BUN
Kamelya Selin – unde am căutat un prosop și l-am găsit pe Ibrahim! 😄
Ehee, dragilor, parcă nu v-am văzut eu, parcă nu știu eu cât de mult ați țopăit și v-ați bucurat că n-am mai publicat niciun articol în ultima săptămână?
Și bine ați făcut! Și eu, dacă eram în locul vostru, făceam fix la fel.
Vă întrebați, oare, de ce nu am mai scris? Nu cred că vă întrebați, dar oricum vă spun eu. 😄
Am fost într-un sejur la Kamelya Selin Resort din Side, Antalya.
De ce am fost?
Păi au trecut deja cinci ani de la ultima vizită și am vrut să văd dacă mă voi simți iar bine și dacă s-a mai schimbat ceva! 🙂
Vreți să aflați și voi?
Bine, o iau ca pe o confirmare. 😄
KAMELYA SELIN RESORT
DATE DE CONTACT
ADRESĂ: ÇOLAKLI MAH. KAMELYA CAD. NO: 8-1, MANAVGAT, ANTALYA, TURCIA
TELEFON: +90 242 763 66 80
E-MAIL: INFO@KAMELYACOLLECTION. COM
SITE WEB: WWW. KAMELYACOLLECTION. COM
Acum, dragii mei, să vă povestesc puțin și despre drum.
Deși am plecat din Suceava la ora 10:15 și părea că toate merg nemaipomenit de bine, avionul a sosit la timp, a plecat la timp și am ajuns conform programului de zbor în aeroportul din Antalya, la ora 12:15, am avut totuși o mică problemă la recuperarea bagajelor, pe care le-am așteptat aproximativ 30 de minute.
După aceea ne-am urcat în autocarul de transfer și aici a început adevărata aventură. Chiar dacă distanța până la Side nu este foarte mare, transferul a durat aproape două ore, astfel că, până la urmă, deși plecaserăm din Suceava la ora 10:15, la hotel am ajuns abia în jurul orei 16:00.
Și asta deoarece am făcut și un popas de vreo 40 de minute la un magazin, unde șoferul nostru drag a avut timp să fumeze o țigară, să bea o cafea și, probabil, să-și tragă sufletul puțin. Bietul de el, era tare obosit după ce condusese aproape o jumătate de oră! 😅
Când am ajuns la hotelul Selin, am putut remarca aceeași vegetație luxuriantă pe care mi-o aminteam de la vizita anterioară: mulți oleandri înfloriți, flori exotice multicolore și grădini foarte bine întreținute. La prima vedere, părea că nu se schimbase prea mult, iar atmosfera era aceeași pe care o cunoșteam din 2021.
DESPRE CAZARE
Am intrat la recepție și, pentru că plătisem o cameră Terrace Room, cea mai bună variantă din punctul meu de vedere pentru un cuplu în cadrul complexului Kamelya, am completat formalitățile de check-in. La un moment dat am fost întrebați de câte ori am mai fost la Selin și am menționat că aceasta era a patra noastră vizită, convinși fiind că astfel se va ține cont de faptul că suntem clienți vechi și poate vom primi o cameră mai bine poziționată. Am și solicitat, în limba engleză, o cameră la un etaj superior, în corpurile B sau C, cele pe care le preferam dintre cele patru clădiri A, B, C și D.
Am primit cheia în aproximativ zece minute și am pornit spre cameră. Am constatat că era situată la etajul doi, dar nu în corpurile B sau C, ci în corpul A, cel aflat aproape de drumul dintre hotelurile Selin și Fulya.
Odată intrați în cameră, prima impresie a fost însă una bună. Suprafața era generoasă, 45 mp și corespundea cu ceea ce văzusem în fotografiile de prezentare. Camera dispunea de două paturi foarte mari, de aproximativ 1,60 metri lățime fiecare, iar pe holul de la intrare se afla un dressing încăpător, cu uși prevăzute cu oglinzi. Și baia era spațioasă, având două chiuvete, cadă și un duș separat, închis cu pereți de sticlă.
Camera de dormit mai dispunea de aer condiționat, un televizor cu diagonală de dimensiuni medii, un suport mare pentru troler și un corp lung de mobilier din lemn pe care era amplasat televizorul, iar dedesubt se afla minibarul. Tot aici am găsit o canapea extensibilă lipită de perete, amplasată față în față cu ușa balconului, o masă de lemn destul de mare și o măsuță rotundă din sticlă.
