ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2012
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.01.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
MAR-2012
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel of Ice Bâlea Lac sau Lacul Balea intr-o alta forma si dimensiune

Ilustrație video-muzicală
- Hey Haya Haya Hoo-


TIPĂREȘTE

De martisor, sotul mi-a oferit o excursie, alaturi de multi amici de munte, la Lacul Balea.

“Care lac, nu stii ca este inghetat si acoperit cu zapada? am spus eu, la care sotul imi zice: “Pai tocmai asta-i farmecul, a inghetat si a putut fi transformat in ceva inedit. Asa ai ocazia sa-l vezi intr-o alta forma si dimensiune”.

Lacul Balea l-am vazut prima data in vara anului 2010, cand ne-am hotarat sa mergem pe Transfagarasan si apoi sa facem cateva trasee in muntii Fagaras. Situat in caldarea Balei, unde Transfagarasanul atinge cea mai mare altitudine, 2040m, este o adevarata incantare a privirii.

Daca esti doar in trecere pe Transfagarasan poti avea ghinionul sa treci fara a vedea aceasta minunatie a naturii, datorita cetii.

Noi ne-am cazat atunci 8 zile pe malul lacului la cabana Paltinu vezi impresii si am avut ocazia sa-l surprindem in diferite ipostaze. La rasaritul sau apusul soarelui, cand razele reflectau diferite culori pe luciul apei, cand creasta dintre saua Paltinu si saua Caprei se oglindea perfect in apa lacului, cand il invaluia ceata, disparand dintr-o data din fata ochilor sau l-am privit de sus de pe creste.

Nu m-am gandit niciodata cum poate arata acest loc fara lac. De aceea nu am vrut sa merg niciodata iarna la Balea Lac, unde iernile sunt destul de grele si intreg tinul este imbracat in alb.

Totusi, iarna, exista aici ceva unic in Europa de Est si anume “Hotel of Ice Bâlea Lac”. Adica o parte a lacului se transforma in ceva inedit. Din apa inghetata a lacului sunt taiate “caramizi” ce sunt folosite la constructia acestui hotel.

Pot spune ca a merge iarna la Balea Lac poate fi o aventura. Transfagarasanul este inchis. Singurul mijloc de transport de la Balea Cascada este telecabina. De aici totul tine de vreme. Poti face drumul degeaba daca este vant puternic sau ceata. Poti urca si nu mai poti cobora daca vremea se inrautateste. De aceea este bine sa sunati la Salvamont si la Telecabina inainte de a pleca la drum.

Data excursiei noastre a fost hotarata dupa consultari cu cei amintiti mai sus. Oricum era o excursie de doua zile si ar fi fost culmea sa avem ghinion in amandoua zilele. Pentru siguranta cazarea a fost la Hotel Balea Cascada, chiar nu a fost nimeni dornic sa doarma in hotelul de gheata.

Telecabina functiona. Pana la ultimul stalp de telecabina, vizibil de la Balea Cascada, se vedea destul de clar insa telecabina venea de sus toata numai turturi.

N-am stat pe ganduri, am urcat. Era prea mare curiozitatea. Din ce urcam era tot mai multa ceata. De la telecabina ieseai ca dintr-un buncar din zapada. Ajunsi pe platou am fost intampinati de vant, ceata, frig si de un tinut pe care nu-l recunosteam. Nu-mi dadeam seama unde venea lacul, incotro era Paltinu. Panourile indicatoare erau indescifrabile, fiind acoperite de zapada izbita cu putere de vant si inghetata.

Mi-ar fi placut sa avem vizibilitate sa vad cum arata de afara hotelul, biserica si iglurile.

Prima data am intrat in biserica. Poate si datorita vremii de afara am simtit caldura si liniste, dar si la gandul ca sunt in casa Domnului.

Nu mi-o inchipuiam asa de mare, inalta si spatioasa. Cata munca! Cata imaginatie! Se vedeau clar “caramizile” extrase din lac si mortarul dintre ele, un amestec de apa, gheata si zapada.

