ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.08.2013
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.13
STATUS: SENIOR
TIMP CITIRE: 9 MIN

Aspecte de care ţin cont când îmi planific concediile

TIPĂREȘTE

Cu siguranţă, fiecare dintre noi aşteaptă cu nerăbdare concediul (sau concediile), prilej pentru deconectarea de la viaţa cotidiană, de la problemele zilnice şi ocazie de reîncărcare a bateriilor pentru un randament cât mai bun. La fel suntem şi noi: mergem la muncă zi de zi, ne confruntăm cu provocările mai mult sau mai puţin plăcute oferite de viaţă şi, cel puţin de două ori pe an dorim să evadăm, să trăim experinţe noi, să vizităm locuri necunoscute, să aflăm lucruri interesante despre alţi oameni, alte culturi şi oraşe sau ţări.

Visăm la aceste zile de concediu aproape un an, ne facem planuri, ne dorim să fie clipe unice, de care să ne amintim cu plăcere. Vreau să vă povestesc în continuare cum planificăm noi concediile, de ce aspect ţinem cont şi ce anume urmărim atunci când ne pregătim pentru ele.

În general, în urmă cu câţiva ani, apelam la diverse agenţii de turism care ofereau pachete interesante, circuite cu autocarul sau sejururi care promiteau multe. În ultima vreme, după câteva experienţe mai puţin plăcute cu astfel de agenţii, am ales să ne facem concediile pe cont propriu, cu maşina acolo unde se poate sau cu avionul în cazul în care distanţele sunt prea mari pentru maşină. Ritmul impus de ghizi în excursiile organizate (în care practic mai mult alergi să ţii pasul cu grupul decât vezi sau înţelegi ceva din ceea ce vezi), neseriozitatea unora dintre turişti, surprizele apărute pe traseu (fie la cazare, fie la masă, fie la banii ceruţi în plus de ghizi pentru nu-ştiu-ce schimbare de ultim moment) …toate acestea au fost câteva dintre motivele care ne-au făcut să nu mai apelăm la agenţii şi să ne impunem propriul ritm de vizitare.

Din păcate, sunt locuri pe care nu le poţi vedea pe cont propriu (din motive financiare de exemplu) şi atunci nu ai ce face: dacă vrei neapărat să mergi într-un anume loc şi nu poţi singur, trebuie să accepţi cele spuse mai sus, ca “bonus” al excursiilor organizate. Dar, parcă e păcat să dai şi bani ca să te enervezi, nu credeţi??

Există (din punctul meu de vedere) două tipuri de concediu:

1. în care mergi direct la locaţia aleasă să faci plajă, să te plimbi, să te odihneşti şi să vizitezi ce se poate vizita în zona respectivă. În astfel de concedii preferăm să avem mancarea inclusă, tocmai pentru a evita disconfortul “la pachet” şi pregătirea gustărilor pe cont propriu. Deşi conceptul de “all inclusive” nu dă tocmai bine cu ideea de a mai şi vizita ceva (pentru că sunt ore relative fixe în care trebuie să ajungi la masă şi acest lucru nu îţi permite să te depărtezi prea tare de hotel), până la urmă, dacă vrei neapărat să vizitezi, trebuie să o faci în defavoarea mesei de prânz sau a cinei, după caz.

2. În care scopul este de a trece prin mai multe locaţii, de a vedea cât mai multe locuri, de a vizita cât mai multe obiective. Este genul de traseu destul de obositor (mai ales pentru cei care merg cu copiii sau care sunt şoferi) dar care oferă (cel puţin nouă) destule satisfacţii că poţi cuprinde în program ce şi când vrei, fără să fii condiţionat de cei din grup (cum e cazul excursiilor organizate, în care întotdeauna aşteaptă tot autocarul după doi trei ameţiţi veşnic întarziaţi), fără să te alerge nimeni că nu te încadrezi în program, fără să fii nevoit să suporţi glumele nesărate ale unora, mofturile altora, etc.

