașterii” , tânărul zeu Wotan, simbol al înțelepciunii și vindecării în mitologia germană, a băut apă din izvor, plătind prețul cerut de paznic, un ochi. Nemulțumit de ce a obținut, zeul a tăiat o bucată din copac pe care să cioplească regulile cu care să domine lumea. Rănit, copacul a dat naștere unui foc ce a distrus întreaga viață de pe Pământul care a fost apoi și inundat. Când apele s-au retras natura a reapărut, dar fără ființele umane. Legenda este pusă acolo pentru a ne aminti că „natura nu are nevoie de noi, noi avem nevoie de natură” .

Interesant mesajul pomului expus printre păsări, mai erau expuși și alți pomi dar și alte viețuitoare, nu păsări, marmote, șerpi și șopârle, crocodili și broaște țestoase, fluturi. Administrația parcului a amenajat un magazin de suveniruri, o cafenea, un restaurant și chiar un loc de pozat plin cu papagali, fondurile obținute fiind destinate funcționării parcului.

Am început plimbarea prin parc, am văzut multe exponate, nu le voi prezenta pe toate pentru că denumirile lor sunt scrise în portugheza-braziliană și în engleză, majoritatea fără corespondență în limba noastră.

Am văzut și pozat Parcul Flamingo cu frumoase exemplare, apoi Grădina Curassaws, păsări mari, gen fazani ce ajung până la un metru lungime, de culoare neagră, am văzut Voliera păsărilor de râu și mangrove, o pepinieră unde sunt crescute diferite păsări, am văzut și „Tucani” liberi, jucăuși…

Ne-am oprit la Lacul Caimanilor, zona reptilelor, crocodili caiman, broaște țestoase, șerpi anaconda și boa, iguane și alte șopârle, câteva poze, nu prea îmi plac reptilele, și am ajuns în Înălțimile Vulturilor cu exemplare deosebite de „Vulturi Pleșuvi” și „Vulturi Regali” , apoi la Casa Tucanilor, „Tucanii Uriași” , acele păsări din care cam o treime este ciocul lui imens, cioc bogat colorat în galben, negru, portocaliu, verde și roșu…

Voliera cu Papagali, mai întâi „Ara Azul” , Papagali Ara în diferite nuanțe de albastru, apoi o întreagă crescătorie. A urmat ceva foarte gingaș, Casa Fluturilor, cu mulțime de fluturi mai mici sau mai mari, unii chiar foarte mari, apoi Voliera Bufnițelor și în final Grădina Cazuarilor, păsări australiene de culoare neagră, verișoare cu Emu, puțin mai mici.

Înainte de ieșire este amenajată Întâlnirea cu Papagalii, care bogat și diferit colorați zboară liberi printre vizitatorii ce îi pozează, se pozează sau sunt pozați cu sau fără papagali. Este o zonă agitată și gălăgioasă, dar plăcută, deconectantă…

Am trecut pe la o Fântână, prea multă liniște după agitația de la papagali, și după circa două ore și jumătate de plimbare, timp suficient pentru noi ca să-l vedem bine, ca să pozăm și să admirăm exemplarele prezente în parc, plecam la al doilea obiectiv din acea zi. Mi-a plăcut acest parc amenajat într-o pădure tropicală, erau plăcuțe și cu denumirea arborilor sau florilor, la un moment dat aleea merge chiar prin ea, pur și simplu uiți unde te afli…

Am plecat pe jos la intrarea în Parcul Național Iguaçu, aflată la vreo 500 de metri. Urma să vedem din Brazilia Cascadele Iguaçu, de pe malul argentinian le văzusem…

Parcului Național Iguaçu, poate cel mai frumos și spectaculos parc național din lume, se întinde în două țări, în Brazilia circa 185 mii de hectare și în Argentina vreo 75 mii de hectare de pădure tropicală și subtropicală. Face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, parcul argentinian din 1984, cel brazilian din anul 1986, cunoscut fiind mai ales prin Cascadele Iguazu, una din cele mai mari căderi de apă din lume.

