GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Intrucat anul acesta acesta am “sarit” marea (noul membru al familiei e o fetita inca prea micuta pentru a incerca o baie de soare), am hotarat sa mergem toamna la munte. Cei ce si-au mai petrecut concedii impreuna cu copii mici stiu ce implica asta... Nefiind la prima iesire de acest gen, am decis sa ne “asiguram spatele”, mai concret am invitat si parintii sotiei sa ne insoteasca din postura de “baby sitters”.
Pentru a nu supune copiii (2 ani si jumatate, respectiv 8 luni) unui drum prea lung cu masina, am cautat un loc relativ aproape de orasul nostru (Timisoara). Lista scurta a fost alcatuita pe urmatoarele criterii:
- distanta rezonabila
- agrement (mai ales dotari pentru copii)
- posibilitate tratament (pentru socrii mei)
In final ne-am oprit atentia asupra statiunii Baile Herculane, situata la cca 180 km de Timisoara, un loc unde ai parte de munte, aer curat si ape termale. In acest fel ne asiguram un loc potrivit pentru plimbarile copiilor, iar socrii urmau sa beneficieze de tratament specializat pentru afectiunile specifice varstei (reumatism).
Am cautat sa ne cazam intr-un hotel care sa dispuna de un restaurant functional (ca sa evitam deplasarea cu copiii in alte locatii in fiecare dimineata pentru micul dejun), sa aiba baza de tratament proprie (ca sa nu punem nici socrii pe drumuri) si care sa fie construit dupa ’89 (evitam pe cat posibil complexurile ridicate in era comunista, ca sa minimizam riscul de a avea parte de camere cu igrasie, mobilier ultrauzat, restaurant tip cantina si personal care te trateaza de parca ti-ar face cea mai mare favoare cand se uita in directia ta). Intrucat urma sa mergem in statiune intr-o perioada cand nu prea se inghesuie nimeni, am preferat sa nu facem rezervare inainte, ca sa putem compara la fata locului diverse oferte inainte sa ne hotaram asupra uneia anume. Dupa cateva “impresii de vacanta” citite pe web si o serie de apeluri telefonice catre diverse locatii, am pus pe hartie cateva posibile destinatii.
Cand s-a nimerit o prognoza meteo ce anunta mai multe zile cu soare, am plecat la drum. Dupa ceva mai mult de 3 ore cu masina, am ajuns la prima pozitie din lista - hotel International. Am fost intampinati de o receptionera tanara si deschisa, care pe langa prezentarea bazei de tratament ne-a oferit si detalii referitoare la cum am putea sa umplem in mod placut timpul copiilor nostri in aceasta statiune si prin imprejurimi. Am vazut restaurantul, am intrat intr-o camera, apoi si intr-un apartament si ne-a placut ceea ce am vazut; totul era curat si se vedea imediat ca este nou (de la mocheta de pe jos, pana la cabina de dus din baie). Am decis ca ceea ce am gasit este pe placul nostru si ne-am cazat aici, fara a mai vizita restul locatiilor notate.
Pentru socrii am luat o camera dubla, iar pentru noi si copii un apartament intr-adevar frumos (izolatie fonica excelenta, camere spatioase, doua balcoane – unul catre sud si unul catre vest). Dupa ce am despachetat, socrii au mers la consult (un medic care i-a examinat, i-a chestionat si in final le-a stabilit o schema de tratament pentru afectiunile lor). Aici nu va pot oferi prea multe detalii, insa in mare pentru soacra de exemplu era ceva ce includea electroterapie, masaj, baie de sulf si inca nu stiu ce chestii, la un tarif de 30 de lei pe zi. Oricum baza de tratament era o bijuterie! Era acolo aparatura cat sa dotezi un spital, iar in plus mai gaseai o sala de fitness, un bazin cu apa de sulf (care cat timp am stat noi se schimba in fiecare seara), o sauna etc. Sotia mea s-a indragostit de o procedura numita hidromasaj, un fel de jacuzzi plus dus subacval la presiune. Si-a facut abonament la chestia asta pe intreaga durata a sederii noastre acolo, iar pentru ca procedura in sine dura destul de mult si pentru ca socrii se inteleg foarte bine cu juniorii, am ajuns sa-mi pot programa un “somn de frumusete” singur-singurel in fiecare dupa-amiaza :). Personalul bazei de tratament stia cum sa te convinga ca cineva intr-adevar e preocupat de sanatatea ta. Faptul ca nici macar soacra mea n-a reusit sa le gaseasca vreun cusur spune destule...
In ceea ce priveste restaurantul, numai cuvinte de lauda si aici - ospatari zâmbitori, servire prompta, mancare delicioasa, preturi rezonabile. Cel mai mult insa mi-a placut faptul ca n-am auzit niciun comentariu si n-am vazut vreo spranceana ridicata daca fiul meu (care tocmai se deprinde cu folosirea lingurii si a furculitei) mai lasa cate o “amintire” pe fata de masa. Tariful de cazare includea micul dejun, pana la urma insa am luat aproape toate mesele in aceeasi locatie.
Hotelul este situat chiar la marginea unui parc, are parcare proprie (gratuita) si este destul de aproape de un bazar unde poti gasi nimicurile pe care cu siguranta ai uitat sa le pui in bagaj. Langa bazar e incropit si un mic parc de distractii (mai saracut in dotari, insa dispune de masinute electrice si carusel, adica suficient ca sa-l tina ocupat pe baietelul nostru de 2 ani si 8 luni).
