ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.03.2024
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
FEB-2024
DURATA: 7 nopți
Familie
3 ADULȚI
PREȚ SEJUR 1169
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
CAZARE ÎN Family
REGIM MASĂ AI
Raport PREȚ/CALITATE:
RĂU

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
60.00%
Către satisfăcător
PLAJA şi MAREA:
70.00%
Satisfăcător
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
61.88%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 18 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 13 MIN

Empire Hotels

TIPĂREȘTE

După o pauză în luna februarie la scris și vizite/vacanțe am reluat acestea. Vacanța la mare anul acesta am început-o destul de devreme în februarie. Locul ales neavând bani de Zanzibar :) bineînțeles că a fost Egiptul unde vara... nu se termină niciodată :)

Iar pentru că în vacanță am poftit la multe vizite/excursii și nu la lenevit la hotel, am căutat ceva mai prietenos pentru buzunare deoarece aveam nevoie doar de un loc de dormit, mâncare, ceva băutură, și ceva bălăceală în timpul rămas după vizite.

Voi scrie încă de la început că locul ales a fost de 3 stele în Egipt, asta deoarece ca cei neinteresați să se oprească cu cititul aici cunoscând foarte bine preferințele turiștilor români. Din punct de vedere clasificări stele personal am fost oaspete la toate categoriile în Egipt, și pot scrie sincer că și la 5 stele sînt suficiente de neajunsuri, la 4 și mai multe, apăi la trei numai râdem și glumim. Pe AFA nu prea s-au descris din astea din ultima categorie, hai că m-am făcut cobai, am supraviețuit ca să vă descriu și vouă ce este pe acolo.

Despre Empire Hotels

Este un complex format din 3 hoteluri, Empire Aqua Parc, Empire Hotel Beach și Royal Star. Cele 3 hoteluri împart aceleași 2 plaje cu toate facilitățile lor și restaurantele în sine. Complexul este construit în 1996 în zona de nord al orașului Hurghada, acolo se află orașul vechi Dahar.

Amplasare Empire Hotels

De la aeroport transportul într-un taxi sau minibus durează cca 25-30 minute/12-13 km. Strada la care se află Royal Star și Empire Beach se numește El-Bahr iar strada unde se află Empire Hotel este Om Abawesh. De la Empire Hotels până în zona centrală cum ar fi Marina Hurghada cu mașina se fac cca 4-5 minute. Până în zona de sud unde se află de exemplu Hurghada Grand Aquarium sau Aqua Park Hurghada sînt 16 km sau mai mult și durează cca 30 minute în taxi.

Zona de agrement plajă, piscine, parc acvatic, restaurante, miniport pentru ambarcațiuni, scufundări, se află în dreptul hotelurilor Empire Beach și Royal Star. Ca să ajungă cei cazați la Empire Hotel trebuie să parcurgă cca 300 m și să traverseze strada El Bahr. Empire Hotel are propria zonă de agrement în curtea înconjurată de clădiri compusă din 2 piscine, mini aqua parc cu 2 topogane, șezlonguri, bar, restaurant, terasă, dușuri.

Despre Empire Hotel Aqua Parc

Aici am locuit 7 nopți. Intrarea se află dinspre strada Om Abawesh. Zona centrală de recepție este compusă din fotolii și măsuțe. Din această zonă centrală se merge apoi la restaurantul principal Cleopatra, barul Pub24, barul de zi, la toalete, la mesele de biliard, la biroul de recepție în sine, la bancomat și în curte.

În curte se află cele 2 piscine cele 3 topogane, zona de mese, zona de șezlonguri, o zonă minimă de vegetație inclusiv palmieri și restaurantul alacarte cu specific italian Dolce Vita. Mai este o sală mică de fitness, o cameră de masaj și un magazin mic pe care scrie bazar.

Despre zona de agrement de la mare

Intrând în această zonă trecând dinspre stradă prin zona de recepție ne întâmpină o grădină superbă cu gazon, aranjamente florale și vegetație. Se coboară pe o alee mărginită de 2 râulețe artificiale după care se va trece prin restaurantul Olives, dar doar în timpul programului meselor în afară de aceste ore se ocolește restaurantul pe stânga sau pe dreapta. Aici se află și zona de cazare pentru cei care au ales Empire Beach 2 corpuri cu un etaj pe stânga și pe dreapta cu balcon direct spre aleea de trecere.

