ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.06.2022
DE AZE
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Sibiu
ÎNSCRIS: 02.07.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
JUN-2022
DURATA: 7 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 14
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 20 MIN

Port El Kantaoui din Port El Kantaoui

TIPĂREȘTE

Nu este greșeală în titlu, hotelul ales pentru concediu poartă numele stațiunii. Spre deosebire de alți ani am ales ca al doilea concediu din acest an să fie în afara țării, alternativă la litoralul românesc care devine pe zi ce trece tot mai scump și unele locuri prohibitive pentru buzunarul nostru.

Localizare hotel

Locul ales se află în Tunisia/Africa de Nord la 2 ore de zbor din România în zona Sousse în stațiunea turistică Port el Kantaoui la Marea Mediterană. Hotelul face parte din lanțul El Mouradi, probabil ați observat că sînt multe resorturi El Mouradi. Aeroportul unde am aterizat Endifa Hammamet se află la 40 km de acest loc, cel din Monastir 35, orașul Sousse la 10 km.

Rezervare și preț

Deoarece băiatul este mare acum și deja ne-a depășit ca înălțime a trebuit să cumpăr 3 bilete de adulți. Rezervate din timp m-au costat 1100 euro incluse în acest preț au fost zborul dus-întors, cazare, serviciile AI. de la hotel, transferurile aeroport-hotel-aeroport, asigurările storno și asigurările medicale.

Descriere hotel

Hotelul se află în aceeași curte cu El Mouradi Palace. Împreună formează un resort mai mare pe care ne-am putut plimba în voie. El Mouradi Port El Kantaoui se află în prima linie pe plajă dar serviciile sînt de 4 stele, El Mouradi Palace se află în spatele acestuia cu ceva distanță până la plajă dar cu serviciile mai bune, de 5 stele.

Hotelul se întinde în lățime față de plajă astfel folosind ieșirea principală sau unele secundare într-un minut se poate ajunge pe plaja cu nisip. Nu există bungalowuri aici, cazarea are loc pe 2 etaje+ parter ceea ce am observat că toate camerele/dotările sînt la fel.

Prima impresie despre aspectul hotelului că este vechi, uzat chiar dacă este frumos zugrăvit în alb și toate dotările sînt funcționale. Ai impresia că toate sînt de pe vremea colonizării franceze. Dacă treci peste asta te poți simți bine aici. Holul recepției este impozant frumos exact ca în pozele siteurilor turistice. Accesul la etaje se face cu ajutorul a două lifturi sau scări.

La stânga de recepție se află Restaurantul Carthage-locul de servit masă principală, încăpătoare, cu posibilitate de extindere cu alte încăperi/terasă.

La dreapta de recepție se află lobby bar Salakta, dispune și de terasă. În recepție se mai află un mic bar destinat fumătorilor de narghilea. Toaletele se află înainte de intrarea în restaurant la stânga. La drepta de zona recepției am mai observat o toaletă, aceasta se află mai aproape de bar.

Cu intrare din exterior încă două restaurante alacarte (Hanibal și Kerkena) am mai văzut și o pizzerie.

Ieșind din recepție spre mare avem zona de piscine/terasă, scenă pentru diferite evenimente, un bar exterior, pool bar, două piscine mari fiecare cu piscină pentru copii, zonă de plajă, toalete, dușuri închise și deschise, cabine de schimb, grădină cu palmieri, încă o scenă mai mare dar nefolosită. Kids Zone și încăperi destinate pentru copii 5-12 ani sau adolescenți 13-17 ani se află la stânga de terasă. După Kids Zone urmează centrul spa și infirmerie.

La plajă găsim o altă terasă cu zonă de mese acoperite, toalete, dușuri, șezlonguri, umbrele. Hotelul mai dispune de 5 terenuri de tenis cu nocturnă acele terenuri sînt împărțite cu oaspeții de la Mouradi Palace.