Să vedem cum stau lucrurile în primul caz. Logic, prima dată trebuie să aleg locaţia. De cele mai multe ori în ultima vreme am ales ca destinaţii de plajă Turcia, Grecia şi Bulgaria. Într-o clasificare personală, exact aceasta este ordinea în care le preferăm. Nu ne place să mergem de două ori în acelaşi loc, in acelaşi oraş, chiar dacă am fost încântaţi de servicile oferite. Asta pentru că vrem să vedem şi locuri noi. După ce cădem de comun acord (eu şi jumătatea mea) asupra locaţiei, încep să scotocesc internetul pentru a găsi un hotel. Aici urmăresc poziţionarea lui (adică, dacă ne ducem să facem plajă... să fie un hotel pe plajă sau cât mai aproape de plajă, nu unul central). Mă interesează să aibă plajă proprie şi, pe cât posibil, să fie incluse şezlongurile şi umbrelele (mi se pare tare aiurea să plătesc pentru ele în fiecare zi în condiţiile în care am plătit deja serviciile hotelului sau să fiu obligat să fac consumaţie la barul de pe plajă pentru a beneficia „gratuit” de ele).

Sfârşesc această căutare cu o listă de 4 sau 5 hoteluri (în cel mai fericit caz). Pozele şi serviciile oferite de fiecare sunt principalele (prime) criterii în alegerea lor. Da, am uitat să menţionez... acestea trebuie să se încadreze într-o sumă de bani pe care suntem dispuşi să o cheltuim. Mă mai interesează foarte mult să existe parcare la hotelul respectiv şi, eventual internet gratuit (dar această ultimă condiţie nu o consider eliminatorie în alegerea unui hotel).

Apoi, încep să caut părerile celor care au fost deja acolo. Şi caut, şi caut... şi încet, încet se mai şterg câteva hoteluri de pe lista mea. Vă spun sincer, mereu fac o „medie” a părerilor şi pun în balanţă ce review-uri sunt predominante, cele pozitive sau cele negative. E clar că nu există loc să mulţumească în totalitate pe toată lumea, de asta consider importantă o medie a impresiilor scrise de ceilalţi. În general, nu dau crezare în totalitate impresiilor scrise de englezi (şi chiar nu vreau sa jignesc pe nimeni) dar aceştia mi se par, de multe ori, exagerat de pretenţioşi şi veşnic nemulţumiţi.

În cele din urmă sfârşesc prin a trage nişte concluzii şi a ne hotărî asupra unui hotel. Urmează să fac rezervarea. Dar înainte de acest lucru mă uit să-i vad site-ul, să văd şi cum este poziţionat, ce variante de „mini-excursii” şi divertisment există prin zonă, ce poţi vizita şi mai ales dacă ai ce vizita pe acolo.

Rezervarea o fac de obicei cu foarte mult timp înainte, niciodată nu mi-a plăcut conceptul de „last minute” pentru că, deşi uneori ofertele sunt atractive, poţi avea surprize neplăcute. Lucrurile făcute în grabă şi sub presiune nu au fost nicicând pe placul meu.

Urmează următorul pas, şi anume căutarea celui mai bun preţ la hotelul respectiv, în perioada dorită. Vă spun sincer, sunt diferenţe foarte mari de la un site la altul. Şi de ce să plătesc bani pentru comisioanele lor atâta timp cât pot face altceva cu ei?

Am deja o listă cu site-uri verificate şi în care am încredere (cele mai multe străine şi culmea, chiar din UK) pe care ma tot uit. Am un card in euro, special pentru plăţi pe internet, care de obicei stă mai mult gol şi pe care pun bani atunci când vreau să fac plata.

Fac o paranteză şi vă dau un motiv pentru care am ales până la urmă varianta de a face rezervări pe site-uri străine şi de a nu mai apela la cele de la noi: în urmă cu vreo 5 ani, am ales un hotel care mi-a plăcut foarte mult, am găsit pe un site străin preţul de 345 euro (5 stele, AI, 2 persoane, 7 nopţi). Am contactat şi câteva agenţii de la noi, cerându-le o ofertă pentru respectivul hotel, în aceeaşi perioadă pentru care găsisem eu acest preţ. Ştiţi care a fost cea mai bună ofertă primită? Nici mai mult, nici mai puţin de 590 de euro!!! Efectiv nu îmi venea să cred!

