GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
În perioada 10-14 iulie 2019 am fost într-un pelerinaj senzațional la mănăstirile din Bucovina și Moldova iar prima pauză de cazare a fost în seara zilei de 10 iulie, la GRAND HOTEL CEAHLAU 3* din Piatra Neamț.
Scurt istoric: concepția hotelului este anterioară anului 1963, când s-a aprobat construierea complexului hotelier cu finanţare de la Ministerul Chimiei. Investiţia efectivă a demarat în anul 1963 şi s-a finalizat în 1966, cand a fost inaugurat complexul “Ceahlău” încadrat la acel moment în categoria lux și care funcționa în subordinea hotelului “Lido” din Bucureşti. Complexul hotelier a trecut pe la mai mulți proprietari, evident că în timpul comunismului toți fiind de stat: O. N. T. Carpați București respectiv O. J. T. Bacău și Neamţ iar din 1995 s-a privatizat prin metoda MEBO, fiind una din excepțiile de succes.
Date generale privind dotările hotelului: Grand Hotel Ceahlău funcționează între-o clădire cu 11 etaje de camere, situată în Piața Ștefan cel Mare, chiar în mijlocul municipiului Piatra Neamț, la circa 1 km de Gară. Ultima renovarea importantă a avut loc prin 2007, ulterior fiind schimbat o parte din mobilier și televizoarele vechi. Aspectul general este acceptabil, nu arată ca nou dar încă nu se poate spune că este un hotel învechit. Majoritatea camerelor au balcon și sunt încadrate la categoria 3* și dispun de aparate AC tip split, tv color, cablu, minibar cu produse, perdele, draperii şi cuverturi de calitate superioară. Hotelul dispune de 244 de locuri în 42 de camere single, 94 de camere duble și 7 apartamente VIP. Băile au pereții placați cu faianță destul de anostă, iar pardoseala este de gresie. În cameră se află o masă de toaletă, o masă rotundă cu blat de sticlă și 1 sau 2 mici fotolii în funcție de tipul camerei. La ultimul etaj al hotelului adică 12, unde nu sunt camere, se găsește un bar simpatic, ce trebuie vizitat obligatoriu, care atunci când vremea este bună se extinde afară cu o terasă de aproximativ 60 de locuri, unde clienții se pot delecta și cu panorama superbă a orașului. La parterul hotelului se află restaurantul clasic Ceahlău, care dispune de o ambianță rafinată iar serviciul la sală este profesionist și cu stil. Oferta gastronomică este complexă, există vinuri din cele mai renumite podgorii ale tării iar sortimentul de băuturi alcoolice dar și răcoritoare este vast.
Camera primită: am avut la dispoziție o cameră dublă la etajul 4, având circa 21 mp (inclusiv baia). Balconul măricel avea vedere frumoasă către Piața Ștefan cel Mare dar din păcate nu avea nici scaune nici măsuță. Finisajele camerei respectau culoarea etajului adică albastru, care se regăsea în mochetă, mobilier, cuverturi, perne și draperii. Aerul condiționat funcționează bine și răcește rapid atmosfera cu gradele necesare pentru a te simți relaxat când afară temperatura este caniculară. Noi am nimerit o zi mai răcoroasă dar probabil în camera se simțea efectul de seră din ziua anterioară. Baia este punctul mai slab din cauza finisajelor destul de comune chiar dacă igienizarea este bine aplicată înainte de sosirea clienților, există consumabile suficiente și de calitate, prosoapele sunt impecabil de curate și nu există mirosuri neplăcute în incinta care dispune inclusiv de bideu, cadă de baie și perdeluță de plastic. Mobilierul arată OK și este bine întreținut. Patul este mare și comod datorită saltelei de calitate și a pernelor de consistență medie. Sub birou se găsește și un taburet, evident albastru. În hol se găsește un cuier de perete dar și un dulap încastrat. Tâmplăria termopan izolează fonic bine astfel că în camere nu se aude zgomotul străzii.
Masa la restaurantul hotelului: gustul și prezentarea preparatelor de la cină, timpul de servire și profesionalismul chelnerilor se prezintă la o medie de 8-9. La micul dejun tip bufet am remarcat varietatea produselor dar și prospețimea lor, calitatea fiind puțin peste medie. Existau suficiente feluri de brânzeturi și mezeluri, cafea preparată la automate, diverse tipuri de ceai, preparate vegetale inclusiv salate, produse de patiserie și diverse tipuri de chifle precum și fructe proaspete. Există o senzație de aglomerație la zona de mic dejun în jurul orei 9 dimineața, probabil că ar fi bine de venit undeva pe la ora 8.
Recepția: personalul de la recepție a fost foarte atent și profesionist, timpii de așteptare au fost mici și completarea fișelor s-a realizat exclusiv electronic.
Parcarea: este situată chiar în fața numărul locurilor de parcare este important și face față solicitărilor atunci când gradul de ocupare se situează sub 60%.
Impresia generală și recomandări: poziția hotelului este excelentă, există o serie de obiective turistice interesante în imediata vecinătate iar raportul preț calitate este bun. Gradul de ocupare se pare că nu depășește vreodată 75%, fapt ce mi se pare ciudat.
Ciudățenie: hotelul nu este inclus pe site-urile de rezervări internaționale cunoscute.
Trimis de ultrasro in 25.09.19 17:03:47
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ultrasro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.93191200 N, 26.37071800 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
Mi-a plăcut rewievul, în special fotografiile. Imaginiile exterioare îmi sugerau locul de unde au fost făcute iar când am văzut și P-19 am fost sigur că este vorba de fostul hotel Ceahlăul la care m-am cazat de 2 ori. Era și este un hotel bun. Ce-i lipsea? Avea atunci numai camere cu 2 paturi. Anii au trecut și familia s-a mărit. Așa fiind, în alt an am solicitat la recepție o cameră cu 3 paturi. Nu aveau dar m-au îndrumat la fostul hotel Central, undeva mai în spatele acestuia și am primit un apartament. Prețurile/1 noapte acum nu mai contează.
Scriind rewievul, ați făcut un lucru bun și util turiștilor iar unele fotografii mi-au amintit momente frumoase din viața mea. Vă mulțumesc.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2020 Grand Hotel Ceahlau - Piatra Neamt — scris în 08.04.23 de ile57b din ŢăNDăREI [IL] - RECOMANDĂ
- Oct.2019 Primul concediu in Moldova — scris în 19.10.19 de U90665 din GIURGIU - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Grand Hotel Ceahlău — scris în 17.09.16 de Gabise din ORADEA - RECOMANDĂ
- Jul.2015 Un hotel ce-si merita stelele! — scris în 11.09.15 de Eugenia_12 din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Feb.2014 Hotel curat si ingrijit! — scris în 08.04.14 de cristiuv din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Delegatie la Piatra Neamt — scris în 12.07.13 de Dan&Ema din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2012 Ne-am simtit bine aici — scris în 10.08.12 de sniga din BUCURESTI - RECOMANDĂ