75302 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Bratislava și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
12.12.2016
DE
Avatar zlatna
--- M ---
vârsta 30-40 ani
DIN Râmnicu Vâlcea
înscris/ă în 28.06.12
MEMBRU: AUGUSTUS
DATE SEJUR
JUN-2016
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
8 euro
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Castelul Devin de lângă Bratislava


Urmare de aici

După ce am vizitat castelul din Bratislava, următorul obiectiv turistic pe care ni l-am propus să-l vizităm a fost castelul Devin (mulţumesc colegei @adrianbogdan de la care am aflat despre castel). Devinul, astăzi este un cartier al Bratislavei. Se află la aproximativ 10 kilometri de centrul capitalei. Pentru cei care nu doresc să mergă cu maşina până la castel, există autobuze locale din jumate în jumate de oră (am văzut orarul autobuzelor în staţia din Devin). Drumul până la castel este în mare parte paralel cu Dunărea şi trece printr-o pădure. Devinul chiar dacă este cartier al Bratislavei, este un mic sat de munte cu casuţe joase, destul de spectaculos.

Am ajuns în Devin, castelul este cocoţat pe un deal şi este vizibil de la depărtare, dar ca să ajungem la el am avut puţină bătaie de cap, pentru că am intrat pe nişte străduţe înguste şi aveam impresia că ne îndepărtăm de castel, dar până la urmă am ajuns în parcarea de la baza castelului. Parcarea este foarte mare fiind amenajată atât pentru autoturisme cât şi pentru autocare. Parcarea are următoarele coordonate GPS: N – 48.175170 şi E – 16.978811. Parcarea este gratuită.

Am parcat maşina şi ne-am îndreptat spre poarta castelului. Imediat după poartă se află casa de bilete. Biletul de intrare costă 4 euro pentru adulţi. Pentru anumite categorii preţul de intrare este de 2 euro. Taxă foto nu se plăteşte.

Prima menţiune documentară despre castel datează din anul 864 sub numele de Dowina. Castelul a fost construit strategic pe varful unui deal la o altitudine de 212 metri la confluenţa Moravei cu Dunărea. Datorită poziţionării sale, cel ce deţinea castelul a vea şi control asupra traficului pe cele două râuri. La începutul secolului al XIII-lea, aici a fost construit un palat regal medieval, ce reprezenta o fortăreaţă care apăra graniţa Ungariei. În turnul micului palat erau depoziate armele soldaţilor care apărau castelul dar şi hrana celor din castel.

Cea mai mare amprentă asupra castelului au pus-o cei din Familia Gara. Aproape peste tot în cetate există câte un panou cu numele acestei familii şi cu realizările lor. Familia Gara intră în posesia castelului în anul 1420. Sunt întărite sistemul de fortificaţii în zona mai înaltă a castelului, reconstruiesc turnul de strajă şi construiesc clădirile din partea de mijloc a castelului de astăzi. Printre aceste construcţii se numără şi un nou palat alcătuit din parter şi două etaje.

Treptat au întărit şi partea de jos a castelului şi au construit poarta de vest, astfel palatul a devenit pe lângă reşedinţa familiei lorzilor Gara, construit în stil gotic târziu şi o fortăreaţa pentru apărarea graniţelor.

Din anul 1527 castelul a intrat în posesia familiei Batory. Aceştia au construit o nouă aripă a castelului şi au întărit sitemul de fortificaţie, înconjurând cu ziduri părţile mai accesibile ale castelului şi au ridicat încă un turn de pază în partea de sud. A urmat o perioadă în care în castel nu s-a mai construit nimic din cauza scăderii importanţei acestuia. În anul 1809 castelul a fost distrus de către armatele lui Napoleon şi transformat în ruina de astăzi. Atăzi castelul se află în propietatea statului slovac. Gata cu istoria castelului să trecem la vizită.

Imediat ce am trecut de poarta castelului pe partea dreaptă se află un prim obiectiv de vizitat. Este vorba despre o capelă ce aparţine de o biserică creştină construită în secolul al IV-lea. Pe un panou informativ am citit că bieserica a fost descoperită în anul 1975 în urma săpăturior arheologice efectuate în castel, Capela este formată dintr-o singură de forma unui coridor lung care este considerat itrarea. Pereţii camerei sunt ciopliţi in piatră. Au fost descoperite găurile unde se consideră că erau amplasaţi stâlpii care susţineau construcţia. Tot în urma săpăturilor a fost găsită şi o cruce metalică.