Camera

Camera primită a fost cu vedere semiparțială la mare suprafața totală cu balcon, baie și hol estimată de mine a fost de 30-32mp. Camera, baia, holul și balconul toate sînt decomandate și dispun de uși. Nu există card este cheia clasică pentru încuiere, un avantaj că nu se poate bloca cu cheia dinăuntru, astfel se poate evita situația ca la o închidere accidentală să nu mai poți intra cu a doua cheie. Electricitatea nu se oprește, la nevoie am mai lăsat clima pornită și alte electronice la încărcat.

Dotările sînt funcționale dar așa cum am descris înainte vechi cu uzură vizibilă. Zugrăveala în schimb a fost proaspătă precum și ferestrele/ușa balconului cu tâmplărie termopan noi. Izolarea fonică este bună atât din exterior cât și din interior aici ajută și ușa între cameră și hol care o închideam noaptea.

Pe hol se vor găsi dulapuri încăpătoare inclusiv pentru bagaje, mai exact 3 dulapuri care aveau și rafturi. În dulapuri am găsit lenjerie de pat suplimentară folosibilă la nevoie. Camera nu este dotată cu seif dar se poate închiria la recepție convenabil (2TND/zi=3 lei) În următoarele voi scrie prețul în TND știind că cursul oficial e undeva la 1,5 lei. Camera are mochetă pe padoseală.

În cameră am găsit pat matrimonial, pat single, noptiere, birou, frigider mic, scaun, suport pentru bagaje și un televizor istoric cu tub. Pardoseala este acoperită cu mochetă. Prizele (4 în cameră, 1 în baie) sînt conform standard tunisian, 220V, cu rame dar cu acel ștecher simplu din mijloc. În principiu toate ștecherele noastre s-ar potrivi dar dacă cumva este nevoie de un adaptor se primește gratuit la recepție.

Pe balcon am găsit o masă mai mare de plastic, 2 scaune și un uscător de rufe. Pardoseala este acoperită cu gresie. Vederea de pe balcon este spre mare, grădină cu palmieri și terenuri de tenis. Se simte briza mării, se aud valurile iar în cazul nefericit în care nu poți să dormi dimineața la 5.00 răsăritul se poate observa direct din pat.

Baia este încăpătoare dotată cu cadă, duș, perdea de duș, vas WC cu spălător, chiuvetă montată pe un blat decorativ, oglindă mare, suporturi de prosoape, agățătoare, multe prosoape care erau schimbate zilnic, consumabile constând în șampoane 3 feluri, săpun solid toate în sticluțe mici dar pe parcurs am mai primit încă de vreo 3 ori. Aerul condiționat a fost funcțional dar a trebuit lăsat să meargă, foloseam de obicei treapta 1 a ventilatorului pt zgomot.

Minusuri cameră

Minusuri evidențiate (plusurile în descriere): dotări uzate, camera ca și triplă putea să fie mai mare, (eu după observațiile mele zic că camerele duble și triple sînt la fel dar se transformă în triplă cu încă un pat introdus și implicit cu banii luați pentru încă o persoană), AC zgomotos la treptele 2 și 3 (am rezolvat problema lăsând pe treapta 1 și ușa holului închisă, televizor antic și calitate imagine diminuată, lipsă apă îmbuteliată (am cumpărat din magazinul hotelului 2 TND/1l), fără ventilator în baie doar o fantă de aerisire, lipsă WIFI, lipsă seif.

Restaurant

Așa cum am descris restaurantul Carthage este principalul loc de servit mesele principale ale zilei.

Orarul meselor este 6.00-10.00/10.30-11.30/12.30-14.00,18.30-21.00. În interior are 3 zone delimitate, zona din dreapta de la intrare în urma observațiilor mele este mai bună și mai răcită, aici lucrează chelneri mai experimentați. Zona de mijloc este mai puțin răcită, iar chelnerii de aici par să fie practicanți. Zona din spate este delimitată prin perete de sticlă se folosește la un volum mai mare de turiști de ex în weekend. Nu este o regulă doar o observație personală, dar în zona din dreapta erau mai mulți europeni iar în zona de mijloc mai mulți arabi. Am mâncat în ambele zone și m-am simțit/și am fost servit la fel bine.