Statiunea e cam adormita in perioada asta, insa tot noi am gasit ce sa facem... Pe langa zilnicele plimbari cu carucioarele de bebe prin parcul de langa hotel, in fiecare dupa-amiaza am avut cate o activitate noua. Intr-o zi am mers pe Valea Cernei (raul care curge prin Baile Herculane) pana la o cascada, apoi pana la un lac de acumulare (am inteles ca mai exista unul mai departe, dar aveam si copiii cu noi si nu voiam sa le dam programul de somn/masa peste cap. Distanta a fost cam de 10 km, asa ca daca aveti copii e de preferat sa o parcurgeti cu masina). In alta am mers cu masinile pana la Orsova (vreo 15 km) si am facut o croaziera de 3 ore pe Dunare (nu-i ieftin – 50 de lei/persoana – dar sunt si variante mai ieftine, in functie de ambarcatiune/traseu/durata croazierei). Intr-o zi mai innorata ne-am avantat mai departe, pana la Drobeta Turnu Severin (vreo 50-60 km), unde am vizitat Muzeul Portilor de Fier (sau un nume similar), iar copiii au putut admira diverse specii de pesti intr-un acvariu al muzeului. Intr-o dupa-amiaza am fost la gara din Herculane, pentru ca pustiul meu are o mica pasiune pentru trenuri :). Am facut si o mica excursie pe placul soacrei, pana la Manastirea Sfanta Ana din Orsova (cca 15 km), un loc care sincer mie nu mi-a spus mare lucru... O alta iesire a fost cu dedicatie pentru socrul meu, mare pescar amat... pardon, profesionist :). Pe drumul de la Timisoara la Herculane ochisem la un moment dat o crescatorie de peste. Nu are o suprafata intinsa, insa te lasa sa pescuiesti tu daca vrei. Locatia este cam la 15 km departare de Herculane, insa e de preferat sa mergeti acolo vara, pentru ca acum bate un vant cam rece. Cei de la receptia hotelului ne-au pus la dispozitie si o harta cu diverse trasee tursitice. Din pacate pentru sotia mea (si din fericire pentru mine), avand si copiii in grija nu am putut sa facem drumetii pe munti. Obiectivele insa sunau destul de bine – “pestera nu stiu care”, “cascada X”, “crucea habar n-am cui” – si erau in numar destul de mare, asadar cei care ajung vara prin aceste locuri si nu se tem sa faca bataturi la picioare au ce vizita. In ceea ce ma priveste, cea mai placuta dupa-amiaza a fost chiar ultima a sejurului, cand am descoperit terasa de la ultimul etaj. Practic e vorba de chiar acoperisul hotelului, un loc de unde ai parte de o panorama splendida. Intr-o parte vezi muntii de calcar, iar in partea opusa pe cei acoperiti de paduri de foioase; intr-o parte vezi parcul de distractii si zona rezidentiala, iar in cea opusa poti pune mana la propriu pe varful unui pin secular. Din pacate cand am fost noi terasa nu era amenajata (banuiesc ca nefiind in plin sezon au fost stranse mesele, scaunele si umbrelutele). Altfel ar fi fost locul ideal unde sa te racoresti cu o bere dupa-amiaza sau sa degusti un vinisor la lasarea serii.
Dar hai sa inchei cu divagarea catre jurnalul personal de vacanta si sa intorc la subiect...
Vom reveni cu placere acolo. Acum, recitind textul inainte de publicare, imi suna de parca as lua comision de la hotelul in cauza :). Cert e ca localizarea ideala pentru o familie cu copii ca a noastra, dotarile deosebite puse la dispozitia clientilor, preparatele delicioase si curatenia ireprosabila te fac sa recomanzi fara rezerve acest loc si prietenilor. Una dintre locatiile din România pentru care as da fara ezitare A+.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (vip); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.87800500 N, 22.41479200 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Ma bucur sa aud de asemenea locuri si servicii la noi in tara. Pretul biletului per familie cat a fost? Felicitari pt. concediu reusit!!!
@dannek
Nu obisnuiesc sa fac publice fotografii in care apare familia mea. Ne-a placut acolo si este posibil sa ajungem in aceeasi locatie pentru Revelion; daca se va intampla asa, promit sa fac poze (publicabile, fara persoane in cadru).
@anadragusin
Multumesc pentru ecou.
Noi am achitat direct la receptie. Camera dubla cu mic dejun inclus era 150 de lei, iar apartamentul cu mic dejun inclus ne-a costat 250 de lei. Probabil daca mergi prin vreo agentie beneficiezi de ceva reduceri sau facilitati (de exemplu sigur iesi mai ieftin daca iei pachet de tratament prin agentie, nu achitand procedura cu procedura). Daca mergi acolo de Revelion sunt sanse mari sa ne intalnim fata in fata
Un rw asa cum imi place, destul de detaliat zic eu! Felicitari! Ser sa ajung si eu in zona, o sa imi notez acest hotel printre posibilitatile de cazare! Multumim!
ati fost in noiembrie- afara cald, dar inauntru? optiuni de incalzire: centrala, ac?
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2019 Un sejur plăcut la hotelul Internațional — scris în 22.05.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ
- Mar.2019 Hotel International Baile-Herculane — scris în 25.03.19 de Cosmina79 din DEVA - RECOMANDĂ
- Oct.2018 Cat de cat bine!!! — scris în 05.10.18 de gcristian din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Un sejur relaxant, un pas spre vindecare! — scris în 03.08.18 de Moholea Monica din PECICA - RECOMANDĂ
- Feb.2018 Foarte frumos — scris în 14.03.18 de lidia lidia din TâRGU MUREş
- Jan.2018 Din nou caldura si calitate — scris în 09.01.18 de G Sirbu din DALHEM - BELGIA - RECOMANDĂ
- Dec.2016 Din nou la cota maxima! — scris în 13.01.17 de G Sirbu din DALHEM - BELGIA - RECOMANDĂ