După ce am vizitat vechea biserică am urcat pe o alee pietruită, pe marginea căreia se află din loc în loc câte o statuie, spre curtea castelului. Aici pe pajişte erau multe animale care stăteau la păscut. Până să intrăm în curtea castelului, am trecut pe lângă câteva corturi în care erau expuse arme şi îmbrăcăminte medievale. Doritorii putea trage cu arcul sau întrece în lupta cu spada. Nu am încercat nici una dintre opţiuni ci am continua spre castel. Înainte de intra în curtea castelului se trece un mic pod.

Am ajuns în curte. Curtea este mare şi este complet renovată. În mijlocul curţii se află o fântînă. Aceasta a fost săpată în perioada când castelul aparţinea lorzilor Gara. De pe panoul informativ am aflat că fântâna a fost săpată la o adâncime de 55 de metri în stâncă şi are un diametru de 2,4 metri. Turiştii obişnuies să arunce bani în fântână.

După fântână am vizitat un mic muzeu amenajat într-una din camerele săpate în curtea castelului. Aici sunt expuse o mulţime de obiecte descoperite în urma săpăturilor arheologice efectuate aici. Sunt expuse obiecte ceramice, monede din difeite epoci, şi obiecte metalice vechi. Aici nu este voie să se facă forografii. Nu este pus nici un anunţ în acest sens (sau poate nu l-am văzut eu) şi am făcut o poză dar imediat o domnă mi-a strigat ceva care cred că zicea că nu am voie să fac poze. Nu mi-a plăcut tonul, dar nu am mai făcut poze, doar am admirat obiectele.

Apoi ne-am îndreptat spre zidurile castelului. De aici priveliştea este încântătoare. De aici vezi trei ţări de odată, Ungaria, Austria şi Slovacia. Dunărea cam tulbure curge linştită pe lângă zidurile castelului. Tulbureala sa este limpezită de Morava care chiar la baza castelului se varsă în Dunăre. Un mineralier împingea minereul spre amontele fluviului foarte încet, parcă nevrând să strice liniştea zonei. În apropierea locului unde se varsă Morava în Dunăre este ridicat un monument dedicat celor care şi-au pierdut viaţa în încercarea lor de a trece Dunărea spre „vest” adică în Austria, să scape de comunismul Cehoslovac.

Partea cea mai veche a castelului nu era deschisă publicului. Dar cred că în scurt timp o să se deschidă şi accesul publicului aici pentru că există o scară metalică care duce până în vârful castelului. De la zidul dinspre Dunăre am putut privi turnul de pază hexagonal construit în timpul cât castelul a parţinut familiei Batory, în vârful unei stânci aflate chiar în locul de confluenţă a Dunării cu Morava. Turnul poartă numele „Călugăriţa”.

De la zidurile castelului am revenit în curte şi am vizitat ruinele palatului construit de lorzii Gara în secolul XVPalatul era format din parter şi două etaje. Am umblat prin palat cam pe unde am dorit, aici nimeni nu ne-a interzis nimic. De aici am admirat priveliştea frumoasă a Devinuluicu căsuţele sale mici şi frumos aranjate.

Am plecat de aici încântaţi de ce am văzut şi vă recomand dacă vizitaţi Bratislava să nu rataţi vizita la castelul Devin, merită.

Vă doresc concedii plăcute.