Zonele de unde oaspeții își iau mâncarea este împărțită astfel: ciorbe, supe stânga de la intrare, panificație dreapta. Pentru următoarele feluri se merge la stânga.

Pe stânga mai sînt zonele de aperitive, salate, condimente, iaurturi, gemuri, specialități, antreuri. Dimineața tot aici găsim cafea la cazan, lapte și apă fiartă, asta în afară de aparatele de cafea și suc. Cafeaua la cazan chiar o recomand, am renunțat de tot la aparatul de cafea. Lângă cazane se află zahăr, pliculețe de ceai, lingurițe de plastic.

Partea dreaptă începe cu cuptorul de pizza, se coace în fiecare seară și turistul le poate personaliza în plus cu ingredientele puse la dispoziție. Lângă pizza se află zona de paste cu sosurile aferente și zona de făcut grătare. Dimineța zona de grătar devine zona de ochiuri/omletă. Clătite nu am văzut.

Urmează vitrinele cu felurile principale de mâncare și garniturile aferente. Vitrinele se termină cu dulciurile și fructele acestea se află lângă perete.

Calitatea și diversitatea preparatelor la momentul vizitei va atrage o notă mare la gastronomie. Ciorbele și supele nu le-am ratat la nici o masă de prânz și de seară. Ciorbele aveau conținut, gust și condimente/ierburi de adăugat după gust. Produsele de panificație erau proaspete. aperitivele, antreurile nu erau la fel în fiecare zi. Salate găseam diverse și unele chiar consistente, se putea mânca în loc de felul doi. Diferite sosuri mai erau puse la dispoziție. Dimineața în această zonă nu lipseau mezelurile (cca 2 feluri de mezel și 2 feluri de cașcaval), mierea, gemurile, untul și margarina.

În zona de pizza așa cum am povestit seara se cocea fără întrerupere. Produsul era simplu ceva gen margherita dar se putea personaliza, erau ingrediente puse la dispoziție.

La zona de grătar dimineața se făceau ochiuri și omletă personalizată cu ingredentele expuse. De exemplu se putea alege numărul de ouă și ingredientele (cașcaval, veredețuri, roșii, sosuri, carne) La prânz și seara se făcea grătar, burgheri, frigărui, piftele, șnițele, ficat de pui. Carnea folosită era pui, pește, vită, miel/oaie.

L a zona de feluri principale dimineața găseam ouă fierte, cărnăciori, cremvurșt, cârnați, ghiveci, tocană de legume, patiserie multe feluri, cozonaci, foietaje. La prânz și cină aceleași cărnuri constând în pui, pește, vită și miel/oaie în diferite forme. Garniturile aferente erau diverse și am găsit multe preparate nevăzute de mine de până acum, dar am gustat din toate.

Prăjiturile și torturile erau fără sfârșit și aici. Fructe erau întotdeauna măcar 3 feluri din următoarele: curmale, citrice, caise, pepene galben/verde, mere, piersici chiar și un fel de prune am văzut.

Băuturile nu se luau personal. Chelnerii le aduceau la mese în pahare de sticlă, băuturi alcoolice, sau nealcoolice/apă. Aveam aici de ales între bere la halbă din butoi/aparat, vin alb, roșu, rose din sticlă, sucuri de la aparat sau Coca Cola din sticle de plastic. Tării la prânz și cină nu se primeau la restaurant nici cafea. Pentru acestea se merge la bar.

Interacțiunea cu ospătarii a fost bună, sînt receptivi indiferent dacă au experiență sau sînt băieții practicanți. În afară de weekend cu un grad de ocupare mai mare servirea mesei era fără stres, fără cozi în liniște. În cele 2 zile de weekend s-a făcut față puțin mai greu dar totuși nu lipsea nimic, se înlocuia orice tavă din care se termina mâncarea.

Așa cum am povestit și există și în descrierea ofertelor mai există la Port El Kantaoui încă 3 restaurante ala carte. Acestea se deschid la un grad mai mare de ocupare a hotelului. Se numesc Hanibal, Kerkena, Oasis. Una din acestea este pizzerie aici nu trebuie rezervare, la celelalte se face rezervare o dată pe sejur.