Minibarul conținea apă, sucuri, ceai și câte două doze de bere Efes, fiind alimentat zilnic pe durata sejurului.
În dressing am găsit și două halate de baie, însă am observat că lipseau papucii de casă. Din fericire, aceste mici lipsuri au fost remediate în ziua următoare, după ce am luat legătura cu personalul de la housekeeping.
Am ieșit apoi pe balconul camerei, mai bine spus pe terasă, care avea dimensiuni medii și era dotată cu două scaune, o măsuță modernă și practică, precum și cu un uscător de rufe cu bare, prins de perete.
Vederea nu era însă cea pe care o așteptam eu. Deși se vedeau o parte din piscină, corpul principal al hotelului Selin și o parte din hotelul Fulya, perspectiva era mult mai limitată decât cea pe care o doream din corpurile B și C, motiv pentru care am fost puțin dezamăgită.
Întrucât soțul era obosit și nu mai avea chef de mutat bagajele, am ales să rămânem în această cameră pe toată durata sejurului, deși exista posibilitatea să primim alta, poate chiar din ziua următoare, într-unul dintre corpurile B sau C. Cu atât mai mult cu cât am observat că hotelul nu era foarte aglomerat și păreau să existe destule camere disponibile.
Așa că, pe moment, am fost mult mai încântați să mergem să bem o bere, deoarece eram foarte însetați după drum. Ne-am îndreptat spre Casa Vinului și a Berii, unde știam că în trecut se servea o bere neagră Efes foarte bună.
Am mers aproximativ 150 de metri și am ajuns la destinație. Surpriza a fost că, spre deosebire de alți ani, localul era pustiu, fără niciun client. Mai mult, de-abia după ce am început să vorbim ceva mai tare a apărut și un angajat la bar.
I-am cerut o bere neagră, însă ne-a spus că nu au, dar dacă vrem vin, cu plăcere.
Mulțumim, poate mai târziu!
Mai mult ne doream să mergem măcar pe plajă și să ne băgăm în mare, să facem o baie cât de repede și să ne încadrăm până la cina care urma să fie servită la restaurantul principal la ora 19.00.
Plaja complexului Kamelya se întinde pe o suprafață destul de mare, de aproximativ un kilometru, fiind una dintre cele mai late plaje pe care le-am văzut în Turcia!
Am observat însă și o schimbare față de sejururile noastre anterioare: toate umbrelele erau acum mult mai mari, de aproximativ trei metri lungime și lățime, fiecare deservind câte patru șezlonguri.
Mi-a plăcut și faptul că distanța dintre umbrele era suficient de mare, astfel încât turiștii să se poată bucura de mai multă intimitate și să nu aibă senzația că stau lipiți unii de alții.
Dar până să ne băgăm în mare propriu-zis, am trecut pe lângă un restaurant cu terasă, destul de modern, pe care nu l-am prins în sejurul nostru anterior din 2021, fiind făcut probabil ulterior. Am zis că ce bine ar fi să facem aici o pauză, să mâncăm ceva și să servim câte o bere!
Ne-am dus la bar. Aveau, într-adevăr, foarte multe băuturi expuse, dar, când colo... mare dezamăgire! Numai berea la draft era gratuită, adică inclusă în pachetul nostru Ultra All Inclusive!
Toate celelalte băuturi, inclusiv rachiul, erau extra și costau în jur de 3-5 euro paharul.
Am luat fiecare câte un pahar de bere și câte un cheeseburger cu cartofi prăjiți, care nu mi s-a părut cine știe ce.
Băiatul de la bar ne-a explicat că, pentru băuturile incluse în pachetul nostru Ultra All Inclusive, trebuia să mergem la barurile principale ale hotelului și nu la cele de pe plajă. Eram însă destul de obosiți și umblam ca două curci bete, astfel că ne-am mulțumit cu berea pe care o aveam deja și am zis că oricum urma să luăm cina, iar de băut aveam timp și mai târziu.
Cea mai comică fază a fost atunci când soțul a vrut să afle de unde putem lua prosoape pentru plajă. S-a adresat unui angajat turc, foarte tânăr, care nu părea să aibă mai mult de 20 de ani, și l-a întrebat scurt: „Towel? Towel?” La care băiatul a început să-i strângă frenetic mâna și să-i spună: „Ibrahim! Ibrahim!” 😄
O turistă, cred că din Marea Britanie, care era în spatele nostru, s-a amuzat copios și ne-a spus că putem lua prosoape doar de la piscina principală a hotelului.