Citeşte şi continuarea aici

---
Impresii încărcate de zlatna in 12.12.2016 10:57:39

Validat / Publicat: 13.12.16 08:26:11

VIZUALIZĂRI: 3426


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (zlatna); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38450 PMA (din 41 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
 • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de zlatna? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[27] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2016] parcarea de langa castelul Devin -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818581">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818581"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818581">Şterge vot</a></div><span id="v9818581" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818581)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818581Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818581MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2016] parcarea de langa castelul Devin
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2016] Castelul Devin văzut din parcare -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818582">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818582"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818582">Şterge vot</a></div><span id="v9818582" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818582)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818582Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818582MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2016] Castelul Devin văzut din parcare
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2016] pe aici am intrat in curtea castelului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818583">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818583"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818583">Şterge vot</a></div><span id="v9818583" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818583)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818583Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818583MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2016] pe aici am intrat in curtea castelului
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2016] in curtea castelului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818584">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818584"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818584">Şterge vot</a></div><span id="v9818584" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818584)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818584Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818584MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2016] in curtea castelului
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2016] pavilionul unde se afla capela -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818585">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818585"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818585">Şterge vot</a></div><span id="v9818585" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818585)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818585Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818585MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2016] pavilionul unde se afla capela
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2016] capela din perioada crestina -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818586">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818586"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818586">Şterge vot</a></div><span id="v9818586" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818586)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818586Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818586MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2016] capela din perioada crestina
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2016] drumul spre palat este presarat cu... statui -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818587">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818587"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818587">Şterge vot</a></div><span id="v9818587" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818587)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818587Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818587MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2016] drumul spre palat este presarat cu... statui
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2016] satul medieval unde va puteţi întrece în sporturi medievale -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818588">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818588"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818588">Şterge vot</a></div><span id="v9818588" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818588)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818588Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818588MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2016] satul medieval unde va puteţi întrece în sporturi medievale
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2016] Devinul văzut din drumul spre palat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818589">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818589"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818589">Şterge vot</a></div><span id="v9818589" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818589)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818589Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818589MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2016] Devinul văzut din drumul spre palat
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [JUN-2016] capritele se infructau din bunataţile palatului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818590">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818590"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818590">Şterge vot</a></div><span id="v9818590" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818590)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818590Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818590MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [JUN-2016] capritele se infructau din bunataţile palatului
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2016] intrăm în curtea palatului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818591">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818591"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818591">Şterge vot</a></div><span id="v9818591" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818591)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818591Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818591MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2016] intrăm în curtea palatului
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2016] partea din castel care nu este deschisă publicului -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818592">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818592"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818592">Şterge vot</a></div><span id="v9818592" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818592)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818592Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818592MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2016] partea din castel care nu este deschisă publicului
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2016] poza făcută în micul muzeu amenajat la palat -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818593">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818593"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818593">Şterge vot</a></div><span id="v9818593" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818593)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818593Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818593MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2016] poza făcută în micul muzeu amenajat la palat
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2016] în centrul imaginii se află fântâna -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818594">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818594"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818594">Şterge vot</a></div><span id="v9818594" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818594)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818594Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818594MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2016] în centrul imaginii se află fântâna
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2016] in curtea de mijloc al castelului Devin -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818595">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818595"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818595">Şterge vot</a></div><span id="v9818595" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818595)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818595Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818595MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2016] in curtea de mijloc al castelului Devin
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2016] in curtea de mijloc al castelului Devin -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818596">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818596"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818596">Şterge vot</a></div><span id="v9818596" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818596)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818596Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818596MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2016] in curtea de mijloc al castelului Devin
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2016] fântâna lordului Gara -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818597">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818597"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818597">Şterge vot</a></div><span id="v9818597" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818597)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818597Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818597MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2016] fântâna lordului Gara
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2016] mineralierul urcă greu -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818598">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818598"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818598">Şterge vot</a></div><span id="v9818598" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818598)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818598Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818598MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2016] mineralierul urcă greu
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2016] turnul Călugăriţa aflat deasupra punctului de confluenţă a Moravei cu Dunărea -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818599">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818599"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818599">Şterge vot</a></div><span id="v9818599" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818599)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818599Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818599MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2016] turnul Călugăriţa aflat deasupra punctului de confluenţă a Moravei cu Dunărea
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2016] Morava limpezeşte Dunărea -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818600">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818600"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818600">Şterge vot</a></div><span id="v9818600" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818600)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818600Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818600MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2016] Morava limpezeşte Dunărea
foto zlatna [12.12.16]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2016] Chiar AmFostAcolo -- foto by <b>zlatna</b> [uploaded 12.12.16] - <span class="allrVotedi" id="av818601">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv818601"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=818601">Şterge vot</a></div><span id="v9818601" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(818601)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f818601Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e818601MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2016] Chiar AmFostAcolo
foto zlatna [12.12.16]
# [0 PMA, fara bonus]

[27] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2018 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2018 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.191750049591 sec