Vesela folosită în restaurant este curată, mesele, podeaua curată, se are grijă în acest sens, au un șef care are boala curățeniei. Asta era în favoarea noastră.

Minusuri restaurant

De și pentru calitatea și diversitatea mîncărurilor aș da nota 10 va trebui să cobor la 9-9,5 din motive organizatorice. Restaurantele ala carte se deschid în sezon, eu văd totuși un minus aici faptul că acest lucru nu este semnalat la descrierea hotelului. Deci în afară de Carthage în săptămâna sejurului nostru nu exista alt loc unde se poate mânca, doar la bar am văzut în orarul stabilit fursecuri, cozonaci.

Pe urmă nu corespunde informația operatorului de turism cu pliantul hotelului și realitatea. Am găsit 2 informații diferite la urmă constatând că și realitatea este alta. De exemplu scria că cina se servește în 2 serii (18.30-19.30/20.00-21.00) n-a fost așa dar asta a fost măcar în favoarea noastră deoarece era continuu deschis între 18.30-21.00 programul se întindea chiar după 21.00. Operatorul de turism menționa 4 restaurante, pliantul hotelului 3 restaurante, în realitate funcționa unul, cel principal.

În weekend era puțin greu pentru angajați și stresant pentru turiști datorită unui grad de ocupare mai mare a hotelului, până al urmă au reușit să facă față.

Oaspeții arabi majoritari la momentul vizitei supraîncărcau farfuriile (clar există și excepții să nu generalizăm) iar de multe ori nu puteau consuma tot ce era acolo, n-ați vrea să vedeți așa o masă după ce au plecat, până și chelnerii și-au pus mâinile în cap.

Aparatul dozator de sucuri (pt mic dejun că în rest se aducea de către ospătari) funcționa greoi trebuia apăsat de mai multe ori pe butoane până să curgă ceva. Cred că avea un defect.

Chiar dacă la momentul vizitei am nimerit bucătari buni, care însă mai fac și gafe probabil din grabă, aici mă refer că am găsit și carne nepreparată bine la cea de vită.

Locuri de băut

Nu sînt prea multe dacă în descriere se menționează cinci locuri de băut eu am găsit 2, la hotel și plajă. Pool Bar este funcțional doar la un grad de ocupare mai consistent, acest lucru este semnalat în pliantul hotelului. La fel Morish Cafe sau Night Club. Ca și explicație la acest hotel sezonul începe la 1 iunie, noi ajungând aici în 15.

Lobby Bar Salakta

Acest bar care dispune și de terasă se află la dreapta de recepție și ieșirea spre plajă. În interior se găsesc fotolii iar în exterior mobilier din lemn și plastic. Sînt tot timpul 2 barmani seara la nevoie trei. Programul băutorului și nu numai este 10.00-23.00. Se pot cere aici băuturi răcoritoare, cafea, specialități de cafea, coctailuri cu sau fără alcool, bere, vin roșu, alb și rose, vodca, gin, lichioruri, coniac, whisky. Băuturile se vor primi în pahar de sticlă iar calitatea acestora este bună ca și comparație mult peste cele primite în Egipt. Un mare plus au și barmanii de multe ori nu te lasă să-ți duci băutura te servesc unde dorești (bar, terasă, șezlongul de la piscine sau zonă recepție). WIFI-ul în bar are aceeași calitate ca la recepție deci bună

Beach Bar

Beach Bar este amenajat pe plajă, oaspeții pot bea la terasă în umbră sau pe șezlongul de la mare. Aici se pot cere diferite băuturi răcoritoare (Cola, Fanta, limonadă cu gheață, freshuri) cafea, bere.

Băuturile se primesc în pahare care seamănă cu cele din sticlă dar sînt din plastic. Nu se primesc tării la plajă.

Programul este 9.00-17.00

Pool Bar

Este acolo, lângă piscine. Decor la momentul vizitei. Programul ar fi fost 9.00-17.00. Se află la 20 m de barul Salakta deci nu a afectat prea mult buna desfășurare a consumului băuturilor alcoolice sau nealcoolice. Barmanii circulă des printre șezloangele de la piscine și de foarte multe ori băutura dorită este adusă la șezlong. WIFI ul merge și aici parțial în zonele care se află mai aproape de recepție.