Urmează alte 3 piscine (una de copii, una încălzită, una pentru înnot și una cu 4 topogane, o altă zonă verde cu măsuțe colorate amplasate pe gazon, zonă de agrement cu teren volley, darts, etc și plaja în sine compusă din șezlonguri de lemn, paravânturi, umbrele.

La Royal Star găsim aceleași șezlonguri dar zona de bălăcire este cu o apă extrem de mică adâncime, astfel oaspeții de la Royal Star veneau la Empire Beach. Tot aici se află un miniport pentru ambarcațiuni se poate pleca în zonele de agrement pe mare de aici.

Cazare

Am locuit 7 nopți în Empire Hotel Aqua Parc. Camerele sînt amplasate pe 6 etaje și sînt 2 lifturi folosibile de către clienți. Am primit o cameră de 49 mp imensă deabinelea, dar dotată basic ca la 3 stele în Egipt. Fără glumă pot să afirm că dacă vedea această cameră un hotelier român o împărțea în 3 camere de 16 mp le dichisea și le vindea la un preț superior pe fiecare din ele :)

Ce am găsit în această cameră de 3 stele dar de 49 mp? Podeaua era placată cu gresie deschisă la culoare, pereții erau vopsiți în galben deschis, restul în alb. Era un pat matrimonial și încă 2 paturi single fiecare cu noptierele lui. Mai era un fel de birou cu scaun, un frigider.

Mai era o canapea și o măsuță. Mobilierul era din lemn vopsit alb, ușile la fel. Saltelele erau foarte confortabile, lenjeria de pat la fel. Am dormit foarte bine dar de vină poate fi oboseala după excursii, briza de mare, înnotul în mare. A mai fost un televizor LED de 80 cm marca polaroid se puteau viziona 7 programe de TV cu pureci, dar din care 1 singur program era destul de ok cu filme bune gen HBO.

În zona de hol între cameră și baie se afla un suport pentru bagaje, un dulap foarte mare cu uși glisante din oglindă, 2 seifuri cu cheie.

Baia era dotată extrem de basic: chiuvetă, suport, vas WC, cădiță duș cu perdea, spălător extra la WC.

Balconul mare era dotat cu 2 scaune și o măsuță. Vederea era spre curtea interioară cu piscinele. Ușa de la balcon era mai modernă glisantă din sticlă.

Consumabile erau extrem de basic doar prosoape, dar măcar suficiente, săpun, hârtie igienică. Apă 3x05 l /zi. Atât.

Accesul în cameră sau la seif se face cu o cheie fizică, încă nu s-a inventat cardul pe aici. Era ok și așa :)

Din punct de vedere celelalte locații de cazare: camerele de la Empire Beach sînt mai mici și nu există discreție cel puțin la balcoanele de la parter sau etaj, sînt vizibile de la aleile principale. Ca și preț am observat că sînt mai scumpe probabil din motive de proximitate la mare.

Camerele de la Royal Star sînt superioare față de Empire hotel și Empire Beach, cel puțin așa cum am observat eu din exterior. Clădirea este mai nouă decât celelalte.

Restaurante, mâncare

Am mâncat aproape întotdeuna la restaurantul Cleopatra. Am mai fost și la restaurantul Olives. Am mai luat gustări afară la ștrand. Nu am folosit Dolce Vita, era în renovare.

Mâncarea de la restaurantele hotelurilor era la fel nici o diferență.

Mâncarea în general era bună dar nu erau prea multe feluri. Din fericire pentru mine existau ciorbele câte două feluri la amiază și seara. Un fel era întodeauna supă cremă, cealaltă varia (legume, pește, etc) Se puteau adăuga condimente, era și ardei iute tot timpul.

Salate erau câteva feluri întotdeauna, unele și cu carne, altele cu fasole, maioneză, am descoperit și un fel de salată de boeuf așa cum se face la noi. Legumele care se aflau întotdeauna acolo erau roșii, ardei, castraveți, varză dar nu am văzut ceapă de ex.