Oricum, să nu înţelegeţi acum că dezaprob contractarea serviciilor prin agenţii de turism de la noi, sunt momente în care există chiar oferte bune însă, în urma câtorva experienţe din trecut, eu am ales varianta de a mi le planifica singur cap-coadă. Şi niciodată nu am regretat!

Atâta timp cât alocăm un buget pentru un concediu, nu mă interesează în mod deosebit numărul de stele al hotelului, aspectele la care ţin sunt cele prezentate mai sus. Am fost şi la hoteluri de 5 stele, care s-au dovedit net inferioare celor de 4 stele…deci este relativă treaba, depinde cum nimereşti. Dar o garanţie clară asupra tuturor aspectelor nu cred că îţi poate oferi nici o agenţie, poate numai nişte prieteni care au fost şi sunt total dezinteresaţi atunci când îţi prezintă un hotel sau nişte servicii.

După găsirea celui mai bun preţ, urmează, aşa cum am mai spus plata, pe care o fac cu cardul pe internet. Mă interesează aici politica lor de renunţare, pentru că, e de preferat să ţin cont şi de ea, făcând plata cu atât de mult timp înainte. Prefer să aibă anulare gratuită sau pierderea mea să fie minimă în cazul în care se întâmplă ceva şi nu mai putem să ajungem. Din fericire, nu a fost cazul până acum.

După primirea voucherului şi a facturii le listez şi încep să pregătesc “dosărelul” cu cele necesare. Pentru siguranţă, trimit un mesaj şi la hotel după o perioadă, să îmi confirme rezervarea.

Harta, traseul, calcule cu benzina şi eventual cazări întermediare (dacă distanţa este foarte mare) …acestea încep un pic mai tarziu.

Cel de-al doilea tip de vacanţă (pe care am început să îl îndrăgim din ce în ce mai mult) este pentru a vizita cât mai multe oraşe. Aici aleg hotelurile pentru două sau trei nopţi (în cazul în care vrem să stăm mai mult într-un orăşel) şi mă interesează în mod deosebit să fie cât mai central, să aibă loc de parcare gratuit, mic dejun inclus în preţ şi anulare gratuită până în ziua sosirii (pe cât posibil). In astfel de circuite camera este practic necesară pentru a trage un pui de somn noaptea, marea majoritate a timpului fiind petrecut prin oraş, la plimbare. Caut cel mai bun preţ pentru hotelurile care îndeplinesc aceste condiţii minime şi apoi rezerv.

Urmează lista cu obiectivele principale ale oraşelor respective, căteva cuvinte despre fiecare să ştim ce anume reprezintă şi de ce este important, o localizare cât de cât să ştim cum ajungem şi eventual cât costă intrarea (unde e cazul) şi ce anume poţi vedea.

Mă mai interesează o estimare a taxelor de drum impuse în ţările respective, acolo unde există şi îmi fac un calcul aproximativ cu distanţa ce urmează să o parcurg. Niciodată nu aleg într-o zi o distanţă mai mare de 500 – 550 km între două locaţii pentru că ideea e să avem timp şi pentru plimbare, şi pentru odihnă.

Avantajul acestui tip de circuit (din punctul meu de vedere) este că îţi faci singur programul. Ai timp să vizitezi, să te plimbi şi prin magazine dacă doreşti, să stai la terase să bei o bere, o cafea sau să mănânci ceva, să faci poze atât ziua cât şi după lăsarea întunericului…nimeni nu îţi impune nimic, eşti singurul care decide când şi ce faci. Ceea ce este absolut minunat din punctul meu de vedere!