Moorishcafe este un bar mic în care se intră dinspre recepție, este destinat fumătorilor de narghilea, orarul fiind 15.00-24.00.7 TND costă un fumat oriental și chelnerii o aduc și afară la terasă cine dorește.

Asfar este un bar folosit doar în sezonul rece, cu orarul 17.00-24.00

Night Club se află la dreapta de recepție este o încăpere mare cu discotecă. Dacă funcționa orarul ar fi fost 23.00-2.00. Sau funcționa (am uitat să întreb) și nu știm noi deoarece ora 23.00 ne cam prindea în cameră.

Minusuri bar: Beach Barul de și este dotat cu cuptoare, plite, grătare nu se găsește nimic aici de-ale stomacului. Pe urmă personal pe lângă bere poate mai beam și o tărie care lipsește aici. Pe urmă din motivul lipsei de funcționare a barului de la piscine trebuia intrat în lobby bar așa ud cum ieșeai din piscină. Aici nu se pune probema că nu era voie (doar nu eu sînt de vină că nu s-a deschis pool-barul) ci de faptul că personal nu îmi place să intru într-un lobby bar ud și doar în șort de baie. Noroc cu barmanii care ne-au servit la piscină, aici nu am nimic de obiectat.

Lipsa funcționării localurilor enumerate în pliante chiar dacă specifică acest lucru va trage în jos nota acordată. Pool bar nu, night club nu, de ce se laudă hotelul că le are dacă nu funcționează?

Piscinele și marea

Hotelul dispune de 2 piscine mari fiecare cu secțiune separată pentru copii. Din noiembrie până în aprilie/extrasezon la ei se umple piscina interioară cu apă în zona spa unde se pot face băi jacuzzi, saună, masaj sau, thalasoterapie.

Piscinele exterioare sînt rectangulare una are ca dimensiune cca 20x30m cealaltă cca 30x40 m. Adâncimile sînt variabile de la 1 m la 2,35 respectiv de la 1 m la 2,45 m. Temperatura apei la momentul vizitei (măsurat personal cu un dispozitiv) a fost între 29-32 grC. Sînt doi-trei salvamari tot timpul, se găsesc șezlonguri de plastic libere tot timpul, acestea sînt noi. La piscină aveam și muzică fie din repertoriu internațional fie arăbească.

La mare și plajă la fel nu era nici un stres cu șezlongurile, acestea sînt tot din plastic și în stare bună. Atenție însă la umbrele acestea sînt dintr-un material compozit am dat cap de câteva ori și numai stele verzi am văzut. Saltelele sînt puse la dispoziție de salvamari pe acestea se pot pune fie prosoape personale fie de la hotel. La primirea prosoapelor nu există card se lasă un depozit de 10TND/sejur sumă primită înapoi la sfârșit. Saltelele primite nu le-am plătit de și în pliant scrie de 2 TND/zi. Salvamarii puneau și saltelele pe șezlong și tot ei aranjau mobilierul în funcție de numărul membrilor familiei.

Calitatea nisipului este bună, este superfin de culoare galbenă aproape praf ca o sare de bucătărie extrafină. Același nisip se vede și pe fundul mării. Acest nisip este nivelat din când în când cu ajutorul unor utilaje. Intrarea în apă este lină, zonele de baie/agrement motorizat/nemotorizat sînt marcate cu sfori și geamanduri. Apa la momentul vizitei era curată, din când în când după masă mai apăreau niște alge dar puține. Temperatura apei din nou măsurată de mine a fost între 22-23 grC dimineața și 26-28 grC după masa. Snorkeling nu se poate face nu este nimic de văzut. În afară de câțiva pești și fundul lin al mării mediterane cu același nisip ca la plajă nu am văzut, astfel punând masca la loc în bagaj pentru un eventual sejur Egipt în viitor.

Plajele sînt deschise, turiștii se pot plimba pe toată lungimea plajei observând și celelalte hoteluri.

