Am vizitat de-a lungul anilor mai multe statiuni ale litoralului romanesc, insa Eforie Sud mi-a lasat cel mai amar gust. Vreau sa precizez ca nu sunt genul de persoana pretentioasa care acasa nu are aer conditionat, dar nu concepe un sejur la mare intr-o camera fara aceasta dotare. Nu, ceea ce caut eu este o camera in care sa ma pot spala dupa o zi la plaja si un pat curat in care sa ma odihnesc. In fond, merg in concediu pentru mare, nu pentru camera de hotel. In fine, cele mai proaste conditii de cazare le-am gasit in Eforie Sud.
Am cautat si eu impresii pe net despre Hotel Gloria inainte de a pleca de-acasa si ce-am putut afla era ca exista o anumita problema cu cameristele. Am rasuflat usurata, in ideea ca doar nu ne-om intalni atat de des, incat sa fiu si eu nemultumita. Mi-am schimbat parerea odata ajunsa la hotel. Receptionerele erau deosebit de dragute, nu am asteptat la cazare deloc, nu am dat spaga si am primit o camera din care intr-adevar vedeai marea si era racoare. Suna chiar bine pana aici.
Cand am intrat in camera a trebuit sa aerisesc dulapul sa scapam de mirosul greu ce era in el. Baia nu cred ca vazuse in ultimul an vreun produs de curatat. Faianta murdara, cu siroaie negre pe ea. Hainele de pat gaurite, patate, subtiate de atata folosinta. Paturile, rupte probabil in decursul anilor erau acoperite cu niste saltele oribile in care te afundai. Niste perdele murdare (iti ramaneau mainile lipicioase dupa ce le atingeai), care se terminau undeva la metru distanta de la podea lasau sa intre in camera toti tantarii de pe litoral. Am inteles atunci care era problema cu cameristele. Erau probabil toate in concediu, concluzie la care am ajuns dupa 4 zile cand am rugat-o pe d-na de la receptie sa ni se ia si noua gunoiul. Recunosc, pe urma au venit zilnic si l-au ridicat. Probabil si din cauza ca am avut aceasta solicitare cand era plin la receptie de turisti care tocmai se cazau.
Cel mai frumos era seara, cand ne intorceam la hotel. Pe langa vecinii galaciosi care tranteau usile in fiecare noapte, de parca numai ei erau cazati acolo, trebuia sa bajbai in intuneric sa gasesti gaura cheii sa-ti poti deschide usa (noi eram cazati la ultimul etaj, undeva in capatul coridoului). Erau cateva abajururi pe hol (nu "abajoare", cum scria pe lista de inventar), dar probabil erau doar de decor. Tot de decor era si abajurul din hol. Ca sa-ti gasesti hainele in dulap trebuia sa deschizi usa de la baie si sa apinzi lumina in baie. In rest, plaja e intr-adevar foarte aproape. Doar ca e plina de pietre si alge, asa ca noi preferam sa mergem pe plaja din mijlocul statiunii.
In legatura cu masa, noi am optat doar pentru cazare si nu regret deloc. Masa se servea la restaurantul Mercur, la niste preturi care mie mi s-au parut exagerate. Micul dejun era 18 RON, iar amiaza, respectiv cina cate 26 RON. Noi am descoperit un restaurant mic, dragut, curat, civilizat, unde mancam de amiaza de 30-40 RON (2 persoane, 2 feluri).
Hotelul are un potential ridicat, pacat ca nu este ingrijit. Dupa parea unora, ar merita si 3 stele. Eu, personal, i-as da doar una.
Trimis de cadriana in 29.08.09 18:58:30
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EFORIE SUD.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cadriana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Aug.2022 In conditiile actuale, nu as mai reveni — scris în 02.09.22 de ux127110 din ROMâNIA - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Un week-end la noi pe litoral — scris în 23.06.22 de irina2015 din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Vacanta linistita — scris în 23.06.21 de ux120346 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Hotel Gloria... o fosta Glorie... — scris în 06.08.18 de costica 59 din BUCUREşTI - nu recomandă
- Jul.2015 Concediu decent la bani putini — scris în 27.12.15 de Tani78 din BAIA MARE - RECOMANDĂ
- Jul.2012 Bine — scris în 26.07.12 de simona.m din GALATI - RECOMANDĂ