Cand spun că s-au deschis granițele mă refer la granițele pentru turiști că altfel granițele nu au fost închise... deloc... pentru alte categorii, exemplu nu au fost închise pentru... sparanghel...
Nu au fost închise pentru Austria cu plecare de doua ori pe săptămână cu trenul la cușetă, decent si în condiții foarte bune la un anumit fel de muncă de parcă în România nu ar fii de muncă la asa ceva dar totuși e un pic adevăr că aici speranța de viată e mult mai mică mult sub 70, vă las să spuneți ce fel de muncă.
Cine nu e de acord cu termenul ăsta consacrat... sparanghel... sau la muncă în Austria este invitat să nu citească.
În momentul de fața sunt zboruri spre Italia la Roma și Milano, mai sunt si spre alte zone.
În curând se dă drumul și la Grecia și cu avion și cu mașina sau autocarul, suntem și noi în categoria aia de acceptati la turism în Grecia, buni și ăștia că sunt mulți.
Serbia a deschis granițele pentru străini fără testare și fără carantină.
Etc.
Dacă la noi erau deschise granițele ca și în anii trecuți în acest moment eram în... Județul Thassos... la mare sau veneam de acolo, am mai fost pe acolo, motivul e la mare și tariful e la categoria acceptabil, am mers până acolo cu autocarul și cu tarif de 1 euro de persoană dus-întors.
Vezi Thassos și s-ar putea să-ți placă sau nu. timesnewroman.ro/entry/de ... e-insula-thasos
Multe țări anunță că deschid granițele pentru turiști nu numai pentru categoria scrisă de mine pe la început., unele da altele nu, altele ca și România așteaptă să implementeze termenul copy paste ca să vadă cum e la alții și pe urmă mai vedem cum e cu turiștii, păi să mai stea și pe acasă că și la noi este mare și munte.
Da si la noi este mare dar nu e si preț ca la Thassos.
Se poate mai nou la Thassos și cu avionul dar până ajungi pe insulă ca și timp e cam tot pe acolo și rămâi la varianta cu mașina sau autocarul.
S-au deschis granițele, mergeți în străinătate sau ramaneti în țară la munte, la mare sau oriunde?
Nu puteți spune că nu s-au deschis, poate spuneti ca se vor deschide și pentru turiști.
Se anulează carantina? în unele cazuri da, în altele nu, în acest moment e un fel de haos total sau spuneții cum vreți poate se potrivește mai bine spus... politically correct.
Se folosesc des termeni de genul... grupe de risc, nu avem vaccin, stații acasă, igiena, spălați-vă pe mâini, epidemie, pandemie, ue vom face, dacă nu ascultați introduc din nou situația de urgență, stați d……. acasă, Românii care merg în Grecia sau Bulgaria vor intra în carantină la întoarcerea în țară sau nu vor intra că o zi e așa și în urmatoarea zi se schimbă, etc.
Unele recomandări sunt vechi, altele se bat cap în cap, unu spune ceva, altu alceva, mă refer la oficialitați.
Au apărut noi cuvinte, neologisme ex... mortaveraj... vine de la termenul sportiv... golaveraj, termometrizare o fi corect spus? etc.
Prognoza în domeniul turismului va fi undeva la 50% fată de anul 2019 cu plus și minus.
"Am auzit vorbindu-se mult despre Italia in aceste zile. Nu este momentul sa polemizam, dar tin sa precizez un lucru: pretindem respect. Daca cineva isi imagineaza ca ne poate trata ca pe un lazaret, atunci sa stiti ca nu vom ramane fara reactie", a scris Di Maio pe Facebook.
Treaba asta cu respectul oare poate fi abordată și de România dar în alte domenii sau e subiect tabu?
 
Vreau la mare dar până acolo fac 10 - 16 ore, mă refer la marea noastră, până în Italia undeva la mare fac aproximativ 4 - 6 ore cu avionul cu tot cu programul de la aeroport.
Anul ăsta am fost la mare mai multe zile, dacă mai vreau sunt prea optimist, sau cum trebuie făcută catalogarea? Ar fi cazul să mai stau și acasă sau să merg la marea noastră?
E cam departe marea noastră.
S-au deschis granițele sau nu?
Se vor deschide și vom merge și în străinătate sau mai mult în țară?
