ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.09.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 24.05.11
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
SEP-2020
DURATA: 2 nopți
Familie
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Ibis Styles Hotel Dunărea - Galați

TIPĂREȘTE

Vreau să vă spun că modestul hotel din cărămidă roșie, Dunărea - Galați, situat la mai puțin de 1 km de cursul fluviului, pe Str. Domnească, nr. 13, a fost recent renovat. Înnoit, Hotel Dunărea - Galați a devenit Ibis Styles Hotel Dunărea - Galați, primul hotel Ibis Styles din oraș.

All Seasons, un brand hotelier economic creat în 1980 în Australia, a fost preluat în 1999 de grupul francez Accor și redenumit Ibis Styles în 2011. În decurs de numai câțiva ani, Ibis Styles a ajuns să administreze 476 de hoteluri din 45 de țări.

La 24 august 2020, Accor a deschis primul său hotel din Galați. Curând va urma și un al doilea - Mercure Hotel, aflat în imediata apropiere.

Ibis Styles Hotel Dunărea - Galați are acum 80 camere cu un design modern, precum și o zonă de conferințe echipată complet.


despre SERVICII

Hotelul are recepție deschisă nonstop, serviciu de pază, cameră pentru bagaje și două lifturi. Parcarea se poate face lângă hotel, de-a lungul a două dintre laturile clădirii. Prețul cazării include și mic dejun servit în regim de bufet, la barul cu terasă de lângă recepție. Lângă intrarea în hotel există un afișaj electronic al tarifului de cazare - 46 euro cu mic dejun inclus. De asemenea, același panou informează că oaspeții hotelului beneficiază de Wi-Fi gratuit.

Nu am avut timp să studiem totul în amănunt, dar am reținut că hotelul oferă și servicii de spălătorie-călcătorie, precum și room-service. Am observat că la unul dintre capetele holului etajului 1 există un separeu cu masă și scaune, un loc ideal pentru discuții private. La exterior, pe balcon, se poate fuma, balconul fiind dotat cu o masă și cu mai multe scrumiere. Și la celălalt capăt al holului există un loc pentru fumat. Renovarea se pare că încă nu a ajuns și la aceste balcoane, pardoseala fiind vizibil degradată.

Poate că tot aici trebuie să amintesc faptul că atunci când am fost noi acolo, la parter, lângă lifturi, exista o măsuță cu materiale pentru dezinfectat mâinile. De asemenea, în cameră, pe birou, am găsit paharele sigilate în plastic, precum și informații privind modul în care ne putem proteja de Covid 19.


despre CAMERE & COND. CAZARE

După cum spuneam, hotelul a fost recent renovat. În stil modern, totul este frumos, nou și sclipește de curățenie.

Fără a intra prea mult în amănunte - pozele poate că sunt mai grăitoare - camerele nu sunt prea mari, au mobilier modern, sistem de iluminat de asemenea foarte modern, suficiente prize, televiziune prin satelit, aer condiționat și minibar în care am găsit două peturi cu apă.

Patul cu noptiere, un birou și un scaun completează mobilierul. În cameră nu există șifonier, ci doar un cuier cu agățători și cu mai multe umerașe.

Baia este strâmtă. Are cabină de duș, uscător de păr și toate celelalte dotări. În materie de consumabile cosmetice - recipient cu săpun lichid la chiuvetă, iar la duș recipient cu șampon și gel de duș.

Balconul camerei este foarte mic. Abia dacă poți face un pas și rezemat cu coatele de balustradă îți savurezi țigara. Alături, pe podea, este postat aparatul de aer condiționat.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

La Ibis Styles Hotel Dunărea - Galați nu am servit decât micul dejun inclus în prețul cazării. De notat că ospătarii, tineri și foarte operativi, echipați cu măști și cu mănuși, preluau clienții de îndată ce-și făceau apariția pentru masă. Deși în stil bufet suedez, oaspeții nu se autoserveau. Oferta amabilă a ospătarilor “Vă ajut eu, doar spuneți ce vă doriți!” însemna de fapt că nu te puteai servi singur. Această regulă este impusă - după cum știm - de necesitatea protejării anticovid.

Care erau opțiunile pentru micul dejun? Aceleași ca la orice hotel care se respectă: unt, brânzeturi, mezeluri, ouă, legume, chifle, croissante, gemuri porționate, ceai, cafea, suc, limonadă. Totul bun și foarte proaspăt.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Ibis Styles Hotel Dunărea - Galați din Str. Domnească, nr. 13 se află în apropiere de Hotel Mercure, la 3 km distanță de Turnul Televiziunii.

Ce se poate vizita în Galați - cel mai mare port românesc de la Dunăre?

Faleza Dunării, destinație ideală pentru plimbare, loc minunat pentru o cină la bordul unui vas transformat în restaurant.

Palatul Navigației - o clădire monument istoric (1912) cu numeroase detalii arhitecturale. Fiind sediu al mai multor instituții, nu poate fi vizitat în interior.

Grădina Botanică și Complexul Muzeal de Științe ale Naturii cu colecții din întreaga lume, incluzând o Grădină Japoneză și un Rozariu cu peste 200 de specii de trandafiri.

Casa memorială Cuza Vodă (casa în care Alexandru Ioan Cuza a locuit pe perioada în care a fost judecător) găzduiește Muzeul Județean de Istorie din Galați.

