ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.07.2019
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 27.07.14
STATUS: CONSUL
DATE SEJUR
JUL-2019
DURATA: 1 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 30 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Hotel Fântânița Haiducului – scump dar bun pentru o noapte

TIPĂREȘTE

Dacă te hotărăști pe ultima sută de metri să cauți cazare pentru o noapte, așa cum am făcut noi, cu greu găsești ceva să se încadreze în condițiile noastre. Să fie curat, condiții decente de cazare, restaurant unde să putem mânca și dacă s-ar putea să fie și ieftin.

Plimbarea până la Mediaș la sfârșit de săptămână, nu puteam să o facem într-o zi, drumuri în lucru și aglomerate, plus oboseala șoferului... așa că voiam o noapte de cazare în zona Sibiu-Avrig.

La o primă căutare pe booking, com, prima opțiune a fost Hotel Fântânița Haiducului, în rest totul ocupat.

Nota bună și comentariile turiștilor ne-a făcut să rezervăm aici, chiar dacă prețul sărea cu mult peste ce ne propusesem noi și în plus fiind pe DN1, părea o locație de tranzit. 290 lei/cameră/noapte, opțional mic dejun 35 lei/ persoană.

După ce am terminat cu ce aveam de făcut la Mediaș, în jurul orei 18 am ajuns la hotel.

Hotel Fântânița Haiducului este cotat de 3***, dispune de 44 de camere de diferite tipuri și se află pe DN1, între Sibiu și Brașov în Pădurea Bradului. Este ușor de reperat, sunt indicatoare la șosea, clădirea impozantă de trei etaje în formă de triunghi și parcarea imensă atât în față cât și în stânga hotelului, nu ai cum să-l ratezi.

După ce am lăsat mașina în parcare am mers către recepție dar nu înainte de a admira și poza tot ce vedeam... arhitectura hotelului, florile de pe terasa restaurantului, multe decoruri și mult verde.

În dreapta hotelului este o grădină de vară... spațiu pentru relaxare... spațiu pentru foc de tabără... spațiu de joacă pentru copii... și un teren de tenis.

Câteva trepte până la recepție... în dreapta este terasă pentru Burger-bar, deschis non-stop, iar în stânga este terasa Restaurantului Haiducesc cu program de la 10 la 22,30 când se ia ultima comanda pentru mâncare.

La recepție ne-a întâmpinat un tânăr... cam timorat, ne face formalitățile de cazare, ne întreabă cum plătim și dacă vrem și mic dejun. Eu rezervasem doar cazare cu plata imediat.

Ne-am hotărât să ne luăm și mic dejun și am achitat cu cardul. Nu știu cum a făcut tânărul socoteala... s-a încurcat... și în final am achitat 350 lei, pentru care am primit bon fiscal.

Recepția-hol – micuță dar frumos decorată. Un panou cu pozele celor ce le-au trecut pragul... un mic acvariu... o cușcă în care se juca o veveriță... o canapea încadrată de doi căluți din lemn... și multe flori. Pare încărcată dar îți încântă privirea...

În dreapta recepției este și ușa de acces către burger-bar iar în stânga ușa de acces către restaurant.

Cu cartelele primite pentru acces în cameră am urcat până la etajul 1 unde am avut camera.

Atât scările cât și holurile sunt mochetate și ai o senzație de liniște când mergi către cameră. Pe holuri lumina este asigurată cu aplice cu senzori de mișcare.

La etajul 1 holul pare așa un labirint, camere cu balcon pe stânga... camere cu ieșire spre patio-luminator pe mijloc... și în sfârșit camere fără balcon cu vedere spre pădure, în spate.

Noi am avut ultima cameră cu vedere spre pădure... dar eram lângă ieșirea spre terasa etajului.