Trimis de Nicu in 31.05.20 14:34:15
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
ECOURI la acest articol
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Filozofări... turistice, DE LA LUME ADUNATE - COMUNITATE" (deja existentă pe sait) - rubrică dintr-o secțiune cu regim de votare +/-1PMA
@Nicu... Zici ca "Au apărut noi cuvinte, neologisme ex... mortaveraj... ". Dar de un alt neologism numit "cobaiada", ai auzit? . Sa-ti explic... Toti cei care pleaca in concediu in primele serii, adica in cele de dupa 15 iunie sunt un fel de "turisti-cobai", toata lumea e cu ochii pe ei si mai ales asteapta sa vada daca nu li se-ntampla ceva, acolo, in concediu, dupa ce se-amesteca cu alte natii, in avion, tren, autocar, hotel, restaurant, aeroport, plaja, feribot, etc... Daca nu se-ntampla nimic, cei ramasi acasa vor prinde curaj si vor navali si ei in acele locuri de vacanta, in lunile ce urmeaza. Asa cred eu.
@Nicu:
”S-au deschis granițele sau nu?
S-au deschis şi nu prea .
Mă refer la libertatea de circulaţie în scop turistic, pentru că bănuiesc că acesta era subiectul articolului şi aspectul care ne interesează pe toţi de pe aici.
Din păcate, graniţele nu au fost niciun moment cu adevărat închise, cât timp s-a permis întoarcerea a peste un milion de români din diaspora, a celor fără niciun rost nici aici şi nici în ţările pe unde hălăduiau, cu plasarea acestora în carantină sau autoizolare, respectate mai mult sau mai puţin după cum s-a văzut şi mai recent a unui nou val după data de 15 mai, oameni care, la fel, nu se ştie cât de strict controlaţi vor fi.
Faptul că în aceeaşi perioadă, în plină stare de urgenţă, au fost destui care au plecat, în mod organizat, dar fără a fi testaţi înainte, "la sparanghel"sau prin Austria, pe mine nu poate decât să mă bucure, pentru că astfel au rămas mai puţini potenţiali bolnavi de tratat prin spitalele de la noi, însă m-a întristat să văd condiţiile crâncene în care muncesc aceştia, amintind de perioada sclavagismului .
Revenind la turism, chiar dacă unele ţări încep să primească turişti străini de la 1 iunie şi au deschis deja hotelurile, plajele şi restaurantele, pentru majoritatea românilor graniţele sunt considerate a fi încă închise pentru turism, cât timp poţi pleca acolo unde eşti primit, dar la întoarcere te aşteaptă o autoizolare de 14 zile pe care foarte puţini şi-o pot permite, exceptând pensionarii. Sorry, că amintesc de pensionari, dar asta este realitatea. Un salariat nu-şi permite ca pentru un simplu city break să-şi consume alte două săptămâni de concediu la întoarcere, pentru că nu ştiu câţi patroni sunt dispuşi să-şi plătească salariaţii pentru a sta acasă.
Până când nu se va ridica această restricţie cu autoizolarea la întoarcerea în România din orice altă ţară, eu nici măcar nu mă gândesc la vreo vacanţă externă. Din păcate, nici o vacanţă în România nu-mi inspiră prea multă încredere în acest moment. Oricum nu eram o fană a vacanţelor interne din cauza preţurilor exagerate pentru nişte servicii de calitate îndoielnică, astfel că, nici măcar în această situaţie, nu sunt tocmai dispusă să arunc practic pe geam banii munciţi.
@dorgo:
”Toti cei care pleaca in concediu in primele serii, adica in cele de dupa 15 iunie sunt un fel de "turisti-cobai", toata lumea e cu ochii pe ei si mai ales asteapta sa vada daca nu li se-ntampla ceva, acolo, in concediu, dupa ce se-amesteca cu alte natii, in avion, tren, autocar, hotel, restaurant, aeroport, plaja, feribot, etc...
"Turişti-cobai"? Da şi nu.
Depinde mult unde pleacă, dar mai ales cum se comportă pe acolo, câtă grijă vor avea ei înşişi de propria sănătate, iar în final totul ţine de noroc. Sau "ghinion"dacă este să citez din clasici .
”Daca nu se-ntampla nimic, cei ramasi acasa vor prinde curaj si vor navali si ei in acele locuri de vacanta, in lunile ce urmeaza.
