GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Anul acesta am ales ca destinație de vacanță insula Zakynthos, și după ceva căutari pe Google Maps - pentru loc, și alte câteva emailuri trimise unor hoteluri în zonă câstigator a fost Iakynthos Resort din Tsilivi.
Nu agreez agențiile de turism pentru că majoritatea mă "faultează " la buzunar datorită vârstei copiilor (14 si 11 ani), cel de 14 fiind considerat de toate agențiile adult, prin urmare rezervarea a fost facută direct cu proprietarul la prețul de 665 Euro / cameră familială / 7 nopț i/ mic dejun. Rezervarea s-a făcut fără plata unui avans, am comunicat un numar de carte de credit (nu erau decât vreo 30 ron pe ea, deci nu cred că au verificat-o), ba mai mult am achitat această sumă abia la plecare când am făcut ceck-out în ultima zi. Din acest punct de vedere o bilă albă mare.
Denumirea exactă a hotelului este Iakynthos Resort Hotel, nu stiu de unde vine acest ‘’resort’’ în coadă, dar clar nu este vorba de un resort (gândindu-ne la resorturile din Turcia)
Amplasarea: hotelul este în stațiunea Tsilivi, exact pe malul Mării Ionice- între el și mare fiind piscina, în caseta tehnică a hotelului găsiți și coordonatele GPS testate personal, ceea ce a facilitat alimentarea cu bere rece de la frigiderul din cameră (max 1,2 euro la magazin) :).
În stațiune mare lucru de vizitat nu este, eventual tavernele, un sejur de 7 nopți/8 zile este insuficient pentru a le testa pe toate. De altfel dacă nu aș fi făcut unele excursii opționale pe insulă cred că aș fi fost dezamăgit de stațiune - un fel de Eforie Nord la noi ceva mai evoluat, dar liniștit în comparație cu Laganas.
Camera: așa cum am spus fiind cameră de tip familial, era împarțită în două - pe verticală, cum se vede și în poze - cu ajutorul unui podeț de lemn care cam scârția - accesibil cu ajutorul unei scări interioare fixată pe peretele lateral.
Spațioasă, curată, dotată cu aer condiționat - gratuit - care ce-i drept în ultimele două zile forjat la maxim cu greu a făcut față, pe jos la parter gresie, sus la etaj mochetă.
Camera fiind situată la parter avea o terasă maricică care dădea direct în stradă, în loc de gard erau niște arbuști pe care nu am reușit să îi identificam. Inițial mi s-a părut un pic ciudat - oricine putea ajunge pe acea terasă direct din stradă - ulterior am apreciat-o pentru răcoare și accesul ușor la cameră.
La câte mașini cu geamurile deschise și cu toate cele expuse pe bord am văzut în stațiune m-am mai liniștit în privința hoților, plus că în dotarea standard a camerei exista și un seif cu cheie care era în permanență la noi când plecam din cameră.
Exista și un frigider în care am găsit ceva beri, sucuri, apă - contracost evident - pe care le-am evacut urgent, locul lor fiind luat de produsele noastre mult mai ieftine și mai multe.
Internetul WI-FI, gratuit, este disponibil în tot hotelul - camere, terase, piscina și un pic mai slab semnalul - uneori inexistent pe plajă.
Curățenia în cameră se făcea zilnic, însă ora era cam nepotrivită pentru noi românii (13-16), personalul adaptând programul, dupa englezi care abia la orele respective plecau la plajă (nu stiu cum puteau să reziste pe căldurile alea).
Lenjeria se schimba la 3 zile, prosoapele la 2 zile (era chiar o rugăminte motivată de economisire resurse), dar la cerere se schimbau și zilnic.
Baia: baia mai micută de data asta, cabină de duș nu exista, era acea bordură mai sus de nivelul pardoselei pentru a nu se scurge apa în toată baia. Un mic neajuns, lipsa unui geam pentru aerisire, însă exita un ventilator cam obosit, din fericire nu am avut parte de miresme neplăcute. Consumabile gel de duș și săpunele mici, le-am folosit însă pe cele din dotarea proprie.