Ca și fel doi pe bază de carne erau preparate cu vită, pui și pește, altceva nu. Forma era fie fiert, prăjit, șnițel sau grătar. Garniturile care nu lipseau niciodată erau orezul, cartofi în diferite forme, legume diverse.

La mic dejun se prepara omletă, ochiuri sau clătite pe loc. Mai erau feluri de mâncare caldă pe post de mic dejun, cârnăciori, etc. Mai erau salate și foartă multă patiserie dulce destul de ok. Prăjituri cu creme erau la toate mesele, la mic dejun mai erau mezeluri, cașcaval (zici că erau din plastic :), o brânză albă moale foarte foarte bună, cereale, iaurt, lapte, gem și 2 feluri de miere una de culoare deschisă și una de culoare închisă.

Fructe erau întotdeauna 2/3 feluri din următoarele (nu toate deodată), citrice, pepene galben, banane, mango, rodie

Ca și pâine era pâine albă și neagră care se putea tăia personal, mai erau chifle sau pâine gata feliată. Nu era nici un fel de accesoriu gen prăjitor de pâine sau altceva.

Orarul meselor era: mic dejun 7.00-10.00, gustări 11.00-12.00, prânz: 12.30-14.30, cină 18.30-21.00 cină târzie 22.00-24.00

Băutură

Locurile de unde se poate lua un pahar de băutură sînt: barul de la restaurant Cleopatra, barul de zi, barul Pub 20, barul de la restaurant Olives, barul de la ștrand.

Lista de băuturi era destul de restrânsă astfel se pot enumera aici: apă, suc ananas, suc mango, cola, orange, cafea, bere, vodca, lichior, brandy, whisky. Vinul (în premieră pentru mine la un asemenea loc) nu mai era inclus aici. Dar se puteau cumpăra butelii la prețuri mici. Mai erau la vânzare băuturi import contra cost.

Orarul servitului la baruri: barul de zi: 10.00-15.00 Pub 20 17.00-24.00 ștrand: 10.00-17.00

Piscinele

În total sînt 5 piscine aici, 2 la locul de cazare, 3 la ștrand. Cele de la locul de cazare erau puțin folosite de oaspeți, majoritatea mergea la ștrand. Apa avea 22-23 grade, iar pompele de apă de la topogane erau pornite la amiază.

Piscinele de la ștrand erau mai căutate cea încălzită având cel mai mare succes aici apa fiind 28-30 gr. Și piscina de copii avea 28-30 gr. Piscina de înnot era de 22-23 grade.

În jurul piscinelor se află șezlonguri și umbrele, umbrare.

Marea

În această perioadă marea Roșie are 22-23gr C. Plaja este parțial din nisip cu granule mai mari și parțial cu pietriș. În mare găsim nisip, pietriș și bolovani. La bolovanii mai îndepărtați vom putea admira corali deci se poate face snorkeling la acest ștrand. Ștrandul ne-având plasă în zonă mai intră și pești mai deosebiți atât ca specie cât și culoare.

Orarul la ștrand: 9.00-18.00, iarna 9.00-apus. Cum era apusul între 17.00-18.00 acum la 17.00 se închidea prăvălia salvamarii plecau acasă. Se putea face baie și după această oră dar pe cont propriu dacă se întâmplă ceva hotelul nu mai este responsabil.

Distracție

De și după excursii/vizite abia mi-a mai rămas timp și pentru altceva printre ele am mai făcut câte ceva. Încep cu posibilitățile de la locul de cazare. Seara aveam mai mult timp așa că petreceam la una din cele 2 mese de biliard ore întregi cu AZE junior. Jocul de biliard este gratuit la acest hotel, te joci până te saturi.

Pe urmă în fiecare seară se organiza un show de vreo oră, oră și jumătate. Tematica care se repetă de 2 ori pe săptămână este oriental show și întotdeauna cu dansatoare din buric care mă încântă pe mine foarte mult chiar dacă dna AZE se uită urât la mine. Ca și compensare am dansat cu dna AZE în alte seri. În două seri cel puțin aveam live singer, era unul care cânta destul de reușit, și făcea și atmosferă trebuia să te conformezi la acțiunile lui interactive, dacă vroiai bineînțeles. Pe urmă mai era un fakir care stătea pe ace și înghițea săbii/cuțite altfel de instrumente și a mai fost un light show într-o seară. În rest se putea dansa, se punea muzică bună dintr-un repertoriu internațional.

