M-am gandit sa-mi serbez ziua de nastere intr-un loc special si-am ales Arbanassi. Asta pentru ca si anul trecut in august am trecut prin acest mirific colt de lume cand ma intorceam de pe litoralul bulgaresc mai precis din Sunny Beach.
Mi-am invitat prietenii si-am purces la locul stiut. Dupa un traseu (Bucuresti-Ruse-Arbanassi) fara incidente (cei 180 km parcursi in 3. 5 ore) ne-am cazat la hotel -pensiune Cheshmata pentru un pret de 29 euro/noapte camera dubla, foarte cocheta si curata.
Dupa o scurta vizita in Veliko Tarnovo unde am servit masa de pranz (o delicioasa portie de "saci"-a se vedea foto) la restaurantul Schweik din centru ne-am intors si-am "descoperit " tot ce era mai frumos in Arbanassi. Si ai ce vedea, credeti-ma! . Stilul arhitectural - garduri din piatra si cu case-pensiuni mici, cochete cu doar un etaj si strazi inguste si pietruite amintesc de Sighisoara noastra. Totul curat si bine intretinut.
Multitudinea de oferte te fac sa alegi foarte greu locul unde sa-ti petreci o seara cu prietenii la o terasa. Noi am ales taverna Park - vizavi de Chesmata. Si n-am gresit deloc! . Meniul deosebit de bogat si cu preturi mai mult decat rezonabile, cu multe specialitati bulgaresti ne-au desfatat papilele gustative iar vinul (Traminer de Targovishte) a pus capac unei seri in care s-a mancat si s-a dansat mai ceva decat la nunta. Costul mesei/familie - 50 leva (25 euro).
A doua zi am vizitat biserica "Native Church" sau biserica celor 1000 de sfinti, construita in sec. XV, plus alte locatii-tentatii (taverne -pensiuni) din Arbanassi-complexul Izvora (super-dar cu preturi mai piperate), Arbanassi Palace, Bolyarska Kashta, Sevastokrator Hotel.
Dupa masa de pranz servita la Izvora, am parasit Arbanassi impresionati de acest satuc turistic si foarte pitoresc.
O destinatie pe care o recomand din toata inima! .
Trimis de Ricone in 26.04.10 19:30:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: nisipurile de aur,sunny beach,balchik
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ricone); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Frumoasa descrierea ta, apreciez in mod special entuziasmul. Pozele sunt frumoase, mai ales cea cu nr. 7. Ai si votul meu.
Ricone faina zona ti-ai ales pentru petrecere de ziua ta.
La Multi Ani !
Rezervarile le-ai facut de acasa sau v-ati orientat la fata locului ?
La taverne meniurile sunt si in engleza sau te bazezi pe explicatile ospatarilor?
Rezervarile le-am facut de acasa cu o saptamana inainte aici.
Majoritatea tavernelor au si meniuri in engleza, iar unii ospatari mai "rup' si ceva romaneste, semn ca ai nostrii au inceput sa "cucereasca" si aceste meleaguri bulgaresti.
Ricone, m-ai dat pe spate si m-ai facut curios: cand ai vorbit despre bun gust la ce te-ai referit: la mancare sau la gardurile-zid, ca doar nu le-oi fi gustat si p-alea de la Chesmata?... (ai prins treaba cu punctele de suspensie, nu?)
- Oct.2018 Veliko Tărnovo. Manual de folosire. Day 4: Arbanasi — scris în 22.10.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2016 ... Şi o dimineaţă în Arbanassi — scris în 16.10.16 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Pelerin la Arbanasi — scris în 27.06.16 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2015 Doar câteva ore prin pitorescul Arbanassi — scris în 06.01.16 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2014 Arbanasi - satul cu casele ca niste mini-cetati — scris în 19.02.15 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Arbanasi - satul de piatra — scris în 26.10.14 de dannaa din IASI - RECOMANDĂ
- Jun.2014 Arbanasi - alternativa mare/munte — scris în 16.07.14 de DeReSe din BUCURESTI - RECOMANDĂ