Orarul băilor este 8.00-18.00, în acest interval de timp lucrează salvamarii. Dar în mare am mai făcut baie și după această oră și am văzut și pe alții. Doar că nu mai este salvamar și activitatea este pe răspunderea turiștilor.

Minusuri : am găsit aceleași probleme ca la restaurante, piscina interioară era fără apă iar cea exterioară mare la momentul vizitei se umplea, în ziua plecării noastre era plină... Dar având în vedere gradul de ocupare al hotelului (cca 20%) piscinele de lângă terasă și bar erau suficiente. La plajă șezlongurile nu erau așa frumos aranjate ca în alte locuri, iar o parte erau stivuite semn că nu era nevoie încă de toate.

Animație

La momentul vizitei era o echipă tânără de animație, mi s-au părut ok chiar doreau să distreze oaspeții. Începând de dimineața și până seara se putea face câte ceva. Gimnastica în apă se putea face atât în mare cât și în piscină, gimnastică afară la marginea piscinei la fel. Copii au zona lor Kids Zone (descrierea generală la începutul articolului) am văut activități zilnice. Se poate juca tenis de masă, biliard, petanque, darts, se poate trage cu arcul se poate juca volley pe plajă, în cazul în care marea este mai liniștită se poate folosi o barcă sau o hidrobicicletă.

Seara începe deobicei cu minidisco la 21.30, la fel în fiecare zi după care programul este variat, există diferite jocuri, se poate dansa dar există și spectacole. Cel mai mult mi-a plăcut seara tunisiană cu ocazia unei sărbători locale, atunci am făcut cunoștință cu folclorul tunisian în premieră.

O spumă party cu muzică bună de vreo 2 ore a avut loc pe plajă pentru oaspeții El Mouradi Palace și pentru noi. La un moment dat spuma căzută avea vreo 2 m înălțime.

Minusuri: minidisco este tras la indigo (și asta chiar la toate hotelurile din jur) aceleași melodii eu cred că le-am învățat deja.

Servicii

În general așa cum am descris în câteva rânduri mai sus serviciile sînt bune. În cameră activitatea de curățenie se desfășoară zilnic între 8.00-16.00. Se făceau paturile, se dădea cu aspiratorul, mopul, se schimbau prosoapele, se completau consumabilele din baie.

La sosire am primit o cameră cu vedere la mare, nici nu am plătit nici nu am cerut, asta am primit. Bineînțeles am acceptat. După check out la ora 12.00 datorită unui program de zbor generos din nou, ne-am continuat sejurul până seara la 18.00 păstrând brățările AI până la plecare. Bagajele au stat în camera de bagaje. Am mâncat la restaurant, am trecut și la bar după care ne-am întors la mare și piscine continuând activitățile obișnuite.

Serviciile în restaurant, bar și piscină/plajă care sînt bune le-am descris deja mai sus. În recepție se găsesc fotolii și măsuțe. În casieria amenajată într-un colț se poate plăti acea taxă turistică obligatorie în Tunisia. La hoteluri de 4 și 5 stele costă 3 TND/persoană/zi, astfel noi am plătit 63 TND (cca 96 lei). În Tunisia nu se plătește viză. Tot la această casierie se va plăti închirierea seifului. 2 TND/zi plus 20 TND depozit. Se va primi o cheie fizică și se va merge într-o încăpere la stânga de recepție lângă camera de bagaje. Seifurile sînt în formă de sertărașe (nu încape ceva voluminos) și au 2 găuri de chei, în gaura din stânga se introduce cheia primită iar în gaura din dreapta cheia aflată acolo legată cu un lănțișor, se învârte în aceeași direcție și același timp. Făcând asta mi-am adus aminte de un film făcut acum vreo 100 ani de pe vremea lui Al Capone doar acolo am mai văzut așa ceva.

În recepție există și un bancomat de unde se pot ridica dinari, un eventual schimb valutar se poate face la casierie, 1$=3 TND, 1 eur 3,2 TND

Bagajistul are un cărucior de bagaje la dispoziție cu ajutorul căreia va duce/aduce bagajele din parcare în camere.