În Brazilia este situat pe Road BR 469, Km 18, are site cataratasdoiguacu.com.br și este deschis zilnic între orele 9 și 17, timpul recomandat pentru vizită fiind de 2-3 ore. Noi am intrat în parc în jurul orei 15 dar am avut timp de vizitare, fără însă a mai cumpăra ceva…

Ne-am oprit la Centrul de vizitatori, la Casele de bilete, am achitat taxa de acces, 72 reali de persoană, am mers la Biroul de informare turistică și am plecat spre autobuzul turistic etajat ce aștepta să plimbe turiștii, prin parc, până la cascade. Pentru amatori se poate face turul parcului și cu elicopterul, așa cum a făcut @robert.

Traseul autobuzului de circa 9 km are patru stații, autobuzul oprește în fiecare… . Am coborât la Stația Piața Porto Canoas, terminalul liniei, unde am vizitat piața cu magazine, cu suveniruri, era și un restaurant și o cafenea dar și un punct de prim ajutor. Nu am stat prea mult, nu am servit nimic pentru că eram cam în criză de timp și nu știam cum ne încadrăm.

Am trecut și pe lângă Monumentul lui Santos Dumont, pionier în ale aviației, erou național în Brazilia, monument ridicat nu pentru aviator ci pentru implicarea aviatorului în decizia Braziliei ca terenurile pe care se află Cascada să fie expropriate și declarate de utilitate publică, pentru ca oricine să poată vedea aceste splendori.

Despre Cascadele Foz do Iguaçu voi spune și eu câteva cuvinte, începând cu legenda acestor cascade, o frumoasă poveste de dragoste și răzbunare.

Pe malul râului Iguaçu într-un trib trăiau frumoasa Naipi, fiica șefului de trib, și Tarobá , un cunoscut războinic. Tribul credea că lumea este condusă de M' Boy, un zeu șarpe, căruia șeful de trib i-a promis că i-o va da pe fiica sa. În ziua consacrării lui Naipi, în timp ce tribul dansa și se distra, Tarobá a fugit cu frumoasa fată într-o canoe pe râul Iguaçu. Zeul s-a înfuriat și a pătruns în interiorul pământului producînd o crăpătură uriașă, unde s-a format o imensă cataractă, în care canoea și fugarii au căzut, dispărând pentru totdeauna.

Legenda spune că Naipi a fost transformată într-una din stâncile centrale ale cataractei, în timp ce Tarobá a fost transformat într-un palmier pe marginea prăpastiei de la intrarea în peștera situată sub cascada Gâtul Diavolului din care șarpele răzbunător veghează veșnic asupra celor doi tineri.

Cascadele se întind pe circa 2.700 de metri, au peste 150 de căderi de apă cu înălțimi de la 60 până la 82 de metri, 19 din ele fiind mai importante, 5 căderi pe partea braziliană și 14 în cea argentiniană, malul brazilian oferind o amplă vedere de ansamblu asupra cascadelor.

De la Porto Canoas am mers pe o alee spre clădirea liftului nu înainte de a poza și admira cascadele de sus, se văd și cele de pe malul brazilian, Cascada Floriano ce se continuă cu Cascada Union. Am coborât cu liftul, eram doar noi doi, și am ajuns în partea de jos a Zonei Naipi, lume buluc aștepta urcarea cu liftul, noi am procedat în sens contrar și bine am făcut... Aici era un punct de belvedere și o platformă ce înaintează cam cinci metri deasupra râului și oferă imagini deosebite asupra cascadelor. La platformă erau mulți turiști, câteva poze și am mers la pasarela ce duce spre Cascada Santa Maria și oferă o frumoasă vedere asupra Cascadei Garganta del Diablo. Umiditate mare, vapori de apă, vânt, zgomot puternic, lume mai puțină, deja grupurile de turiști se retrăseseră. Pe partea argentiniană Garganta del Diablo este faimoasă pentru volumul impresionant de apă, nu mai puțin impresionant este saltul Santa Maria de pe partea braziliană, căderea în neant și vertijul sunt protejate de o pasarelă îndrăzneață. De aici am parcurs cei 1,5 kilometri pe drumul numit Trilha das Cataratas urcând mereu pe alee dar și pe scări și ajungând la punctul final, a treia oprire cu autobuzul numită Parada Senda de las Cataratas, vizavi de frumoasa clădire Belmond Hotel das Cataratas.

