ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.04.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 24.06.10
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
MAR-2025
DURATA: 1 nopți
Familie
4 ADULȚI
PREȚ SEJUR 540 lei
FĂRĂ transport
CAZARE ÎN Family
REGIM MASĂ faraMasa
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 35 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 5 MIN

    Helvetia Pisa Tower – la doi pași de Turnul Înclinat

    TIPĂREȘTE URM de aici

    Orașul Pisa este cunoscut prin al său turn înclinat, o construcție medievală care stârnește și azi admirație și semne de întrebare. Complexul religios din jur, zidurile fortificației de altădată, bisericile vechi, faleza râului Arno și centrul vechi sunt alte puncte de interes. De cele mai multe ori turiștii combină vizitarea Florenței cu o escapadă la Pisa. Orarul zborurilor și costurile avantajoase pentru noi în perioada selectată ne-au condus mai întâi în Pisa. Am căutat cazare relativ aproape de Piața Miracolelor (Piazza del Duomo) și de gara Pisa San Rossore de unde urma să plecăm la Florența.

    Am ales relativ repede Helvetia Pisa Tower, un mic hotel/pensiune cu câteva zeci de camere, situat pe o străduță îngustă la doar 250 m distanță de turn și Piața Domului. Rezervare efectuată pe Booking cu o lună înainte, plata instant – nerambursabilă.

    Vizită: martie 2025

    Adresă: Via Don Gaetano Boschi nr. 31

    Web: pensionehelvetiapisa.com

    Fiind 4 persoane am rezervat o cameră cvadruplă, cu două camere separate și baie proprie (în pensiune există și camere cu baie comună). Ajunși în Pisa pe o ploaie persistentă, ne-am deplasat cu trenul automat Pisa Mover (pisa-mover.com/en) până la Gara Centrală, după care am mers pe jos până la cazare (vreo 25 minute). Am traversat râul Arno, prilej de a vedea cotele crescute ale râului (cod roșu în Italia) și măsurile de protecție în caz de inundație (panouri speciale de lemn care înălțau faleza și saci de nisip). La ora 21.00 nu mai era nimeni pe stradă, doar carabinierii și protecția civilă circulau pe malul râului... și câțiva turiști rătăciți... ha, ha.

    Am ajuns la hotel – o clădire veche, istorică, cum sunt majoritatea în centrul vechi al orașului –, iar în mica încăpere numită recepție am găsit un tânăr (de altfel acolo lucrează mulți tineri; cel cu care am interacționat fusese în România, la Craiova, cu o bursă Erasmus) care ne-a verificat actele de identitate și căruia i-am plătit câte 2 E/noapte/persoană taxa de oraș (am primit bon fiscal). Ne-au fost înmânate cheile, camerele se aflau chiar la parter cu intrare vis-a-vis de recepție.

    Recepția este deschisă zilnic între orele 8.30-24.00. De pe holul de la intrare pornesc scările de acces către etaje (nu există lift), pe partea opusă este o sală de socializare, cu mese și scaune, tv lcd. La un moment dat a existat aici și un automat de băuturi (pe care ne bazam pentru cafeaua de dimineață), dar într-un schimb de mesaje pe Booking aveam să aflu că acest aparat nu mai e prezent. Pensiunea nu oferă mic dejun. Un avantaj de care am profitat jumătate de zi este camera de bagaje, loc unde am lăsat după decazare ghiozdanele de voiaj.

    Camera cvadruplă. O ușă solidă, un mic hol curbat, altă ușă (utilă pentru a izola turiștii de eventuala gălăgie din zona recepției). Observăm încă de la intrare în camere stilul retro, minimal, precum și păstrarea tușelor de clădire veche: arcade din cărămidă, pardoseală din aceeași cărămidă (sau ceramica rustică veche) ce păstrează patina timpului, obloane de lemn la ferestre (atât la interior, cât și la exterior), ventilator în tavan (nu există AC).  