În centrul spa găsim următoarele prețuri: sauna 1 oră 20 TND, hammam 1 h 30-50 TND, fitness 1 h 10 TND, masaje diferite între 20 min-50 min 30-80 TND

WIFI în hotel există doar în zona recepției și eventual în camerele care se află mai aproape de aceste routere. Numele routerului este El Mouradi și nu există parolă. Semnalul în recepție este bun ca acasă în România, am avut convorbiri telefonice video/audio whatsapp, am folosit aplicații, internet banking, etc. Pe terasă semnalul scade și undeva după prima piscină dispare de tot.

Pe plajă găsim afișate informațiile privind prețurile și durata la diferitele sporturi/agrement pe apă. în unele locuri scrie în euro, în altele dinari. Mai sînt și agenți vânzători care abordează turistul la tot pasul. Prețurile în dinari sînt mai bune diferența este chiar și 20-30 dinari. Recomand firma Passion Nautique base Kantaoui 8, se merge pe plajă în direcția Port El Kantaoui (la dreapta) aproximativ 2-300 m. Acolo se află și zone libere de plajă unde vin tunisienii localnici să facă plajă și baie. Prețurile aici sînt: Parasailing 1 pers 50TND, parasailing 2 pers 70 TND, skijet 1 pers 50 TND, 2 pers 70 TND, banana 15 TND, Sofa 20 TND, ski nautic 30 TND, flyfish 20 TND. Durata la toate este de cca 10 minute. Agenții vând și excursii cu vaporul care include pescuit, băi în mare, prânz, etc. Un snorkeling nu prea e posibil nu prea fiind/sau nu sînt deloc zone de văzut ceva sub apă.

Taxi este ieftin, recomand. Benzina în Tunisia se vinde la prețul de 2 TND cca 3 lei implicit și cursele sînt mai ieftine. Un exemplu ar fi vizita orașului Sousse cca 10-12 km 15 TND. La Port El Kanatoui (cca 2 km) se poate merge pe jos (30 min) pe plajă desculț (20 min) sau cu taxi (5 TND)

În incinta hotelului găsim un magazin de souveniruri/haine/băuturi/diferite altele destul de încăpătoare. De aici am luat apă (2 TND) și souveniruri. Prețurile sînt fixe dar mici. Clar în bazare se poate negocia dar pentru o cantitate rezonabilă de souveniruri nu mai merită drumul până la bazar.

Minusuri servicii

Vânzătorii insistenți sînt cei care mai coboară puțin nota. Dar nu se pot compara cu cei din Egipt care sînt de-a dreptul agasanți. Dar în moment ce m-am descurcat și cu cei din Egipt aici nu mai era nici o problemă. WI-FI ul inexistent în unele locuri pare să fie problema eternă a turistului

Bacșiș

Nu este obligatoriu dar le place. Am dat ca în Egipt în principiu în dinari echivalent/1$. Instant devin mai săritori în orice domeniu. Deci am dat la șofer autocar, bagajist, cameristă, barman, restaurant, Nu m-au sărăcit, ei se bucură iar pentru noi serviciile devin mai bune.

Împrejurimi și excursii opționale

La cca 2 km se află Port El Kantaoui. Este un port turistic fotogenic, plin de ambarcațiuni care își așteaptă clienții și de restaurante, terase, localuri. Între ele se află și magazine de souveniruri dar și de îmbrăcăminte sau articole de baie. Visavis de port vom găsi un parc de distracții minunat. Prețurile sînt simțite peste tot indiferent dacă discutăm de restaurante, parcul de distracții sau excursiile.

Sousse se afă la cca 10 km, așa cum am scris se merge cu taxi. Obligatoriu de vizitat este orașul vechi Medina (în toate localitățile orașul vechi se cheamă Medina). Nefiind atât de departe s-ar putea merge pe cont propriu și la Monastir.

Excursii opționale:Tunis 50 eur, Sahara 2 zile 95 eur, Dougga 50 eur, El Jem/Monastir 25 eur, Friguia Parc (zoo, agrement) 25 eur, ferma de struți/caravana 22 eur.