La ștrand era altă modalitate de petrecere a timpului liber. Animatorii îndrumau oaspeții să mai facă și altceva în afară de stat pe șezlong. De exemplu ne îndrumau spre o gimnastică în apă sau uscat. Sau să facem un yoga sau un curs de dans. Sau să jucăm un volley sau darts. Cam atât dar umplea timpul la cei care erau permanent acolo. Noi așa mai printre ele, într-o zi am apucat să fac baie în mare seara la 19.00, și într-o zi la 21.00.

WIFI

Funcționează în recepție și curte partea către recepție. La ștrand funcționează la fel în proximitatea recepției. Datele sînt de ajuns pentru un strict necesar, dacă se dorește mai mult trebuie cumpărată cartelă.

Personalul

Personalul este aparent atent dar știe că nu va primi prea mult bacșiș de la oaspeții care și-au permis doar acest hotel și nu un super-resort în sudul stațiunii. Își fac treaba și atât. Curățenie aveam dar nu excela, patul era făcut, dacă dădeam ceva făceau acele forme cunoscute din prosoape ca semn de recunoștință.

Ceilalți turiști

În afară de câțiva polonezi și germani erau doar ruși, o mare majoritate. Personalul aproape întodeauna mă aborda și pe mine în rusă. Gradul de ocupare la toate cele trei hoteluri acum în februarie era destul de mare. Dar cum aici în Egipt este sezon tot anul nu ar trebui să fie o surpriză.

Împrejurimi și excursii opționale

În imediata apropiere a hotelului în orașul vechi Dahar se află biserica ortodoxă coptă. Puțin mai departe în nord se află muzeul maritim. În centru se află Marina Hurghada, cele mai multe magazine și moscheea El Mina. Am vizitat/revizitat toate astea. Am reușit să vizitez și muzeul orașului Hurghada un muzeu relativ nou, am petrecut ore excelente cu familia la acvariul Hurghada, am stricat o zi întreagă cu zona Luxor și o jumătate de zi cu un program complet de safari ajungând până la munții din apropiere. Ne-am scufundat în marea Roșie cu submarinul Sindbad (mulțumesc Nicole33 că mi-ai adus aminte de această atracție :)  

Am folosit foarte des taxiuri locale cu înțelegere prealabilă în legătură cu prețul.

Nu am ratat nici de această dată o nouă sesiune de scufundări și cam atât s-a dus săptămâna destul de repede. Și ar mai fi fost de făcut câte ceva dar s-a terminat timpul și banii :)

Minusuri

Pentru că discutăm de un hotel de 3 stele în Egipt doresc să enumăr toate minusurile găsite aici. Un prim minus ar fi amplasarea și distanța față de mare, trebuie trecută acea stradă ca să intri în zona de agrement de la mare.

Pe urmă în hotel și ștrand totul este vechi și uzat, nici un mobilier nou doar revopsit, renovat. Frigiderul funcțional de altfel era super uzat, curat dar cu urme vizibile de uzură. Dacă mărimea camerei era de 7 stele (49 mp) dotarea acestuia era între o stea cel mult 1.5 stele. Baia clar avea zero stele, am pus un prosop pe suport și a căzut cu totul. Armătura de la baie era veche și uzată, pătată. La duș refula un pic canalul. La montajul faianței încă nu s-au inventat distanțierele din plastic probabil pe principiul că din avion nu se vede :)

Camera primită a fost a doua, prima am refuzat-o, am refuzat și pe acesta dar când am văzut că și a treia arată la fel am rămas la doua :) Izolația între camere este ok dar spre balcon nu. În principiu când se termina petrecerea din curte (adesea cu ruși) cam pe atunci se făcea liniște și în cameră.

Și în restaurant părea tot mobilierul mai vechi, și pereții erau destul de uzați. În restaurant avem și pisici dar asta nu era deranjant pentru noi fiind iubitori de animale și mai ales pisici. Uzat era și mobilierul din ștrand, dar făceai un refresh punând prosoapele pe saltele.

