Din cele 6 zile petrecute in Malta, am ales sa vizitam si cele doua insule malteze Gozo si Comino.
Pentru Comino am achizitionat o excursie din Mellieha cu 12 euro/persoana.
Am facut turul insulei cu vaporasul, am oprit in cateva locuri splendide, am vizitat Lover's cave, unde am acostat 30 min, si desigur Laguna albastra unde am stat 2,5 ore, un loc de o frumusete coplesitoare. Culoarea apei este turcoaz, nisipul auriu iar peisajul pare un loc desprins parca din paradis.
In Comino exista foarte multe plaje stancoase St Nicolae Bay si St Mary golf si golfuri stancoase, precum si cateva pesteri .
Mai exista o zona numita laguna de cristal, unde apa este chiar cristal.
Intr-o alta zi am luat ferry public din Cirkewwa, care circula din ora in ora, chiar si mai repede la 45 min. pentru a vedea si insula malteza Gozo. Am platit 4,65 euro de persoana.
Odata ajunsi in Gozo, am luat autobuzul spre capitala Victoria, unde am ajuns in aprox. 20 min. Pretul abonamentului la autobuz pt o zi este de 1,5 euro.
Victoria este un oras foarte frumos, am vizitat Cittadella de unde se vede aproape toata insula, cat despre istoria Cittadelei si a locurilor e important sa afli cate ceva, deoarece au o poveste impresionanta si simti din plin energia vremurilor trecute.
Am luat apoi autobuzul spre Dwejra si am vizitat Azure Window. Am fost impresionati de maretia si selenitatea locurilor.
Se mai afla acolo si insula ciupecilor si blue hole, dar nu le-am vizitat din motive de timp.
Am pornit apoi cu autobuzul spre micul orasel Marsalforn pentru o plimbare si o cina pe malul marii.
Mai poate fi vazuta si cadedrala Ta Pinu, precum si Calypso Cave, pestera unde se spune ca a fost prizonier Ullise 7 ani.
Gozo in opinia mea este mai placut ca Malta, daca voi mai ajunge vreodata imi voi lua cazare chiar in Gozo.
Cladirile sunt mai frumoase, verdeata mai multa, liniste, locuri magnifice, apa cristalina, atmosfera de poveste.
Trimis de michaela_11 in 17.07.14 10:58:13
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MALTA.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (michaela_11); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Maltaaaa... o iubire la prima vedere, acum cu zborul low direct e mult mai accesibila. O am si eu in plan pentru revedere la anul, asa ca vestile proaspete sunt binevenite oricand.
Buna,
Imi poti spune cu ce companii ai facut excursiile?
Multumesc
- Aug.2021 Comino, cea mai mica insula locuita a Maltei — scris în 22.11.21 de geani anto din GALAţI - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Excursie de o zi în Laguna Albastră — scris în 20.12.15 de DepartureGate7 din ROMANIA - RECOMANDĂ
- Oct.2014 Cu Triton pe urmele Contelui de Monte-Cristo — scris în 11.11.14 de IULIU ANTAL din BRASOV - RECOMANDĂ
- Sep.2014 Comino si Cominotto — scris în 26.10.14 de vgaby din CLUJ - RECOMANDĂ
- Jul.2006 Cu vaporasul in jurul unei minunatii, insula Comino — scris în 27.03.10 de dumidalba din ALBA IULIA - RECOMANDĂ