ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.05.2026

SERVICII:
CAZARE [camere etc]:
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
DISTRACŢ. / RELAXARE:

Geoagiu Bai - statiunea, restaurantele, strandul, hotelul Germisara - avantaje si dezavantaje

TIPĂREȘTE

Am ajuns la Geoagiu Bai, pentru prima data, in anul 2012, ne aflam in cautarea beneficiilor apei termale si, intreband localnicii, am tras la Strandul din centrul statiunii; am cumparat bilete, am intrat, am stat circa 10 secunde... am iesit atat de repede incat vanzatoarea ne-a returnat banii imediat, fara intrebari... erau atat de multi oameni in bazin incat nici nu se vedea apa, la fel era si pe mal, unde erau intinse fel de fel de pleduri si paturi, mancare, muzica, mirosuri... doua cuvinte pot descrie ceea ce am vazut acolo: mizerie si aglomeratie; daca obisnuiti sa va cazati in unitati de minim 3 stele, nu aveti ce cauta la Strandul din Geoagiu Bai. Situatia este aceeasi si in prezent adica 2025 caci in 2026 inca nu s-a deschis.

La sugestia doamnei care vindea bilete, am mers la hotelul Germisara, nu ne-am cazat, dar am achitat bilete pentru acces la zona de piscine/spa; de atunci, am mers si mergem de cel putin doua ori, in fiecare an, dar ne si cazam, urmatoarea vizita - iunie 2026; daca nu esti cazat, primesti un set de prosoape si ai acces la: piscina cu apa termala (inaltime mica, cam 1,50m, trepte si hidromasaj pe margini, confortabila) / piscina de agrement (apa rece si placuta, adanca, hidromasaj, cascade pe margini, se poate inota, este o piscina mare) / sauna / piscina exterioara, in sezonul cald; pe margini - cuiere si paturi, multi oameni stau si citesc, intre doua sesiuni de inot; in zona aceasta exista vestiare, dus, wc; exista dus si langa piscine/sauna. Sunt geamuri mari, se vede frumos afara. Este curat, cineva sterge pe jos, in permanenta. Piscina exterioara este mica, tot apa termala, de asemenea exista dusuri langa piscina; zona amenajata foarte bine, exista doua niveluri cu sezlonguri/umbrele, se poate face plaja; peisajul este superb - localitatea este inconjurata de munti si este o experienta extraordinara sa stai in apa termala si sa admiri peisajul.

Germisara este unul dintre acele mari hoteluri "comuniste" si reprezinta o privatizare reusita; este foarte mare si tot ceea ce nu vede un client se petrece in hotel - spalatorie profesionala si bucatarie proprie, nu au servicii "externalizate". Am intalnit, de fiecare data, multi cetateni straini si romani stabiliti peste hotare, care si-ar permite vacante de lux, dar merg la Germisara pentru beneficiile apei termale. Da, am simtit pe pielea noastra, dupa prima sedinta, aceste beneficii. Vreau sa precizez ceva important, la acest capitol: desi scrie este tot care este durata maxima de sedere in apa, oamenii au tendinta sa exagereze puternic si, in loc de maxim 20 -25 de minute, ei stau in apa ore intregi. Apa termala din Goagiu Bai este usor radioactiva, folosita cu masura este curativa. Am fost in multe locuri cu apa termala din Romania, dar aici este... altceva; exemplu concret: dureri si rigiditate articulara ce dispare dupa o singura baie. Asadar, chiar daca achitati 155 euro/apartament/noapte, multumiti-va cu cele 20 de minute, sunt suficiente.

Hotelul are camere de 3 si 4 stele plus cateva apartamente, exista si apartamente pentru persoane cu nevoi speciale. Daca nu sunteti pretentiosi ori aveti un buget limitat, va puteti descurca cu una din camerele de 3 stele, fara balcon, sunt conditii putin peste cele decente si este curatenie, cameristele sunt atente, dragute si serviabile. Senzatia mea este ca oferta este variata pentru a facilita accesul tuturor. Exista cateva apartamente, merita cele 4 stele. Intregul personal este foarte amabil si discret, este acea atitudine profesionala intalnita candva in toate unitatile de cazare din Romania - te simti in largul tau, nu te simti urmarit dar, daca ai nevoie de ajutor, imediat apare cineva. Foarte placut!

Daca te cazezi, primesti halat alb, un rand de prosoape albe pentru baie si un rand de prosoape (colorate) pentru piscina. Lenjeria de par este alba. Am observat o diferenta de calitate intre 3 si 4 stele, cred ca cele de 4 stele sunt mai noi. Se coboara cu liftul sau pe scari - direct in zona spa. Daca se face rezervare telefonica direct la receptia hotelului, asa cum procedam noi, nu este nevoie de avans. Intregul personal este relaxat, nu te simti apasat - dai banii si, daca te razgandesti, pierzi cel putin o parte... Hotelul este plin tot timpul anului. Pe langa accesul la spa, se ofera o serie de proceduri despre care trebuie sa va interesati personal fiindca nu le cunosc; hotelul ofera pachete de minim 5 nopti, cred ca acolo sunt incluse procedurile. Daca doriti apartament sau camera matrimoniala cu balcon, faceti rezervarea din timp.

