BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Se apropie cu pași repezi minivacanța de 1 Mai, oamenii intră în turbionul rezervărilor la munte și la mare. Gândesc să îmbin utilul cu plăcutul și mă orientez către un oraș dunărean unde ochisem cu câțiva ani în urmă un hotel bine poziționat. Am efectuat rezervarea pe Booking beneficiind de o reducere (cu câteva zile înainte era prezent și un upgrade de cameră), opțiunea „nerambursabil” . Hotelul ales se numește Faleza by Vega și se află în Galați.
Hotelul are ceva istorie în spate, a fost ridicat în perioada comunistă drept hotel de protocol/relaxare pentru membrii partidului unic. Trece în 2010 în proprietate particulară, este renovat și reconfigurat în doi ani și urcă de la două la trei stele. În 2018-2019 trece prin altă renovare. Aoleu, acum constat că am luat-o pe urma hotelurilor partidului, după cazarea din toamnă din Botoșani, alt hotel al „Partidului” (vezi impresii). Nu contează, hotelul gălățean arată bine și ne-am simțit bine pe faleza Dunării.
Exterior. Hotelul Faleza este amplasat pe faleza înaltă a Dunării (cel puțin 50 m), de aici și numele unității hoteliere. Două aripi de clădire (una frontală, alta laterală) adăpostesc peste 70 de camere și apartamente, cu balcon sau fără. Accesul se face din strada Melodiei, pe lângă biserica fortificată Precista. Într-adevăr există un șir de trepte destul de anevoios de abordat cu bagaje, dar pentru doritori există acces pe rampă prin spatele hotelului, direct din parcare.
Parcare. Un aspect important în zonele urbane, la unitățile de cazare din centru sau din preajma punctelor de interes: parcarea. La Faleza găsim trei parcări: în fața hotelului, cu barieră, în lateral – lângă restaurant, în spatele clădirii – parcare spațioasă, cu locuri marcate. Din parcarea aflată în spatele hotelului se poate accesa o rampă acoperită cu mochetă și se ajunge direct la Recepție. În timpul procesului de cazare se notează numărul de înmatriculare al autovehiculului.
Recepție + interior. Suntem întâmpinați cu amabilitate la Recepție, companionii fiind invitați să ia loc pe cele câteva fotolii. Spațiul e destul de îngust, dar luminat bine și amenajat cu bun gust: decorațiuni, două spații de socializare cu fotolii (un fel de lobby micuț). În dreapta vedem ușa spre spațiul de luat micul dejun, în stânga ușile spre exterior cu o frumoasă vedere spre Dunăre, ai impresia că ieși undeva direct pe plajă. Recepționerii întâlniți au fost cu zâmbetul pe buze, am schimbat câteva cuvinte cu ei; au completat fișa de cazare și în ziua plecării au eliberat bon fiscal.
Holurile lungi sunt acoperite cu mochetă, sursele de iluminat funcționează pe bază de senzori, accesul spre cele câteva etaje se poate face cu liftul (8 persoane) sau pe scări. La fiecare etaj sunt amenajate pe hol spații de socializare cu canapele.
Camera. Am rezervat și primit o cameră dublă standard cu balcon și vedere la Dunăre, o vedere „laterală” , nu frontală – pe Booking nu se face diferență între cele două aspecte). Accesul în cameră pe bază de cartelă, utilizată și pentru deblocarea energiei electrice. Încăperea e mare, are puțin peste 20 m cum e specificat pe site. Un hol prevăzut pe perete cu un cuier de lemn și un șifonier cu două uși (în interior: umerașe, încălțător, seif, trusă de cusut, prosoape și consumabile pentru o persoană, pungă spălătorie) facilitează accesul către cameră. Podeaua e acoperită cu o mochetă în nuanțe de gri, rezistentă la murdărie.
Iluminatul e suficient (plafonieră în hol, în cameră, la noptiere), comenzile multiple fiind bine venite (întrerupătoare pe hol și lângă pat). Avem aer condiționat centralizat, a funcționat foarte bine pe încălzire seara. Patul dublu era acoperit de lenjerie albă, salteaua a fost confortabilă, am avut două rânduri de perne. Deasupra tăbliei tapițate a patului se afla un tablou foarte colorat, iar în fața patului, pe perete, o oglindă.
Mobilierul consta din șifonier (pe holișor), pat dublu, noptiere cu sertar, un birou-blat lung care avea încastrat minibarul (plin cu băuturi/dulciuri – prețuri de hotel), un taburet colorat și un spațiu de relaxare format din fotoliu și măsuță. Nu lipsea banca de bagaje, coșul de gunoi, telefonul, prize pe ambele părți ale patului, tv lcd de mici dimensiuni. Pe birou avem o tavă de inox pe care sunt așezate: o cană fierbător, 2 pahare de sticlă, 2 căni de sticlă, plicuri de ceai, ness și zahăr. Nu lipsește o mapă cu diverse informații în limba română și engleză, chestionar de satisfacție și blocnotes cu pix personalizat.