Masa: Noi am avut cazare cu mic dejun inclus. Se putea alege mic dejun continental tip bufet suedez, sau english bufet, sau amândouă. Mic dejun sărăcăcios: cel continental era format din pâine - 2-3 tipuri, mezeluri - 2 tipuri de sunca presata, 1 tip de cașcaval feliat la milimetru, 1 tip de salam, unt, nutela, 2 tipuri de gem (în acele cutiuțe mici de plasti), lapte, suc - 1 singur tip nu tec, dar nici prea natural, măsline, cafea, ceai, yaurt grecesc, un soi de brânză, lipsă orice legumă crudă, 2-3 tipuri de croisante. English Bufet-ul era alacarte și era format din o felie de bacon prăjită, un ou ochi, o felie de roșie coaptă, 2-3 ciuperci fierte și niște boabe de fasole pe care nu le-am încercat și niște cârnăciori mici destul de gustoși. Combinate cele două variante de mic dejun nu plecai cu burta goală, problema însă a fost că era repetat zilnic, fără nici o mică modificare, ba dacă a cerut omletă în loc de ou ochi m-au pus să plătesc.
O altă problemă legată de micul dejun a fost ora la care se servea: 9:30-11:30, pentru noi destul de târzie, motiv pentru care vreo două zile am sărit peste el pentru a putea pleca cât mai devreme în excursii.
Masa de prânz și seară am luat-o la tavernele din stațiune, le-am încercat cam pe toate, unde se manacă foarte bine și acceptabil la preț. Nu are sens sa înșir prețuri aici, cine are nevoie de lămuriri să mă întrebe.
Parcarea: Există o mică parcare dedicată (3-4 mașini), dar se poate parca și pe marginea străzii - cum de altfel făcea toată lumea - fără nici o problemă, fiind chiar în fața camerei unde stăteam.
Plaja: plaja din Tsilivi este cu nisip fin înclusiv în apă, în dreptul hotelului apa fiind mică pe o distanță destul de mare, apoi o mică groapă cca 1,6 m adâncime pe o distanță de maxim 2 m, după care începea iar ca la Mamaia, de te plictiseai până ajungeai în zona unde puteai înota. Apa super caldă, curată, însă în fiecare dupa amiază după ora 16 începea și bătea vântul - caracteristic acelei zone din câte am înțeles - motiv pentru care se formau valuri nu foarte mari, bucuria copiilor.
Plaja la extreme are căteva baruri care oferă și șezlonguri free cu condiția să faci consumație, la mijloc sunt 4-5 hoteluri cu ieșire directă la mare - zona unde se plătesc șezlonguri și umbrelele, iar între arată ca la noi la Corbu (balării, sosea, nisip - zici ca e părăsită), fiind folosită de cei care nu doreau să consume, și să achite (de obicei localnicii).
Șezlonguri -urile de la Iakynthos costau 6 euro/zi - 2 bucăți + o umbrelă. Se achita numai dimineața, astfel că dacă mergeai după ora 15 la plajă și găseai sezlonguri libere puteai să le folosești gratuit. În alte zone după ora 15 costau 3 euro. Cine nu dorea sa achite această sumă, putea beneficia de șezlonguri gratuite la piscina hotelui, care de asemenea erau aproape de apă.
Nu o să mai fac eu încă o pomenire a plajelor din Zakynthos - s-a scris destul pe tema asta vezi impresii, le voi menționa doar pe cele unde am făcut baie: Porto Liminonas, Porto Vromi, Navagio, Xigia, Dafni (se ajunge greu dar merită petrecută o zi acolo – există taverne în zonă unde se poate servi masa, precum și multe sezlonguri gratuite la umbră).
Despre excursii iar nu o să intru în detalii – dacă cineva dorește informații să nu ezite - fiind deja destule review-uri pe site vezi impresii, recomand excursiile pe vaporașe mai mici- deci mai puține persoane – deoarece beneficiați de mai puțină înghesuială, informațiile oferite de ghizi sunt mai ușor de priceput, plus ca la scăldat nu intră 100 persoane odată în apă. Noi am fost la Navagio și Blue Cave cu agenția Nefis, în căutarea broaștelor țestoase Caretta – m-am plictisit câte țestoase am vazut, am înțeles de la ghid că nu toți au bafta asta -, și cu mașina personală cam peste tot în insulă.