Majoritatea turiștilor opresc aici și coboară pe traseu, apoi urcă cu liftul și ajung la punctul final al autobuzului Porto Canoas. Noi am preferat să mergem în sens invers și bine am procedat, nu a fost aglomerație...

Îmi este greu să descriu cascadele, am pozat mult și am comentat mai mult la fiecare poză ca să vă puteți face o imagine despre frumusețile lor... De reținut ce a spus prima doamnă a Americii Eleanor Roosevelt când a văzut Cascadele Iguazu, „Sărmana Niagara!” .

Partea braziliană îți oferă o mai mare perspectivă asupra lor, cea argentiniană te fac să le simți pulsul, să le simți vibrațiile, să fii aproape de ele, să le trăiești... Mergeam pe traseu și le vedeam pe malul argentinian, le știam care sunt..., datorită mulțimii de panouri explicative de pe malul argentinian, nu am înțeles de ce pe malul brazilian nu erau explicații, dacă nu mergeai în Argentina nu știai ce vezi de aici!? Cel mai bine este să mergeți întâi în Argentina, apoi în Brazilia și le vedeți în toată spendoarea lor, sunt minunate...

Am revenit la intrarea în parc, nu prea mai erau turiști, trecuseră mai mult de 2 ore de când plecasem de acolo, casele de bilete erau închise demult, parcul se vizitează până la ora 18 pentru a prelua toți turiștii. Am mers cu Autobuzul 120 în oraș, la terminalul de autobuze, oră de vârf în orașul Foz do Iguaçu, oraș mare, al cărui site este iguassu.com.br, o pauză la Supermarket Muffato, cu multe și diferite produse, la prețuri bune și de aici la hotel.

A fost o zi frumoasă, o zi în care am văzut două parcuri unice, o zi de care o să-mi amintesc mereu!!


[fb]
---
Trimis de mprofeanu in 25.04.20 10:24:31
Validat / Publicat: 25.04.20 12:44:50
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în AMERICA de SUD

VIZUALIZĂRI: 910 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

20 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mprofeanu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P15 Foz do Iguaçu, Parcul Păsărilor, Pasărea Tucan în libertate, erau mai multe și tare curioase
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 43400 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

20 ecouri scrise, până acum

mishu
[25.04.20 13:32:06]
»

@mprofeanu:  In timp ce tu imi scriai un ecou la cel mai recent articol al meu, eu admiram pozele de la articolul tau, si te admiram pentru toate destinatiile pe care le-am sorbit de cand te citesc si imi doresc sa ajung sa vad si eu macar jumatate din cat ai vazut tu si sa fiu in stare sa ma documentez asa cum ai facut-o tu.  

Cand eram in scoala generala (deci fara nici o idee pe unde voi calatori peste niste ani) sorbeam (am citit-o de cateva ori chiar, si inca o am) despre " Superlative geografice" si atunci am putut sa aflu cate ceva despre frumusetile acestei lumi si cred ca acolo am citit prima data despre Cascadele Iguazu. ​

Pot spune nu ca am citit acest articol​ ci l-am sorbit pur si simplu, si daca pozele ofera o asemenea frumusete, cred ca la fata locului totul este inzecit.

Minunat, felicitari, votat cu mare drag. ​

mprofeanuAUTOR REVIEW
[25.04.20 13:51:31]
»

@mishu:  Nu mai am ce să adaug decât că mă bucur dacă ți-a plăcut articolul și pozele! Sunt sigură că vei ajunge în multe locuri și vei cunoaște cât mai mult din această lume mare!  

Cu mare drag,   !   ​

Dan&EmaPHONE
[25.04.20 14:28:33]
»

Pansament turistic anticriza. ​​

​​Toata excursia sudamericana a fost de savurat, de deschis o fereastra pe care sa intri, sa te transpui in lumea argentiniana si braziliana si de admiraaaaaaat. ​​

Asta inseamna cu gura cascata. Sau wow, cum se mai numeste mai nou. ​​​​

Doamne cate locuri speciale! ​​​​

Ma credeti sau nu, eu am acasa o lista cu destinatii unde imi doresc sa ajung, unde chiar imi doresc sa ajung. ​​​​

Lista contine cuvantul Iguazu. ????​​

​​Deosebit! ????????????​​

Numai bine! ????