Apoi am intrat la igluri. Acestea au fost construite in premiera in acest an. Nu cred ca mi-ar fi frig sa dorm aici. Nu pare foarte frig. Studiem repede patul. Pe un suport de gheata este asezat un panou din lemn, apoi o pasla subtire, o saltea, alta saltea mai grosasa, o patura, cateva blanuri iar la culcare primesti un sac de dormit special, rezistent la temperaturi scazute.

Sculpturi si alte decoruri din gheata, dar si lumini puse strategic pentru a-ti da impresia de cald, intregesc aceasta lucrare inedita.

S-a mai ridicat ceata si ajungem si la hotel. Ne dam seama ca in hotel am fi putut intra prima data dar nu l-am vazut cand am trecut din cauza cetii.

Aici ai de stat mai mult. Intri intr-un hol mare, amenajat ca si restaurant, cu mese si scaune iar in capatul opus intrarii se afla un bar. Totul este din gheata: pereti, mobilier, decoruri. Foarte multe lumini prinse in blocurile de gheata care dau impresia de caldura si totodata si mai multa stralucire ghetii.

Deoparte si de alta a holului sunt cele 10 camere.

In fiecare an hotelul are o tema. Tema de anul acesta fiind „Ice Sounds“ a facut ca numele camerelor sa fie date de diferite genuri muzicale. Asa am putut vizita camera Latino, Jazz, Trance, Blues, House, Hip-Hop, Rock, Chillout, Classical. Acestea erau decorate cu instrumente muzicale sculptate in gheata dar si cu alte sculpturi ce reprezentau personaje sau alte obiecte (un fotoliu, un semineu in care parea ca arde focul datorita unei lumini rosii, o veioza aprinsa).

Mesele, scaunele si barul erau din blocuri de gheata translucide. Pur si simplu vedeai prin ele. Aveau pana si pahare din gheata.

Muzica antrenanta si cate un pahar cu vin fiert ne-au facut pofta de dans. Ne-am incalzit bine si chiar uitasem de vremea de afara dar si de ora de inchidere a telecabinei, noroc ca mai fac cate o strigare inainte de inchidere.

Hotelul de gheata nu ducea lipsa de oameni dornici de aventura. Pentru weekendul acela erau rezervate toate camerele de turisti straini. Acestia erau adusi direct de la aeroportul din Sibiu. Pentru ei se pregatea si un concert in hotelul de gheata.

Interesant, frumos, ceva ce nu poti vedea oricand si oriunde. Merita vazut!

Oficial hotelul mai este deschis pana pe data de 1Mai 2012 asa ca poate fi o optiune pentru minivacanta ce bate la usa.


[fb]
---
Trimis de Lumis66 in 26.04.12 22:40:24
Validat / Publicat: 27.04.12 09:25:50
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3529 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Sa pornim spre Hotelul de gheata!
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 26750 PMA (din 28 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

iulianic
[28.04.12 08:31:06]
»

@Lumis66: Foarte interesant! E cu totul deosebit. Am mai citit despre hoteluri de gheata, dar nu am vazut si atatea poze sugestive. Cata munca si imaginatie!

Din punctul meu de vedere este un act de curaj simplul fapt de a merge pana acolo. Sa ma mai si cazez?

Am totusi unele curiozitati legate de preturi: telecabina, o noapte de cazare (pe camera sau persoana).

Mancarurile si bauturile erau numai reci?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[28.04.12 09:50:52]
»

Melodia propusa se poate stege/schimba!

Lumis66AUTOR REVIEW
[01.05.12 16:53:29]
»

@iulianic: O noapte de cazare la Hotelul de Gheta costa 150 Ron/persoana. Telecabina dus-intors 40 Ron/persoana. La grupuri se facea o reducere de 5 Ron/persoana.

Despre meniu nu m-am interesat, dar noi sigur am baut vin fiert 5 Ron/paharul.

Din cate am inteles, din cauza incalzirii vremii, hotelul s-a inchis mai devreme decat era afisat cand am fost noi, in martie.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
iulianic, Lumis66
Alte impresii din această RUBRICĂÎn vizită la Hotelul de Gheață [Bâlea Lac]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052062034606934 sec
    ecranul dvs: 1 x 1