GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Dupa cativa ani in care am cochetat cu ideea de Cipru, dar din diverse motive am ales in fiecare vara altceva, am facut in sfarsit, dupa multe studii in grup (review-uri, cotatii etc.), rezervari la acest hotel/resort. Am ales cu toata convingerea Cipru mai ales bazandu-ne pe modalitatea comoda de transport: zbor direct Cluj-Larnaca. Surpriza neplacuta a fost faptul ca violeta companie aeriana si-a anulat zborurile Cluj-Cipru cu aprox. o luna inaintea inceperii sejurului nostru, fara sa anunte in prealabil si fara sa tina cont de biletele vandute deja (cu aceasta ocazie tin sa-i salut “cordial” si sa le urez “toate cele bune”, ca stiu ca nu pot sa scriu aici altceva, ca nu-i frumos). Norocul, daca poti sa-i spui asa, a fost ca am gasit alte curse in aceleasi zile insa la alte ore, la o alta companie, de pe un alt aeroport (Baneasa), fapt care a lungit concediul cu inca 1000km parcursi dus-intors cu masina, plus orele pierdute pe soselele patriei si in cel mai nasol aeroport pe care l-am vazut EVER.
Ma rog, trecand peste zbor, am ajuns intr-un final pe aeroportul din Larnaca unde ne astepta o alta surpriza: Larnaca se afla la cca 130km de Paphos, astfel ca rezervasem de acasa un microbuz care urma sa ne duca din aeroport la hotel. Insa, din motive care vor ramane neelucidate, “in sistem” nu s-a facut corelarea orelor de transfer cu microbuzul, cu noile ore de zbor. Astfel ca am asteptat degeaba o vreme sa apara cineva cu numele noastre scrise pe o placuta, dupa care am inceput sa dam telefoanele de rigoare: in tara la agentie, in Cipru la firma de taxi etc. Dupa cca 2 ore, timp in care am incarcat bagajele intr-o masina, la sugestia sefului firmei de taxi si dupa 5 minute le-am descarcat, la solicitarea aceluiasi sef (? ! ?), a sosit in sfarsit microbuzul mult-asteptat, asa ca dupa inca aprox. 2 ore am ajuns intr-un final fericit la hotel.
De la bun inceput am fost placut impresionati de ce am gasit. Hotelul are 4 stele pe care si le merita. A fost prima oara intr-un concediu cand am fost asteptati cu toate formele de cazare pregatite, si cand am intrat (4 persoane) pe usa hotelului cei de la receptie stiau cine suntem, ne-au inmanat cartelele, ne-au prezentat orele la care se serveste masa si au chemat un “boy” care ne-a incarcat bagajele intr-o masinuta de golf; totul a durat maxim 5 minute. Ne-am urcat si noi in masinuta, incantati caci nu mai circulasem nici unul cu un asa vehicul si am pornit la drum... iar dupa 20 de metri am ajuns la destinatie. Am descoperit ca asta era politica hotelului de a caza oaspetii. In camera ne astepta un alt angajat care ne-a aratat si explicat telecomenzi etc.
Hotelul (sau poate mai bine zis resortul) este format din cladirea principala care adaposteste receptia, restaurantul, barul, birouri si mai multe corpuri de cladire cu un etaj, cu cate 4 camere/apartamente fiecare (din cate am vazut), doua la parter, doua la etaj. Aceste corpuri sunt asezate de-o parte si de alta ale unor alei pline de verdeata si de flori. Totul e foarte curat, foarte bine intretinut, angajatii amabili.
Camera noastra era de fapt un studio, format dintr-o mica bucatarioara dotata cu frigider, cuptor cu microunde, plita electrica, vesela, tacamuri, chiuveta, masa, scaune, cam tot ce i-ar trebui cuiva care nu mananca la restaurant (sunt familii de englezi care stau 2-3 luni in hotel); in continuare era dormitorul cu o canapea, un pat matrimonial, tv, aer conditionat si seif; balconul era dotat cu masa, scaune si uscator de haine; baia era de asemenea curata si bine intretinuta. Un lucru de apreciat: aveam obloane din lemn cu care puteam inchide balconul; fara acestea ar fi fost mult mai greu de suportat caldura, la amiaza soarele fiind criminal.
Curatenie se facea zilnic, prosoapele cred ca au fost schimbate si ele zilnic.
Hotelul are si un magazin propriu in care gasesti de toate: de la mancare, bautura, la creme de soare, slapi, rochite de plaja, suveniruri etc. Spre surprinderea noastra preturile nu erau, asa cum ne asteptam (ca la orice alt hotel), nesimtit de mari, ba chiar erau mai mici decat in alte magazine din statiune. Tot timpul am stiut despre Cipru ca e o tara scumpa, si in special ca statiunile sunt scumpe, cel putin asa m-au lasat sa inteleg cei care au fost deja acolo. La fata locului am constatat insa contrariul. Nu imi amintesc sa fi fost gasit undeva, intr-o alta tara, preturi asa de mici ca aici. Sa nu ma intelegeti gresit, nu erau chilipiruri, nu era nimic gratis, dar vorbim de preturi de statiune pe litoral, intr-o tara membra UE. Ex: apa plata de 1,5 l=0,75E, o doza de Carlsberg=1,5E (asta la magazinul hotelului). Pe strada principala a zonei turistice (aflata la 5 minute de mers pe jos de la hotel), intesata de baruri si restaurante de o parte si de alta, gaseai la terasa bere englezeasca la halba incepand de la 1,6E.