Servicii extra cumpărate de mine:

Excursiile sînt sarea și piperul unui sejur, deci în Sousse și Port El Kantaoui am fost pe cont propriu dar excursia din Tunis am cumpărat-o. Nu se pleacă cu noaptea în cap nu te fugărește nimeni (7.00-17.00) iar experiențele sînt frumoase/interesante. La hotel am mai închiriat seif, la plajă am făcut parasailing.

Concluzii

Cântărind toate plusurile și minusurile plus faptul că noi ne-am simțit bine aici vom da o notă de trecere acestui hotel mai exact îl recomand și pentru alții, cu nota poate voi fi mai puțin drastic ca bookingul (6,2-rezultat din 112 comentarii) și va ieși undeva la un 85%. Și ca să fiu și mai convingător, la acest hotel am găsit români mulțumiți.

Vacanțe plăcute și sejururi inspirate vă doresc

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de AZE in 28.06.22 22:50:33
Validat / Publicat: 29.06.22 00:05:37
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în TUNISIA.

VIZUALIZĂRI: 6512 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

9 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (AZE); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Zone de servit mâncarea din restaurant
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 55300 PMA (din 41 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

9 ecouri scrise, până acum

webmaster
[29.06.22 08:46:28]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

-

Articolul a fost deasemenea selectat și ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

mishu
[29.06.22 09:36:29]
»

@AZE:

Deoarece băiatul este major acum

major nu e inca , dar are buletin si cum spui ca deja v-a intrecut in inaltime, patul suplimentar va trebui sa fie bine studiat.

Ai mare dreptate in ceea ce priveste preturile, la banii pe care i-ai dat si serviciile avute (sa nu uitam ca ai avut si avionul), la noi pe litoral poate stateai un weekend .

Foarte frumos descrise plusurile si minusurile, o evaluare atenta a tuturor elementelor.

Felicitari, votat cu mare drag.

AZEAUTOR REVIEW
[29.06.22 09:55:17]
»

@webmaster: Mulțumesc

AZEAUTOR REVIEW
[29.06.22 10:15:22]
»

@mishu: Mulțumesc

A fost o scăpare cu majoratul (aș vrea eu )

Am editat totuși...

mishu
[29.06.22 10:26:11]
»

@AZE:

A fost o scăpare cu majoratul (aș vrea eu)

ai grija ce-ti doresti , caci varsta lor mare inseamna batranetea noastra , chiar daca pe de alta parte ne bucuram sa ii vedem ca au ajuns in alta etapa a vietii lor. Sa va bucurati de el in orice moment.

elenaadinaPHONE
[01.07.22 11:26:23]
»

Felicitări pentru articolul excelent, amănunțit și obiectiv!

Hotelul este într-adevăr cam vechi și ar necesita o renovare, însă, la fel ca și în Egipt, poți avea un sejur reușit dacă serviciile sunt de calitate.

Depinde cât de pretențios și exigent este fiecare.

În rest, vremea bună, marea caldă, excursiile frumoase si voia bună pot contribui la un sejur reusit!

Un preț bun pentru Tunisia. ????

valentinag
[01.07.22 13:11:10]
»

La banii pe care i-ati dat a fost un raport calitate-pret excelent, dpmdv. Eu ii platesc copilului 2000 de lei o tabara de 5 nopti. ????

Votat!

ManuelaManuPHONE
[04.07.22 23:43:13]
»

F bun si amanuntit scris, informatiile detaliate si de mare ajutor pt cine alege acest hotel la care vreau sa merg si eu in luna septembrie-octombrie. M ati ajutat mult cu acesta descriere, multumesc. Votat! Vacante frumoase!

cristinasPHONE
[28.05.23 18:14:32]
»

@AZE: Ai cumva o persoana de contact pentru agentiile ce organizeaza excursii optionale? Multumesc tare mult

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AZE, cristinas, elenaadina, ManuelaManu, mishu, valentinag
Alte impresii din această RUBRICĂEl Mouradi Port El Kantaoui Hotel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061733961105347 sec
    ecranul dvs: 1 x 1