Ne-am dus la piscina hotelului, de unde am luat prosoapele, după care ne-am întors la mare. Am observat că plaja era cu nisip fin, iar intrarea în apă era lină și treptată, exact cum era odinioară pe plaja din Mamaia.
Dar, după primii paşi pe care i-am făcut în mare, am început să icnim şi să înţepenim de frig. Marea avea in jur de 23 de grade, dar din cauza brizei care bătea destul de puternic şi a unor nori de pe cer care acopereau soarele, ni s-a părut gheţărie curată!
Mai ales că în urmă cu o lună fuseserăm în Koh Samui, Thailanda, unde marea avea în jur de 30 de grade.
GASTRONOMIE
A venit și ora cinei, așa că ne-am deplasat la restaurantul principal al hotelului Selin, Turkuaz, aflat chiar pe culoarul care pornește din imediata apropiere a recepției. Restaurantul este destul de mare, având două săli interioare, dar și o terasă exterioară cu o vedere frumoasă spre grădinile complexului.
Acum nu știu dacă a contat faptul că era începutul lunii iunie, în timp ce sejurul nostru anterior fusese la mijlocul lunii iulie, dar mi s-a părut că oferta de mâncare era ceva mai slabă decât în 2021.
Cu toate acestea, nu pot spune că nu aveai ce să mănânci. Existau numeroase stații cu preparate, de la aperitive, supe și feluri principale, până la pizza, pide de mai multe feluri, paste și diverse mâncăruri calde din pește, carne de pui, curcan sau miel.
Am observat însă, și în zilele următoare ale sejurului, că nu au servit niciodată sarmale, sau ardei umpluți, deși sunt preparate tradiționale.
Nici capitolul deserturi nu mi s-a părut la fel de spectaculos ca în alte hoteluri. Existau mai multe sortimente de baclava, însă mai puține prăjituri cremoase, iar torturile nu făceau parte dintre rețetele clasice cu care eram obișnuiți.
Totuși, într-o seară au servit mâncare cu tematică italiană și atunci am avut parte și de cheesecake-uri și tiramisu foarte gustoase.
La restaurante, dar și la barurile hotelului, am putut servi și Yeni Rakı, șampanie foarte bună și bere la sticlă, însă doar Efes.
Am vrut să mâncăm și o cină la restaurantul à la carte chinezesc și ne-am interesat la recepție cum se pot face rezervările. Acolo am aflat, spre profunda noastră dezamăgire, că doar restaurantul turcesc mai servea cina gratuit, în baza pachetului Ultra All Inclusive. La celelalte restaurante à la carte – chinezesc, italian, pescăresc sau mexican – accesul se făcea contra cost, taxa fiind de 15 euro de persoană.
În pachetul Ultra All Inclusive puteai servi și băuturi din import, cum ar fi whisky, votcă, gin etc., dar la barurile din hotel și cele din complex.
Ce mi-a plăcut în mod deosebit a fost cofetăria aflată în apropierea amfiteatrului! Era un spațiu destul de generos, amenajat cu mobilier elegant și modern, unde puteai servi mai multe feluri de cafea preparată la espressor, prăjituri și diverse sortimente de înghețată. În același spațiu, dar într-o zonă separată, funcționa și un punct unde se preparau tradiționalele gözleme, care puteau fi servite pe loc.
În a doua zi, am servit micul dejun la restaurantul principal, iar prânzul la piscina din zona clădirilor Terrace Room, unde exista un restaurant cu terasă. Acolo puteai mânca, printre altele, un sandviș cu somon fume și cartofi prăjiți sau un fel de pide cu carne de vită și cașcaval. Ambele preparate erau foarte bune.
Ca și noutate am remarcat lângă Casă Vinului și un stand nou cu Vitamin Bar, contra cost, 3 euro un pahar.
ALTE SERVICII
Pe lângă facilitățile deja menționate, hotelul Selin mai oferă o piscină principală de mari dimensiuni, piscine pentru copii, acces la aquaparkul complexului Kamelya, centru SPA, sală de fitness, terenuri de tenis, programe de animație, spectacole de seară în amfiteatru și numeroase activități sportive și de agrement.