Baia este spațioasă, are o podea acoperită cu vopsea albă lucioasă și pereții cu un interesant finisaj „industrial” . Beneficiem de cadă protejată de perdea, aerisire prin grilă în perete, cuiere suficiente, uscător de păr, coș de gunoi. Am găsit seturi complete de prosoape și consumabile: hârtie igienică, săpun, cască de păr, flacoane cu șampon și gel de duș. Nu au fost probleme cu presiunea la apă, iar lichidul era fierbinte. Mi-aș fi dorit o sursă de iluminare mai puternică, se simte oarecum lipsa luminii.
Balconul este situat pe aripa laterală a hotelului, cu vedere spre biserica fortificată și spre Dunăre. Geamurile mari sunt acoperite de perdea și draperii, ușa balconului (rabatabilă) este prevăzută cu plasă de insecte. În spațiul exterior sunt două scaune și scrumieră pentru fumători.
Micul dejun. Am rezervat camera cu mic dejun inclus, masă care se degustă la parter, lângă Recepție, în salonul Sunrise. Atunci când hotelul e ocupat la capacitate mare nu cred că această sală face față, nu sunt foarte multe mese, dar se poate ieși pe terasa exterioară (dacă vremea permite). Masa de dimineață se desfășoară în sistem bufet suedez și conține produse normale pentru o gustare matinală. Avem opțiuni pentru (aproape) toate dorințele: ouă gătite felurit, mai multe sortimente de mezeluri, brânzeturi diverse (cașcaval și brânză), legume, salate, crenvurști, cârnați prăjiți, ciuperci sote, zacuscă, fasole bătută, iaurt, capsule de gem și unt, prăjiturele, fructe; se poate prăji pâine. Sunt prezente două expresoare de cafea, dozator de apă și două feluri de suc (portocale și mere). Un mic dejun consistent!
Concluzii. Apreciez ca fiind de calitate serviciile oferite, iar interacțiunea cu angajații foarte bună (amabilitate și rapiditate). Am găsit curățenie peste tot, a doua zi s-a reîmprospătat camera și baia. Priveliștea face „toți banii” ! Dunărea albastră e străbătută de diverse ambarcațiuni (chiar și hotelurile Vega dețin un vaporaș), iar pe malul celălalt printre frunzele tinere de primăvară se văd „crestele” Munților Măcinului. Duminică am audiat și slujba de la biserica fortificată de vis-a-vis, aviz amatorilor!
Ne-am simțit bine la hotelul Faleza by Vega, ne-am plimbat pe celebra faleză a Dunării, am mâncat pește, am simțit pulsul orașului în zi de sărbătoare! Recomand celor interesați o cazare la acest hotel.
Alegeri inspirate!
Trimis de tata123 🔱 in 02.05.23 15:22:40
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GALAȚI.
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (tata123 🔱); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.42897090 N, 28.05317100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@all: Am căutat din curiozitate pe Internet anul aproximativ al construcției hotelului de pe malul gălățean al Dunării - greu job! ???? Cu ocazia asta am văzut numeroase fotografii din Galațiul de altădată și cel din epoca comunistă. Într-o imagine din 1966 se observă biserica fortificată Precista (singurul punct de reper stabil din zonă) și terenul gol din jurul ei - deja faleza fusese trasată, de asemenea apăruseră blocurile P.
Hotelul Faleza de astăzi a apărut în două etape: primul corp, cel frontal a fost construit undeva pe la jumătatea anilor ' 70 (apare într-o fotografie din anul 1975, când exista și trenuleț pe faleză). Cred că al doilea corp a fost edificat probabil prin anii ' 80.
Într-un articol publicat în 1982 în „România pitorească” , material dedicat Galațiului turistic, se scria:
Pe faleza Dunării începe să se construiască un nou hotel, care va fi gata spre sfârşitul anului 1984; el va avea o capacitate de cazare de 250 de locuri în camere elegante, cu unul și două paturi, un restaurant, un bar, o cofetărie, o patiserie și o braserie, un birou de schimb valutar și un shop.
Curiozități... ????
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- May.2024 Confort și vedere panoramică la Faleza by Vega — scris în 27.05.24 de DaryaPatty din IAşI - RECOMANDĂ
- Jun.2023 Faleza hotel by Vega Galați — scris în 29.03.24 de Trank din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Jun.2022 Hotel Faleza by Vega - Galați — scris în 15.06.22 de puiutea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2017 Alta fata la FALEZA — scris în 14.05.17 de Dan&Ema din BUCURESTI - RECOMANDĂ