## end review sc

[fb]
---
Trimis de iccata in 13.08.13 11:11:38
Validat / Publicat: 13.08.13 12:24:06

VIZUALIZĂRI: 5387 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 24500 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

Costi
[13.08.13 13:13:53]
»

@iccata:

Şi eu mă număr printre cei care, ca şi tine, au decis de ceva vreme să renunţe la utilizarea (de)serviciilor oferite de agenţiile turistice româneşti, al căror unic scop (aşa cum am constatat de fiecare dată) este câştigul cât mai mare şi mai facil şi nicidecum satisfacţia turistului.

Am însă o nelămurire.

Spui aşa:

După găsirea celui mai bun preţ, urmează, aşa cum am mai spus plata, pe care o fac cu cardul pe internet. Mă interesează aici politica lor de renunţare...

Păi, care renunţare, dacă ai plătit deja?

Aş fi fost curios să aflu care sunt saiturile de rezervare pe care le foloseşti, poţi să le nominalizezi, dacă nu sunt româneşti.

Eu folosesc aproape mereu booking.com unde rezervarea se face fără niciun fel de plată în avans (aici e importantă politica de renunţare).

Singura situaţie când plata se face în avans este aceea a unei rezervări nonrefundable (nerambursabil) , când oricum banii, odată daţi, nu mai pot fi recuperaţi dacă te răzgândeşti. Acest tip de rezervare se face cu ocazia unor reduceri substanţiale (50%, de obicei), oferite de hotelul în cauză.

În rest, total de acord cu modul tău de a pregăti o excursie, ceva asemănător am scris şi eu mai demult, pe forum, aici.

Fiind mai nou pe sait, probabil că încă nu ai descoperit forumul, intră şi pe-acolo, sunt lucruri interesante.

Singurul loc unde ne disociem este cel privind banii. Am văzut în alte review-uri postate de tine de curând că o problemă permanentă pe care ai avut-o a fost găsirea unor birouri de schimb valutar.

Eu nu-mi fac astfel de probleme, pentru că oriunde mă duc, scot bani în moneda locală direct de la bancomat. Te asigur că ies mai ieftin decât trecând prin două schimburi valutare (lei-euro şi apoi euro-moneda locală) şi scap şi de orice griji. Uite, de exemplu, abia ce m-am întors dintr-un circuit în Ucraina, unde am plecat fără nicio "leţcaie", doar cu cardul, pe care l-am folosit să fac plăţi şi să scot cash de la bancomate.

Mă bucur să văd că şi persoane mai tinere sunt interesate de turismul aşa-numit "cultural", nu doar de AI unde să stai cu burta la soare, lângă barul de unde să mai iei din când în când câte o bere sau altceva.

Îţi urez să ai parte de călătorii cât mai reuşite!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
iulianic CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[13.08.13 14:35:30]
»

@iccata: Cât de mult îmi plac raţionamentele voastre legate de pregătirea vacanţelor fie ele de odihnă şi plajă, fie de circuit şi vizitare! Felicitări pentru faptul că sunteţi planificaţi, calculaţi, prevăzători!

Plecaţi în doi sau mai mulţi, plecaţi cu maşina personală, faceţi parte dintr-o categorie de turişti foarte bine definită.

Dar, cum ai vedea turismul pentru o persoană singură, o femeie? Eu am fost în multe circuite organizate de agenţii, m-am confruntat şi cu bune şi cu rele... Am avut de multe ori în grup persoane trecute de 70 de ani, chiar şi de 80, singure pe lume, sănătoase şi rezistente la drum lung (cu autocarul sau pietonal). Oare pentru aceste persoane dorinţa de plimbare, de a vedea locuri noi şi în cele din urmă de a-şi cheltui banii (că doar n-o să moară cu ei sub pernă) nu-şi găseşte o mai bună rezolvare apelând la agenţii, autocare şi ghizi specializaţi?

Chiar dacă încă mai posedă permis de conducere, doamna în cauză - personajul ipotetic la care fac referire - ar pleca de una singură într-o expediţie de multe mii de kilometri până la Cap Nord, de exemplu? Sau dacă nu merge cu maşina personală, îşi poate căra singură, peste tot, bagajele? Ce face cu ele când merge la toaletă, când stă la coadă pentru un bilet sau când caută o informaţie?