Dacă totul va fi bine cu "turiştii-cobai"şi eu sper să fie aşa, mai riscant mi se pare pentru cei mulţi care îi vor urma. Aceştia vor pleca mult mai încrezători că nimic rău nu li se va întâmpla, vor fi mai puţin vigilenţi, nu vor mai respecta toate regulile, aglomeraţia va creşte, iar surprizele pot apărea mai uşor.
Îmi doresc mult să plec într-o vacanţă adevărată, evident afară şi crede-mă că, dacă s-ar putea, aş pleca şi mâine în Bulgaria sau Turcia. Grecia ştii că nu se numără printre preferinţele mele, dar în acest an deja ratat pentru mine din punct de vedere turistic, aş fi dispusă să fac o excepţie şi să merg chiar şi în Grecia, doar să plec undeva la mare la soare. Evident, cu maşina proprie.
@nicole33: De ce nu te duci la "Marea din Ardeal"? ... de azi s-a deschis Ocna Sibiului (a anuntat aseara la TV, directorul statiunii), acolo, exista 14 lacuri super-sarate (cele mai sarate din Europa), capacitatea statiunii e de 4-5000 de turisti /zi (in mod normal Ocna primeste si 10.000 de turisti/zi), suprafata statiunii e mare, se respecta distantarea sezlongurilor la 2 sau 3 m, exista si 2 lacuri cu namol, in giganticul lac sarat Brancoveanu cred c-ar incape toti uzerii AFA, cazare poate fi gasita in jurul statiunii dar mai ales in Sibiu, care e la vreo 15 km departare. Ce zici? Oricum, anul asta, eu imi fac concediul acasa, am renuntat la Grecia... mai ales ca am auzit ca deocamdata se aterizeaza doar la Atena si Salonic (plus carantina la revenire-n tara). Am o nelamurire... cine si cum a reusit sa faca poza aia grozava si aproape "aeriana"din desert (PO4) din Zaafrane? A stat c-un picior pe-o cocoasa si cu celalalt picior pe cocoasa celeilalte camile?
@nicole33:
din pacate conditiile celor ce pleaca la sparanghel sunt aceleasi de ani de zile, cei de la televiziuni le-au descoperit de-abia acum si bineinteles ca au cautat partea senzationala pentru a o mediatiza
@dorgo:
”Am o nelamurire... cine si cum a reusit sa faca poza aia grozava si aproape "aeriana"din desert (PO4) din Zaafrane? A stat c-un picior pe-o cocoasa si cu celalalt picior pe cocoasa celeilalte camile?
Nu este nimic "spectaculos"în poza la care faci referire. Este făcută de mine cu aparatul foto agăţat de încheietura mâinii, mai sigur decât cu telefonul, în timp ce călăream cămila din dreapta.
Io să fac şpagatul pe cămile? Mă flatezi, Căline. În primul rând condiţia fizică nu-mi permite asemenea extravaganţe şi în al doilea rând frica de a nu cădea de pe bietul animal mă tensionase deja maxim. Abia mai târziu am reuşit să mă relaxez şi să mă pot bucura cu adevărat de această experienţă.
”de azi s-a deschis Ocna Sibiului (a anuntat aseara la TV, directorul statiunii), acolo, exista 14 lacuri super-sarate (cele mai sarate din Europa)
Mulţumesc de sugestie, voi studia destinaţia propusă.
Nu credeam că suntem telepatici, dar chiar azi dimineaţă mă gândeam la experienţa unui alt lac sărat, cel mai mare din... Africa
@nrs:
”din pacate conditiile celor ce pleaca la sparanghel sunt aceleasi de ani de zile, cei de la televiziuni le-au descoperit de-abia acum
Sinceră să fiu, eu nu ştiam măcar cum arată sparanghelul şi nici ce gust are până la această mediatizare.
Am înţeles că mulţi dintre cei care au plecat în Germania la sparanghel pe perioada stării de urgenţă nu se aflau la prima experienţă, deci au făcut alegerea de a pleca în deplină cunoştinţă de cauză, fără a fugi de munca grea, însă, în situaţia generată de COVID, cred că trebuiau luate măsuri suplimentare pentru protejarea sănătăţii acestora, ceea ce se pare că nu s-a prea întâmplat.
