Minunata Zaragoza
Am fost in Zaragoza, Aragon, contrariindu- ne puțin unele cunoștințe cu alegerea noastră, dar a fost destul de simplu pentru că voiam Spania, unde n- am mai fost si zboruri directe cu low cost nu sunt în foarte multe destinații de la Cluj sau Timișoara!
Ne- am simțit foarte bine acolo, totul ne- a plăcut, orașul- (noi, provinciali în România, nu ne gândeam că o capitală de Comunitate autonomă o sa ni se pară ca o capitală de tara!) - cu clădirile lui in stil mudejar, cu biserici impresionante- Nuestra Seniora del Pilar și catedrala la Seo, o bijuterie cu un amestec de stiluri- romanic, gotic, mudejar, baroc, cu piețe, fântâni, statui și mai ales Aljaferia, un palat islamic unde astazi e sediul Parlamentului aragonez.
Cu o mulțime de terase și restaurante, El tubo, străduțe înguste sau bulevarde, palmieri, leandri, maslini, mesteceni, portocali, lume multă care vorbea și vorbea...
Am mâncat friptură de miel delicioasă (ternasco de Aragon) și Migas de pastores (și asta mi-a plăcut). Am băut vin foarte bun, dar și foarte prost și surpriză, bere artizanală foarte buna. Tapas cu anchoa sau cu jamon, nota zece!
Am mai vizitat muzeul Goya, unde gravurile din seria Capriciilor, Dezastrele războiului și Tauromahia erau explicate pe panouri, păcat că ți-ar fi luat prea mult sa le citești pe toate.
Ne-a părut rău că n-am mers la o corida, nu era decât în perioada Fiestas del Pilar, care începe peste vreo săptămână!
În schimb am vizitat expoziția de Los faroles y rosario de cristal, foarte interesante aceste obiecte din sticlă colorată, iluminate din interior folosite la procesiuni religioase.
Spaniolii amabili, nu știau toți vânzătorii s- o rupă pe ingles sau frances, dar nu contează, vitrine frumoase, costume populare și suveniruri de mai bună calitate decât am văzut în Veneția sau Paris.
Frutas de Aragon sunt fructe confiate învelite în ciocolată, înghețată italiană, mult pește in ofertă la restaurante și la piață.
Câteva detalii: transportul de la aeroport in centru cu autobuzul cam 30 min, prețuri la obiective turistice între 3 și 6 euro sau gratis, prețuri in general rezonabile, curat pe străzi, doar Ebrul e foarte murdar!
Concluzia: Spania-Aragon-Zaragoza= amor eterno!
Trimis de Cristinaana in 29.09.19 21:37:30
- A fost prima sa vizită/vacanță în SPANIA
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cristinaana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 65&ridAnt=97031
Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.
@webmaster45: Am gresit, 1100 euro cu transport. Mulțumesc
@Cristinaana:
”Am gresit, 1100 euro cu transport.
OK, am corectat preţul sejurului.
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Frumoase fotografii și frumoasă excursie! Felicitări!
Zaragoza e o mică bijuterie, nu foarte aglomerată, dar cu atât mai fermecătoare. A fost primul oraș pe care l-am vizitat în Spania. Prima reacție a fost să mă enervez îngrozitor, pentru că, așa cum ai spus și tu, nu vorbeau nici o limbă străină. Nu reușeam nici măcar să mă cazez și să parchez mașina. Norocul nostru a fost că sunt enorm de mulți români în Zaragoza. Până la urmă am agățat un compatriot de-al nostru pe stradă care ne-a ajutat să ne cazăm. Ulterior, când am văzut cât de frumos e totul în jur, am uitat toată supărarea .
Catedrala Nostra Senora del Pilar cred că este una dintre cele mai frumoase catedrale văzute de mine. Marele nostru regret este că n-am apucat să vedem Muzeul Goya, iar despre cel de cristaluri nu știam. Motiv să revenim în zonă .
@RoxanaGRS: Mulțumesc pentru aprecieri! Vacanțe frumoase în Spania și oriunde altundeva!
- Jun.2021 Aleasă din întâmplare, Zaragoza ne-a surprins extraordinar de plăcut — scris în 30.10.21 de Aurici din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2015 Vizitand Zaragoza, Spania — scris în 10.09.15 de melena din BRăILA - RECOMANDĂ
- Feb.2014 Interculturalitate si coride improvizate la “Capatanosii” — scris în 04.08.14 de alinaro din VALLADOLID - RECOMANDĂ
- May.2013 Zaragoza un oras interesant care merita vizitat — scris în 29.05.13 de chucky31* din CLUJ NAPOCA - RECOMANDĂ
- Sep.2009 Nuestra Señora del Pilar — scris în 26.03.13 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2008 Poze Zaragoza — scris în 12.08.10 de zpedro* din BUCUREşTI - RECOMANDĂ