PISCINE ȘI PLAJĂ
Despre plajă am vorbit deja, așa că vă voi spune câteva cuvinte despre piscine. Piscina din zona noastră de cazare, cea aferentă clădirilor Terrace Room, avea dimensiuni destul de mari și o adâncime de 1,50 metri.
Cea de-a doua piscină, aflată în fața corpului principal al hotelului Selin, avea o adâncime de doar 1,45 metri, însă era înconjurată de mult spațiu verde, cu numeroase șezlonguri și umbrele, unde te puteai relaxa în liniște.
Tot în această zonă a piscinei se afla și o cofetărie-cafenea, dar și restaurantul cu terasă, unde puteai servi prânzul.
Partea bună era că puteai face baie nu doar în piscinele hotelului Selin, ci și în cele de la Fulya și Kamelya. La aceasta din urmă, dimensiunile erau chiar mai mari decât cele cu care eram noi obișnuiți din alte hoteluri, iar adâncimea ajungea până la 2,10 metri.
Totuși, la niciuna dintre piscinele complexului nu exista prea mult spațiu între șezlonguri. Doar în zonele cu iarbă, pe gazon, mai găseai o oarecare distanță între acestea și te puteai simți ceva mai confortabil.
Ce am mai constatat a fost faptul că numărul saltelelor părea destul de redus. Nu știu dacă șezlongurile erau mai multe decât la vizitele noastre anterioare sau dacă pur și simplu nu fuseseră suplimentate și saltelele, însă de multe ori am observat șezlonguri fără saltea.
La plajă, în schimb, situația era cu totul alta. Deși numărul șezlongurilor era impresionant, aproape toate aveau și saltele.
Am observat și o schimbare la aquaparkul din zona Kamelya. Dacă în urmă cu cinci ani, la toboganele principale existau mai multe figurine cu dinozauri care atrăgeau imediat atenția copiilor, acum acestea au dispărut, fiind înlocuite cu alte tobogane și amenajări. Nu pot spune că noua variantă este mai puțin atractivă, însă eu mi-am amintit cu nostalgie de vechii dinozauri, care dădeau locului un farmec aparte.
Tot în aceeași zonă, pe vremuri exista și un bar cu o terasă cu mese și scaune. Între timp, acesta a dispărut, iar în locul lui a fost extinsă zona cu șezlonguri, astfel că acum există mai mult spațiu pentru turiști în jurul piscinei.
DISTRACȚIE ȘI ENTERTAINMENT
Lângă amfiteatrul comun tuturor hotelurilor din complex se afla și un panou pe care erau afișate zilnic programele de divertisment, de la primele ore ale dimineții și până seara târziu. Acestea erau cele obișnuite și binecunoscute în hotelurile din Turcia: program de animație începând cu ora 10, diverse activități sportive, muzică live, program pentru copii, iar seara spectacole de circ, trupe de muzică, concursuri de tip Miss și Mister Kamelya, precum și alte momente de divertisment.
Știu că nu muriți de curiozitate să aflați cum ne-am distrat noi, dar totuși, eu fiind o persoană foarte amabilă, vă voi povesti. 😄
După micul dejun, obișnuiam să petrecem aproximativ o oră la piscina din zona Terrace Room, acolo unde eram cazați, după care făceam turul tuturor piscinelor din complex, începând cu cele de la Kamelya, Fulya și Selin. Apoi mergeam la mare pentru o baie, după care ne întorceam la șezlongurile noastre de pe gazon, unde ne bucuram de umbra măslinilor.
Mi-a plăcut faptul că prânzul îl puteam lua în multe locuri: pe terasa de la Terrace Room, la terasa restaurantului de lângă piscina hotelului Selin, dar și la restaurantul principal. De asemenea, puteam mânca și pe plajă, la restaurantele à la carte mexican și italian, lângă care se afla și zona unde se făceau goezleme, amenajată cu bănci și măsuțe rustice.
Ca să nu ne plictisim, am luat prânzul, pe rând, în fiecare dintre aceste locații.
Una dintre marile mele plăceri era să-mi umplu o farfurie cu gözleme și să le servesc împreună cu un pahar de ayran la mesele amplasate pe niște mici corăbioare, aflate pe o apă artificială, cu fântâni arteziene. Acestea erau situate chiar în fața Casei Vinului și ofereau un loc foarte plăcut și pitoresc!