Treaba cu sparanghelul e vorba de sclavagism de secolul 21, pai ne-am civilizat si se va continua pe mai departe tot asa.
Cate ceva despre zborul cu avionul, ma refer la pret.
Wizz vinde bilete oriunde, Ryanair nu vinde, te lasa sa alegi data si ruta si dupa spune ca nu sunt zboruri in perioada aia, ex sfarsit de iulie.
Pret Wizz la o simulare pentru plecare in iulie dupa 15 achizitionat bilet cu o luna jumate inainte de zbor de 10 ori mai scump ca si cel din luna ianuarie anul asta (am fost atunci), ma refer la ruta Cluj - Larnaca. O fi de vina covidul sau varful de sezon? E cu o luna jumate inainte nu cu trei zile inainte.
Epoca biletelor de avion la 50 lei dispare sau va fi doar in numar linitat adica foarte putine si luate cu mult timp inainte, eventual extrasezon maxim.
Franta vrea sa bage taxa de poluare per pasager/zbor in prima faza pe zborurile in afara UE pe urma va urma copy paste si la ceilalti.
Daca vrei in vacanta pana la urma vei platii si 50 euro in loc de 50 lei si vei spune ca e rezonabil, te vei obisnuii. In sezon un bilet de 50 euro va fi considerat foarte bine.
Sa mergi in Romania la mare e cam prea obositor ex - Timisoara - Mangalia prea mult timp indiferent cu ce mergi... masina, tren, cu avion nu se poate, asa ca tot afara undeva cu avionul e varianta mai buna.
Cate ceva despre turism gasiti aici mediafax.ro/life-inedit/t ... ropiat-19212394
@Nicu:
”Pret Wizz la o simulare pentru plecare in iulie dupa 15 achizitionat bilet cu o luna jumate inainte de zbor de 10 ori mai scump ca si cel din luna ianuarie anul asta (am fost atunci), ma refer la ruta Cluj - Larnaca. O fi de vina covidul sau varful de sezon?
Cel mai probabil, ambele. Credeam că ştii deja că preţurile din vârf de sezon nu se pot compara în veci cu cele din extrasezon. În plus, cred că ai aflat că accesul în Cipru este posibil DOAR pe bază de test. Deci, alţi bani, altă distracţie.
Chiar dacă ai fi găsit bilete de avion la un preţ rezonabil, ar fi urmat apoi surpriza cu adevărat neplăcută: preţul explodat al cazărilor.
Cipru nu este o ţară deloc ieftină. În urmă cu patru ani mi-am dorit şi eu o vacanţă în Cipru, nu în vârf de sezon, ci mai aşa la început de sezon, mai exact în prima jumătate a lunii iunie, însă am fost şocată de preţurile cazării la hoteluri modeste de trei sau patru stele cu maxim demipensiune, care mă ducea la 2000 de euro pe două săptămâni, enorm de scump pentru prea puţin, aşa că am renunţat şi la biletul de avion cu bagaj de cală de la Blue Air deja rezervat şi am ales altceva care mi-a oferit un raport calitate preţ infinit mai bun.
”E cu o luna jumate inainte nu cu trei zile inainte.
Puţini sunt cei care îşi permit să-şi ia bilete la last minute şi să plece în vacanţă de pe o zi pe alta. Aceşti fericiţi pot face economii semnificative.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Mar.2024 Al 800-lea review, retrospectivă — scris în 03.03.24 de Michi din BUCURESTI
- Nov.2023 'Bostaniada', turismul si viitorul — scris în 19.11.23 de dorgo din TâRGU MUREș
- Sep.2023 Departe de casă — scris în 28.09.23 de AZE din SIBIU
- Jul.2023 [Nume-Agenție], tepari de profesie!!! — scris în 04.08.23 de ux130143 din PITEşTI
- Jun.2023 1. File din istoria României oglindite în excursii — scris în 23.06.23 de Michi din BUCURESTI
- Jun.2023 Info utile despre zborurile charter — ar trebui să figureze în cultura turistică minimală, dar nu sunt, în (prea) multe cazuri — scris în 15.06.23 de tm67bru din TIMIșOARA
- Jun.2023 Suflet de călător — scris în 10.06.23 de robert din BUCURESTI