Concurs tracţiune cai (Gura Humorului, Bucovina)
Atenţionare: acest review şi mai ales videoclipul nu sunt tocmai indicate persoanelor foarte sensibile!
Concursul de tracţiune cai s-a desfășurat pe stadionul oraşului Gura Humorului (jud. Suceava) în ziua de 12 iulie 2015, fiind un eveniment cuprins în cadrul festivităţilor dedicate Zilelor Orașului (Zilele Humorului, ediția a XI-a)
Caii care au participat la acest concurs sunt folosiţi efectiv la munca în pădure. Concursul a constat în tragerea de către un singur cal a unei încărcături de 1.200 Kg (sanciul + 3 buşteni de fag) pe o distanţă de 50 m în maxim 5 minute. Fiecare cal trebuie să aibă propriul harnaşament. Lovirea cailor cu biciul sau cu alte obiecte a fost interzisă. Oamenii ar fi trebuit să fie îmbrăcaţi în haine tradiţionale de lucru pentru munca la pădure. Majoritatea cailor participanţi a fost din rasa semigreul românesc, rasă locală specifică Bucovinei.
Concursul a fost urmărit cu deosebit interes de către miile de spectatori, localnici sau turişti. Intrarea pe stadion a fost gratuită.
Este greu de povestit ce am văzut şi simţit la acest eveniment, aşa că vă las să vă construiţi propriile impresii vizionând fotografiile şi videoclipul pe care l-am realizat: https://www.youtube.com/watch?v=H7f57N9ILck
Trimis de Lucien in 29.04.16 11:41:49
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lucien); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).
- Jul.2015 Ciobănescul românesc de Bucovina (Gura Humorului, jud. Suceava) — scris în 27.04.16 de Lucien din MIERCUREA CIUC - RECOMANDĂ