Aseară am terminat un serial compus din 46 articole despre Australia și scriu acest articol la recomandarea dnei michi colega noastră super/prea/foarte activă de pe AFA. În afară de articolele scrise despre România (300 bucăți în curând) au fost cele mai multe articole scrise despre o țară străină. Este drept discutăm despre Australia, o țară-continent iar regiunile vizitate au fost 3 state (Victoria, New South Wales și Queensland) plus ceva deplasări și în interiorul continentului (dar tot în aceste state australiene).
Excursia în sine a durat 12 zile, articolele despre aceste locuri le-am scris în aproape 5 luni. Dar mi-a făcut mare plăcere scrierea lor și așa cum am mai povestit efectiv am retrăit acele locuri din punct de vedere virtual. Într-un fel împreună cu ultimul articol chiar aseară am terminat excursia (virtuală).
Dar din punct de vedere vizualizări aceste articole bine-documentate și bogate în informații nu prea au fost citite, apreciate. De vină poate fi distanța (obiective turistice aflate prea departe) sau ne-setarea prin AFA anumite destinații atunci când se primesc înștiințări la apariția unui articol nou.
Cu ajutorul lui webmaster voi atașa aici toate linkurile la serialul meu de Australia, WM, mulțumesc!
-despre Australia în general, zbor, zbor intern, transport, condiții, prețuri aici :
-despre locurile de cazare aici :
-despre Melbourne aici :
-despre împrejurimi Sydney aici :
-despre unde am mâncat în Sydney aici :
-despre Blue Mountains aici :
-despre unde am mâncat în Blue Mountains aici :
Rog WM să atașeze la început acest video, mulțumesc
Trimis de AZE in 28.09.23 17:15:54
Salut. Am citit majoritatea articolelor despre Australia. Foarte interesante pentru ca este o destinatie mai greu accesibila.
@micutzu: Bună, mă bucur și mulțumesc că le-ai citit.
Nu prea au fost pe AFA articole din această destinație. Le-am citit pe cele vechi și am înțeles că cei care le-au scris au rude acolo și au stat o perioadă mai lungă de timp.
Eu am folosit timpul scurt la maxim posibil, atât s-a putut dar m-am mulțumit și cu asta.
Pe urmă a început aventura scrierii articolelor????
@AZE: Excelentă idee pentru acest review care ne-a dat ˝mură îm gură˝tot ce ai scris despre Australia. Recunosc că pe destul de multe nu le-am observat, implicit citit. Am salvat acest ghid şi într-o zi de relax, poate două, le iau la mână (la ochi). Mă bucură remarca˝scriu acest articol la recomandarea dnei michi colega noastră super/prea/foarte activă de pe AFA˝ dar nu de epitetele super/ prea/ activă. Cred că sezonul meu turistic e aproape de sfarsit şi probabil de anul viitor, când voi implini 14 ani de colaborare (pentru că AFA e un hobby care a dat un rost dupăamiezelor de singurătate, şi stat în casă) am să mă limitez la ecouri din locurile prin care am fost. Dacă mă ajută Dzeu în aprilie 2024 aş putea atinge 800 reviewuri, cu condiţia ˝să mă ţină până atunci˝ şi să mai pot face fată unor excursii uşoare.
@Michi: Sărumâna, mulțumesc. Să știți că nu sînt de acord. Având în vedere posbilitățile Dvs eu susțin în continuare că sînteți prea activă ????
@AZE: Felicitări pentru cele 46 articole despre Australia, un continent atât de îndepărtat și atât de diferit! Pe AFA nu s-a scris aproape de loc despre aceste locuri, meriți cu prisosință să fii consultant pentru această destinație!
Mă gândesc câtă perseverență și dorință ai avut să scrii tot! Eu nu am terminat de scris cu mici excepții ce am văzut pe unde am umblat. A trecut un an de când am vizitat Polonia și mai am cel puțin 10 articole de scris, oare când?!