Personalul era relativ neglijent, la sosire au uitat să ne pună brățările eu am crezut că nu trebuie, oricum am fost serviți și fără brățări dar le-am cerut a doua zi. Au uitat să ne dea și cardurile de prosoape, a trebuit să le cer.

Mâncarea era bună dar lipsea diversitatea, aproape aceleași feluri erau în fiecare zi. Încă un mare minus cafeaua era instant și fiecare și-l prepara singur.

Prețuri la acest hotel

Nu are legătură cu ce am plătit eu. Prețurile afișate la recepție și cameră sînt: Cazarea/noapte în dolari: single 55, dublă 70, suită 100, pat suplimentar 15, apartament 2 camere 120,3 camere 150. Mesele în lire egiptene: mic dejun 150, prânz 250, cină 300.

Concluzii

Pentru 3 stele și asta în Egipt eu zic că este ok, dar hotelul nu o recomand în caseta tehnică. O recomandare condiționată nu există așa că am decis ca s-o nu recomand, chiar dacă noi am avut o vacanță destul de reușită fără incidente, fără probleme de stomac, fără alte probleme.

Concedii plăcute

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 03.03.24 19:43:54
Validat / Publicat: 03.03.24 20:21:45
INFO ADIȚIONALE
  • Alte destinații turistice prin care a fost: Europa

VIZUALIZĂRI: 1657 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

24 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P05 Empire hotel-curte,vedere din balcon
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 53300 PMA (din 40 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 18.00 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review

    24 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [04.03.24 06:33:01]
    »

    Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

    — (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    AZEAUTOR REVIEW
    [04.03.24 07:28:21]
    »

    @webmaster: multumesc

    elenaadinaPHONE
    [04.03.24 11:57:49]
    »

    Și eu m-am gândit la varianta unui hotel mai ieftin pentru februarie în Egipt zona Hurghada!

    Dacă tot apa mării este mai rece, e o perioadă foarte bună pentru excursii!

    Dacă nu cumva, m-am uitat și la acest hotel! 🙂

    Prețul e foarte bun pentru 3 adulți, felicitări pentru vacanță!

    Pușcașu MarinPHONE CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
    [04.03.24 14:34:42]
    »

    @AZE: Mie mi se pare un preț excelent pentru ce ai primit. Minusurile semnalate nu sunt chiar "fatality"😀, că să mă exprim ca-n Mortal Kombat și bănuiesc că o parte ți le-ai asumat din start. Până la urmă a fost o vacanță activă, cu excursii și cu relaxare. Aștept impresiile tale despre Luxor, un loc care pe mine m-a fascinat.

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [04.03.24 14:34:53]
    »

    @elenaadina: Buna ziua, adevarat pretul a fost destul de ok dar au fost si destule minusuri pe care le-am relatat in articol. Dar asa cum scrii daca nu petreci prea mult timp la hotel e ok.

    Multumesc pentru vizita si vot

    crismisPHONE
    [04.03.24 14:58:02]
    »

    @AZE: Citeam, citeam și pe măsură ce povestea se derula mă întrebam de ce nu recomanzi acest hotel, că n-a fost dracu' așa de negru, se pare?! Mda, te înțeleg, și eu am avut câteva "cumpene" de acest fel, să recomand sau să nu recomand un loc. Câteodată nu-i simplu deloc. În fond, să se informeze fiecare și să decidă în cunoștință de cauză!

    Bravo pentru alegere (că ai ales excursiile în detrimentul confortului; așa aș fi făcut și eu) și pentru expunerea minuțioasă (cu care ne-ai obișnuit deja!) 🙂 Multe vacanțe pe gustul și inima ta să ai!

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [04.03.24 16:32:54]
    »

    @Pușcașu Marin: Buna, ms pt vizita si vot. Corect noi ne-am simtit bine dar cunosc perfect preferintele romanilor si de aceea nu am recomandat. Daca cineva citeste articolul meu si se uita atent in poze va observa toate neajunsurile si va putea decide daca da sau nu.