Camera – micuță dar plăcută. Prima impresie este de wow... miros plăcut... răcoare... curat... și totul aranjat... mi-a plăcut de cum am intrat. Și după trei pași am cuprins cu privirea patul... imens... înalt... două rânduri de perne... Mobilierul este stilul retro, basic... necesarul unei camere normale. Un cuier imediat după ușă, unde stătea agățat un încălțător cu codă lungă... Oglindă pe perete, măsuță pentru toaletă și scaun, suport pentru bagaje și minibar. Pe măsuță am găsit o tăviță cu două pahare, un telefon fix și o mapă cu diferite informații.

Pe minibar era și lista cu prețurile produselor puse la rece... dar nu am fost interesați. Tot aici pe perete în dreptul patului este fixat televizorul, un LCD cu ecran mare, telecomanda am găsit-o pe măsuță... folosind-o doar cât să ne ia somnul...

Un dulap cu două uși culisante cu oglinzi aplicate este în stânga patului, în care am găsit câteva umerașe și în partea cu etajere am găsit papuci de unică folosință.

Patul... imens... înalt... încadrat de noptiere și aplice cu întrerupător și priză pentru fiecare.

Salteaua confortabilă... lenjeria albă imaculată... pilota... pernă la alegere... ne-au făcut să avem un somn odihnitor.

Geam termopan cu perdea și draperie groasă ne-au asigurat liniștea și ambientul...

Camera este mochetată iar pereți sunt tapetați în nuanțe asortate de verde și galben.

Un calorifer este amplasat sub fereastră. Nu există aer condiționat, nu i-am simțit lipsa... a fost chiar răcoare noaptea...

Una din cele două cartele primite am introdus-o în fanta pentru asigurarea energiei electrice... și acolo am lăsat-o până am plecat.

Baia – micuță, curată dar funcțională. Îmbrăcată în gresie maro și faianță maro până la jumătate... un brâu colorat și până aproape de tavan faianță galbenă.

Aici am găsit prosoapele... albe de bună calitate, câte două de fiecare și unul pe pragul dușului.

Dușul este pe tot peretele opus ușii de acces cu perete de sticlă de la jumătate în sus... este exact modelul care ne place... spațios... dușul fixat pe bară verticală...

Chiuveta cam mică ce-i drept... dar asta e... cu oglindă și suport, pe care am găsit o cutie cu șervețele faciale, două pahare din plastic și două măști pentru păr. Vasul de wc curat și igenizat...

Atât la chiuvetă cât și la duș sunt dozatoare cu săpun lichid.

Calorifer gen spalier, suport pentru prosoape, suport cu hârtie igenică și două coșuri... unul pentru gunoi și unul pentru prosoape.

Siesta ne-am făcut-o pe terasa etajului unde sunt câteva scaune și o masă.

Wi-fi este fără parolă dar nu l-am folosit.

Micul dejun tip bufet suedez – se servește între orele 7 și 10, atât în restaurant cât și pe terasă. La o primă vedere ți se pare mult 35 lei/ persoană... dar dacă comanzi a-la-carte cred că te duce tot cam așa... și cum noi mâncăm dimineața...

Un tânăr ne-a bifat pe o listă și ne-a recomandat să servim ce dorim și unde dorim.

Mezeluri... cașcaval... brânză... cârnăciori... crenvuști... omletă și ouă ochiuri... salate de vinete și de icre... zacuscă... fasole bătută... astea toate la categoria grea.

Dulcețuri... unt... cereale... lapte... cornuri cu unt... fructe... ceai... suc de portocale... apă plată și minerală și două expresoare pentru cafea... la categoria mai ușoare.

Am stat pe terasă cât am mâncat și ne-am băut cafeaua, acompaniați de trilul rândunicilor ce aveau cuiburi aici pe terasă... puii gălăgioși așteptau și ei micul dejun...

Mi-a plăcut cum au amenajat sub cuiburi, protecții în așa fel încât să nu pice gâniaț pe mese.

Restaurant Haiducesc – este la parterul hotelului în stânga intrării.

