Ultima noapte de aprilie, prima zi de mai la Kaliakra
Pentru ca si eu citesc cu nerabdare impresiile scrise pe AmFostAcolo.ro, ma grabesc sa va spun parerile la cald despre hotelul Kaliakra din Albena; o sa incerc sa fiu cat mai obiectiva in descriere... Prima impresie despre locatie: un hotel frumos, pe malul marii, cu gradina ingrijita si arbori frumosi... cu piscine exterioare, cu baruri si terase cu vedere la mare... De altfel toate camerele au vedere cel putin laterala la mare... poate unele camere de la parter sa nu ofere o priveliste super spre mare... Noi am avut camera la et 5, cu vedere spre piscinele exterioare (spre directia Balcik) si in dreapta vedeam plaja si marea, iar in stanga dealul impadurit... aer proaspat; noaptea auzeam ciripitul incantator...
Despre camerele de la K. Standard: mi s-au parut exrem de micute, pe langa pat, nu puteau trece 2 persoane... ca mobilier: 2 paturi, unul de o persoana, celalalt pt un adult si un copil, pt ca nu era chiar dublu..., o canapea de 2 locuri, o masuta, un scaun, birou cu frigider, un tv, aparat pt cafea... Baia cam micuta, cu dus, fara cada... nu stiu daca toate camerele sunt la fel... dar cam asa pareau din exterior. Terasa in forma triunghiulara cu 2 scaune si masuta (plastic)...
In camera ne"astepta" un cosulet cu 3 fructe (parca o portocala si 2 mere), in frigider 4 sticlute de apa, 2 de suc de portocale si 2 doze de bere... (gratis o data pe sejur pt ultra all inclusiv)... de asemenea niste plicuri cu ness si zahar... De asemenea la baie aveau 2 sapunele, 2 periute cu minituburi de pasta de dinti, un aparat de ras cu un minitub cu pasta de ras, 2 casti de dus... gel de dus la un dozator... Despre curatenie, impecalila... lenjerie de bumbac... Am fost multumiti de privelistea pe care o aveam spre mare si padure...
La receptie am ajuns inainte de ora 11, ni s/au pus bratarile si ni s/a explicat in ce consta ultara all inclusive... ne/a spus ca daca vom pierde bratara vom plati 20 leva... La plecare, pana in ora 12, trebuia sa inapoiezi obligatoriu aceste bratari... Despre mancare... a fost destula, dat fiind ca hotelurile nu aveau un grad de ocupare prea marenu a fost aglomeratie la masa... dezamagitor la capitolul dulciuri si fructe... parca prea din "saracie"... portocale, kiwi si banane taiate in feliute stravezii... un fel de baclavale si alte prajiturele puse cate una pe farfuriute, niste paharute cu un fel de crema roz... etc. In schimb inghetata care se sevea la snack bar intre 11,30 si 18 era diversa si de calitate... acolo mai aveau si fursecuri si portocale si mere intregi. La micul dejun mai aveau si fructe confiate, clatite, oricum destule feluri de mancare... Despre bauturi, fiind ultra all aveai o gama larga de ales, iclusiv vin spumant tip sampanie... uneori chelnerii te intrebau daca vrei o sticla intreaga de vin, o desfaceau si ti-o aduceau la masa... Dupa cum a mai spus cineva, in holul hotelului era un frigider de unde puteai lua sticle de apa plata...
Seara, cam dupa 21.30 aveau spectacole, ziua organizau jocuri pe plaja, de asemenea pt copii, aveau un club... Piscinele exterioare aveau apa rece si la ora 18 aruncau clor... Un mare minus ca nu au piscina interioara...
Dat fiind ca a fost un timp superb a fost un sejur reusit. Daca aveti intrebari, va raspund cu placere.
Trimis de eklor in 01.05.12 22:21:32
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (eklor); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
multumesc pentru punctajul acordat, adaug si cateva fotografii... Mai adaug informatii despre parcare pentru cei interesati: la bariera se ia un tiket care atesta data si ora intrarii in statiune, tiket care trebuie dat la receptie si platita o taxa de 5 leva, indiferent de durata sejurului (avantaj pentru cei care stau mai multe nopti); cine pierde acel tiket va plati o taxa mult mai mare... parca 30 de leva, nu sunt chiar sigura... Pentru cei 5 leva nu ne-a aratat nimeni vreun loc de parcare, am lasat-o langa gardul hotelului, pe o alee, unde am gasit loc; mai era o parcare marcata, mai sus de hotel, langa padure; avantajul este ca in Albena nu se ridica masinile, decat in cazuri exceptionale, cand ai parcat unde e semnalizat clar ca e interzisa stationarea.
Persoanei care cerea "mojito" la bar la Kaliakra, si i se raspundea "No menta", pot sa-i spun ca si de 1 Mai "NO menta"... alta data... ma duc cu menta de acasa !!!
- Aug.2023 Dintre cateva hoteluri din Albena, asta este inca de recomandat — scris în 19.09.23 de comisarul din BRASOV - nu recomandă
- Aug.2020 Kaliakra din nou a fost OK — scris în 01.09.20 de Aecrim17 din BACAU - RECOMANDĂ
- Aug.2020 Kaliakra - spre satisfacator, din pacate — scris în 20.08.20 de Lucky2017 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Aug.2018 Un sejur plăcut — scris în 05.06.19 de heppea din BACăU - RECOMANDĂ
- Apr.2018 Paste 2018 Kaliakra — scris în 10.04.18 de steli68 din BRAILA - RECOMANDĂ
- Jun.2017 Dezamagire totala — scris în 18.06.17 de lauracarmen din SUCEAVA - nu recomandă
- Aug.2016 Impresii in direct :-) — scris în 26.08.16 de lucianaalex din BUCURESTI - RECOMANDĂ