    In alta ordine de idei bautura marinarului romul am uitat sa mentionez in articol am dat pahare intregi pe gat in timp ce jucam biliard. Amestecul era in felul urmator:la 3 pahare de rom o cana de ceai 😂

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [04.03.24 16:39:41]
    »

    @crismis: Asa cum am mentionat in ecoul anterior cunosc foarte bine preferintele romanilor. Ca sa nu ma duc prea departe colegii mei de birou nici unul nu coboara sub 5 stele chiar daca va face astfel o vacanta la doi ani😀😀😀

    Daca cineva va merge la acest hotel si pe urma va scrie ca afost dezastru ii pot arata acest articol si sa-i sun; de ce nu te-ai documentat pe AFA? Eu te-am avertizat😂

    AFA trebuie sa ramana saitul care ofera informatii conforme cu realitatea👍

    Ms pt vizita si vot

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [04.03.24 16:42:00]
    »

    @Pușcașu Marin: Buna, ms pt vizita si vot. Corect noi ne-am simtit bine dar cunosc perfect preferintele romanilor si de aceea nu am recomandat. Daca cineva citeste articolul meu si se uita atent in poze va observa toate neajunsurile si va putea decide daca da sau nu.

    In alta ordine de idei bautura marinarului romul am uitat sa mentionez in articol am dat pahare intregi pe gat in timp ce jucam biliard. Amestecul era in felul urmator:la 3 pahare de rom o cana de ceai 😂

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Pușcașu MarinPHONE CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
    [04.03.24 16:56:52]
    »

    @AZE: La amestecul de care vorbești, nu sunt de acord cu tine. Mai corect mi se pare la trei căni de rom, un pahar (mic) de ceai 😁

    adso
    [04.03.24 17:18:43]
    »

    @AZE: Hmmm... deci nu recomandați pentru a nu vă reproșa careva ceva. E și ăsta un punct de vedere .

    Așa cum au spus și colegii, din articolul dvs eu am simțit că mai curând v-a plăcut decât că nu. Că v-ați simțit bine, că vibe-ul a fost unul pozitiv, pentru a cita din clasici .

    În aceste condiții, cred că nu merită să țineți seama de părerile altora. Eu aș fi recomandat, gândindu-mă strict la modul în care am perceput eu vacanța. Desigur, expunând plusurile și minusurile - ceea ce ați făcut.

    În privința stelelor multe: am fost cazat în Cairo - 4* și în Luxor - 5*, la puțin timp după dvs. Camerele arătau mai bine, este adevărat. Dar: nu s-a făcut curățenie niciodată, micul dejun a fost f. variat, însă de nemâncat, presiunea bacșișului ne-a stricat clipe frumoase etc. Adică... mai curând acolo nu e de recomandat.

    adso
    [04.03.24 17:20:48]
    »

    @Pușcașu Marin: 🙃👍

    Pușcașu MarinPHONE CONS. ONORIFIC AFA / EGIPT
    [04.03.24 17:25:43]
    »

    @adso: Oh. Deci o să mai am de citit despre Egipt. De-abia aștept.

    AZEAUTOR REVIEW
    [04.03.24 19:20:36]
    »

    @adso: Dacă era pe AFA o opțiune recomandare condiționată, aș fi optat la acesta. Dar nu există, dacă consideri că nivelul este suficient de jos nu mai recomanzi dar este percepția fiecăruia.

    Eu de exemplu am mai fost anul trecut în Tunisia la 3 stele și acea cazare/sejur/resort l-am recomandat. Mi s-a părut mai ok ca cel de acuma. Aici au fost câteva puncte care au adus nota puțin mai jos și acolo era granița între a recomanda sau a nu recomanda.

    Altă treabă este că noi ne-am simțit bine, și au mai fost nemți și englezi pe acolo. Despre ruși nu mai discut este raiul lor pe pământ acolo

    Așteptăm articole despre concediul Dvs, a fost cumva o croazieră pe Nil?

    adso
    [04.03.24 19:45:41]
    »

    @AZE:

    Așteptăm articole despre concediul Dvs, a fost cumva o croazieră pe Nil?

    Sunt multe lucruri pe care nu am reușit să le fac, din păcate. Nu am reușit o croazieră - nu am găsit decât de 3 nopți / 4 zile în perioada în care am ajuns noi acolo și nu se lipea nicicum programul. Am plătit pentru balon peste Valea Regilor - una dintre cele două ploi anuale din Luxor a căzut fix în noaptea respectivă. Am încercat o plimbare cu feluca - ne-am lungit aiurea pe undeva și ne-a prins înserarea, deci pas și aici.

