GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pe unde am mâncat în Slovacia - restaurantul Najvac Palac [Devin]
După ce am terminat vizita la castelul Devin, era trecut de ora 14 şi foamea şi-a făcut apariţia. În parcarea de lânga castel sunt mai multe restaurante şi terase. Fiind o zi de sâmbătă la unul din restaurantele din zona se organiza o nuntă. Aşa că am avut de ales un restaurant cu terasa. Am aruncat o privire asupra teraselor şi am ales-o pe cea mai aglomerată, după ideea că unde e lume multă e şi mâncarea bună. Şi nu ne-am înşelat. Probabil şi la celelalte terase mâncarea e la fel de bună.
Restaurantul aleas de noi se numeşte Najvac Palac şi are următoarele coordonate GPS: N – 48.175170 şi E – 16.978811. Este un restaurant deschis doar între lunile aprilie şi octombrie, între orele 10-22. Situl web al restaurantului este najvacpalac.sk. Restaurantul este mai mult o terasă, pentru că nu are locuri în clădire. Terasa este formată din banci lungi puse la o masa la fel de lungă, dar are şi o parte cu mese pentru patru persoane. Toate locurile de pe terasă sunt apărate de razele soarelui de către umbrele.
Localul era aglomerat, cu greu am găsit două locuri la o masă lângă alţi turişti. Am primit meniul. Fără să ne uităm în meniu am comandat o bere neagră Kozel pentru soţie =)), :(( şi o cafea pentru mine. Meniul este scris atât în limba slovacă cât şi în limba engleză. Restaurantul serveşte o mulţime de preparate, din porc, vită, pui, peşte, piza, burgeri, paste etc.
Am aruncat o privire asupra meniului, răsfoindui toate paginile şi ne-am oprit la peşte deoarece eram pe malul Dunării şi am zis că ar merge un peşte de Dunăre. Între timp a venit chelnerul cu berea şi cafeaua şi ne-a solicitat comanda. Noi nu apucasem să vedem bine meniul, la pagina cu preparatele din peşte erau trei feluri de peşte somon, doradă şi încă unul, nimic de Dunăre, atunci am zis să comandăm ceva de porc. Am deschis repede meniul la pagina cu preparatele din porc şi fără se ne uirăm prea bine am comandat două porţii dintr-un preparat ce era trecut în meniu. Chelnerul zice: două sau doar o porţie. Eu îi zic două. Pleacă chelnerul şi mă uit mai bine în meniu la descrierea produsului pe care l-am comandat. Era porc, usturoi, varză, murătuiri. Totul pare ok, mă gîndesc de ce ne-a întrebat dacă dorim două porţii sau nu am înţeles eu întrebarea lui.
După un timp apare şi chelnerul cu comanda nostră şi ne pune pe câte un platou ditamai ciolanul de porc. Atunci am înţeles de ce ne-a întrebat dacă dorim două porţii.
Să vă descriu platoul care era destul de frumos aranjat: una bucată ciolan porc, salată de varză roşie, murături asortate (ardei, castraveţi) şi usturoi copt pe grătar. Toate arătau bine. Ne-am luptat cât am putut cu ciolanul dar nu l-am înfrânt, a câştigat el lupta cu noi, era prea mare. Murăturile au fost gustoase iar usturoiul copt a mers bine cu carnea de porc.
După acestă luptă inegală am chemat chelnerul pentru notă. Acesta a început să debaraseze şi când a văzut cât a rămas a zâmbit puţin ca şi cum ar fi zis, eu v-am întrebat dacă doriţi o porţie sau două. Apoi a venit şi nota de plată, undeva în jur de 25 euro cu tot cu bere şi cafea.
Am plecat de aici cu burţile pline de nu ne-a mai trebuit mâncare până a doua zi la micul dejun.
Toate cele bune şi poftă bună.
Trimis de zlatna in 14.12.16 08:23:03
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@zlatna: Pentru un ciolan... pardon două, un SB cu poftă.
Foarte bine arată ciolanul și bănuiesc că a fost gustos.
Să vă fie de bine.
Toate cele bune.
Păi, cum, ați lăsat mândrețe de ciolan de purceluș nemâncată?! Sacrilegiu!!! Nu plecam de-acolo până nu terminam, mă și băteam cu ăia de -ar fi vrut să-mi ia strachina din față.
Îndesam îmbucăturile cu câte-un gât de bere și răzbeam!
Glumesc, am pățit cumva la fel, la Popasul Baciului, la intrarea-n Câmpulung Moldovenesc când m-a răzbit o porție de ciolan cu fasole.
Dar, politica crâșmei, mi-au spus că-mi pot da porția nehalită, la pachet, cu mine! N-am luat-o, vorba ta, mă lecuisem de ciolan cu fasole pe vreo două anotimpuri!
@ANILU: Mulţumesc pentru vizită şi vot.
Mâncarea în ansamblu a arătat bine şi a fost gustoasă dar parcă prea mare porţia. Dacă ştiam că e ciolan (în meniu scria doar porc) comandam o singură porţie şi era de ajuns.
Berea neagră a fost foarte bună din câte am auzit, pentru că s-a terminat destul de repede.
Toate cele bune şi să ne vedem cu bine.
@Yersinia pestis: Mulţumesc pentru vizită şi vot.
Da, a fost un sacrilegiu să la aşa bunătate de ciolan de purceluş ne terminată, dar unde să mai intre.
La chestia cu luatul la pachet nu m-am gândit, aveam mancare şi pentru a doua zi . Oricum nu o luam câ m-am săturat de purceluş.
Stiu restaurantul Popasul Baciului, am trecut pe lângă el dar încă nu am intrat (era prea de dimineaţa) dar îl am pe o listă cu restaurantele bune din zonă.
Toate cele bune.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2009 Smolenice, restaurantul Eden, o întâmplare fericită ! — scris în 29.06.12 de ak-ar de rumÂn † din SFâNTU GHEORGHE - RECOMANDĂ