Eu, atunci când pot pleca împreună cu familia, da, prefer varianta descrisă de voi. Am fost plecată de multe ori aşa şi a fost minunat. Atunci când plec singură (adică fără cineva din familie), prefer să nu fiu absolut singură. Dacă nimeresc un grup bun, dacă ghidul este înzestrat cu har şi dragoste de meserie, nici nu mă gândesc la comisionul agenţiei. Oricum, toate problemele legate de rezervări, planificări, etc..., au fost preluate şi rezolvate de agenţie.

Pe cont propriu sau prin agenţii turistice, oricum călătorim, oriunde şi oricând, doresc tuturor - în special membrilor AFA devotaţi - vacanţe frumoase şi amintiri minunate!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][5 voturi]
iccataAUTOR REVIEW
[13.08.13 14:40:40]
»

@Costi: mulţumesc pentru răspuns. Sunt perfect de acord cu tine în ceea ce priveşte plata şi/sau anularea. Am vrut să spun că fac "rezervarea" cu cardul (şi mă interesează politica de renunţare), nu că fac "plata" (mea culpa!).

Unde ai plătit e bun plătit, deşi sunt site-uri (travelrepublic.co.uk/faq/ ... er.aspx?Id=1562) unde fie plăteşti numai un avans, fie toată suma şi, în anumite condiţii primeşti o parte din bani înapoi. Nu am apelat la această metodă, mi s-a părut destul de... riscant?

Pe booking.com aşa este, de cele mai multe ori rezervi fără să plăteşti. Plăteşti toată suma acolo unde scrie clar "nerefundabil". Însă, din punctul meu de vedere, ei stau bine (ca preţ) la cazări de câteva nopţi, nu şi la cele pentru un sejur la malul mării cu AI...

Alte site-uri pe care "scanez" eu preţurile sau caut hotelurile sunt:

medhotels.com

hotels4u.com

travelrepublic.co.uk

sunshine.co.uk

onthebeach.co.uk

... şi lista poate continua...

Legat de plata prin afară... da, nu prea platesc cu cardul. Probabil ai dreptate şi ieşi mult mai bine aşa, dar după ce am pierdut odată cardul pe care aveam marea majoritate a banilor... m-am lecuit. Am şi card la mine (preventiv) dar prefer varianta cash, chiar dacă umblu puţin după casele de schimb uneori.

Multumesc şi pentru sugestii, am să răsfoiesc paginile acestui site, am aflat deja o mulţime de lucruri extrem de interesante.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
iccataAUTOR REVIEW
[13.08.13 14:46:10]
»

@iulianic: De acord şi cu cele spuse de tine!

Acelea sunt cazuri în care nu se poate merge altfel, decât printr-o excursie organizată.

Am şi specificat... "că nu dezaprob contractarea serviciilor prin agenţii de turism de la noi, sunt momente în care există chiar oferte bune". Am povestit numai cum am ales să facem noi, atâta timp cât vom fi in stare, binenţeles

Deocamdată noi nu am plecat separat în concedii. Şi, sincer sper, ca acel moment să vină cât mai târziu sau să nu vină deloc...

Subscriu şi eu frumoasei tale urări... indiferent cum, cu cine, când şi unde... călătorii minunate, memorabile, tuturor!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
alinafulg
[13.08.13 16:01:18]
»

@iccata: Prin Travelrepublic ati rezervat? Sunt Ok?

vlado2
[13.08.13 23:11:54]
»

Ma bag si eu in seama ca sa intreb unde se incadreaza acest review. La destinatii turistice recomandate? nu, la recomandari cazare? - nu. Poate este mai bine fara PMA?

