Dacă aveți mașina la dispoziție și v-ați săturat de stat la plajă pe malul Lacului Balanton, vă propun următoru itinerariu:
Castelul Karoly, din Fehérvárcsurgó, la nord-est de lac. Este un castel combinat cu hotel 5 stele. Familia Karoly a dat primul președinte al Republicii Ungare, a avut de-a lungul vremii castele peste tot în Ungaria Mare: Carei, Balc-Arad, Zagreb, Budapesta. Noi am avut un ghid personal, a fost excelent;
Castelul Bory, imediat lângă în orașul Székesfehérvár. Este un castel construit în 40 de ani de arhitectul Jeno Bory pentru soția sa, Ilona, artist plastic. E o fantezie de tipul Gaudi. Merită vizitat;
Castelul Festenics, din orașul Keszthely, la vest de lac. Este un castel bogat în exponate și plin de turiști, se stă la coadă la bilete. ;
Castelul Weinckheim, din orașul Szabadkígyós, la granița dintre România și Ungaria. E un castel în genul celui de Festetics, doar că are mai puțini turiști. Are avantajul că personal vorbește românește. Pentru exponate se dă un card care introdus într-o fantă dă acces la informații în lb.română.
Cetatea Sumeg, din orașul Sumeg, la nord de lac, seamănă cu cetatea Făgăraș de la noi. Excelentă alegere pentru mers cu copiii;
Abația Tihany, e o peninsulă a lacului, aici a fost încoronat ultimul împărat al Austriei și rege al Ungariei. Cică e celebră pentru ecou (eu am aflat după ce am fost acolo). E foarte frumoasă ca amplasament, natură, vile... merită văzută.

- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
- Ai dori o versiune COMPLET fără reclame? — devino membru afaFanClub
- ABONAMENT afaFC pe 6 LUNI = 59 lei Cumpără afaFC 6 luni
- ABONAMENT afaFC pe 12 LUNI = 100 lei Cumpără afaFC 12 luni
Trimis de vali65 in 29.07.25 11:17:35
- A fost prima sa vizită/vacanță în UNGARIA
- Alte destinații turistice prin care a fost: Italia, Franta, Grecia, Turcia
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vali65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- May.2018 Balatonul si locuri din jurul lui — scris în 25.06.18 de valileau din FUNDULEA - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Marea Ungariei — scris în 18.09.17 de zlatna din RâMNICU VâLCEA - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Lacul Balaton si satul Tihany — scris în 28.06.18 de RAlexandra din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2013 Cu vaporul pe lacul Balaton — scris în 23.02.16 de Nicu din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Balaton, mic ghid de excursie — scris în 23.08.12 de ak-ar de rumÂn † din SFâNTU GHEORGHE - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Lacul Balaton — scris în 27.01.10 de Nicu din TIMISOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2009 E superb!!! — scris în 18.03.10 de youmansory din TIMISOARA - RECOMANDĂ