Sa revin la hotel: e o locatie foarte linistita, cu foarte multi turisti englezi, in general in varsta, dar si familii cu copii. Cei mai multi isi petrec timpul la piscina; la plaja poti alege sa stai pe sezlongurile de pe nisipul de la malul marii sau de pe gazonul dintre hotel si plaja. La orice ora am ajuns la plaja am gasit sezlonguri libere (gratuite pentru clientii hotelului). Mi-a placut mult la acest hotel, spre deosebire de ultimele la care am fost (Turcia, Egipt), faptul ca nu ne-a deranjat nimeni pe plaja, nu ne-a vandut nimeni nimic gen excursii, bratari, prostioare. Daca doreai sa mergi in excursii te adresai firmei din holul hotelului, sau in oras la multele agentii turistice; daca doreai sporturi nautice (skijet, waterski, parapante etc.) de asemenea mergeai tu pe plaja la firma care se ocupa cu asta. La piscina erau multe activitati atat pt copii cat si pt adulti dar nu te tragea nimeni impotriva vointei tale si nu erau galagiosi.
Hotelul mai pune la dispozitie si un teren de tenis cu echipament (racheta si mingi), totul gratuit, masa de pingpong si palete, biliard (contracost), ceva jocuri electronice etc. Exista o piscina interioara (cam mica, ce-i drept) si o sala de fitness (nu am intrat niciodata, asa ca nu stiu amanunte). Intr-o incapere a hotelului este un “self-service laundry”, unde pentru 3E oricine isi poate spala/usca singur hainele; foarte util pentru cei care uita sa mai plece acasa.
In cadrul hotelului este si o bisericuta si un foisor pe plaja unde se oficiaza casatorii. Desi am stat doua saptamani nu am prins niciodata oficierea in sine, doar sedintele foto ale insurateilor, pentru ca eram mereu plecati in expolorarea insulei.
Plaja este ingusta, cu nisip adus de altundeva, caci intrarea in mare e stancoasa, destul de greu accesibila fara papuci de apa. Exista si un ponton de pe care se poate cobori direct intr-o zona nisipoasa. Prosoape de plaja se dau zilnic clientilor hotelului intre 10 si 12, gratuit, pe baza de semnatura, si se returneaza intre 17 si 19.
In ceea ce priveste masa, noi am avut demipensiune (mic dejun si cina). Am avut placuta surpriza sa constatam ca datorita faptului ca facusem rezervarea la acest hotel printr-o agentie germana, eram printre putinii clienti ai hotelului care aveam ca bonus incluse bauturi la cina (vin, bere, apa etc.) Altfel ar fi trebuit sa platim parca vreo 2,6E o bere, 10-12E o sticla de vin etc... Mesele erau bufet suedez si in fiecare seara era un alt specific (barbeque langa piscina, seara mediteraneana, italiana, cipriota etc.). Mancarea a fost foarte variata, proaspata, nu se poate sa nu gasesti ceva pe gustul tau. In restaurant lucrau mai multi chelneri romani, foarte amabili.
“Enterteinmentul” de seara incepea la ora 21 cu minidisco pentru copii si continua in fiecare seara fie cu bingo, cu dans din buric, cu un fachir sau muzica live. Pe la ora 23 se cam incheia totul (cum de altfel se inchide tot prin Cipru, cu exceptia cluburilor de noapte).
Asa cum am mai spus, la 5 minute de hotel este bulevardul turistic, plin de magazine de suveniruri, multe restaurante si pub-uri unde se canta live, sau turisti englezi semi-treji canta karaoke. Acolo e lumea lor. In restaurante pot manca mancare englezeasca, pot bea bere englezeasca, daca iti cumperi apa plata constati ca e imbuteliata in Anglia, melodiile la karaoke sunt englezesti, se circula pe stanga, toate masinile au volan pe dreapta. Daca nu ar fi atat de cald, cred ca unii englezi, in perpetua lor ebrietate nici nu si-ar da seama ca au plecat de acasa.
Hotelul e foarte strategic amplasat (intamplator sau nu) intre doua situri arheologice importante, pe care le-am vizitat mergand pe jos: unul e “Tombs of the Kings” (Mormintele regilor), aflat la 1 km departare de hotel, spre vest. In directia opusa se gaseste Parcul Arheologic din Kato Paphos (adica pafosu’ de jos) la care se ajunge de la hotel fie prin oras, fie pe faleza (eu recomand aceasta varianta, panorama e mult mai spectaculoasa si mai adie si briza); plimbarea de la hotel pana in port (pe faleza) dureaza in jur de 30 minute, parcul aflandu-se chiar langa port. Tot in port se afla un castel medieval turcesc si promenada plina de magazine, restaurante si agentii de turism.
Dar despre astea si alte atractii alte ale Ciprului urmeaza un alt review (vezi aici).
Trimis de crosbyx* in 01.08.11 16:25:33
- A fost prima sa vizită/vacanță în CIPRU
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crosbyx*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Foarte util un review foarte util pt cei ce doresc o vacanta in cipru
ma poti ajuta in particular cu o sugestie de agentie de turism care ti-a rezervat in aceasta locatie?
Iti multumesc, prietene!
Da-mi voie sa te mai caut pt alte sfaturi. Ma vor ajuta!
Acum iti trimit urarea unui viitor an mai bun si cu vacante de vis!
@tirol: Cu mare placere, oricand si oricui.
Multumesc de urare si doresc si eu un An Nou Fericit tuturor membrilor AFA.
@crosbyx: salut, si pe mine ma intereseaza detalii despre agentia folosita. se poate te rog pe privat? multumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)