Admin
[13.08.13 23:33:52]
»

@vlado2: PMA_std (sau "votul saitului") se retrage doar acolo unde fie relevanţa turistică este foarte redusă (chiar zero), fie articolele nu au consistenţă minimă aşteptată

Articolul de mai sus are atât relevanţă cât şi consistenţă - excelente chiar, ambele

iccataAUTOR REVIEW
[14.08.13 08:30:59]
»

@alinafulg: da, am rezervat prin ei si nu am avut absolut nici un fel de probleme. Au trimis voucher-ul, raspund la solicitari daca le scrii si chiar am avut in voucher datele unei persoane de contact de la ei responsabila pe zona respectiva in care am fost, in caz de intrebari suplimentare la fata locului.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[14.08.13 13:58:27]
»

Eu nu aș face din evitarea agențiilor un scop în sine. În primul rînd, renunțarea la serviciile agențiilor e o iluzie, toate siteurile de rezervări fiind tot agenții, numai că, în loc să fie amplasate la un parter de bloc, sînt online, ceea ce conferă anumite avantaje. În al doilea rînd, e destul de probabil să găsiți prețuri bune și la agențiile de parter de bloc. Nu ar strica, după ce vă faceți lista scurtă de hoteluri preferate, să cereți o ofertă și de la o agenție „obișnuită”, e posibil să aveți surprize. Eu rezerv uneori prin agenții online, alteori direct la hotel și, uneori, printr-o agenție clasică. De cîte ori am rezervat prin aceasta din urmă, am verificat și tarifele pe siteurile cunoscute, și erau mai mari. În plus, prin agenția „clasică”, mai poți avea diferite cerințe sau comentarii (cum ar fi pat suplimentar), poți comunica cu hotelul aspecte gen „lună de miere”, sau configurația cazării (pe unul din siteuri, venere cred, căutam odată cazare pentru 2 familii de cîte 3 membri, siteul nu avea opțiunea asta, doar total persoane, și îmi recomanda diverse configurații gen o cameră de 4 și una de 2, sau 3 duble, pe cînd eu doream fie 2 triple - ceea ce scurta mult lista de hoteluri, fie 2 duble cu pat suplimentar, opțiune inexistentă). Deci - nu e neapărat un avantaj fuga de agentul de turism român de la colțul străzii.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
Costi
[14.08.13 14:22:49]
»

@abancor:

Când m-am referit la agenţii turistice româneşti, m-am referit în special la excursiile organizate, în grup, ale acestora. La acestea am renunţat, în favoarea celor pe cont propriu.

Cât priveşte faptul că "siteurile de rezervări fiind tot agenţii", nici vorbă! Adică nu sunt agenţii turistice şi, mai ales, nu sunt româneşti!

Evident, nici pentru mine renunţarea la serviciile agenţiilor de turism româneşti nu este ceva categoric, dar apelez la aceste servicii doar atunci când nu este posibil altfel.

De exemplu, în cele trei sejururi de iarnă prin programul pentru seniori, pe care le-am avut până acum, am fost obligat să apelez la serviciile unei agenţii româneşti, pentru că, deşi programul era iniţial spaniol, el nu se putea accesa decât prin intermediul unei firme româneşti.

Evident că, de fiecare dată au apărut mici probleme, datorate firmelor intermediare româneşti, dar le-am trecut cu vederea. Dar ele au crescut ca importanţă din ce în ce mai mult, pe măsură ce intermediarii români au început să se implice din ce în ce mai mult în derularea programului. Am văzut acum că acest program a fost preluat practic integral de consorţiul românesc ce a câştigat licitaţia (doar cazarea şi masa mai sunt asigurate de spanioli, italieni şi alţii, restul fiind preluat de români). Agenţia română şi-a deplasat chiar şi autocarele proprii în Spania, până acum închiriind de la firme locale. Aşa încât am mari îndoieli că voi mai merge prin acest program, pentru că el este din ce în ce mai mult românesc şi prin urmare prost organizat.

În schimb, peste tot pe unde am umblat, când am avut ocazia (destul de des), am apelat la agenţii turistice din locul respectiv (mai ales pentru excursii scurte, de o zi) şi de fiecare dată am fost mulţumit.