Urmau apoi vreo trei ore de plajă și băi în mare. După aceea ne întorceam la piscina principală de la Selin, unde mai serveam câte un pahar de șampanie alături de un mix de alune, iar apoi făceam o ultimă baie la piscina din zona Terrace Room. După toate acestea, ne retrăgeam în cameră pentru a ne pregăti de cină.
Seara, după cină, obișnuiam să ne plimbăm pe promenada cea lungă, care străbate o zonă frumos amenajată, ca un adevărat parc, cu multe plante exotice și numeroase căsuțe pentru pisici. Aici am avut impresia că există un adevărat cult al pisicilor, acestea fiind prezente peste tot și foarte bine îngrijite. Promenada se întinde pe o distanță considerabilă și se termină în dreptul hotelului TUI Blue Xanthe.
Uneori, în funcție de programul de divertisment din acea seară, mai dădeam o fugă și până la amfiteatru. Alteori preferam să ne petrecem timpul în zona centrală comună celor trei hoteluri, unde ne așezam pe niște colțare confortabile, mai serveam câte o șampanie sau un pahar de rakı alături de un mix de alune și ascultam muzică live.
Ceea ce am remarcat și ne-a întristat oarecum a fost faptul că la barul de la Selin, de la etajul 1, unde se află o terasă comună cu restaurantul pescăresc, nu mai există bazinul cu crapi koi, pe care i-am văzut și admirat în ultimul nostru sejur din 2021. Nu știu care au fost motivele pentru care nu mai există acolo acei pești.
La plecare ne-am trezit la ora 02.30 și autocarul ne-a luat de la recepția hotelului la ora 04.00.
Ca și la sosire, transferul până la aeroport a durat circa 2 ore, cu pauza de rigoare pentru șofer la o stație Peco cu magazine.
Avionul a decolat din Antalya, la ora 08.30, iar în Suceava am ajuns în jur de 10.30.
CONCLUZIE
Deși prețurile sunt mult mai mari față de anii anteriori, iar unele servicii care altădată erau incluse sunt acum contra cost, Kamelya Selin rămâne un hotel la care m-aș întoarce cu plăcere, chiar dacă mănânc și beau mai puțin decât în trecut.
Are numeroase piscine la care ai acces gratuit în întregul complex Kamelya, dispune de spații verzi frumos amenajate, cu mulți arbuști exotici, iar cireașa de pe tort este plaja imensă, cu mult spațiu între șezlonguri și umbrele mari. Toate acestea creează exact condițiile pe care eu le apreciez și pe care îmi doresc să le găsesc la orice hotel din Turcia.
Anii trec, iar corpul meu fizic nu mai susține mesele îmbelșugate și consumul mare de băuturi de altădată. Pentru mine este suficient cât am mâncat și am băut și faptul că am beneficiat de toate celelalte facilități care m-au ajutat să mă relaxez și să mă simt bine.
Dacă voi avea ocazia să revin în viitor, mă voi întoarce cu plăcere la acest resort, pe care îl recomand cu drag.
Și acum puteți să fiți fericiți și să vă bucurați din plin! Am terminat acest articol! Până data viitoare puteți respira liniștiți. 😂
P. S. Ce părere aveți de prețul de 2500 euro pentru sejur? Dar despre șampanie? Pe voi v-a ajutat vreodată la durerile de spate? 😂
- Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame
Trimis de elenaadina in 13.06.26 12:12:50
- Alte destinații turistice prin care a fost: Europa, Asia, Africa, America de Sud, Oceanul Indian
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenaadina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
- Jun.2023 Kamelya Selin Sentido, ceva la superlativ! — scris în 22.06.23 de ux129413 din ROMâNIA - RECOMANDĂ
- Sep.2022 Dezamagitor! — scris în 27.10.22 de COD88 din ARAD - nu recomandă
- Jul.2021 Sentido Kamelya Selin – Un hotel ofertant, la care revenim cu drag, pentru ca merita! — scris în 18.02.22 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Aceptabil pentru renumele lui — scris în 06.07.21 de george_gopo din IAşI - nu recomandă
- Jun.2019 Impresii de vacanța — scris în 23.06.19 de Gabriela 19 din RM VALCEA - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Nu recomand — scris în 20.09.18 de Valentina B din ARAD - nu recomandă
- Jul.2018 O vacanta reusita! — scris în 18.07.18 de Andreea_86 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ

Rog așteptați...