Cred că ești singurul aici, pe AFA, care a scris atât de mult și detaliat despre o destinație. Este adevărat că sunt trei state, (cât o țară fiecare) și-ai avut „material” , nu glumă!
Chiar așa fiind, te-ai străduit să ne aduci informații - ȘI POZE - despre „un colț de lume” prea îndepărtat de Europa, unde nu știu câți dintre noi vom ajunge!
Am apreciat fiecare articol, cu detalii de prețuri, detalii orare, și cu tot ce am citit în el! Sunt curioasă de felul meu și am vrut să știu cum a perceput un turist român - care nu are rude acolo - o altă lume, diferită de bătrâna Europă.
Încă odată te felicit pentru efortul de timp și de bani pe care l-ai făcut!
@mprofeanu: Mulțumesc. Păi de asta m-am grăbit să descriu ce am văzut. Mi s-a întâmplat să mai rătăcesc articole ani și a fost relativ dificil să le descriu ulterior.
Scriam aproape zilnic câte un articol, de asta și vizualizări slabe, nu apuca lumea să le citească. Unii mai au și alte activități. Eu am împărțit : Dimineața servici (dar las că mă fac și eu pensionar să vedeți atunci umblat,dacă mai pot bineînțeles,...????) după masă de lucru în grădină (că doar plătesc ditamai impozitu care la anul va fi mai mare???? deci trebe să scot ceva de acolo....) iar seara SCRIS
@doinafil: Mulțumesc și apreciez că le-ați citit.
Păi asta am dorit de fapt, să descriu cât mai multe și neturistice de pe acel continent relativ nou pentru noi. Dacă era ceva mai mult timp reușeam mai multe, de exemplu cine stă la neamuri acolo vreo 2-3 luni poate ar putea să ofere extrem de multe aici pe AFA, ponturi, gratuități, unde se necesită atenție deosebită.
Cât despre partea financiară, pentru mine personal a fost extrem de scump dar mi-am dorit acest lucru fix de patru ani, am economisit lunar, iar când a apărut oferta în ianuarie la prețul de acum 4 ani (2019) minus 400 euro discount deci total 3390 eur, am rezervat în următoarele 5 minute. Când s-a închis grupul în aprilie (5 români inclusiv eu) au apărut noile prețuri 5980 eur minim/excursie cu o configurație puțin diferită (mai multe nopți mai multe locații, etc) dar tot scump e. La 3000 E ar merge acum doar pe cont propriu și chiar este posibil singura condiție este de găsit/de prins un bilet de avion la preț cât de cât rezonabil. Pe urmă acolo te descurci foarte bine pe cont propriu indiferent dacă este vorba despre cazare, mâncare, transport sau excursii.
Asta este pontul meu acum pentru cineva care dorește să ajungă acolo. Să meargă pe cont propriu să cunoască un minim engleză să aibă și un telefon (pt internet, rezervări acolo la fața locului) și să mai citească din ce am scris eu aici.
- Mar.2024 Al 800-lea review, retrospectivă — scris în 03.03.24 de Michi din BUCURESTI
- Nov.2023 'Bostaniada', turismul si viitorul — scris în 19.11.23 de dorgo din TâRGU MUREș
- Jul.2023 [Nume-Agenție], tepari de profesie!!! — scris în 04.08.23 de ux130143 din PITEşTI
- Jun.2023 1. File din istoria României oglindite în excursii — scris în 23.06.23 de Michi din BUCURESTI
- Jun.2023 Info utile despre zborurile charter — ar trebui să figureze în cultura turistică minimală, dar nu sunt, în (prea) multe cazuri — scris în 15.06.23 de tm67bru din TIMIșOARA
- Jun.2023 Suflet de călător — scris în 10.06.23 de robert din BUCURESTI
- May.2023 Un articol tâmpit — scris în 12.05.23 de Mioritik din BUCUREșTI