ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.05.2017
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: București
    ÎNSCRIS: 18.06.13
    STATUS: PRETOR
    DATE SEJUR
    AUG-2016
    DURATA: 1 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Poarta Zeiței – BUZOVGRAD

    Ilustrație video-muzicală
    TIPĂREȘTE URM de aici

    Odata cu stabilirea bazei sale principale pe planeta cea albastra, Anu se hotara sa isi extinda punctele de recoltare a aurului pe toata suprafata micii planete unde i se daduse voie sa minereasca. Avea nevoie de mult aur pentru a-si salva propria planeta de la pieire. Prima baza-satelit a hotarat sa o stabileasca nu departe de locul unde isi cladise imperiul. Pentru ca avea nevoie de un comandant de incredere la conducerea bazei-satelit, s-a gandit la propria sa fiica, Nintud.

    Pe langa frumusetea si intelepciunea de care Nintud daduse dovada in atatea alte situatii, ea mai avea un dar pe care putine femei din rasa ei il aveau: era savant. Biologia, astronomia, astro-fizica, matematica si toate stiintele in general ii erau cunoscute si le stapanea perfect, nascuta fiind cu acest dar. Nintud isi lua familia si un grup de apropiati si porni catre noua baza. Nu ii pasa prea mult ce nume sa ofere noii baze-satelit asa ca a pastrat numele ales de tatal sau: Buzau.

    S-a stabilit pe varful unui munte inconjurat de paduri verzi. Aici a inceput sa creeze muncitorii – replici fidele ale rasei sale, doar ca mult mai mici de statura si cu intelectul blocat pentru a nu se razvrati atunci cand lucrau pentru ei. Oricat ar parea de bizar, ii iubea pe acesti mici servitori asa ca se straduia sa le creeze conditii bune si pe cei mai inteligenti dintre ei ii tinea pe langa ea invatandu-i tainele universului. Stia ca intr-o buna zi ei vor stapani planeta aceasta mica asa ca se gandea la binele lor, la modul cum vor reusi sa supravietuiasca atunci cand ei, cei numiti zei, se vor intoarce acasa.

    Oamenii o iubeau la randul lor si pentru ca Nintud avea deja copii cu sotul sau, o numeau ZEITA MAMA. Ii placea numele ales de micii servitori asa ca se hotara sa le fie si lor ca o mama. Porunci sa se construiasca in varful muntelui o masinarie foarte complexa ce putea urmari stelele, constelatiile si mai ales miscarile soarelui. Ii invata pe oameni sa foloseasca masinaria pentru a afla stadiile recoltarii culturilor. Uneori le impartasea tainele galaxiilor si constelatiilor indepartate pe care le puteau privi cu ajutorul masinariilor. Alteori ii invata despre scurgerea si relativitatea timpului. Ii invata sa foloseasca plantele pentru ritualuri secrete de vindecare. Ii invata tainele anticei arte a magiei universale si cateodata le destainuia secretele puterii creierului. Oamenii din zona o ascultau orbeste.

    Intr-o buna zi, vazand ca oamenii sufera de temeri primordiale, s-a hotarat sa le arata ca nimic nu le poate face rau daca isi folosesc puterea creierului. A aprins un foc mare iar cu jarul rezultat a facut un covor lung si fierbinte. Apoi le-a cerut celor mai credinciosi dintre ei sa treaca desculti peste flacari. S-au temut, au plans, s-au rugat sa nu ii ucida. Zeita zambea. S-a conectat mental la cel mai credincios dintre ei si l-a ajutat sa treaca peste jarul incins fara sa pateasca nimic. Oamenii au inteles atunci puterea pe care o pot avea daca se conecteaza la inteligenta primordiala a Zeitei Mama...

    Sute de mii de ani au trecut de cand Zeita Mama pastorea plauirile verzi ale Buzovgradului. Azi, pentru oamenii de aici, ea nu este o simpla legenda. Zeita Mama face parte din viata cotidiana. Obiceiul locului ii face pe cei mai curajosi dintre sateni sa umble desculti peste covoare din jar incins. Cu ocazia fiecarui solstitiu de vara, ei merg sa cinsteasca soarele si fertilitatea la POARTA ZEITEI. Bulgarii sunt gradinari si cultivatori renumiti in toata lumea. Zeita a lasat pe acest plai cunostinte pretioase care s-au transmis din generatie in generatie.

    Din mecanismul complex de odinioara, azi a mai ramas o fereastra care ii ajuta pe oameni sa stie cand e bine a cultive si urmele rotii dintate care numara constelatii, galaxii, universuri sau... cine poate sti ce anume. Alaturi de impresionanta constructie se afla si un tron de piatra de unde sacerdotul principal urmarea ritualurile. Locul este cu adevarat special. Pe langa aceasta constructie ciudata de la fereastra careia se poate observa Valea Regilor Traci, padurea este plina de altare de sacrificiu si de alte constructii la fel de ciudate.

     

    La o distanta de 10 minute de Poarta Zeitei se afla Piatra Barbatului, o ingramadire de megliti care au ca punct culminant un megalit urias si erect care se ridica spre cer. Nimeni nu stie cu exactitate semnificatia constructiilor megalitice din padure dar cercetatorii au ajuns la concluzia ca acest sanctuar sau oras, este cel mai vechi de pe teritoriul Bulgariei. Cu siguranta apropierea Portii Zeitei de Piatra Barbatului duce cu gandul si catre un cult al fertilitatii. Cert este ca in acest loc sunt venerate atat fortele naturii cat si soarele si fertilitatea.