In pretul cazarii sunt incluse micul dejun si cina - bufet suedez. Daca doriti masa de pranza, se achita la receptie. Sala de mese este mare, ospatarii "vegheaza" in permanenta si intervin daca cineva nu se descurca cu vreun aparat de preparat cafea etc; mesele se debaraseaza imediat caci este mereu aglomerat.

Exemplu de mic dejun: oua fierte, ora prajite, omleta, mezeluri, carnati prajiti, unt, gem, miere de albine, paine alba, paine neagra - proaspata sau se poate praji pe loc, lapte, cereale, chec, prajitura de casa cu fructe, legume crude, iaurt, branzeturi, fructe, suc natural (din cutie) minim doua feluri, cafea, ceai, apa plata. Pe masura ce se consuma, ospatarii aprovizioneaza zona, nimeni nu ramane flamand.

Exemplu de masa de pranz: doua tipuri de supa/ciorba; cartofi - cu si fara carne, fierti, gratinati etc; friptura - diverse sortimente; orez; paste fainoase; varza calita; legume preparate; muraturi, legume crude, chifetele, paine, mamaliga, branza. In dreptul fiecarui fel de mancare exista descrierea, se mentioneaza continutul.

Exemplu de cina: macaroane - cu branza sau cu sos de rosii; cartofi, carne, snitele, mamaliga, branza, smantana, friptura, prajituri cu fructe, chec... meniu bogat si variat. Seara, fiecare turist este asteptat cu un pahar de vin - alb sau rosu, la alegere, de la o crama din zona; daca termini paharul, te poti servi cu altul, fara probleme; de asemenea, se pot comanda, contra cost, apa minerala si bauturi alcoolice.

Hotelul are o politica foarte stricta in privinta fumatului, care este interzis chiar si pe balcoane; ca nefumatori, noi salutam aceasta decizie; dar, fumatorii se pot relaxa pe frumoasa terasa din fata hotelului, unde savuram si noi cafeaua, este un loc placut amenajat cu multe flori ca, de altfel, intreaga zona din jurul hotelului.

Daca aveti copii mici, care vor sa sara in apa si sa se joace - nu este locul potrivit. Atmosfera este calma, oamenii vin sa se trateze, este un loc unde fiecare simte nevoia sa-si impartaseasca trairile - ce probleme de sanatate are, cum se simte etc. La final de saptamana, aglomeratia este mai mare deoarece sunt si turisti care intra numai la spa si, daca tot au achitat biletul, stau pana la inchidere, mai si mananca acolo (obicei intalnit peste tot in Romania).

Statiunea Geoagiu Bai poate fi comparata cu o fata frumoasa, dar neangrijita, nearanjata... unitati de cazare si vegetatie lasate in paragina, aspect de jungla... multe aspecte neplacute, daca iesiti din perimetrul hotelului. Drumul pana la cascada Clocota este foarte placut, apa termala se scurge prin fata caselor si uneori apar nuferi, cascada insasi este spectaculoasa, energie benefica, puternica.

In partea opusa - centrul statiunii, strandul, vestigiile romane, hoteluri, mici restaurante si magazine etc... in afara de vestigiile romane, nu va recomand nimic, este deprimant.

Daca intrebati localnicii, caci nu exista indicatoare, ajungeti, urmand firul apei, la poalele padurii, la vechile terme romane - frumoase, dar lasate in paragina, iti vine sa plangi de ciuda...

Intreaga statiune are un aspect prafuit, murdar, trist, ieftin... de 14 ani mergem acolo si - acelasi lucru, nu s-a schimbat nimic in bine. De aceea, in afara de plimbarea la cascada cu apa termala, noi ne petrecem timpul numai in hotel. O carte buna, un film bun si chiar un somn bun - sunt mai sigure decat o tura prin Geoagiu Bai. Ca o concluzie, as spune ca hotelul Germisara este exceptia care confirma regula. Faceti abstractie de exterior si bucurati-va de beneficiile apei termale/peisajului la hotelul Germisara! Noi asa facem. Voi reveni cu noutati, dupa jumatatea lunii iunie 2026, cand vom incheia primul sejur din acest an, la Germisara.

• Utilizatoriii LOGAȚI văd o versiune cu mai puține reclame

Trimis de Ioana12345 in 30.05.26 09:58:36
Validat / Publicat: 30.05.26 12:41:53
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GEOAGIU / GEOAGIU-BĂI.
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Baile Felix

VIZUALIZĂRI: 46 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
Adn. FAVORIT

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Ioana12345); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Puteți VOTA acest articol:

1 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[30.05.26 11:39:44]

Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_add9.p ... 118586&hid=2284.

Sau... poate ceva video de pe acolo? Dacă ai filmat ceva, ar fi chiar util — link încărcare video.

• Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂGermisara Hotel [Geoagiu-Băi]:

[C] Copyright 2008-2026 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  • LOGAT? = DA (IntC=1)