GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
... mergi pe Transfagarasan!
Sunt multe locuri frumoase in Romania.
De obicei, cand scapam din Bucuresti si avem mai multe zile la dispozitie, nu ne dorim decat relaxare intr-un loc linistit, cu vegetatie, eventual intr-o zona montana. Cel putin asa simtim noi.
Dar ce sa facem intr-un week-end mai... scurt?
Eu va propun o excursie pe care o puteti face intr-o zi.
Noi am plecat sambata dimineata (deh, week-end-ul scurt!) direct spre Valea Prahovei, am continuat traseul spre Rasnov, Zarnesti, Fagaras, Ucea si apoi am coborat spre Cartisoara. E, de aici incepe peisajul mirific! Desi am vrut sa ne oprim de mai multe ori, am rezistat tentatiei si nu ne-am abatut de la planul pus la punct. Prima oprire: Balea-cascada. Desi eram 2 familii cu copii, ne-am incumetat si am urcat cat am putut spre cascada. Urcare-coborare, aprox o ora si jumatate. (Ar fi durat mai putin daca n-am fi facut atatea poze :)))
Ne-am continuat traseul si am oprit la Balea Lac. Am oprit, nu am parcat, ca n-am avut unde. :( Deci, daca vreti sa nu patiti la fel, incercati sa parcati din timp. Nu aveai unde sa parchezi un Smart in apropiere, marginea drumului - plina, parcarea cu plata - la fel. Apoi am intrat in tunel si s-a ingustat drumul... Am renuntat, era f. f. aglomerat, iar de intors nici nu putea fi vorba. (Am vazut lacul doar in pozele prietenilor). Next time!
Urmatoarea oprire: barajul Vidraru. Aici mergem frecvent - cel putin o data pe an. Cu toate astea, ne impresioneaza de fiecare data. De fiecare data facem (bine, fac) zeci de poze si de-o parte si de cealalta a barajului, Omul de fier e pozat din toate unghiurile, nu scapa nici ratele salbatice de pe lac, de fapt nu scapa nimic!
Ce mai este de vazut pe traseu - Cetatea Poenari, fosta resedinta a lui Vlad Tepes. Conditia fizica este obligatorie! Copiii vor dori in brate dupa primele 40 de trepte (in total sunt vreo 1480!) Veti face putina febra musculara la gambe, la coapse si la fiecare muschiulet al picioarelor. Daca ati avut noroc si copilul a vrut doar in brate la dvs, fraza anterioara e valabila si pentru bicepsi. ;)
Noi ne-am oprit apoi in zona Arefu, la Capataneni, intr-un loc unde poposim frecvent. Cazarea este intre 50 si 80 ron, rustic sau modern, dupa preferinte. Sunt multe pensiuni in zona si chiar aveti de unde alege. De asemenea, puteti manca la cele mai multe dintre ele. Noua ne-a placut cel mai mult mancarea de la pensiunea "La micutul vrajitor".
Valea Argesului ramane prima optiune pentru week-end-uri si datorita faptului ca traseul de intoarcere catre Bucuresti nu e aglomerat. De la Arefu mergem spre Curtea de Arges, Pitesti, autostrada si in 2 ore si un pic suntem in Bucuresti. Duminica. Nu e acelasi lucru sa te intorci de la Sinaia, nu?
Excursia a avut efectul scontat: ne-am incarcat cu energie pozitiva, am vazut locuri minunate si privelisti care ne-au bucurat ochii, iar pe drumul de intoarcere nu ne-am facut nervi in nici o coloana.
Si pentru ca am trecut prin Curtea de Arges, ne-am oprit o jumatate de ora si la Manastirea Argesului. Ar fi fost pacat sa n-o facem...
Incercati Valea Argesului, dar nu toti in acelasi timp, ca sa nu imi schimb locatia in care imi petrec weed-end-urile!
P.S. Unele poze sunt facute in 2010
Trimis de silvia tudoran in 15.09.11 15:59:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TRANSFĂGĂRAȘAN.
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (silvia tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest articol
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
am atasat aceasta melodie, alegerea a fost inspirata de catre frumusetea pozelor!
Multumesc!
Nici eu n-as fi gasit ceva mai potrivit!
Iar pozele sunt frumoase cand ai ce poza...
Buna Silvia!
Ai reusit fotografii deosebit de pitoresti, la un rw la fel de elocvent!
Imi permit sa-ti sugerez un alt traseu in viitoarele tale vacante: Transalpina (pe drumul national 67C) !
Este un drum vechi, de mai bine de 2000 de ani, construit de romani, pentru cucerirea Daciei.
Acum edilii din zona si-au dat seama de importanta acestuia si l-au reabilitat (cu fonduri europene), devenind cea mai inalta sosea (2188 de m, la Pasul Izvorul Urdele), din intreg lantul muntos al Carpatilor! Transfagarasanul masoara la Balea Lac 2044 de m!
Pentru alte informatii asupra locatiei, iti stau la dispozitie!
VACANTE FRUMOASE, draga colega!
@Marian Preda: Transalpina este in plan pentru vara viitoare!
Initial m-am scaldat in incultura si am crezut ca Transfagarasan=Transalpina, si abia anul acesta am aflat ca sunt distincte.
Multumesc pentru sugestie si astept sa scrii un rw, ceva, pe tema asta.
Am vazut poze de acolo- merita, stiu.
O zi buna!
@silvia tudoran:
Nu-mi permiteam sa-ti dau sfaturi fara sa nu fi fost acolo!
Dar ,,daca vrei sa crezi, trebuie sa vezi! ''
Am un rw pe tema aceasta, in care nu stiu cat de convingator am fost...
Se numeste ,,Drumul Regelui -cea mai tare sosea de munte din Romania ''.
De ce l-am numit asa?! , pentru ca regele Carol al II-lea, impresionat de frumusetile locului..., dar mai bine vizioneaza-l!
Cu consideratie si multumiri anticipate!
Io sint cu SB-ul, yee. Il meriti, zau, pt florile alea superbe. Pe care Transfagarasan ai fost frate, ca noi cind am trecut nu erau din astea... Si soata mea e nebuna dupa asa ceva. Cred ca mai mergem o data daca le vede!
Pacat ca n-ai ajuns la cascada. E asa de greu de ajuns, incit sentimentul victoriei te doboara... Puteati lasa macar copii sa mearga si sa faca o poza!
Adevarul e ca mi-a fost frica... desi am o masina puternica, i-am lasat pe toti sa ma depaseasca. Doaaaamneee, citi inconstienti! Mi s-a strins pielea pe spate cind am oprit la cascada, jos la telecabina, si am simtit mirosul de frine incinse ale celor ce coborau.
Vacante reusite pe mai departe!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2024 Transfăgărășan în culori de toamnă, un loc care m-a încântat și m-a încărcat pozitiv! — scris în 21.10.24 de elenaadina din GURA HUMORULUI [SV] - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Pe Transfăgărășan, din nou — scris în 21.08.23 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Oct.2022 Transfăgărășanul - așa cum l-am văzut eu — scris în 26.11.22 de iulianic din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2022 Transfăgărășan — scris în 25.07.22 de A Mihai din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Oct.2021 Pe Transfăgărășan, în prag de iarnă — scris în 18.10.21 de ⭐ValentinB_88⭐ din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Transfăgărășan — scris în 09.12.21 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jul.2020 O noapte la cort pe Transfăgărășan — scris în 21.08.20 de Floryn81 din RâMNICU SăRAT - RECOMANDĂ