Salut,
De aprox. 5 ani mergem cu familia/prietenii/copiii in Arbanasi, diverse locatii.
Am fost prima data la recomandarea unui prieten bulgar, si nu regretam nici acum.
Zona Veliko Tarnovo/Arbanasi este foarte linistita, si este o alternativa de cazare/sfarsit de saptamana la mult aglomerata Valea Prahovei.
Practic, drumul pana acolo il parcurgi in 2 ore (sunt 160km din Bucuresti). De la Ruse se merge in directia Veliko Tarnovo, iar in dreptul satului Polikraishte, drumul principal are o bifurcatie cu indicator la stanga: Gorna Oryahvitsa. Ca punct de reper, chiar dupa la 10 m este un OMV pe stanga.
Noi deja stim si folosim si GPS -ul pt comoditate.
Ultimii 3 ani am stat la Hotel Izvora 2, parte a complexului Izvora (inainte am mai incercat si Hotel Zagorie). Am luat camerele cu iesire la piscina din spate, iar ultima data ne-a dat discount deoarece suntem clienti vechi si am luat camerele la 35 EUR / noapte cu mic dejun. Recomand sa trimiteti mail direct decat sa folositi alte site-uri de booking, si sa negociati daca luati mai multe camere.
Mic dejun-ul este in curtea complexului, unde exista o taverna (MEXANA) autentica, care este vizitata zilnic de turisti (este inclusa in multe circuite turistice). Taverna este in spatiu verde, are custi cu pauni, iepuri, gaini, capre etc, si mese langa o mica arteziana amenajata artificial + un mic lac cu pesti/broase testoase.
Pentru copii a fost o incantare locatia (piscina, restaurant, joc cu animalele etc). Preturile sunt mai mici ca la noi inclusiv la restaurante, sunt destule care merita vizitate iar mancarea este super ok. (noi am mancat cam pe la toate in zona). In plus, unele au si muzica live.
Se mai poate vizita intr-o zi si Veliko Tarnovo (este la 3 km) pt cetate, strazile vechi si masa de pranz.
In Arbanasi impresioneaza arhitectura orasului (site Unesco) construit doar din piatra si lemn, nu au voie altfel. Pentru detalii despre orase se poate consulta wikipedia si alte site-uri, noua ne place foarte mult. Arbanasi este frumos de luat la pas si descoperit, este micut, cochet si confera un aer rustic. Ce e frumos este ca nu a intrat in circuitul 'termitelor' turistice inca.
In timpul zilei la piscina se poate consuma bautura de la un mini magazin local sau de la bar, fara probleme. Noi am preferat prima varianta pana la ora mesei, pentru economie.
Recomand si cina la Hotel Sevastokrator, pe terasa, pentru privelistea asupra vaii si Veliko Tarnovo.
Trimis de DeReSe in 16.07.14 19:03:57
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (DeReSe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Multumim pentru informatii, interesanta optiune, poate ar fi fost utile si niste poze facute pe acolo.
- Oct.2018 Veliko Tărnovo. Manual de folosire. Day 4: Arbanasi — scris în 22.10.18 de Yersinia Pestis din MăRăşEşTI [VN] - RECOMANDĂ
- Sep.2016 ... Şi o dimineaţă în Arbanassi — scris în 16.10.16 de Carmen Ion din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- May.2016 Pelerin la Arbanasi — scris în 27.06.16 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Nov.2015 Doar câteva ore prin pitorescul Arbanassi — scris în 06.01.16 de irinad din TâRGOVIșTE - RECOMANDĂ
- Dec.2014 Arbanasi - satul cu casele ca niste mini-cetati — scris în 19.02.15 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Arbanasi - satul de piatra — scris în 26.10.14 de dannaa din IASI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 La pas prin satul Arbanassi — scris în 27.09.12 de bog68 din BUCURESTI - RECOMANDĂ