Carmen IonPHONE
[25.04.20 17:01:07]
»

@mprofeanu:  Doamne, ce locuri spectaculoase, ce culori intense!

Și ce minunat le-ai descris și ilustrat!

BRAVO! ​​

mprofeanuAUTOR REVIEW
[25.04.20 20:09:35]
»

@Dan& Ema:  Îmi pare bine dacă și acest review ți-a plăcut! Cred că fiecare dintre noi are în minte " o listă" cu ce ar vrea să mai vadă... Și eu am multe locuri unde aș vrea să ajung... Îmi plac toate ieșirile mai mici sau mai mari, am început să revăd anumite locuri din țară pe care nu le mai văzusem de mult timp...

Ai tot timpul din lume ca să ajungi acolo dacă îți propui...

Mulțumesc frumos pentru ecou!  

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[25.04.20 20:13:52]
»

@Carmen Ion:  Mulțumesc frumos, cu mult drag,   !

krisstinnaPHONE
[26.04.20 08:38:39]
»

@mprofeanu:    Ce ciudata e reptila neagră, coada seamănă cu un șarpe ​​

Pasarea tucan are ciocul mai mare decât capul pentru a își păstra temperatura scăzută a corpului, ea “elimină” căldura prin cioc. Dar, in afara de decojirea fructelor, ciocul e bun și la “agățat”, la atragerea partenerei Gălăgioase păsări, scot sunete ciudate dar puternice, ca ale unei trompete, dar uneori seamănă și a lătrături, le-am auzit la Szeged anul trecut când “mă certau”

Papagalii au un penaj superb, certăreți campioni- i-am denumit eu

Fluturii bufniță par tare fioroși din cauza ochilor pictați pe aripile mari, acestia nu pot zbura mult și astfel sunt capturati foarte repede de prădători.   Și cazuarul este deosebit, o pasare interesantă, am văzut-o la Szeged, am povestit și eu despre ea.   Minunată lumea plantelor și cea a animalelor, mă fascinează.  

Dar ce aripi frumoase și viu colorate ai in poză, ești un fluture tare drăgălaș

Spectaculoase căderile de apă, interesantă povestea tristă a Naipei.

Felicitări pentru vacanța inedită, pentru articole și poze!

Sănătate vă doresc

Mika
[26.04.20 15:20:28]
»

@mprofeanu:  Râmâi fără cuvinte când vezi atâta frumusețe! Parcul Păsărilor cu acel păsăret colorat și cascadele, care pur și simplu pe mine mă lasă fără grai. Imi doresc să le vâd, imi tot fac planuri, deocamdată am reușit să imi conving soțul să zboare cu avionul. Urmează și călătoria, cândva. Foarte frumoasă călătorie. Felicitări!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[26.04.20 20:04:09]
»

@krisstinna:  Cunoști foarte bine " lumea celor care nu cuvântă" în cunoștință de cauză, Grădina zoologică din Szeged,....., mi-au plăcut mult papagalii și pasărea Tucan și mi-au plăcut explicațiile tale, de multe nu știam mai nimic, de fapt cred că am trecut prea repede pe acolo, mai aveam și cascadele de văzut și timpul bată-l vina...

Oricum nu am ratat nimic dar ar fi fost ideal să stai mult mai mult și să urmărești în detalii ce vezi acolo... Și mie îmi plac plantele și animalele, chiar și cele mai puțin plăcute... mă deconectează...

Am mai făcut poze și cu alte aripi, erau vreo patru poziții de ales, dar de la o vârstă!? ... am vrut să-mi pozez și soțul, a plecat ca ars de acolo... La voliera papagalilor a vrut să fie pozat, vezi P27 și a numit-o chiar el, citez: niște papagali!!    

Cu mult drag,     !

mprofeanuAUTOR REVIEW
[26.04.20 20:12:34]
»

@Mika:  Mă bucur dacă te gândești la o astfel de excursie, chiar merită și sigur dacă îți propui vei ajunge acolo! Mergeți voi pe trasee de munte dificile, sunteți schiori pasionați și vă încurcă, mă refer mai ales la soț o traversare a Atlanticului cu avionul!?  

Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

Cu drag, ​​  !