Biserica fortificată “Precista” - cel mai vechi monument din Galați. Construit în 1647 lăcașul din piatră și cărămidă are turnul clopotniță inclus în corpul bisericii. Pentru detalii suplimentare, precum și pentru câteva imagini, accesați Biserica fortificată “Precista” - Galați articolul meu publicat în urma unei vizite anterioare.

Poarta Turcească din Str. Egalității nr. 16, monument istoric (sec. XIX) este ultimul vestigiu rămas dintr-un han existent aici. La precedenta noastră vizită în oraș nu am găsit această poartă. De astă dată nu am mai avut timp să o căutăm.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

La ultima noastră vizită în Galați, nu am avut timp pentru distracție sau relaxare. Doar pentru o plimbare pe faleză.


[fb]
---
Trimis de iulianic in 15.09.20 15:21:21
Validat / Publicat: 15.09.20 18:52:55
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.

VIZUALIZĂRI: 807 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulianic); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P18 Ibis Style Hotel Dunărea - Galați. Dotări în cameră.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 39600 PMA (din 30 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[15.09.20 15:30:21]
»

Excelentă recomandarea

Mutat în rubrica "ibis Styles Dunărea Hotel, GALAȚI" (nou-creată pe sait)

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

​​​

iulianicAUTOR REVIEW
[15.09.20 15:48:15]
»

@webmasterX:  Da, poziționarea este OK!

crismisPHONE
[15.09.20 21:27:09]
»

Mă bucur când citesc lucruri frumoase despre orașul meu adoptiv, a cărui soartă o consider destul de nedreaptă...

Locuiesc la 2-300 m de hotel, trec în fiecare zi pe lângă el (ca și pe lângă fostul hotel Galați, actual Mercure) și am remarcat în primăvara asta lucrările de reabilitare la ambele locații. Într-adevăr, cu Ibis pare să fi ieșit ceva decent!

Doar 2 corecturi aș vrea să fac: 1. hotelul în cauză se află la 3 km de Turnul de Televiziune, dar nu acolo e centrul orașului, ci fix în zona celor 2 hoteluri, Ibis și Mercure. 2. Muzeul de Istorie cuprinde mai multe locații, cea principală se află pe str. Domnească, vis a vis de Biserica Greacă, iar Casa Cuza e doar una dintre ele.

... Sper că vizita dvs în Galați a fost una plăcută și vă așteptăm să reveniți!

webmaster
[16.09.20 06:57:51]
»

Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

iulianicAUTOR REVIEW
[16.09.20 15:50:10]
»

@crismis:  Mulțumesc pentru vizită, pentru ecou și mai ales pentru completările făcute! Întotdeauna am spus că cei din partea locului cunosc cel mai bine zona pe care noi, vizitatorii de ocazie, o vedem mai din fuga calului.

Nu știu de ce trăiam cu impresia că centrul orașului este mai aproape de Turnul Televiziunii. Poate pentru că eu nu am ajuns încă acolo, poate pentru că am asociat turnul cu centrul orașului așa cum este sau cum era în fostul Berlin democrat. Acum, când Berlinul nu mai este același, cred că nici faimosul turn al televiziunii care m-a fascinat cândva, nu mai reprezintă centrul orașului.   ​

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
crismisPHONE
[16.09.20 17:34:14]
»

@iulianic:  Centrul istoric al Galațiului era cam în zona blocului unde locuiesc. El a fost minat de nemți în ziua de 27 aug 1944, apoi bombardat de ruși. Puține clădiri istorice au supraviețuit, și mai puține au fost recondiționate. Am citit că la distrugere au contribuit din plin și comuniștii, lăsând zona în paragină ani la rând. Centrul actual a fost reconfigurat încetul cu încetul și se consideră a fi în zona celor 2 hoteluri, începutul străzii Domnești, cu parcul Eminescu (și el reabilitat în ultimele luni) și magazinul Winmarkt.  

silvia tudoran
[21.09.20 18:23:57]
»

Și eu care credeam că e un singur IBIS STYLES in Romania - cel de la Arad...

Bine, nici pe cele din Bucuresti nu le-am pus la socoteală

E bine de știut si de acesta din Galați. Mi-a plăcut mult conceptul și oricum lanțul Ibis este un colos în Horeca...

Votat.

P. S. Recomand cu drag si pe cel de la Arad vezi impresii

Nasshu
[21.09.20 19:43:12]
»

@silvia tudoran:  de fapt sunt vreo 5 (Style). 3 in Bucuresti, unul in Galati si unul la Arad.  

In plus ca sa nu fie doua Ibis unul linga altul, fostul Centrum Hotel din Galati acum e ' ' sub aripa' ' Mercure!

iulianicAUTOR REVIEW
[21.09.20 19:54:23]
»

@silvia tudoran:  Nu, hotelul din Arad nu e singurul Ibis Styles din România. Iată, i-am găsit un frățior în Galați și trebuie să-ți spun că tot la Galați, foarte curând - dacă am reținut bine - chiar la sfârșitul acestei luni, va mai fi inaugurat un Ibis Styles Hotel. Este vorba despre Mercure Hotel, situat foarte aproape de Ibis Styles Hotel Dunărea - Galați.

​Și mie mi-a plăcut conceptul și, dacă voi ajunge la Arad și voi avea nevoie de o cazare, în primul rând mă voi gândi la Ibis Styles.

Vacanță frumoasă oriunde și oricând!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, iulianic, silvia tudoran

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065042972564697 sec
    ecranul dvs: 1 x 1