Când am coborât noi să mâncăm de cină, terasa era plină. Așa că am dat o tură prin restaurant să vedem ce și cum este la interior. Frumos aranjat și decorat cu diferse produse locale. Produse ce le-am găsit și l-a sfârșitul meniului, de unde puteai comanda pentru acasă.

Cât ne-am mai învârtit noi pe acolo, s-a eliberat o masă pe terasă și am fost îndrumați să luăm loc.

De altfel oaspeții hotelului au prioritate... la intrare fiind un anunț prin care oaspeții sunt rugați să aștepte să fie conduși la masă...

Un tânăr foarte simpatic ne-a adus meniurile și i-am cerut să ne aducă câte un țap de bere până ne hotărâm noi ce vom mânca. Foarte repede au sosit berile Nenea Iancu, brumate...

Meniul restaurantului este stufos... diversificat... cu prețuri pe măsura calității...

M-am amuzat cum folosea tânărul ”mașinăria electronică” pentru preluat comanda...

Am comandat un ”ciorchine de salate” cu pită caldă... ca aperitiv, după care o porție de tochitură haiducească și o porție de rasol haiducesc de miel cu spanac... totul a fost la superlativ... bun și gustos.

Nu vă mai spun cât a costat fiecare, doar atât... a fost un regal gastronomic... de 177lei.

Am achitat cu cardul și am primit bon fiscal.

Muzica în surdină... trilul rândunicilor... razele soarelui la apus... ne-au creat o atmosferă plăcută.

Mi-a plăcut foarte mult atmosfera... de vacanță... chiar dacă este o locație de tranzit... am simțit cum mulți se opresc aici în drumurile lor... fie și numai pentru relaxare... o cafea... mâncare bună... sau pentru o noapte de cazare.

Multe familii cu copii ce mișunau peste tot... cu greu reușeam în anumite momente să fac poze... nu gălăgioși sau deranjanți... ce mai... mulți turiști...

La Burger-bar doar am intrat să vedem cum este. O motocicletă trona în mijloc... multe decorațiuni...

Hotelul mai dispune de un salon de nunți și săli de conferințe... despre care nu pot spune nimic pentru că nu le-am văzut.

Cred că este prima locație de tranzit de care am fost plăcut impresionați și entuziasmați. Un loc frumos cu oameni ospitalieri și amabili, foarte atenți la detalii.

Închei articolul cu impresiile noastre despre această locație și tot am senzația că nu am reușit de descriu cum se cuvine ceea ce am văzut și simțit aici...

Recomand cu plăcere Hotelul Fântânița Haiducului și Restaurantul Haiducesc.


[fb]
---
Trimis de ANILU in 22.07.19 12:37:07
Validat / Publicat: 22.07.19 13:39:13
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MĂRGINIMEA SIBIULUI.

VIZUALIZĂRI: 1009 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ANILU); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel Fântânița Haiducului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 54000 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 30.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    4 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [22.07.19 17:12:42]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    Zoazore
    [22.07.19 21:48:47]
    »

    @ANILU: Frumos și răcorus la Fântânița Haiducului!

    De aceea merită un SB!

    Frumos, curat, aerisit și multe flori!

    ANILUAUTOR REVIEW
    [24.07.19 07:09:32]
    »

    @webmaster: Mulțumesc!

    ANILUAUTOR REVIEW
    [24.07.19 07:16:04]
    »

    @Zoazore: Mulțumesc pentru vizită și ecou.

    Chiar este un loc frumos. Scump este adevărat!!! Ieftin și bun nu există. Iar când găsești un asemenea loc scump dar de tranzit, te aștepți la condiții peste medie.

    Nouă ne-a depășit așteptările!

    Atmosferă de vacanță!

    Toate cele bune.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ANILU, Zoazore
    Alte impresii din această RUBRICĂFântâniţa Haiducului Hotel [Pădurea Bradului]:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050693988800049 sec
    ecranul dvs: 1 x 1