    Prima încăpere e dotată cu paturi single (se pot uni), cu speteze din fier (în buclele modelului erau intercalate pietre albe), noptiere cu veioze, un dulap cu două uși, măsuță cu scaune. Pe perete sunt tablouri foto cu imagini vechi, un cuier, o oglindă cu o frumoasă ramă sculptată din lemn. Lângă paturi avem prize pe ambele laturi, panoul de control al ventilatorului, pe pat prosoapele albe. Lenjeria este albă, avem perne și pilotă de rezerve în dulap + umerașe. Doar în această primă încăpere se află un mic tv lcd fixat pe perete.

    A doua cameră este o idee mai mică, cele două spații de dormit sunt despărțite printr-o ușă. Avem un pat dublu și același model de mobilier și decorațiuni, lenjerie și prosoape albe. Caloriferele clasice, cu elemenți de fontă, sunt fierbinți – afară e încă rece și plouă (ne uscăm încălțămintea și pelerinele).  

    Lumina în toate spațiile cazării a fost un pic cam slabă pentru gustul meu. Pereții groși, obloanele duble și faptul că aceste camere sunt singurele de la parter ne-au asigurat liniștea necesară peste noapte. Peste tot am găsit curățenie făcută cu simț de răspundere (tălpile papucilor de unică folosință nu s-au înnegrit deloc).

    Baia e spațioasă se aerisește printr-un geam mare, pardoseală din cărămidă, faianță retro. Avem cabină de duș, toaletă cu duș, o chiuvetă foarte mare; sunt prezente consumabile (hârtie igienică, gel de duș, săpun lichid). Nu au fost probleme cu apa caldă. Având în vedere că eram la parter, lângă grădină, am fost „vizitați” de câteva furnici prin baie.

    Generalități. Pe holul de la intrare în pensiune/hotel se află o hartă a orașului și o sonerie prin care poți chema personalul (probabil dacă e plecat cu alte treburi prin pensiune, la etaj), hartă turistică tipărită ce se poate lua și din zona recepției.  

    Pe lângă sala de socializare este prezentă și o grădină, o curte interioară încărcată de plante și amenajată cu câteva măsuțe și scaune, loc perfect pentru fumat. Într-una din camere aveam o ușă care se deschidea direct înspre această grădină, ca de altfel și ferestrele încăperilor.

    Atenție când ieșiți din clădire, ușa dă direct în stradă și chiar dacă e o zonă cu acces limitat mai trec autoturismele localnicilor sau bicicletele livratorilor.

    La nici 100 de metri distanță sunt mai multe restaurante și magazine mici.

    Recomand cazarea de la Helvetia Pisa Tower chiar pentru mai multe nopți, în ciuda aspectului spartan locul e confortabil și curat, amplasat perfect față de obiectivele turistice. Personalul tânăr a fost foarte amabil și comunicativ (când ne-am întors după bagaje ne-au lăsat să mergem la o baie situată pe hol la etaj).

    Alegeri inspirate!


    [fb]
    ---
    Trimis de tata123 🔱 in 09.04.25 14:20:59
    Validat / Publicat: 09.04.25 15:11:36
    INFO ADIȚIONALE

    VIZUALIZĂRI: 218 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj
    Adn. FAVORIT

    3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P11 Baia camerei cvadruple.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29300 PMA (din 21 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 35.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    3 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [09.04.25 15:11:20]
    »

    Mutat în rubrica " Helvetia Pisa Tower Hotel, PISA" (nou-creată pe sait)

    [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

    -

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    webmasterPHONE
    [09.04.25 16:31:44]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent (2025) sau anul trecut (2024) ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    tata123 🔱AUTOR REVIEW
    [11.04.25 11:18:27]
    »

    @webmasterX: Poziționarea pe hartă este corectă, Helvetia Pisa Tower se află „spate în spate” cu un hotel de patru stele. Efectiv mergi doar 2 minute pe jos, pe Via Santa Maria, până în Piața Miracolelor. Seara poți face poze lângă Turnul Înclinat, nu mai mișună atâția turiști prin zonă.

    @webmaster: Mulțumesc pentru încadrarea articolului.

    Puțini interesați!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056192874908447 sec
    ecranul dvs: 1 x 1