    Și nici nu pot să spun „nu-i nimic, rămâne pentru o excursie viitoare” . A fost interesant Egiptul, dar o dată e suficient. E părerea mea, aștept să fiu lapidat .

    L.E. Poate la plajă, fără să ies din resort, sau în croazieră, fără să mă dau jos de pe vas. Dar și așa rămâne problema transferului aeroport - hotel / vas .

    nicole33
    [04.03.24 23:47:18]
    »

    @AZE:

    Vacanța la mare anul acesta am început-o destul de devreme în februarie. Locul ales neavând bani de Zanzibar bineînțeles că a fost Egiptul unde vara... nu se termină niciodată

    Ai făcut o alegere inspirată. La Egipt mă refer

    Şi eu am descoperit şi testat de doi ani încoace farmecul şi avantajele vacanţelor în plină iarnă în Egipt, o destinaţie încă accesibilă.

    Voi scrie încă de la început că locul ales a fost de 3 stele în Egipt, asta deoarece ca cei neinteresați să se oprească cu cititul aici cunoscând foarte bine preferințele turiștilor români.

    Amuzantă atenţionarea ta.

    Într-adevăr, marea majoritate a turiştilor români preferă hotelurile de cinci stele, dovedind, încă o dată, că turistul român este din ce în ce mai pretenţios, ceea ce nu ar fi tocmai un lucru rău dacă nu se întrece măsura. Deunăzi, citeam pe aici, cum după un sejur la un resort de cinci stele destul de scump, unul a "sughiţat" că mobilierul din cameră era confecţionat din PAL şi nu din lemn masiv, de parcă voia să-l ia acasă .

    Din punct de vedere clasificări stele personal am fost oaspete la toate categoriile în Egipt, și pot scrie sincer că și la 5 stele sînt suficiente de neajunsuri, la 4 și mai multe, apăi la trei numai râdem și glumim. Pe AFA nu prea s-au descris din astea din ultima categorie, hai că m-am făcut cobai, am supraviețuit ca să vă descriu și vouă ce este pe acolo.

    Părerea mea sinceră este că ţi-ai cam forţat norocul şi nu doar aici, dar totul e bine când se termină cu bine .

    Chiar vreau să te întreb ceva despre asta, dar personal, la Păltiniş

    În locul tău, nu cred că aş fi avut curajul să merg sub nivelul primului hotel vizitat de tine în Egipt, Desert Rose fiind, zic eu, singurul dintre cele trei la care plusurile au fost mai multe decât minusurile.

    Pentru 3 stele și asta în Egipt eu zic că este ok, dar hotelul nu o recomand în caseta tehnică. O recomandare condiționată nu există așa că am decis ca s-o nu recomand, chiar dacă noi am avut o vacanță destul de reușită fără incidente, fără probleme de stomac, fără alte probleme.

    Să ştii că ai avut noroc. Ţi-ai asumat un mare risc cu acest hotel. Am înţeles că ai fost mai mult plecat prin excursii, însă erau mari şanse ca eventualele probleme digestive, atât de frecvente în Egipt, să-ţi dea complet peste cap planurile de excursii, blocându-te pentru o zi sau două în camera de hotel.

    În această perioadă marea Roșie are 22-23gr C

    Corect!

    Aşa estimam şi eu, că marea este puţin mai rece ca în ianuarie.

    Ne-am scufundat în marea Roșie cu submarinul Sindbad (mulțumesc Nicole33 că mi-ai adus aminte de această atracție

    Cu drag

    Aştept impresiile

    nicole33
    [04.03.24 23:58:27]
    »

    @Pușcașu Marin:

    La amestecul de care vorbești, nu sunt de acord cu tine. Mai corect mi se pare la trei căni de rom, un pahar (mic) de ceai

    Da şi nu

    În principiu, aş fi de acord cu tine, asta-i reţeta corectă , însă ţinând cont de cât de dulci sunt tăriile locale egiptene, există un risc major de creştere a glicemiei peste orice limită şi parcă nu m-aş băga. Eu şi la cocktailuri insistam să-mi pună cât mai puţin alcool pentru a le putea bea liniştită.

    nicole33
    [05.03.24 00:23:43]
    »

    @adso:

    Așa cum au spus și colegii, din articolul dvs eu am simțit că mai curând v-a plăcut decât că nu.