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Yolanda
[26.04.20 20:51:42]
»

@mprofeanu:  O destinatie ce îmi place si mie. Fotografiile cu cascada sunt excelente, înca ne mai putem bucura de paradisul pasarilor, sa speram ca omenirea nu le va distruge habitatul si ele vor dainui si peste macar 100 de ani.  

Calatorii interesante ce fac viata frumoasa ca o poveste! ​  

mprofeanuAUTOR REVIEW
[26.04.20 21:22:13]
»

@Yolanda:  Ce frumos ai spus despre călătorii! Ce mi-ar place să pot trăi într-o poveste!  

Sper să mai putem călători, să ne mai facem planuri!?

Mă bucur dacă ți-au plăcut cascadele!

Cu mult drag,   !

Mika
[27.04.20 09:44:19]
»

@mprofeanu:  Ha, ha... Pe schiuri esti totuși pe pământ, mai ai controlul, dar cu avionul... Si el iși dorește foarte mult să vadă Brazilia și Argentina și sper ca asta să il motiveze.

le_maitrePHONE
[28.04.20 11:32:28]
»

Stimată Doamnă!

Îmi picară plombele când cetii review-ul, văzui pozele și înțelesei cum trebuie destinația atât de specială!

Adăugiri, exegeze și comentarii pertinente n-am. Că nu pot pe moment. Am dorit, totuși să subliniez partea "stomatologică"a impactului ????

Urări de excelență și plecăciuni multiple! ​

​​​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
mprofeanuAUTOR REVIEW
[01.05.20 11:23:13]
»

@le_maitre: "Stimata Doamnă" a văzut acum ecoul tău, am înțeles că de pe 15 mai se deschid cabinetele stomatologice! Poate acest ecou ți le va pune înapoi.

Sper și-ți doresc ca după un timp cât mai scurt să poți face adăugiri, să pui poze și chiar să scrii despre Iguacu.

Până atunci aștept articolele tale despre Islanda! Continuă!

Mulțumesc frumos pentru vizită și ecou!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
camybugnariuPHONE
[21.07.21 11:01:06]
»

@mprofeanu: Brazilia, Sao Paulo, Goiânia sunt chiar atât de periculoase pe cât se spune? Băiatul meu, student fiind, merge acolo cu o bursa ptr 3 săptămâni... am mari emoții. Citesc de la dvs despre frumosul de acolo, dar tot îmi fac griji. Daca puteți sa mi spuneți câte ceva de siguranță turiștilor... Multumesc anticipat.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
mprofeanuPHONEAUTOR REVIEW
[21.07.21 14:25:44]
»

@camybugnariu: Am fost în Sao Paulo, Rio de Janeiro dar numai în locurile vizitate de turisti. Am folosit in ambele orase metroul, este ok foarte curat si sigur dar si autobuze locale. In Sao Paulo sunt cartiere si zone numite "crac" unde sunt multi drogati si nu prea intra acolo oricine, deci atentie. In Rio sunt favelele, nu ai ce cauta in zona limitrofa a lor. Nu sunt riscuri daca eviti zonele periculoase. Nu trebuie sa iti faci griji prea mari dar atentie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
camybugnariuPHONE
[21.07.21 14:35:43]
»

@mprofeanu: transportul cu autobuzele este în siguranță?

mprofeanuAUTOR REVIEW
[21.07.21 16:52:50]
»

@camybugnariu: Da, este în siguranță. Am plecat de la Sao Paulo cu autocar la Rio de Janeiro, 7 ore, sigur totul, am scris ceva vezi impresii partea de început, intitulată De la Rodoviaria Tiete din Sao Paulo la Americas Copacabana Hotel, Rodoviaria înseamnă stație dar și la vezi impresii partea de sfârșit numită De la Augusta Park Suite Hotel la Rodoviaria Tiete, vezi la acest articol tot la sfârșit cum arată autobuzele și stația, am pus poze...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
camybugnariuPHONE
[21.07.21 17:42:23]
»

@mprofeanu: Multumesc tare.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
camybugnariu, Dan&Ema, Mika, mishu, mprofeanu, Yolanda
Alte impresii din această RUBRICĂLas Cataratas de Iguazu / Iguacu:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.1046199798584 sec
    ecranul dvs: 1 x 1