Mă opresc aici, să nu î-l transform într-un review de călătorie (sunt destule și eu nu stau așa bine la compuneri), cine dorește mai multe informații este suficient sa pună o întrebare.
V. P.
p. s.
Hotelul nu are nici o stea afișată pe înscrisuri, pe booking la fel nu există stele, deci: 3 stele pentru amplasare, personal, curățenie, dotare și doar 2 pentru micul dejun :( .
Trimis de Nasshu in 16.07.13 20:22:31
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Nasshu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.81634400 N, 20.87247200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
13 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Nu stiu de ce ai scazut nota la masa dar dupa ce ai scris, micul dejun era chiar bogat pentru un hotel de 3*.
Cu un mare plus pentru ca au english breakfast.
Fasolea banuiesc ca era un fel de iahnie, nu?
Ora de servire destul de proasta intradevar, puteau incepe macar la 8:30 dar probabil din experienta lor nu prea aveau musterii (aka englezi) multi la ora aia
@Andox: pentru faptul ca era acelasi in fiecare zi, si pentru lipsa legumelor de baza (rosii, castraveti, ardei), in rest nu suntem chiar asa de mofturosi... savuram cand avem ocazia trufandalele, dar nu facem morturi la chestii normale pe care le mananc si acasa. Dar si acasa le mai schimb
Fasolea era gen mancare de fasole, nu avea treaba cu iahnia...
@Andox: Doamna care administrează hotelul este englezoaică, probabil a adaptat programul de MD la... compatrioți! Ăia au multă treabă noaptea...
@marianbuc: dap 37.816344 N, 20.872472 E
Erau scrise si in caseta tehnica a hotelului! Pagina principala!
Daca ai de gand sa mergi acolo, cere camera la parter, sic! Chiar daca la prima vedere pare un pic mai nesigura, merita!!
@marianbuc: coordonatele sunt pe site: amfostacolo.ro/hotel.php? ... ynthos&id=14425, in dreapta sus ai harta, deschide-o si vei avea si coordonatele
@Nasshu: nu, nu merg la acest hotel merg in Iunie la hotel Alexandra Beach dar am inteles ca sunt hoteluri vecine iar acest hotel nu are nici un comentariu pe acest site si de aceea am intrebat coordonatele.
daca ati vazut hotelul Alexandra Beach si aveti ceva detalii despre acest hotel va astept cu ceva impresii.
cu stima,
@marianbuc: Nu prea sunt ''vecine'' de loc. Nu stiu nimic despre Alexandra Beach.
Coordonatele pentru Alexandra Beach sunt: 37.820599,20.86487, dupa cum arata si pe harta click aici, sunt cca 2km intre cele doua hoteluri, pe stradute... Pe plaja e mai direct, dar ca timp pare la fel!
Asa cum arata pozele de pe site-ul Alexandra Beach, inclin sa cred ca e ok!! La fel si coordonatele GPS!
@Nasshu: Multumesc pentru informatii dar tot nu vad coordonatele pe harta
@marianbuc: coordonatele le introduci in GPS sa ajungi la destinatie.
Pentru vizualizare pe harta click aici, sunt marcate in versiunea veche maps cu o sageata verde, in versiunea noua maps sunt marcate cu o ''bula'' rosie
@Nasshu - Buna Ziua. Puteti sa ma ajutati va rog cu sugestii legate de tavernele din zona si eventual preturi aproximative? si noi suntem o familie compusa din 4 persoane.
Multumesc
@mariasereban - Chiar lângă hotel sunt 2 (10 metri). Mâncarea bună, prețuri ca peste tot. Noi ne incadram la o masă cu maxim 30-40 Euro (fără să ne dăm însă în bărci cu băutura). Beam tăria pe terasa camerei și apoi treceam strada la masă.
La mică distanță găsești fast food și restul tavernelor.
Prețurile nu sunt de speriat sunt cam aceleași în toată Grecia
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2013 Experienta placuta la Iakinthos Resort / Tsilivi — scris în 12.08.13 de ionel64 din BUCURESTI - RECOMANDĂ