    Ce m-a izbit inca din prima clipa la acest loc a fost toponimia. Satul se numeste BUZOVGRAD (grad=oras) adica Orasul Buzov... asemanarea cu Buzaul nostru este evidenta. La fel de evidenta este si asemanarea megalitilor de aici cu cei din Tara Luanei- Buzau (vezi impresii). Intregul complex apartine aceleiasi civilizatii care candva a trait si pe teritorului tarii noastre.

    Daca aveti drum prin Bulgaria, merita sa ajungeti si in acest loc. Vecinii nostri au amenajat foarte frumos o eco-poteca bine marcata pe care puteti sa va plimbati prin padure fara teama ca o sa va rataciti.

     

    Rog webmasterul sa adauge urmatorul film

    https://www.youtube.com/watch?v=xyBGI3VcJw4

    Citește și CONTINUAREA aici

    [fb]
    ---
    Trimis de buterfly* in 22.05.17 08:09:57
    Validat / Publicat: 22.05.17 09:15:52
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în BULGARIA

    VIZUALIZĂRI: 1516 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (buterfly*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 aceasta este Poarta Zeitei
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 42099 PMA (din 34 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    12 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [22.05.17 09:01:43]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "La pas prin Stara Zagora și împrejurimi, STARA ZAGORA" (deja existentă pe sait)

    --

    Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [22.05.17 10:23:57]
    »

    @webmasterX: multumesc webmaster

    webmaster
    [22.05.17 13:24:14]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” (interes crescut din pdv al politicii saitului!)

    — e fie (1) dintr-o destinaţie apreciată ca „inedită”, fie (2) despre un obiectiv/destinație la care, la momentul publicării, nu existau impresii recente.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [22.05.17 14:11:21]
    »

    @webmaster: multumesc webmaster!

    Zoazore
    [22.05.17 20:05:42]
    »

    @buterfly: Woow, wow, wow! SF? Adevăr? Legendă? Realitate?

    Realitate e urma aceea lăsata de ”CEVA” în piatră. Ce număra? Doar Anu și Nintud știu răspunsul! Ni-l vor da vreodată? Eu cred că da!

    Sper ca imperiul să se fi salvat!

    krisstinna
    [22.05.17 20:23:14]
    »

    @buterfly: Ți-e clar că m-am gândit la fertilitate!

    Măi, bulgarii ăștia nu au capul mare degeaba Promovează tot ce se poate, bravo lor!

    Felicitări

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [22.05.17 20:52:39]
    »

    @Zoazore: multumesc pentru vizita si aprecieri! Forta fie cu tine tanara padawan! Misterele abia incep... e plin de ele in Bulgaria, foarte bine intretinute toate aceste situri. La noi lumea nici nu stie ce si pe unde se afla...

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [22.05.17 20:55:04]
    »

    @krisstinna: multumesc pentru vizita si aprecieri! Sa stii ca locul nu e chiar asa promovat l-am gasit si eu intamplator. Dar este foarte bine intretinut. Tot respectul pt bulgari

    Lucien
    [26.05.17 18:04:27]
    »

    Fluturașul nostru își deschide aripile legând lumi între ele: civilizația noastră prezentă și atât de terestră cu civilizații ezoterice. Sub pana Fluturașului și a aparatului său foto fermecat, miturile ancestrale se încarnează sub forma concretă a zidurilor până la cer, a megaliților topiți care mișună peste tot, a uriașilor de 2,20 m, a altarelor, a mașinăriilor (mecanismelor) de neexplicat, a energiilor telurice și astrale... și a multor altor minunății. Cu un foșnet de aripă Fluturașul nostru dezlănțuie potop de revelații și gânduri care leagă scepticismul și materialismul nostru cu lumea ezoterică. Buterfly-ul nostru generează ”Efectul Fluturelui” (Butterfly effect): o modificare nesemnificativă într-un sistem poate genera (influența) transformări majore în alt sistem. Efectul Fluturelui este intens folosit în scenariile de ficțiune care leagă lumi diferite (ro.wikipedia.org/wiki/Efectul_fluturelui)

    Zoazore
    [26.05.17 18:16:20]
    »

    @Lucien: Woow, câtă dreptate ai! Mi-aș dori s-o-ntâlnești ”pe viu”. Vei fi uimit ce știe și ce poate face! Pe mine m-a cucerit!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [27.05.17 09:37:23]
    »

    @Lucien: vai de mine, m-am inrosit! Nu sunt eu chiar asa ezoterica dar ma straduiesc. Sper sa reusesc sa fac toate conexiunile intre lumile care ne inconjoara! Sunt fascinata de ceea ce mi-e dat sa descopar la fiecare pas! Multumesc pentru aprecieri! Ai facut o conexiune interesanta cu butterfly effect...nimic nu e intamplator!

    buterfly*AUTOR REVIEW
    [27.05.17 09:39:32]
    »

    @Zoazore: Zozo multumesc pentru consideratie, sper sa mai povestim pe viu in curand...

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    buterfly*, Lucien, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Stara Zagora și împrejurimi:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.062852144241333 sec
    ecranul dvs: 1 x 1