Ca atare, nici eu nu fac din evitarea agenţiilor turistice un scop în sine, dar atât timp cât agenţiile turistice româneşti au ca unic scop câştigul imediat şi cât mai mare, fără niciun interes pentru satisfacţia turiştilor, nu am nicio motivaţie să apelez la serviciile lor.

E de ajuns să vezi răspunsurile date de diferite agenţii la sesizările turiştilor şi-ţi piere orice chef.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
alinafulg
[14.08.13 14:27:16]
»

@iccata: Multumesc. Si eu am fost tentata sa rezerv prin TravelRepublic din cauza ca au preturi foarte bune, insa am avut retineri cu toate ca am mai rezervat online de la agentii din tara noastra.

abancor CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[14.08.13 15:11:27]
»

@Costi: Eu aș zice că booking, venere și alte site-uri sînt agenții de turism. Intermediază rezervări de cazare, în unele cazuri au camere rezervate strict pentru ei, încasează comision, deci nu văd ce altă definiție li s-ar potrivi. Numai că siteurile respective sînt agenții care fac doar rezervări, nu și tururi organizate, ghidaj etc. Deci, dacă le comparăm din acest punct de vedere cu o agenție normală, fie și românească, nu văd unde ar putea da chix agenția românească. Deci, discutăm doar pe partea de rezervare a unei camere de hotel, nu organizare de transport, de circuite etc. Rezervi camera, te prezinți la hotel, te cazezi. Unde ar putea surveni problema care să necesite o reclamație?

Singura situație în care se poate spune că nu apelezi la o agenție, sau, mai pe larg spus, la un intermediar, este cea în care rezervi direct la hotel. Sau pe eventuale portaluri care fac acest serviciu gratis, care funcționează doar ca o „carte de telefon”.

Am văzut în mai multe locuri, pe internet, afirmații de genul „nu mai merg prin agenție, merg pe cont propriu!”, deși cele două propoziții nu se exclud. De asta am zis, fără a mă adresa cuiva anume, că fereala de agenții nu trebuie să fie un scop în sine. A merge pe cont propriu înseamnă a nu cumpăra un circuit organizat de o agenție, dar cazarea și avionul le poți lua de la o agenție, deci acest „cont propriu” nu presupune automat evitarea oricărui intermediar, mai ales că e de multe ori aproape imposibilă, ci doar modul de desfășurare a vacanței, programul zilnic etc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
motaneata
[17.08.13 10:49:22]
»

@vlado2:

Ma bag si eu in seama ca sa intreb unde se incadreaza acest review. La destinatii turistice recomandate? nu, la recomandari cazare? - nu. Poate este mai bine fara PMA?

Asta imi aduce aminte de o cursa de atletism (alergare) de acum vreo 2 ani: alergatorul de pe locul 2, disperat ca nu va castiga cursa, incearca sa-i puna piedica celui din fruntea sa.

Competitia (biletul Blue Air), cat si respectul nostru, se castiga prin munca, nu prin datul la "gioale".

"More fair play, please! "

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][3 voturi]
makuy*
[27.08.13 21:00:37]
»

Abia acum am citit acest articol, cu care sunt 100% de acord. Este exact modul în care îmi organizez și eu excursiile și, până acum, nu am avut ceva de regretat.

În plus, dacă ceva nu ar merge bine, eu sunt singurul vinovat.

Și mai este farmecul acesta inegalabil, anume ”research”-ul pentru organizarea excursiei, de la căutarea locului, la potențialul traseu, la găsirea cazării, apoi detalierea traseului, planificarea pe zile sau chiar ore, obiectivele care pot fi acoperite, cele la care trebuie să renunți, apoi documentarea referitoare la acele obiective, ca să poți înțelege câte ceva la fața locului...

Toate astea sunt ingrediente ale unui concediu reușit!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
abancor, alinafulg, iulianic, makuy*, motaneata, vlado2
Alte articole din această RUBRICĂFilozofări... turistice:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.056474924087524 sec
    ecranul dvs: 1 x 1