    Şi eu am avut aceeaşi impresie, dar recomandarea sau contrarecomandarea era undeva la limită.

    ... că vibe-ul a fost unul pozitiv, pentru a cita din clasici

    O penibilitate maximă, în opinia mea

    Am plătit pentru balon peste Valea Regilor - una dintre cele două ploi anuale din Luxor a căzut fix în noaptea respectivă.

    Curat ghinion! Într-adevăr, ploile sunt foarte rare în Egipt, dar totuşi există, contrar opiniilor mult prea categorice ale unor clasici

    Îmi amintesc cât de surprinsă am fost eu de o ploicică scurtă şi caldă de vară în urmă cu trei ani când vizitam Canionul Colorat, dar mie nu mi-a creat atunci niciun disconfort, ba dimpotrivă, m-am răcorit puţin.

    Îmi pare rău de ratarea zborului cu balonul, dar poţi încerca această experienţă în Turcia, la Goreme în Cappadocia sau la Pamukkale.

    Anul trecut, în Turcia, am prins un mai neobişnuit de ploios, de aproape că îmi părea rău că nu am ales Egiptul, care fusese pe lista mea scurtă. Verificând pe telefon cum era vremea în Sharm în aceeaşi perioadă, am fost surprinsă să constat că şi acolo erau anunţate zile înnorate şi chiar cu ploi.

    A fost interesant Egiptul, dar o dată e suficient. Părerea mea, aștept să fiu lapidat

    De ce crezi asta?

    adso
    [05.03.24 07:43:52]
    »

    @nicole33: Pur și simplu nu m-am simțit bine acolo. Sigur, ai ce vedea - și am văzut multe. Dar, din punctul meu de vedere, minusurile depășesc plusurile.

    Deși... același lucru îl gândeam și anul trecut pe vremea asta: niciodată nu mă voi întoarce în Maroc. În momentul de față, iau în calcul să revin acolo. E lux față de ce am găsit în Egipt.

    Așa că, se prea poate, viitoare experiențe îmi vor face Egiptul acceptabil, ca în bancul cu ciobanul youtube .

    P.S. Acum realizez că întrebarea dvs. se poate citi și altfel: de ce cred că voi fi lapidat?

    nicole33PHONE
    [05.03.24 07:48:00]
    »

    @adso:

    AZEAUTOR REVIEW
    [05.03.24 19:03:55]
    »

    @nicole33: Mulțumesc pentru ecoul tău bogat, cât un articol, și dacă mă gândesc că există încă articole cu 3 rânduri (noroc că WM le bagă în seamă dar nu le mai punctează de nici un fel😀) ecoul tău este cu mult peste un articol mai micuț😀

    Cât despre masă până acum nu am avut probleme de nici un fel cu stomacul niciodată. Poate o fi de vină pălinca care o tot car cu mine? 😀 (asta s-o iei ca o glumă te rog 😀). Adevărat am forțat puțin norocul cu cazările astea de 3 stele dar asta ca să ne mai rămână bani și de altele, posibil să mă las în viitor de acest sport și să caut locuri mai decente.

    Și cum eu nu zic niciodată niciodată poate data viitoare în Egipt(că eu nu am renunțat la această țară)voi scrie despre vreun loc din sudul stațiunii,eventual un steigeberger/rixos/tropitel ceva.

    Mitica49
    [19.03.24 14:57:32]
    »

    Cred că programul artistic era fain, însă dansatoarea de belly dance (P23 și P38) era ușor trecută de prima tinerețe și cam dolofănică.

    Toate cele bune!

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [19.03.24 15:31:15]
    »

    @Mitica49: 😂😂😂

    AZEPHONEAUTOR REVIEW
    [19.03.24 16:28:58]
    »

    @Mitica49: 😂cate stele are hotelul atatea au si artistii, in acest caz dansatoarea 😂😂😂

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, elenaadina, hlli, Mitica49, Pușcașu Marin
    Alte impresii din această RUBRICĂEmpire Hotel Aqua Parc:
    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094047069549561 sec
    ecranul dvs: 1 x 1